Wandelen vanuit 1 plek Isle of Wight - Wandelvakantie Engeland, Zuid Engeland
Vind de reis die bij u past:

Isle of Wight - Reisnr: 562

Wandelvakantie Engeland, Zuid Engeland


 • Wandelen vanuit 1 plek
 • Wandelvakanties

Een Engels eiland waar het vaak mooi weer is en zelfs palmbomen groeien? Dat is het eiland Wight onder de Engelse zuidkust, dat dankzij de warme golfstroom beschikt over een subtropisch microklimaat. Hier is het prachtig en ontspannen wandelen door de heuvels en langs de rotskust.

Reissom Isle of Wight 2023

  2-Persoonskamer* 1-Persoonskamer 

 2-Persoonskamer

 voor alleengebruik 

 1 apr - 15 okt 
€ 480
€ 499
€ 680
 * Deze prijs is per persoon indien u met 2 personen in een 2-persoonskamer verblijft.

Duur:  8 dagen/ 7 nachten/ 6 wandeldagen.

Type reis: Standplaatsreis 

Inbegrepen:

 • Logies/ ontbijt
 • Nederlandstalige wandelbeschrijving
 • Kopieën topografische kaart
Niet inbegrepen: heen- en terugreis, lunches, bus naar/ van de wandelingen op het eiland.

Reserveringskosten: € 25 per boeking, € 2,50 Calamiteitenfonds en SGR-bijdrage van € 5,00 p.p.

Extra nacht(en) bijboeken: 2-persoonskamer, volle bezetting: € 65 p.p.

Accommodatie: ** familiehotel, 2-persoonskamer met douche en toilet.

Zwaarte: 1-2 sterren

Afstand: Utrecht – Sandown 560 km via kanaaltunnel.

Hond: Toegestaan.

Routebeschrijving: U ontvangt het informatiepakket met de routebeschrijving in het Nederlands circa twee weken voor vertrek thuis. 

Periode:  Dagelijks vertrek mogelijk tussen 1 april – 15 oktober.

Opgelet: Vanaf 1 oktober 2021 is het alleen toegestaan om naar Engeland te reizen met een paspoort (een id-kaart is dus niet meer toegestaan). 

Heggen en houtwallen, fraaie tuinen, pittoreske Victoriaanse dorpjes in een typisch Engels landschap kom je als wandelaar tegen. Iedere Brit wil tenminste ééns in zijn leven een paar dagen op het eiland doorbrengen. Vooral in het voorjaar kunt u overal genieten van de kleurrijke bloemenpracht op eiland Wight. Uw uitvalsbasis is een rustig gelegen familiehotel in Sandown. Het ontvangst is hartelijk. U kunt van hieruit zeer gevarieerde wandelingen maken – de bus brengt u elke dag naar een ander startpunt en weer thuis.

Wandelen op Wight is een unieke ervaring; langs heggen en houtwallen en regelmatig een panoramische blik op de uitgestrekte zee. U wandelt vanuit één hotel, maar met behulp van de streekbus zijn de wandelingen zeer gevarieerd.


Dagschema (8 dagen/ 7 nachten/ 6 wandeldagen)
Eerste dag: Aankomst in Sandown op Isle of Wight

Van dag 2 tot en met 7 kunt u een keuze maken uit de volgende wandelingen:

 • Van Sandown naar Brading (12 km). 
     Deze wandeling is in te korten tot 8,4 km of te verlengen tot 16 km.
 • Van Godshill naar Ventor (9,4 km).
    Deze wandeling is te verlengen tot 15,4 km of 19,4 km.
 • Van Ryde naar Wootton (13 km)
 • Shepherds Trail van Newport naar Shorwell of Chale Green (13 km of 14 km)
 • Rondwandeling Freshwater Bay – The Needles (13 km).
     Deze wandeling is in te korten tot 5 km.
 • Coastal Path van Cowes naar Shalfleet (15 km)
 • Coastal Path van Shalfleet naar Yarmouth - Hamstead Trail (13 km)
 • Rondwandeling vanuit Yarmouth (13 km)
 • Van Chale Church naar Ventnor (14 km).
     Deze wandeling is te verlengen tot 19 km of 23 km.

