Wandelen vanuit 1 plek Kreta - Wandelvakantie Griekenland, Zuid-oosten
Vind de reis die bij u past:

Kreta - Reisnr: 703

Wandelvakantie Griekenland, Zuid-oosten


  • Wandelen vanuit 1 plek
  • Eilanden/ kustwandelingen
  • Wandelvakanties

Kreta is een prachtig wandeleiland, het kent een grillig patroon van bergruggen, hoogvlakten, diepe kloven met loodrechte rotswanden en vruchtbare kustvlakten. De geschiedenis is zichtbaar aanwezig in de vele opgravingen, oude kerken en kloosters. De natuur biedt een overvloed aan bomen, planten, bloemen en kruiden.

Reissom Kreta 2021 & 2022*

 

 13 apr - 30 apr 

1 okt - 31 okt

 1 mei - 30 juni

1 sept - 30 sept 

      Studio     

2-Kamer

 appartement 

     Studio    

 2-Kamer

 appartement 

8 dagen/ 7 nachten
€ 375€ 410
€ 405
€ 440
10 dagen/ 9 nachten
€ 440
€ 480
€ 475
€ 520
15 dagen/ 14 nachten 
€ 635
€ 695
€ 670
€ 730
* Deze prijs is per persoon indien u verblijft met 2 personen in een studio of 2-kamerappartement

Type reis: Standplaatsreis 

Inbegrepen:

  • Verblijf in studio met balkon
  • Logies
  • Transfer van en naar de luchthaven Heraklion of Chania
  • Introductiewandeling met internationale daggroep
  • Infopakket ter plekke met 10 wandelroutes in bruikleen, ochtendtransfers naar de wandelingen

Niet inbegrepen: vlucht naar Heraklion of Chania, maaltijden, lokale bussen
Reserveringskosten: € 25 per boeking, € 2,50 Calamiteitenfonds en SGR-bijdrage van € 5,00 p.p.
Assistentie ter plekke: Nederlands contactpersoon
Accommodatie: Studio of 2-kamer appartement met balkon en zwembad
Zwaarte: licht tot middelzwaar, 3-6 uur per dag; hoogteverschillen max. 300 m
Periode:  Dagelijks vertrek mogelijk tussen 13 april - 30 juni en 1 september - 31 oktober (in de zomer is het te warm om te wandelen)

Kreta is een prachtig wandeleiland. De havenstad Rethymnon op Kreta heeft kleine straatjes met ranke minaretten, Venetiaanse en Turkse huisjes en door wijnranken omgeven taverna’s.  In het boeiende en afwisselende achterland van Rethymnon zijn 10-tal gevarieerde wandelroutes uitgezet die u op de mooiste plekjes brengen. Ons plaatselijk contact kan u bijstaan bij vragen en calamiteiten.


Dagschema Individueel
(voorbeeld van een reisschema / soms een kortere en een langere variant)
Tussen haakjes de looptijden in uren en minuten en het aantal meters klimmen en dalen.
1. Armeni - Kastellos – Galos - Rethymnon (3u30min - 90 meter klimmen en 400 meter dalen)
2. Valsamonero – Kato Valsamonero - Metochia - Vederi – Gerani aan zee (2 varianten: 2 uur of 5 uur - 150 meter klimmen en 200 meter dalen)
3. Omgeving Argiroupolis (2 varianten: 3 uur of 4 uur - 300 meter klimmen en 300 meter dalen)
Archeologische bezienswaardigheden in Argiroupolis en Kato Poros
4. U volgt de rivierbedding tussen de hoge steile rotswanden van de Prassano kloof (4 uur, 200 meter klimmen en 200 meter dalen)
5. Rondwandeling Mixorouma (2 varianten: 3 uur of 2u30min - 270 meter klimmen en 50 meter dalen)

 

Dagschema Kreta(voorbeeld reisschema) Tussen haakjes de looptijden in uren en minuten; de meters geven de hoogteverschillen aan, eerst klimmen en dan dalen): 1. Armeni - Kastellos – Galos - Rethymnon (3u30, 90 m / 400 m) 2. Valsamonero – Kato Valsamonero - Metochia - Vederi – Gerani aan zee (2 varianten, 2 of 5u; 150 m / 200 m) 3. Omgeving Argiroupolis (2 varianten, 3 of 4 uur. 300 m / 300 m) Archeologische bezienswaardigheden in Argiroupolis en Kato Poros 4. U volgt de rivierbedding tussen de hoge steile rotswanden van de Prassano kloof (4u, 200 m). 5. Rondwandeling Mixorouma (2 varianten, 3 of 2,5 uur, 270 m / 50 m)

Het individuele wandelarrangement:
Er zijn op Kreta een tiental wandelroutes uitgezet, waarvan een aantal met een langere en een kortere variant. Een introductiewandeling met een internationale dagwandelgroep op de dag na aankomst maakt deel uit van het arrangement. De gids geeft o.a. informatie over de flora en fauna van Kreta.

