Vind de reis die bij u past:

Gaumeroute - Reisnr: 154

wandelvakantie België, Zuid-oosten


  • Wandelvakanties
  • Wandelvakanties Gaumeroute
  • Wandelvakanties Gaumeroute
  • Wandelvakanties Gaumeroute
  • Wandelvakanties Gaumeroute
  • Wandelvakanties Gaumeroute
  • Wandelvakanties Gaumeroute

De Gaume loopt vanaf het dichte Ardense woud met zijn zwarte sparren door tot in Frankrijk. Een zonnig klimaat, een lieflijk landschap en een rijke historie maken de Gaume tot een plezierig wandelgebied.

 

Reissom p.p. (2018): mBVbij2p:mBVbij1p:
zBVbij2p:zBVbij1p:
A. 7d/6n/6w € 535 € 790
  € 465  € 655
B. 6d/5n/5w € 505 € 785
  € 450  € 675
C. 5d/4n/4w € 415 € 675
  € 370  € 590
D. 4d/3n/3w € 345 € 575
  € 315
  € 510
E. 3d/2n/2w € 235 € 385
  € 215  € 345
  mBV = met bagagevervoer
  zBV = zonder bagagevervoer

Inbegrepen: logies, ontbijt, diner (niet in Torgny), transfers, infopakket
Niet inbegrepen: heen- en terugreis, 2x diner in Torgny, lunches
Reserveringskosten: € 20 per boeking
Extra nacht Virton HP: € 80 p.p. (2pk); € 105 p.p. (1pk)
Accommodatie: **/*** Chambres d'hotes / hotels
Hond: niet toegestaan
Zwaarte: pittige trektocht met enkele langere etappes
Afstand: Utrecht - Virton 355 km
Best bereikbaar: per auto
Openbaar vervoer: trein naar Virton
GPS data: opvraagbaar
Periode: 15 januari - 31 oktober 2018, vertrek dagelijks. In de jachtperiode (oktober) moet men soms een omweg maken

De Gaume route voert over een zacht glooiend plateau met akkers, weilanden en bossen. Typerend zijn de ‘cuesta’s’, heuvels met een scherpe steile kant, die aan de andere zijde zacht hellend aflopen. Dat is nu nog goed te zien. Het stadje Virton is rijk aan historie; de naam is afgeleid van Vertunum, Keltisch voor ‘goed verdedigde heuvel’. Maar de Romeinen onderwierpen Gallië en Virton werd een Romeinse stad. In Frankrijk bezoekt u de de citadel van Montmédy en de basiliek van Avioth. Ook komt u langs de beroemde trapisten-abdij van Orval en wandelt u een flink stuk langs de Semois.
De Gaume route is geel/wit gemarkeerd.

 

Dagschema Gaume route
1.      Aankomst Virton vóór 19 u
2.      Wandeling van Vallei van Rabais naar Torgny (27 km)
3.      Torgny naar Montmédy (25 km) (einde E) Transfer naar Torgny
4.      Transfer naar Montmedy en lopen naar Orval (21 km) (einde D)
5.      Orval - Ste. Cécile (20 km) (einde C) Transfer naar Herbeumont
6.      Transfer naar Ste. Cecile en lopen naar Izel/Martue (21 km) (einde B)
7.      Naar Vallei van Rabais / Virton (26 km) (Einde A)

Extra nacht in Virton mogelijk.

Dagschema Gaume route 1. Aankomst Virton vóór 19 u 2. Wandeling van Vallei van Rabais naar Torgny (27 km) 3. Torgny naar Montmédy (25 km) (einde E) Transfer naar Torgny 4. Transfer naar Montmedy en lopen naar Orval (21 km) (einde D) 5. Orval - Ste. Cécile (20 km) (einde C) Transfer naar Herbeumont 6. Transfer naar Ste. Cecile en lopen naar Izel/Martue (21 km) (einde B) 7. Naar Vallei van Rabais / Virton (26 km) (Einde A) Extra nacht in Virton mogelijk.


