Topo-Aktief: Wandelvakanties en pelgrimsreizen in Europa
Vind de reis die bij u past:

Voor u geselecteerde reizen:

Wandelvakantie Italië

De Brenta is het meest westelijke deel van de Dolomieten. Hier ligt aan de voet van de bergen, en tevens aan een van de mooiste meren van Italië, het dorpje Molveno (846m) in een betoverende omgeving. Het meer is de parel waarbij de hoge rots torens in het kristalheldere water worden weerspiegeld.

Dolomieten - Meer van Molveno

Vanaf € 465.00

Cinque Terre, de Italiaanse Rivièra di Levante, is een prachtig wandelgebied. Hier aan de kust dichtbij La Spezia liggen vijf dorpjes die lange tijd slechts over zee of via bergpaden bereikbaar waren en daardoor hun eigen karakter behouden hebben.

Cinque Terre

Vanaf € 595.00
Wandelvakantie Toscane: Toscane wordt als een van de mooiste gebieden van Europa gezien, de schilderachtige heuvels met zijn cipressen, grote wijn- en olijfgaarden en hier en daar een boerenhoeve en de prachtige steden Lucca, Siena en Florence.
Het stadje San Gimignano is bekend om zijn 14 hoge middeleeuwse torens en behoort tot het Unesco werelderfgoed.

Via Francigena in Toscane

Vanaf € 640.00

Wandelvakantie in Umbrië, trektocht van Assisi naar Spoleto door het groene hart van Italië. U wandelt tussen deze twee authentieke middeleeuwse steden in de voetsporen van St. Franciscus. Assisi is de stad van St. Franciscus en de beroemde basiliek. U komt door fraaie kleine Italiaanse steden zoals Spello, Bevagna, Montefalco en Trevi.

 

Umbrië trektocht: Assisi - Spoleto

Vanaf € 425.00

De Amalfikust ligt ten zuiden van Napels, aan de zuidkant van het schiereiland van Sorrento. De Amalfikust staat op de 'world heritage' lijst van Unesco. Hier liggen op een steil uit zee oprijzende rotskust fraaie dorpjes en stadjes. Door een zeer gevarieerd landschap volgt u de wandelroutes.

Amalfikust

Vanaf € 530.00
In de Golf van Napels liggen de beroemde eilanden Capri en Ischia en het minder bekende Procida. De keizers Augustus en Tiberius en in hun spoor talloze kunstenaars konden de bekoring van deze eilanden niet weerstaan.

Capri, Ischia en Procida

Vanaf € 645.00

De Franciscusroute, pelgrimsroute in Italië, loopt van La Verna naar Assisi. Vele pelgrims- en wandelliefhebbers lopen jaarlijks deze route langs kloosters, door eeuwenoude bossen, langs koele meertjes, bruisende riviertjes en middeleeuwse steden.

De Franciscusroute

Vanaf € 470.00
De Via Francigena, ook bekend als de Frankenweg, is een eeuwenoude pelgrimsroute en loopt van Canterbury in Engeland via Frankrijk en Zwitserland naar Rome. De bisschop van Canterbury liep dit parcours in 990 om de paus te bezoeken. Wij bieden de pelgrimsroute in Italië aan, vanaf de Grote St. Bernardpas tot aan Rome.

Via Francigena

Vanaf € 530.00
1