Wandelvakanties Andalusië: Competa - Nerja - Wandelvakantie Spanje, Andalusie
Vind de reis die bij u past:

Andalusië: Competa - Nerja - Reisnr: 425

Wandelvakantie Spanje, Andalusie


  • Wandelvakanties
  • Ook in de winter

In Andalusië (Zuid Spanje) ligt het Parque Natural de las Sierras Almijara y Tejeda dat het decor is voor deze trektocht door de bergen. U wandelt van Cómpeta, een wit dorp in de bergen op 640 meter hoogte via Acebuchal naar de badplaats Nerja. In alle 3 de plaatsen overnacht u 2 nachten waardoor u afwisseling en rust combineert.

Reissom Competa - Nerja 2023

 

 2-Persoonskamer*

 Zonder bagagevervoer  

  2-Persoonskamer* 

 Met bagagevervoer 

 1-Persoonskamer

 Zonder bagagevervoer 

 1-Persoonskamer

 Met bagagevervoer 

 1 jan - 15 dec 2023 
€ 250 € 325€ 400  € 475

*Prijs per persoon indien u met 2 personen reist.

Duur: 7 dagen/ 6 nachten/ 5 of 6 wandeldagen (afhankelijk van tijdstip van aankomst)

Type reis: Trektocht 

Inbegrepen:

  • In Competa en Nerja zijn de overnachtingen op basis van Logies.
  • In Acebuchal heeft u 2 overnachtingen op basis van logies en ontbijt.
  • Transfer van de bushalte van Cómpeta naar uw eerste overnachting op de aankomstdag
  • Uitgebreide Nederlandse routebeschrijvingen en kaartmateriaal
Niet inbegrepen: heen- en terugreis, maaltijden

Bagagevervoer: Indien u bagagevervoer bijboekt wordt uw bagage vervoerd van Cómpeta naar Acebuchal en van Acebuchal naar Nerja. Er is één stuk bagage per persoon toegestaan van maximaal 20 kilo

Reserveringskosten: € 25 per boeking, € 2,50 Calamiteitenfonds en SGR-bijdrage van € 5,00 p.p.


Assistentie ter plekke: Nederlands contactpersoon

Afstand: Utrecht - Cómpeta 2290 km
Hond: Niet toegestaan
Routebeschrijving: Nederlandstalig, deze ontvangt u ter plaatse.

GPS data: Beschikbaar

Zwaarte: 3 sterren 

Periode: Dagelijks vertrek mogelijk, het hele jaar door mogelijk, i.v.m. de hitte wordt juli en augustus afgeraden. 

In Cómpeta, een wit dorp, maakt u een rondwandeling naar keus in het Parque Natural de las Sierras Almijara y Tejeda. U kunt kiezen voor een lichte of een zware tocht. Op dag 3 loopt u door de Rio Torrox naar Acebuchal. Hier maakt u weer een rondwandeling voordat u verder trekt naar Nerja. U sluit af met een rondwandeling vanuit Nerja o.a. naar de beroemde grotten.

U kunt deze trektocht prima met het openbaar vervoer van en naar het vliegveld Malaga doen.

  

U wandelt in geaccidenteerd terrein, waar dus wel geklommen en gedaald wordt maar waar eveneens van onvergetelijke uitzichten kan worden genoten. Als het zicht helder is, zijn zowel Afrika (het Rif gebergte in Marokko) als Gibraltar, in het zuiden en westen) als de Sierra Nevada (in het oosten) te zien. De trektocht kan het gehele jaar op iedere dag van de week beginnen en eindigen. Een minder geschikte periode is de zomer (juli/augustus) wanneer het erg warm is om te wandelen.


Dagschema (7 dagen/ 6 nachten/ 5 of 6 wandeldagen)
Dag 1: Aankomst Cómpeta en als daar tijd voor is: inloopwandeling, overnachting Cómpeta

Dag 2: Rondwandeling bij Cómpeta naar keus (2, 4 of 6 uur), overnachting Cómpeta

Dag 3: Cómpeta – Acebuchal, wandeling naar keuze over een zelden gebruikt voetpad door de Rio Torrox en via de Collado de Paez Blanca (6 uur of direct 4 uur), overnachting Acebuchal

Dag 4: Rondwandeling Acebuchal (naar keuze 3 of 5 uur) of rustdag, overnachting Acebuchal

Dag 5: Acebuchal – Nerja, over zelden gebruikte paden door het natuurgebied via de Collado Blanquilla, de bronnen van de Rio Higueron, de Puerto de los Umbrales en de Rio Chillar (8 uur). U neemt vanaf hier de bus naar Nerja.

