Wandelvakanties Tsjechie - West Sumava - Wandelvakantie Tsjechië, Sumava
Vind de reis die bij u past:

Tsjechie - West Sumava - Reisnr: 252

Wandelvakantie Tsjechië, Sumava


  • Wandelvakanties

Wandeltrektocht Tsjechië: Rondwandeling in het zuiden van Tsjechië door het Sumava Nationaal Park. Dit gebied is bedekt met het grootste bos van Centraal-Europa. Het nationaal park was tot 1990 alleen voor grenswachten toegankelijk, daardoor is het park voor het grootste deel nog in originele staat.

Reissom West Sumava 2023 

  2-Persoonskamer* 

 1-Persoonskamer 
samenreizend  

 1-Persoonskamer 

 alleenreizend 

 

Zonder

 bagage

vervoer

 Met

 bagage

vervoer

 Zonder

 bagage

vervoer

 Met 

 bagage

vervoer

 Zonder 

 bagage

 vervoer 

 Met 

 bagage

 vervoer 

 1 mei - 30 jun € 520€ 615 
€ 660€ 755  € 660 € 840
 1 jul - 31 aug   € 550   € 645   € 680
   € 775 € 680 € 860
 1 sep - 31 okt   € 520   € 615   € 660   € 755 € 660 € 840

 *Prijs per persoon indien u met 2 personen op een 2-persoonskamer verblijft.
Indien u boekt met meer dan 2 personen, dan kan de prijs lager worden indien u voor bagagevervoer kiest (neemt u daarvoor gerust contact met ons op).

Duur: 8 dagen/ 7 nachten/ 6 wandeldagen

Type reis: Trektocht
Inbegrepen:

  • Logies/ ontbijt en diner
  • 6x Lunchpakket
  • 1x Transfer
  • Informatiepakket Topo Aktief

Niet inbegrepen: heen- en terugreis, lokaal bus- en treinvervoer

Bagagevervoer: Indien u bagagevervoer bijboekt is 1 stuk van maximaal 20 kg p.p. toegestaan
Reserveringskosten: € 25 per boeking, € 2,50 Calamiteitenfonds en SGR-bijdrage van € 5,00 p.p.

Bij te boeken: extra nacht vanaf € 35 p.p. op basis van logies/ ontbijt
Accommodatie: eenvoudige pensions, 2-persoonskamer met eigen douche en toilet
Afstand: Utrecht - Spicak (bij Zelezna Ruda) 855 km
Hond: Niet toegestaan

GPS data: Beschikbaar
Routebeschrijving: U ontvangt het informatiepakket met de routebeschrijving in het Nederlands circa twee weken voor vertrek thuis.
Zwaarte: 3 sterren
Periode:  Dagelijks vertrek mogelijk tussen 1 april en 31 oktober
Let u op:  juli en augustus hebben een zeer beperkte beschikbaarheid, voor deze periode adviseren wij u verder te kijken naar onze andere prachtige Tsjechië reis: Het Reuzengebergte (reisnummer:  251).

Het eerste deel van de trektocht voert door hoog- en laagveengebieden, waar zeldzame, beschermde planten groeien. In het tweede deel verkent u de streek ten noorden van Sumava: boerenland met kleine dorpjes, waar eeuwen lang de kunst van het glasblazen werd bedreven. U overnacht in eenvoudige, maar prima pensions.

 

 


Dagschema (8 dagen/ 7 nachten/ 6 wandeldagen)
Dag 1: Aankomst in Spicak

Uw eerste overnachting vindt hier plaats.


Dag 2: U start de dag met een transfer naar Nova Hurka. Vanaf Nova Hurka heeft u de keuze uit twee verschillende wandelingen:

- Langs de Kremelna rivier naar Rejstejn (22 km)

- Naar Srni (18,6 km)

U overnacht in Rejstejn of Srni.

Dag 3: Vandaag heeft u de keuze uit drie verschillende wandelingen:

- Van Srni naar Cenkova Pila (20 km)

- Rondwandeling van Srni (13,6 km)

- Van Srni naar Antygl (naar keuze tussen 13 en 29,2 km) 

U overnacht in Srni 

Dag 4:  Van Srni of Rejstejn via Kaperske Hory naar Susice (naar keuze 19 km of 16 km).
U overnacht in Susice.

Dag 5: U wandelt van Susice via Svatobor (845 m) naar Velhartice en Nemilkov (19 km).

