Wandelen vanuit 1 plek Andalusië - Competa - Wandelvakantie Spanje, Andalusie
Vind de reis die bij u past:

Andalusië - Competa - Reisnr: 421

Wandelvakantie Spanje, Andalusie


  • Wandelen vanuit 1 plek
  • Wandelvakanties
  • Ook in de winter

Wandelen in Andalusië: tegen de zuidhellingen van de Sierra de Tejeda ligt het schilderachtige witte bergdorp Cómpeta. Dit is de ideale basis voor een gevarieerde wandelvakantie in het Parque Natural. U wandelt langs riviertjes en irrigatiekanaaltjes en heeft onderweg onvergetelijke vergezichten. Bij helder weer kunt u het Rif-gebergte in Marokko zien liggen.

Reissom Competa 2023

Arrangement A - op basis van logies:

  Voor 2 personen 
 Kamer voor 1 pers. 
 Casa Hadriano* 
€ 250 € 355
Arrangement 1A: u verblijft in een authentiek dorpshuis met eigen kamer, toilet en badkamer. De keuken, woonkamer en 2 dakterrassen deelt u met anderen.
  Voor 2 personen 
 Kamer voor 1 pers. 
 Casa Optima*    
€ 280 € 385

Arrangement 2A: u verblijft in een studio-appartement met eigen woon/slaapkamer met een goed ingerichte kitchenette en badkamer met douche en toilet.

Arrangement B - op basis van logies en ontbijt: 

 

 2-persoonskamer zonder 
balkon

 2-persoonskamer met

balkon

1-persoonskamer zonder

balkon 

 1-persoonskamer met

balkon 

 Hotel*  € 355 € 410 € 530 € 585
*Prijs per persoon indien u reist met 2 personen. 

Het verschil tussen arrangement A en B is het verblijf en de verzorging.
Bij arrangement A is geen ontbijt inbegrepen, bij arrangement B verblijft u in een hotel op basis van logies en ontbijt. 

Duur: 8 dagen/ 7 nachten/ 6 wandeldagen

Type reis: Standplaatsreis 

Inbegrepen:

  • 7x Overnachting
  • 7x Ontbijt (alleen bij arrangement B)
  • De transfers van en naar de bushalte van Cómpeta
  • Transfers naar/van het begin-/eindpunt van de wandelingen
  • Nederlandse routebeschrijvingen en kaartmateriaal

Niet inbegrepen: heen- en terugreis , (overige) maaltijden.

Reserveringskosten: € 25 per boeking, € 2,50 Calamiteitenfonds en SGR-bijdrage van € 5,00 p.p.

8-daagse groepsreis Competa: Meedoen aan een groepsreis is mogelijk, de data en prijzen zijn op aanvraag. Neemt u gerust contact met ons op voor meer informatie.

Assistentie ter plekke: Nederlands contactpersoon
Afstand: Utrecht - Cómpeta 2290 km
Hond: Niet toegestaan

Routebeschrijving: De Nederlandstalige wandelbeschrijving ontvangt u ongeveer twee weken voor vertrek thuis. Deze bestaat uit een beknopte wandelbeschrijving en wij raden u aan deze te lopen in combinatie met de GPX-tracks die u van ons ontvangt.

Er zijn een 30-tal wandelingen rond Cómpeta uitgezet, variërend van licht naar zwaar. Mocht u graag met een uitgebreide wandelomschrijving (op papier) willen reizen, dan is dit mogelijk bij de 10 populairste wandelingen. Dit ontvangt u dan ter plaatste.  

GPS data: Beschikbaar
Zwaarte: 3 sterren
Periode: Dagelijks vertrek mogelijk, het gehele jaar door. Wel raden wij u af om in juli en augustus te gaan i.v.m. de hitte.

Cómpeta ligt op 70 kilometer van vliegveld Malaga. De wandelingen zijn zeer gevarieerd: u wandelt langs riviertjes en irrigatiekanaaltjes in geaccidenteerd terrein.

 

Hieronder volgt een voorbeeld van een dagschema met een selectie van de wandelingen. Er zijn ook lichtere of zwaardere varianten mogelijk. Een aantal wandelingen maakt u direct vanuit uw accommodatie. Bij andere wandelingen brengt uw Nederlandse gastheer u weg naar het beginpunt.