U kunt ook direct via het dorp Frigiliana naar Nerja wandelen (4 uur).

Overnachting Nerja.


Dag 6: Wandeling Nerja – Maro, met bezoek aan de grotten van Nerja (4 uur) of rust-/stranddag of langere wandeling in het natuurgebied, overnachting Nerja

Dag 7: Vertrek Nerja. Einde arrangement. 


1. Aankomst Cómpeta 2. Rondwandeling bij Cómpeta naar keus (2, 4 of 6 uur) 3. Cómpeta – Acebuchal(6 uur of direct 4 uur), 4. Rondwandeling Acebuchal (naar keuze 3 of 5 uur) of rustdag 5. Acebuchal – Nerja (naar keus 8 uur of direct via het dorp Frigiliana naar Nerja 4 uur) 6. Wandeling Nerja – Maro, met bezoek aan de grotten van Nerja (4 uur) of rust-/stranddag of langere wandeling in het natuurgebied 7. Vertrek uit Nerja.
Accommodaties

In Cómpeta verblijft u de eerste twee nachten in Casa Hadriano, een authentiek dorpshuis met eigen kamer, toilet en badkamer. De keuken, woonkamer en 2 dakterrassen deelt u met anderen (ligging: midden in het centrum). Tegen een toeslag van € 10,- p.p.p.n. kunt u in Cómpeta ook een privé appartement krijgen met eigen kitchenette (ligging: net buiten het centrum).

 

In Acebuchal logeert u in B&B the lost village, deze accommodatie is van alle gemakken voorzien: woonkamer, ingerichte keuken, slaapkamer, badkamer. Acebuchal is een dorpje in het natuurgebied dat in 1949 is verlaten en in verval geraakt en de laatste jaren geheel is gerestaureerd voor het landelijk toerisme. Hooguit komt er overdag een enkele toerist maar 's avonds kunt u de stilte horen. Het dorpje heeft geen winkels maar wel een bar waar u goed kunt eten.

 

In Nerja logeert u in een gastvrij hostal van Nederlandse eigenaren in een rustig straatje in het centrum op 100 meter van het busstation en een paar honderd meter van de stranden. U heeft daar een ruime 2-persoonskamer met eigen badkamer. U heeft daar ook de beschikking over een keuken, woonkamer, tuin en zwembad die u met andere gasten deelt. Nerja is een gezellige en niet te drukke badplaats met tal van mooie baaien en strandjes.


Bereikbaarheid

Vliegen: de dichtstbijzijnde luchthaven is Malaga.
Openbaar vervoer:  het busvervoer in Spanje is zeer punctueel en goedkoop. Vanuit het centrum van Malaga bij het busstation gaan drie maal daags bussen naar Cómpeta. Van vliegveld Malaga rijdt ieder half uur een bus naar busstation Malaga.


Zwaarte van de trektocht (3 sterren)
Deze trektocht biedt voor elk wat wils en heeft een gemakkelijke variant met dagwandelingen van circa 4 uur en een interessantere variant “off the beaten track” met dagwandelingen van 6 – 8 uur. U loopt over ruig en bergachtig terrein met redelijke hoogteverschillen. U kunt na de eerste wandeling en per dag beslissen of u de volgende dag de gemakkelijke of de moeilijker variant wilt doen. Classificatie sterren: 1 (licht) t/m 5 sterren (zwaar).

 

 

Reisverslag schrijven

Ingezonden door: A. de Heer

Reis: Competa-Nerja
Mei '18 - De wandelvakantie Competa – Nerja was een fantastische vakantie en de combinatie met twee dagen Malaga aan het eind beviel ons uitstekend. De wandelingen waren pittig en uitdagend, maar voor ons wel te doen al hadden we niet echt veel wandelervaring in een dergelijk gebied. De routebeschrijvingen waren goed en lieten ook voldoende ruimte om zelf te zoeken en te ontdekken. Het is een prachtig wandelgebied, met een gevarieerde natuur, we vonden het geweldig dat de wandelwegen over oude wegen gingen, ver weg van de drukte.

Ingezonden door: Wardy Doosje

Reis: Competa-Nerja
Juli 2016 - Prima reis. Goede beschrijving. Aardige contactpersoon in Competa. We hebben een super vakantie gehad. Een route van 19 kilometer was voor ons erg zwaar, ook al omdat we voor 16.00 uur in Acebuchal moesten zijn omdat de bar daar sloot op dat tijdstip. Dan was de korte route wel een aanrader geweest.

Ingezonden door: Ruiten

Reis: Competa
Leuke, afwisselende wandelvakantie net achter de Middellandse zeekust met veel ruimte om zelf het dagprogramma en nivo in te vullen.