U ontvangt op deze dag ook de routebeschrijvingen met kaartmateriaal en toelichting, informatie over bustijden en andere nuttige tips. Het pakket blijft in principe eigendom van de plaatselijke organisatie. U kunt kiezen tussen een 8, 10 of 15-daags arrangement.

Het vervoer naar het startpunt van de wandelroutes is inbegrepen.
U wordt 's morgens per auto weggebracht naar de plaats waar de voor die dag gekozen wandeling begint. 's Middags kunt u gemakkelijk te voet en/of per bus terugkeren naar uw verblijfplaats.
U kunt de lunch gebruiken in gezellige taverna’s of een typisch ‘Kaffeneion’ met af en toe een picknick.
In de lente is Kreta een bloemenparadijs met veel zon. In de zomer waait er vaak een verkoelende noordenwind. In de herfst is een tweede lente met veel groen en bloemen.

Zwaarte
De zwaarte van de routes is verschillend: van licht tot middelzwaar met doorgaans geringe hoogteverschillen. De tijdsduur per route ligt tussen de 3 tot 6 uur.
De tochten zijn niet al te lang, maar wel in een bergachtig terrein, de hoogteverschillen zijn doorgaans niet groter dan 300 meter.
Tijdens de wandelingen draagt u alleen een dagrugzakje.

Accommodatie
Uw accommodatie is op basis van logies in een landelijk en dichtbij zee gelegen studio in het dorp Missiria, Missiria Appartments, met keukenhoek en eigen douche/toilet. De appartementen zijn ruim en hebben een zeer complete inventaris en vrij internet, ruime balkons en vrij uitzicht. Behalve dat het vlakbij zee ligt, is er ook een ruim zwembad in een prachtige tuin. Verder is er een bar en mogelijkheid om te ontbijten (ca. euro 6). Winkels en taverna's liggen in de buurt. Goede busverbinding naar Rethymnon (10 min. rijden)

Lokaal vervoer
De transfer per taxi van het vliegveld Heraklion of Chania naar Misiria v.v. is bij de reissom inbegrepen.
Ook het vervoer naar het startpunt van de wandelroutes is inbegrepen.
U wordt 's morgens per auto weggebracht naar de plaats waar de voor die dag gekozen wandeling begint. 's Middags kunt u gemakkelijk te voet en/of per bus terugkeren naar uw verblijfplaats.

Vlucht naar Kreta / Heraklion of Chania
Aantal voorbeelden: Lufthansa en Transavia vliegen op Chania, Transavia en TUI op Heraklion

Reisverslag schrijven

Ingezonden door: W. van den Bos

Reis: Kreta
Het samenwerkingsverband tussen Topo-Aktief en de lokale agent is uitstekend. We hebben de inviduele variant gedaan. We zijn verrast door de prachtige en afwisselende, goed beschreven wandelingen. Aanrader!

Ingezonden door: Ritha Meijer

Reis: Kreta
Het was een heerlijke vakantie. Soms was het pad moeilijk begaanbaar, maar dat kan ook aan ons leeftijd liggen (70+). De omgeving is schitterend, het weer heerlijk, de mensen zeer gastvrij en het eten, met overvloedig raki, heerlijk. De accommodatie was goed. Het appartementencomplex had een heerlijk zwembad en de geuren van bloeiende bomen kwamen ons al zwemmend tegemoet. De zee was dichtbij aan een rustig stuk strand en na een dag wandelen was het fijn om af te koelen in het zwembad of in de zee. Wij werden naar ons startpunt gebracht en onderweg kregen wij veel informatie mee. Ook de introductiewandeling was ontzettend leuk. Kortom, wij hebben genoten. Een aanrader !! Cocky, Dirk, Els, Irene, Jopie en Ritha.