Vind de reis die bij u past:

TransArdense Route - Reisnr: 155

wandelvakantie België, Ardennen


  • Wandelvakanties
  • Wandelvakanties TransArdense Route
  • Wandelvakanties TransArdense Route
  • Wandelvakanties TransArdense Route
  • Wandelvakanties TransArdense Route
  • Wandelvakanties TransArdense Route
  • Wandelvakanties TransArdense Route

Ardennen wandeltrektocht: Waar het uitgestrekte Ardennenplateau wordt doorsneden door valleien van rivieren als de Ourthe, de Lesse, de Lomme en de Semois, loopt de Transardense route in 160 km noord-zuid van La Roche-en-Ardenne naar Bouillon in het dal van de Semois.

 Transardannaise: startplaats La Roche en Ardenne

Reissom p.p. 2019:  (bij 2p)  

BV       

zonder BV 

A. 9d/8n/7w                       

€ 915     

€ 830

B. 8d/7n/6w                       

€ 870     

€ 790

C. 7d/6n/5w                      

€ 730     

€ 670

D. 6d/5n/4w                      

€ 620      

€ 565

E. 5d/4n/3w                       

€ 540     

€ 495

F. 4d/3n/3w                       

€ 435     

€ 400

G. 3d/2n/2w                      

€ 300     

€ 280

(BV = bagagevervoer en W = wandeldagen)

Inbegrepen: logies, ontbijt, diner, infopakket, transfer terug naar La Roche (Bij F en G: na de wandeling, bij A-B-C-D-E na het ontbijt)
Niet inbegrepen: bagagevervoer indien niet geboekt, diner in Bouillon, lunches
Toeslag: 1 persoon op aanvraag
Reserveringskosten: € 25 per boeking
Accommodatie: hotels en pensions, 2 pk met douche/toilet (soms op de gang)
Zwaarte: pittige trektocht vanwege enkele lange etappes
Afstand: Utrecht - La Roche-en-Ardenne 255 km
Openbaar vervoer: trein naar Marloie, bus naar La Roche-en-Ardenne
Routebeschrijving: Nederlandstalig
Hond: niet toegestaan
GPS data:  opvraagbaar
Periode: 15 januari - 31 oktober, vertrek dagelijks. In de jachtperiode (oktober) moet men soms omweg maken

La Roche-en-Ardenne wordt gedomineerd door de ruïnes van zijn oude burcht uit de 9de tot 14de eeuw. Bouillon is van Keltische oorsprong en vermaard wegens haar burcht die eigendom was van het Huis van Ardenne waartoe ook Godfried van Bouillon behoorde. Hij voerde in 1096 de eerste kruistocht aan.

Het voortdurend klimmen en dalen leidt tot fraaie panorama’s over de uitgestrekte bossen en tot het ontdekken van onbedorven natuurplekjes en kleine dorpjes. Zo komt u ook langs het kasteel van Mirwart, langs kapelletjes en over bruggetjes. Een bijzondere plek is Redu, het Ardense boekendorp. De Transardense route is geel/wit gemarkeerd.

 

Dagschema
1.      Aankomst La Roche-en-Ardenne voor 19.00 u
2.      La Roche naar Sprimont/St Ode (22,5 km)
3.      Naar St. Hubert (23 km) (Einde G)
4.      Naar Nassogne (27 km) (Einde F)
5.      (Einde E) Naar Mirwart/Awenne (19 km)
6.      (Einde D) Naar Daverdisse  (24 km)
7.      (Einde C) Naar Paliseul (29 km)
8.      (Einde B) Wandeling naar Bouillon (27 km)

9.      Vertrek na ontbijt  (Einde A)

 

Dagschema Transardense route 1. Aankomst La Roche-en-Ardenne voor 19.00 u 2. La Roche naar Sprimont/Saint Ode (22,5 km) 3. Naar St. Hubert (23 km) (Einde G) 4. Naar Nassogne (27 km) (Einde F) 5. (Einde E) Naar Awenne/Mirwart (19 km) 6. (Einde D) Naar Daverdisse (24 km) 7. (Einde C) Naar Paliseul (29 km) 8. (Einde B) Wandeling naar Bouillon (27 km) 9. Vertrek na ontbijt (Einde A)
Het wandelarrangement
U heeft de keus tussen de hele Transardense route of deeltrajecten, beginnend in La Roche en Ardenne. De arrangementen eindigen óf ’s ochtends vóór óf ’s middags na de laatste wandeling. De transfer terug is inbegrepen.
Indien een hotel volgeboekt is heeft de organisatie het recht naar een andere accommodatie/plaats uit te wijken. Soms wordt dan een toeslag berekend voor de extra transferkosten.

Accommodaties
U overnacht in het algemeen in goede hotels en pensions in kleine plaatsjes (dus veel keus is er dan niet). Het varieert van ** tot **** hotels en 2 tot 4 “aren” voor de chambres d’hôtes. De ontvangst is meestal heel prettig. Als een hotel of chambres d’hôtes vol is dan wordt automatisch een andere accommodatie ingeboekt. Soms zijn deze accommodaties wat verder van de route verwijderd.

Alle overnachtingen zijn verzorgd. Het verblijf is op basis van halfpension, ontbijt en het diner zijn inbegrepen, behalve in Bouillon. Maaltijden vanaf het diner op de dag van aankomst tot het ontbijt op de dag van vertrek. (Let op: er zijn weinig tot geen winkels onderweg).

De accommodatieverschaffer verzorgt ook het vervoer van uw bagage (één koffer of rugzak per persoon, ma. 15 kg) en brengt u aan het eind eventueel terug naar uw startpunt.

Vervoer naar de Ardennen
Per trein en bus: La Roche-en-Ardenne, het beginpunt, is bereikbaar met de trein via het station Melreux- Hotton en vervolgens buslijn 994, ong. 20 km naar La Roche) en via het station Marche-en-Famenne (en vervolgens buslijn 997 , ong. 20 km naar La Roche). Het eindpunt Bouillon is bereikbaar via het station Libramont (40 km, buslijn 990 [of 8, blauw]).
Per auto: de afstand van Utrecht naar La Roche-en-Ardenne bedraagt 290 km (via Maastricht en Luik).
De afstand van Bouillon naar Utrecht bedraagt 330 km (via Namen en Brussel).

De afstand van Bouillon naar La Roche-en-Ardenne bedraagt 70 km.

 

Reisverslag schrijven

Ingezonden door: Linders

Reis: Transardense Route
Juli '18 De beste locaties. die een dikke pluim verdienen: -La Maison de Jules - Tonny -Auberge de Sabotier - Awenne De mindere locaties: -Hostellerie La Claire Fontaine -Du livre a l'ane

Ingezonden door: Dominique Reedijk

Reis: Transardense Route
Alles was perfect. We hebben genoten, maar het was af en toe wel afzien, zeker op warme dagen. Al met al een mooie tocht! Er moet me echter iets van het hart, de drankjes in Avenne waren bespottelijk duur, €4 voor een espresso, €6 voor een glas wijn. Er is verder niets in Awenne, dus de man maakt daar handig gebruik van.