Topo-Aktief: Wandelvakanties en pelgrimsreizen in Europa
Vind de reis die bij u past:

Voor u geselecteerde reizen:

Wandelvakantie Spanje

Dit prachtige wandelgebied, de Alt Emporda, ligt ten noorden van de drukbezochte plaatsen aan de Costa Brava. Zuidelijk hiervan ligt Baix Emporda. Hier loopt het smokkelaarspad, dat werd gebruikt om uit te kijken naar piraten en dat langs de zee veel aardige doorkijkjes telt.

Wandelvakantie Costa Brava Emporda

Vanaf € 685.00
Wandelen aan de Costa Brava: al wandelend over het kustpad van de Cami de Ronda ontdekt u een andere kant van dit gedeelte van de kust. Vroeger werd deze route door smokkelaars gebruikt. Nu biedt ze steeds weer nieuwe vergezichten op idyllische rotsenbaaitjes en vissersdorpjes.

Costa Brava Kustwandeling

Vanaf € 695.00
Tussen Andorra en de imposante Serra de Cadi ligt de brede vallei van de Segre. Vanuit het dorpje Prullans kunnen fraaie wandelingen worden gemaakt. Schitterend uitzicht op de Spaanse Pyreneeën.

Spaanse Pyreneeen - Cerdanya

Vanaf € 415.00
Wandelen in Andalusië: tegen de zuidhellingen van de Sierra de Tejeda ligt het schilderachtige witte bergdorp Cómpeta. Dit is de ideale basis voor een gevarieerde wandelvakantie in het Parque Natural. U wandelt langs riviertjes en irrigatiekanaaltjes en heeft onderweg onvergetelijke vergezichten. Bij helder weer kunt u het Rif-gebergte in Marokko zien liggen.

Andalusië - Competa

Vanaf € 250.00
Trektocht in Andalusië van Competa naar Granada. Het Parque Natural de las Sierras Almijara y Tejeda is het decor van deze trektocht door de bergen die eindigt in het schilderachtige Granada. U start met 2 rondwandelingen in Cómpeta, een wit dorp in de bergen op 640 meter hoogte en wandelt vervolgens naar Niguelas. U sluit uw wandelvakantie af in Granada waar u een bezoek kunt brengen aan het wereldberoemde Alhambra.   

Andalusië: Competa - Granada

Vanaf € 450.00
In Andalusië (Zuid Spanje) ligt het Parque Natural de las Sierras Almijara y Tejeda dat het decor is voor deze trektocht door de bergen. U wandelt van Cómpeta, een wit dorp in de bergen op 640 meter hoogte via Acebuchal naar de badplaats Nerja. In alle 3 de plaatsen overnacht u 2 nachten waardoor u afwisseling en rust combineert.

Andalusië: Competa - Nerja

Vanaf € 250.00
Pelgrimsroute Camino Frances vanaf St. Jean Pied de Port, aan de voet van de Franse Pyreneeën, is het nog een dagje klimmen en dan staat u aan de Spaanse grens. Dit is het begin van het Spaanse deel van de pelgrimstocht naar Santiago, de Camino Francés, die aansluit op de Via Podiensis (Weg van Le Puy). Aangekomen in Santiago kunt u nog doorlopen naar Fisterra (L1) en Muxia (L2), de Camino Finisterre (zie reisnummer 483).

Pelgrimsroute Camino Frances

Vanaf € 295.00

De pelgrimsroute Camino Finisterre sluit aan op de St. Jacobsroute naar Santiago. U kunt vanaf Santiago in 4 dagen wandelen naar kaap Finisterre, Cabo Fisterra, waar de apostel Jacobus aan land zou zijn gekomen.  Dit kunt u weer verlengen met een wandeling langs de wilde oceaankust, die de bijnaam Costa da Morte heeft vanwege de vele scheepswrakken, langs kleine vissersdorpjes, naar Muxia. Hier staat de kerk van de “Heilige Maagd van het schip”. 

 

Camino Finisterre

Vanaf € 260.00
Pelgrimsroute Camino del Norte, een groene variant van de St. Jacobsroute, volgt de kust van Irun via Bilbao, Santander en Gijon tot Ribadeo en buigt dan het binnenland in en sluit in Arzua aan op de Camino Francés. U komt achtereenvolgens door Baskenland, Asturië en Galicië.

Camino del Norte

Vanaf € 395.00
De historische Pelgrimsroute Via de la Plata, ofwel Zilverroute, loopt van Sevilla in het zuiden van Spanje naar Santiago. De Zilverroute volgt ten dele het traject van een 2000 jaar oude Romeinse heerbaan. U wandelt vanuit het droge Andalusië via Extremadura naar het groene Galicië waarbij Spanje haar zeer verschillende gezichten toont.

Pelgrimsroute Via de la Plata

Vanaf € 370.00