Laatste dag: Vertrek na ontbijt


Dagschema Isle of Wight 1. Aankomst in Sandown op Isle of Wight 2. Van Sandown naar Brading (15 km) 3. Van Ryde naar Wootton (13 km) 4. Shepherds Trail van Newport naar Shorwell (13 km) 5. Rondwandeling Freshwater Bay – The Needles (14 km) 6. Rondwandeling vanuit Yarmouth (13 km) 7. Zuidkust, van Wale Chine naar Shanklin (14 km) 8. Vertrek na ontbijt

Accommodatie

Overnachting in Chad Hill hotel, een Victoriaans **hotel in een rustige wijk van Sandown. U wordt zeer vriendelijk ontvangen door eigenaresse Judy van het hotel. Het hotel ligt op enkele minuten wandelen van treinstation, centrum en strand. Elke kamer heeft een eigen douche en toilet, verder o.a. televisie en mogelijkheid koffie/thee te zetten. Het is mogelijk om in het restaurant van het hotel te eten.

Bereikbaarheid
Per auto: De afstand van Utrecht naar Sandown bedraagt (over de weg) ca. 565 km. U reist via de Kanaaltunnel of met één van de vele veerboten over Het Kanaal. In Engeland neemt u de ferry van Portsmouth naar Fishbourne. Reisduur ongeveer 8,5 uur.
Per trein: U reist via Brussel en neemt daar de Eurostar naar Londen. Hier neemt u de trein naar Portsmouth. In Portsmouth stapt u vanuit het station zo op de ferry naar Wight waar u weer de trein neemt naar Sandown. De afstand van de trein naar de ferry bedraagt aan beide kanten slechts 100 meter. Reisduur circa 9,5 uur.
Per vliegtuig: Vanaf Amsterdam kunt u rechtstreeks vliegen naar Southampton. Vanaf de luchthaven gaat er elke uur een trein naar Portsmouth Harbour (overstap in Southampton Central / reisduur circa 1 uur). Ook is het mogelijk om te vliegen op London Gatwick. Elk uur gaat er vanaf daar een rechtstreekse trein naar Portsmouth (reisduur circa 1,5 uur). Goedkoper is het de bus te nemen vanaf London Gatwick naar Portsmouth haven. Voor meer informatie zie: www.traveline.info.


Zwaarte van de wandelingen (1/2 sterren)
Isle of Wight is heuvelachtig, de hoogteverschillen zijn gering. Het hoogste punt waar u komt is ca. 200m. Soms zijn er korte, steile stukjes pad. De wandelingen zijn niet al te lang, tot 15 km per dag. Classificatie sterren: 1(licht) t/m 5 sterren(zwaar). 

Reisverslag schrijven

Ingezonden door: Ritha Meijer

Reis: Isle of Wight
Sep. '18 - Het was genieten op het eiland. Een zeer gevarieerd aanbod van wandelingen heeft ons naar alle delen van het eiland gebracht. Prachtig begroeide heuvels, witte en rode kliffen, typisch Engelse “cottages”, talloze kerkjes. Het eiland heeft uitstekend openbaar vervoer en het was leuk om door de dorpjes te rijden. Wij hebben het erg naar ons zin gehad in Chad Hill hotel. Een klein hotel en gezellig ingericht. De maaltijden waren voortreffelijk. Elke dag een ander menu en alles even smakelijk. Kortom, weer een zeer goed arrangement.

Ingezonden door: Eppie Fokkema

Reis: Isle of Wight
Aug. '18 - We hebben een prachtige wandelweek gehad op Isle of Wight. De wandelroutes zijn zeer afwisselend en goed aangegeven. De busverbindingen op het eiland zijn prima, zodat je altijd je de route kan aanpassen aan je eigen wensen of de weersomstandigheden. Wij hadden voortreffelijk weer. In de hete zomer is er een afkoelende bries en loop je regelmatig in de schaduw van heggen of bomen. De afwisseling van wandelen en bezoek aan het strand is ons goed bevallen. Het Chad Hill hotel is een familiair hotel, goed schoon en de kamer was klein en toch weer voldoende prettig. Judy is een voortreffelijke gastvrouw. Zij organiseert het professioneel en is plezierig in het contact. Een echte aanrader!

Ingezonden door: Conny Stolk

Reis: Isle of Wight
We hebben een prima vakantie gehad. Judy en Michel (Mikel?) zijn ontzettend aardige mensen en ze koken geweldig, hij de hartige dingen en zij de zoete desserts heb ik begrepen. 's Ochtends kon je kiezen uit een ruim aanbod van vlees, vis en vegetarisch. Het ging er heel informeel maar toch professioneel aan toe. De wandelingen waren prachtig. Een keer hebben we te veel over redelijk drukke wegen moeten lopen maar de andere keren was het puur genieten.