Wandelen in de Gaume

De Gaumeroute beschrijft een lus van 140 km vanuit Virton in 6 wandeldagen (7d/6n). U hebt de keus tussen de hele route of deeltrajecten. De arrangementen eindigen na de laatste wandeling.
De restauranthouders gaan prat op hun typische streekgerechten. Het trappistenbier van de abdij van Orval is internationaal bekend.
Indien een hotel volgeboekt is heeft de organisatie het recht naar een andere accommodatie/plaats uit te wijken.

Het wandelarrangement Gaume trektocht
U loopt de tocht individueel aan de hand van een boekje met Nederlandstalige routebeschrijving en kaart. De routes gaan over merendeels onverharde paden en zijn gemarkeerd. Uw bagage wordt naar keuze vervoerd.

Accommodatie
U overnacht in 2 tot 3 sterren gastenkamers. Het verblijf is op basis van halfpension, ontbijt en het diner zijn inbegrepen, behalve in Torgny, hier verblijft u op basis van logies en ontbijt. Maaltijden vanaf het diner op de dag van aankomst tot het ontbijt op de dag van vertrek. In Torgny wordt een plaats gereserveerd in het restaurant; u betaalt dit ter plekke. Lunchpakket kunt u in uw accommodatie de avond tevoren bestellen, er is weinig horeca onderweg ! De accommodatieverschaffer verzorgt ook het vervoer van uw bagage (één koffer of rugzak per persoon).

 

Vervoer naar de Gaume
Per trein: Virton is met de trein bereikbaar. Vanuit Utrecht is de reisduur per trein ca. 5 uur 55 min.
Een andere mogelijkheid is om de trein naar Arlon te nemen en van daar de bus te nemen naar Virton.
Per auto: de afstand van Utrecht naar Virton bedraagt 355 km.

Reisverslag schrijven

Ingezonden door: Verkleij

Reis: Gaume
Mei '18 - Het gebied de Gaume in de lente is prachtig, fruitbomen in bloei, veel geurende seringenstruiken. Prachtig glooiend landschap. Aangenaam wandelgebied, kleinschalig en authentiek. De wandeling langs de Semois, (een na laatste wandeltraject- kaartje nummer 15) was behoorlijk pittig, stukken met een heel smal, stenig paadje, op een schuin vlak en regenmatig glad. Hier hebben we veel langer over gedaan dan de tijd die globaal in de beschrijving werd aangegeven. Zeer vriendelijke bejegening in de overnachtingsadressen.

Ingezonden door: Hans van Vugt

Reis: Gaume
Okt. '17 - Dank Patricia, Alles is prima verlopen. Ook het zoeken in het donker op zondagavond. De route is echt een aanrader en afwisselend natuur en cultuur. Vr gr Hans

Ingezonden door: Pieter Bosse

Reis: Gaume
Een heerlijke tocht om je zinnen te verzetten. Het is erg rustig op deze tocht. Je komt door rustige, kleine dorpjes waar de tijd soms heeft stil gestaan en de jeugd is weg getrokken. Hierdoor helaas ook weinig tot geen horeca onderweg, omdat het geen bestaansrecht heeft. Mooie vergezichten onderweg doordat je steeds heuvels (cuestas) oploopt en over moet. Fijne overnachtingsadressen met ontzettend aardige mensen, wie niets teveel is. De diners ’s avonds bestonden voornamelijk uit streekgerechten. Ik heb heerlijk gegeten.. Ik liep de tocht in Februari en had helaas slecht weer, maar ondanks dat heb ik erg genoten en veel plezier beleefd aan deze tocht.. Houd je van stilte, rust en landelijk … dan is dit een aanrader. Een tocht met veel geschiedenis. Over Romeinen, de Franse revolutie tot WW I Torgny, Marville, Montmédy met zijn Fort, de kerk van Avioth, de abdij van Orval .. trek extra tijd uit om het allemaal eens goed te bekijken. Het is de moeite zeker waard.