Dagschema (voorbeeld):
1. Aankomst, oriëntatiewandeling Cómpeta (1 uur)
2. Cómpeta (hoogte 640m) - Canillas de Albaida (580m) - Archez (330m) - Cómpeta (3 uur)
3. Cómpeta - Cerro Gavilan met uitkijkhut (1139m) - Casa de la Mina (860m) - Cómpeta (4u30)
4. Puerto del Collado (890 m) - Puerto Blanquillo (1208 m) - Puerto del Collado - Cómpeta (6 uur)
5. Rondwandeling vanuit Canillas de Albaida (580m) - laagste punt 490m - hoogste punt 860m (4u30)
6. Fabrica de Luz (700m) - Puerto de Santiago (1582m). Terug via de andere zijde van de bergketen (6u30)
7. Fabrica de Luz (700m) - El Lucero (1776m) - Fabrica de Luz (8 uur)

8. Vertrek uit Cómpeta


Dagschema Andalusië (voorbeeld): 1 Aankomst, oriëntatiewandeling Cómpeta (1 uur) 2 Cómpeta (hoogte 640m) - Canillas de Albaida (580m) - Archez (330m) - Cómpeta (3 uur) 3 Cómpeta - Cerro Gavilan met uitkijkhut (1139m) - Casa de la Mina (860m) - Cómpeta (4u30) 4 Puerto del Collado (890 m) - Puerto Blanquillo (1208 m) - Puerto del Collado - Cómpeta (6 uur) 5 Rondwandeling vanuit Canillas de Albaida (580m) - laagste punt 490m - hoogste punt 860m (4u30) 6 Fabrica de Luz (700m) - Puerto de Santiago (1582m). Terug via de andere zijde van de bergketen (6u30) 7 Fabrica de Luz (700m) - El Lucero (1776m) - Fabrica de Luz (8 uur) 8 Vertrek uit Cómpeta

Accommodatie
U verblijft naar keuze in een appartement of hotel.


Arrangement 1A: u verblijft in Casa Hadriano, een authentiek dorpshuis met eigen kamer, toilet en badkamer. De keuken, woonkamer en 2 dakterrassen deelt u met anderen. Ligging: midden in het centrum.

Arrangement 2A: u verblijft in Casa Optima, een studio-appartement met eigen woon/slaapkamer met een goed ingerichte kitchenette en badkamer met douche en toilet.  In de accommodatie is ook een sauna aanwezig om uw spieren te ontspannen na een dagje wandelen. Ligging: net iets buiten het centrum.

Alle appartementen zijn inclusief elektra, handdoeken en bedlinnen

 

Arrangement B: Hotel Balcon de Competa ligt 3 minuten lopen van het centrale plein van Cómpeta en heeft een buitenzwembad, ontbijtbuffet is inbegrepen. Het hotel heeft een goed restaurant en een cafetaria voor snacks.


Bereikbaarheid
Per vliegtuig reist u naar Malaga. Vanaf het vliegveld vertrekt ieder half uur een bus naar het busstation van Málaga, een rit van ongeveer 20 minuten. Vanaf het busstation vertrekt van maandag t/m vrijdag drie keer per dag een bus naar Cómpeta. Op zaterdag en zondag twee keer per dag. De busrit duurt ongeveer 1,5 uur. Uiteraard kunt u ook een taxi vanaf het vliegveld nemen.


Het klimaat- beste reistijd
De berggebieden van de provincie Málaga kennen een mediterraan klimaat. De zomers zijn heet en droog, de winters zijn zacht en regenrijker. Het voor- en najaar zijn het meest geschikt voor wandelvakanties. Ook de winter is geschikt al is het dan wat koeler en is er meer kans op een regenbui. In juli en augustus is het te warm.

 

Zwaarte van de wandelingen (naar keuze)
Naast bovenstaand dagschema met 2-3 sterren wandelingen van 4,5 tot 7 uur (matig zwaar tot middelzwaar) zijn ook lichte wandelingen van 4 uur beschikbaar, een enkele keer 5 uur. U hoeft niet van tevoren te beslissen wat u gaat doen; u kunt ter plekke beslissen en uw plannen nog veranderen. U wandelt over ruig en bergachtig terrein met redelijke hoogteverschillen. Classificatie sterren: 1(licht) t/m 5 sterren(zwaar). 

Reisverslag schrijven

Ingezonden door: A.M.Plaisier

Reis: Competa
Mei 2016 - Wij hebben een heerlijke wandelweek in Competa gehad. Het was goed wandelweer ( niet te warm) De kamer en het hotel waren van alle gemakken voorzien met een prima ontbijt en de mogelijkheid voor een diner. Competa biedt veel leuke en gezellige restaurantjes waar je ’s avonds heerlijk Spaans kunt eten. Na de eerste wandelingen raak je snel gewend aan de omgeving. De wandelingen waren niet heel zwaar of moeilijk. Vooral het voorjaar met de bloemen en bloesems was erg bijzonder. De stadswandeling op zaterdag hebben we ook zeer gewaardeerd. Kortom een aanrader!

Ingezonden door: Henk Baltussen

Reis: Competa
Wij hebben erg genoten van ons verblijf in Competa. De routes in de gids waren zonder uitzondering heel mooi. Daarbij had elke wandeling iets unieks. De ene keer liep je door een uitgedroogde zandige rivierbedding, de andere keer stond je op een top met een wijds uitzicht,dan liep je weer langs een irrigatiekanaaltje of door een mooi dorpje. De plaatselijke contactpersoon is een heel innemende begeleider die de streek op zijn duimpje kent. Zelf zouden we deze routes nooit hebben kunnen vinden.