Wandelvakanties Slovenië: Pad van de Zon - Wandelvakantie Slovenië, Zuid-west Slovenë
Vind de reis die bij u past:

Slovenië: Pad van de Zon - Reisnr: 295

Wandelvakantie Slovenië, Zuid-west Slovenë


Wandelvakantie in Slovenië van Postonja naar Trieste, het Pad van de Zon. Het zuidwesten van Slovenië bestaat grotendeels uit kalksteen waarin de loop van miljoenen jaren door erosie grillig gevormde kloven en grotten konden ontstaan. Hier liggen dan ook enkele van ’s werelds bekendste en mooiste grottenstelsels, zoals in Postojna, startpunt van de trektocht.


Reissom Pad van de Zon 2021 & 2022

  2-Persoonskamer* 

 1-Persoonskamer

samenreizend

 1-Persoonskamer

alleenreizend

 13 apr - 12 okt 2020 
€ 610
€ 730
€ 730
 10 apr - 9 okt 2021€ 610€ 730€ 730
 *Prijs per persoon indien u met 2 personen in een 2-persoonskamer verblijft.

Duur: 7 Dagen/ 6 nachten/ 5 wandeldagen

Type reis: Trektocht 

Inbegrepen:

  • Logies/ ontbijt
  • Bagagevervoer (1 stuk bagage max. 20 kg p.p.),
  • Transfer op dag 3 en op dag 6
  • Kaart en wandelroutebeschrijving
  • Welkomstontmoeting op 1e avond met onze lokale agent
  • Telefonische lokale assistentie
Niet inbegrepen: heen- en terugreis, overige maaltijden, lokale transfers (bus, kabelbaan)
Reserveringskosten: € 25 per boeking, € 2,50 Calamiteitenfonds en SGR-bijdrage van € 5,00 p.p.

Transferkosten per enkele reis (tot en met 3 personen):

Luchthaven Ljubljana - Postojna € 100 per rit

Luchthaven Trieste - Postojna € 110 per rit

Trieste - luchthaven Trieste € 80 per rit

Accommodatie: 1x ****hotel, 1x ***hotel, 1x agritourismo, 3x guest house; 2-persoonskamer met eigen badkamer
Openbaar vervoer: vlucht heen naar Ljubljana, terug vanuit Trieste (bijvoorbeeld met KLM)
Zwaarte: ooo
Routebeschrijving: U ontvangt de Engelstalige routebeschrijving met foto’s van de splitsingen tijdens de welkomstontmoeting.
GPS gegevens:
beschikbaar
Periode: Vertrek dagelijks (behalve donderdag) van half april tot en met half oktober

Ook onder het kasteel van Predjama ligt een grot. De wandelingen voeren langs en over de massieve Nanosbergen, door de wijnvallei Vipava, langs middeleeuwse kastelen en over rode aarde. Via de Lippizaner-stoeterij eindigt het arrangement bij een fameus uitzichtpunt waar Trieste en de Adriatische zee aan uw voeten ligt.  

 

