Vind de reis die bij u past:

Voor u geselecteerde reizen:


wandelvakantie Spanje en Mallorca - Pelgrimsreizen

Camino Frances

Vanaf € 285.00
Vanaf St. Jean Pied de Port, aan de voet van de Franse Pyreneeën, is het nog een dagje klimmen en dan staat u aan de Spaanse grens. Dit is het begin van het Spaanse deel van de pelgrimstocht naar Santiago, de Camino Francés, die aansluit op de Via Podiensis (Weg van Le Puy). Aangekomen in Santiago kunt u nog doorlopen naar Fisterra (L1) en Muxia (L2), de Camino Finisterre (zie reisnummer 483).

Camino Finisterre

Vanaf € 305.00
In aansluiting op de St. Jacobsroute naar Santiago kunt u nog in 4 dagen wandelen naar kaap Finisterre, Cabo Fisterra, waar de apostel Jacobus aan land zou zijn gekomen.  Dit kunt u weer verlengen met een wandeling langs de wilde oceaankust, die de bijnaam Costa da Morte heeft vanwege de vele scheepswrakken, langs kleine vissersdorpjes, naar Muxia. Hier staat de kerk van de “Heilige Maagd van het schip”.

Camino del Norte

Vanaf € 380.00
Camino del Norte, een groene variant van de St. Jacobsroute, volgt de kust van Irun via Bilbao, Santander en Gijon tot Ribadeo en buigt dan het binnenland in en sluit in Arzua aan op de Camino Francés. U komt achtereenvolgens door Baskenland, Asturië en Galicië.

Via de la Plata / De Zilverroute

Vanaf € 300.00
Zilverroute ofwel de Via de la Plata: Van Sevilla in het zuiden van Spanje loopt een historische pelgrimsroute naar Santiago. De Zilverroute volgt ten dele het traject van een 2000 jaar oude Romeinse heerbaan. U wandelt vanuit het droge Andalusië via Extremadura naar het groene Galicië waarbij Spanje haar zeer verschillende gezichten toont.

Camino Ingles

Vanaf € 405.00
De Camino Inglès is zo genoemd omdat veel Engelse en Ierse pelgrims met het schip op de Spaanse noordkust in Ferrol landden. Het is de kortste Camino (ca. 115 km) en voert langs baaien en door een fraai binnenland in een week naar Santiago.

Camino Primitivo: Oviedo - Santiago

Vanaf € 745.00
Camino Primitivo is de oudste en de oorspronkelijke route naar Santiago. Deze loopt van de kathedraal San Salvador in Oviedo naar de kathedraal van Santiago de Compostela via een bergachtig traject door de uitlopers van het Cantabrisch gebergte. Volgens velen de landschappelijk fraaiste route (!) van de pelgrimsroutes in Spanje.

Weg van de Bonhommes - GR 107

Vanaf € 875.00

De Katharen moesten in de 13e en 14e eeuw steeds weer vluchten voor de vervolging door de inquisitie en Franse koningen. U volgt hun pad (GR 107) door de bergen naar het zuiden, via de grens met Andorra tot in Spanje.

 

1