Overnachting in Nemilkov.


Dag 6: U wandelt van Nemilkov via Telecek (886 m) naar Javorna (14,5 km).
Overnachting in Javorna.


Dag 7: U wandelt van Javorna naar Spicak (11 of 13 km).
Overnachting in Spicak.


Dag 8: Na het ontbijt eindigt het arrangement.

U kunt het wandelarrangement van 8 dagen met 2 of meer dagen verlengen. We hebben 1 extra wandeling beschreven vanuit Spicak naar de gletsjermeren en Grosser Osser (17 km of 22 km / incl naar de top). 


Dagschema Sumava trektocht 1. Aankomst in Spicak (700 m) 2. (Na transfer) Van Nova Hurka langs de Kremelna rivier naar Rejstejn (22 km) 3. Wandeling van Srni naar Cenkova Pila (20km) 4. Van Rejstejn via Kaperske Hory naar Susice (15,5 km) 5. Via Svatobor (845 m) naar Velhartice en Nemilkov (18 km) 6. Van Nemilkov via Telecek (886 m) naar Javorna (14 km) 7. Van Javorna naar Spicak (11 of 13 km) 8. Einde arrangement

Accommodatie

Tweepersoonskamers met eigen badkamer/wc. De pensions zijn goed maar eenvoudig. Net zoals het diner wat eenvoudig is, lunchpakket vaak voedzaam.

 

Bereikbaarheid

Met de auto: de afstand van Utrecht naar Spicak bedraagt 814 km. Met eigen vervoer: Sumava trektocht is een rondreis. U kunt uw auto parkeren bij uw accommodatie in Spicak. Aan het eind van uw trektocht komt u weer terug bij het beginpunt. Per auto reist u het snelst via Arnhem en Neurenberg naar Bayerische Eisenstein. Daar steekt u de grens over. Het is dan nog 7 km naar Spicak.

Openbaar vervoer: Per trein reist u via Frankfurt (overstap) naar Plattling waar u overstapt op het boemeltreintje naar Bayerische Eisenstein. Dit volgt een schitterend traject. In Bayerische Eisenstein steekt u te voet de grens over en nog 7 km in de trein naar Spicak. Het station ligt op enkele honderden meters van het hotel.

Klimaat - beste reistijd
De zomers in Tsjechië zijn droog en zonnig, met redelijk hoge temperaturen. Wij bieden de wandelingen aan t/m eind oktober. Het klimaat in het Reuzengebergte is sterk afhankelijk van de hoogte waarop u zich begeeft. Onder in het dal heerst een gematigd landklimaat. 


Zwaarte van de trektocht (3 sterren)
U loopt de tocht individueel aan de hand van een routebeschrijving en een kaart waarop de route staat ingekleurd. Uw bagage wordt vervoerd. De routes gaan grotendeels over onverharde paden en zijn alle gemarkeerd.
U loopt 18 tot 21 km per dag over heuvelachtig terrein. De hoogteverschillen zijn het grootst op dag 2, ongeveer 250 meter stijgen en 560 meter dalen, op dag 3 ongeveer 350m klimmen en dalen, op dag 5 ongeveer 600 meter klimmen en 400 meter dalen en dag 7 ongeveer 450 meter klimmen en 250 meter dalen. Classificatie sterren: 1(licht) t/m 5 sterren(zwaar). 


Beste reistijd: De beste tijd is de zomer en de herfst (stabiel en helder weer). U kunt de tocht lopen van 1 mei tot 1 november.
In de tweede helft van juli en in augustus zitten de meeste accommodaties erg vol. Voor deze periode moet u op tijd boeken.

 

Reisverslag schrijven

Ingezonden door: Rob Hogers

Reis: West Sumava
Juli 2016 - Prachtige wandelroute door een bij ons weinig bekend, maar schitterend gebied, met interessante geschiedenis en veel natuurschoon. Ik ben bijna alleen maar Tsjechen tegengekomen, die kennelijk heel graag erop uit trekken voor een stevige wandeling. Eigenlijk altijd ook heel aardige mensen. Een regelrechte aanrader is deze wandelreis, heel veel waar voor het geld ook. Het verdient aanbeveling om een klein taalgidsje mee te nemen, want veel Tsjechen, ook bij de overnachtingsadressen, spreken nauwelijks een andere taal. Ik ben er echter altijd uitgekomen, want goede wil was er ruimschoots. Een mooi avontuur!