Dagschema Pad van de Zon
1. Aankomst in Postojna (halverwege Ljubljana en Trieste). Briefing door ons lokaal agent en ontvangst wandelpakket.
Eventueel bezoek aan de Postojna grot. Overnachting in **** hotel.
Postojna is de plek waar de bekendste grot van Slovenië is te vinden, de Postojna grot. Dit is de een na grootste grot ter wereld. Indien u op tijd bent kunt u ’s middags deze grot bezoeken.
2. Klim naar kasteel Predjama. Dit was een onneembare vesting omdat deze halverwege een 120m hoge rotswand ligt. Een gids vertelt tijdens de rondleiding over een koene ridder die een leger in het nauw dreef door gebruik te maken van de geheime gangen in de grotten onder het kasteel. Maar hij legde toch het loodje nadat hij was aangetroffen met zijn broek omlaag.
Na de eventuele rondleiding wandelt u naar de fraaie Nanosbergen.
Overnachting in een ** agritourismo in Hudicevec (20 km) waar u geniet van de vers bereide producten van het huis en de weelderige lokale wijn.
3. Na een korte transfer wandelt u van Razdrto over de Nanos bergen, waar u vanaf de top van een schitterend uitzicht geniet over heel zuidwest Slovenië en het Italiaanse Friulië. Of u wandelt langs middeleeuwse kastelen door de wijnvallei Vipava (20 km).
Overnachting in een ** agritourismo in Slap pri Vipavi.
4. Na een bezoek aan de wijn- en fruitacademie, hier gevestigd vanwege de vruchtbare rode aarde, waarop de druiven groeien waarvan de robijnrode wijnen Teran en Refosk gemaakt worden, wandelt u met onderweg fraaie uitzichten naar het traditionele karstdorp Stanjel (17 km).
Overnachting in een ** pension.
5. Van Stanjel zuidwaarts langs Kopriva, waar de specialiteit het drogen van ham is (en waar de befaamde Prsutham vandaan komt), en Kodrovi, waar de traditionele architectuur in mediterrane stijl opvalt, naar Tomaj en Storje (20 km).  De grond rond Tomaj is bij uitstek geschikt voor de Refosk-druif
Overnachting in een *** pension
6. Per transfer van Storje naar Lipica, waar de Lipizaners vandaan komen, de favoriete paarden van de Oostenrijkse Habsburgers. Na een bezichtiging van de stoeterij met 400 Lippizaners (de veulens worden donker geboren) wandelt u via het beroemde uitzichtspunt, met zicht over Trieste en de Golf van Trieste, naar Villa Opicina (20 km). Hier neemt u de bus of tram omlaag naar Trieste.
Overnachting in *** city hotel in het centrum

7. Vertrek na ontbijt 

 

 

 

 

Wandelschema Slovenië / Pad van de Zon: 1. Aankomst in Postojna. Briefing. Evt bezoek aan grot. 2. Via kasteel Predjama naar Hudicevec (20 km) 3. Over de Nanos bergen naar wijnvallei Vipava (20 km) 4. Naar 't traditionele karstdorp Stanjel(20km) 5. Via Kodrovi naar Tomaj en Storje (20 km). 6. Per paard en wagen naar de Lipizaner stoeterij. Wandeling naar uitzicht punt boven Trieste (20 km). Afdaling naar Trieste per oude tram of stadsbus 7. Vertrek uit Trieste na ontbijt

Reisverslag schrijven

Ingezonden door: Corry Verkade

Reis: Slovenie Pad van de Zon
sept/2019: We hadden een prima wandelarrangement. Goed geregeld. Bedankt.

Ingezonden door: Barbara Wiessing

Reis: Pad van de Zon
Aug. '18 - We hebben bijzonder genoten van deze wandelvakantie. De logeeradressen waren heel verschillend van grootte en sfeer, maar allemaal prima verzorgd, fijne persoonlijke aandacht en heerlijke gerechten uit de lokale keuken. En fantastische wijnen ook in deze streek van Slovenië. En met je bed zo dichtbij is er geen reden daar niet van te genieten. Het is ook leuk om te zien dat de jonge generatie het stokje in een aantal van de traditionele Gostilna’s aan het overnemen is, met nieuwe inzichten en smaak, zowel voor wat betreft de menukaart als de inrichting. Echt heel erg inspirerend! En het eindpunt Trieste lag zonovergoten in de baai toen we de bergkam die haar omringt overkwamen. Een heel waardige afsluiting voor een prachtige week in mei.

Ingezonden door: Joeri

Reis: Pad van de Zon
Sep '17 - De grotten van Postojna zijn zeer indrukwekkend, nooit eerder zag ik zo'n machtig groot grottenstelsel. Eerst rijd je met een treintje de grot in, waarna je een wandeling maakt door verschillende ruimtes. Hier leeft ook de zeldzame olm, een bijzondere salamander die alleen in grotten voorkomt.