Vind de reis die bij u past:

La Palma Trektocht - Reisnr: 433

wandelvakantie Canarische Eilanden, (Spanje)


  • Ook in de winter
  • Eilanden / Kustwandelingen
  • Wandelvakanties
  • Ook in de winter La Palma Trektocht
  • Ook in de winter La Palma Trektocht
  • Ook in de winter La Palma Trektocht
  • Ook in de winter La Palma Trektocht
  • Ook in de winter La Palma Trektocht
  • Ook in de winter La Palma Trektocht

Wandelen op La Palma, het groenste Canarische eiland, bijgenaamd “la Isla Bonita” (het fraaie eiland). Op een klein oppervlak (ca. 730 km²) zijn er niet minder dan vier verschillende soorten landschap: het bos, de vulkanen, de zeer indrukwekkende bergen en de kustgebieden met hun cactussen, amandel- en citrusbomen, woeste kustrotsen en kloven.

Reissom 2019: € 595 p.p. (bij 2p)
Inbegrepen: 7 x logies, 5 x ontbijt, 5 x lunchpakket, transfer van en naar de luchthaven, transfers tijdens de trektocht, bagagevervoer, TA Infopakket
Niet inbegrepen: vlucht, overige maaltijden.
Reserveringskosten: € 20 per boeking
Accommodatie: 5n ***hotels, 2n pension
Zwaarte: middelzware wandelingen met soms pittige klims
Openbaar vervoer: Vlucht Sta. Cruz de La Palma (SPC) met bijvoorbeeld Transavia of TUI; Iberia vanuit Dusseldorf
Routebeschrijving: Nederlandstalig
GPS data: opvraagbaar
Periode: 1 januari - 1 november

Door de vele bronnen zijn de in cultuur gebrachte gebieden zeer vruchtbaar. In het midden van het eiland ligt de reusachtige krater ‘Caldera de Taburiente’ en in dit natuurreservaat kunnen alleen wandelaars doordringen.
Deze trektocht biedt u het mooiste van La Palma. U begint in het natuurreservaat Los Tilos in het noordoosten en volgt vervolgens een stil pad langs de hoge noordkust. U wandelt naar het hart van de Caldera, omgeven door 1700 m hoge kraterwanden. U volgt de Route van de vulkanen en bereikt op de laatste wandeldag de uiterste zuidpunt van het eiland. U overnacht in goede hotels (5n) en in pension (2n).

 

Dagschema 
1. Transfer van luchthaven naar Santa Cruz. Overnachting in ***hotel El Galeon
2. Na transfer wandeling van Los Sauces naar Barlovento (5u30). Overnachting in ***hotel Palma Romantica (2n)
3. Na transfer wandeling van Franceses naar Barlovento (naar keus 5u15 of 3u15)
4. Transfer naar El Tablado. Wandeling naar Santo Domingo (naar keus 5u15 of 3u25). Transfer en overnachting in Los Llanos de Aridane. Overnachting in ***hotel Valle Aridane (2n)
5. Transfer naar Los Brecitos (1030m). Wandeling door de Caldera de Taburiente (6u30). Overnachting in Los Llanos
6. Transfer naar de Refugio El Pilar (1440m). Wandeling via de Ruta de los Volcanes (1900m) naar Fuencaliente (720m, 6u). Overnachting in Fuencaliente Overnachting **pension Volcanes (2n)
7. Wandeling naar Volcan Teneguia en Faro de Fuencaliente (3u30). Transfer terug naar Fuencaliente. Overnachting in Fuencaliente
8. Transfer naar de luchthaven

 

Dagschema La Palma 1. Transfer van luchthaven naar Santa Cruz. Overnachting in hotel El Galeon 2. Na transfer wandeling van Los Sauces naar Barlovento (5u30). Overnachting in hotel Palma Romantica 3. Na transfer wandeling van Franceses naar Barlovento (naar keus 5u15 of 3u15) 4. Transfer naar El Tablado. Wandeling naar Santo Domingo (naar keus 5u15 of 3u25). Transfer en overnachting in Los Llanos de Aridane. Overnachting in hotel Valle Aridane 5. Transfer naar Los Brecitos (1030m). Wandeling door de Caldera de Taburiente (6u30). Overnachting in Los Llanos 6. Transfer naar de Refugio El Pilar (1440m). Wandeling via de Ruta de los Volcanes (1900m) naar Fuencaliente (720m, 6u). Overnachting in Fuencaliente Overnachting pension Volcanes 7. Wandeling naar Volcan Teneguia en Faro de Fuencaliente (3u30). Transfer terug naar Fuencaliente. Overnachting in Fuencaliente 8. Transfer naar de luchthaven

Trektocht op La Palma
Met deze trektocht komt u op veel mooie plekken van La Palma. U begint in het noordoosten in het beroemde UNESCO biosfeerreservaat; de tweede dag volgt u een stil pad langs de hoge noordkust. Dan volgt er een rustdag in Los Llanos, de tweede stad van het eiland. U kunt van hieruit met de bus eventueel nog uitstapjes maken. Of een boottochtje langs de westkust. De volgende dag bereikt u het hart van de caldera. U volgt dan de Route van de Vulkanen en bereikt op de laatste wandeldag de uiterste zuidpunt van het eiland.
Deze trektocht op La Palma, vol hoogtepunten, is alleen mogelijk dankzij de vele transfers die zijn inbegrepen.

De zwaarte
Uw bagage wordt vervoerd. Door de lengte van sommige etappes en het bergachtig karakter, moeten wij de zwaarte van deze tocht met vier sterren waarderen.

De accommodaties
U verblijft in 4 verschillende accommodaties op La Palma. In ***hotel Galeon in Santa Cruz (1n), ***hotel La Palma Romantica in Barlovento (2n), in ***hotel Valle Aridane in Los LLanos (2n) en door Lonely Planet aanbevolen **pension Los Volcanes in Fuencaliente (2n).

Beste reistijd
La Palma kent een subtropisch klimaat met relatief geringe temperatuurverschillen tussen zomer en winter. De zomer is lang, droog en warm, van half mei tot half oktober; de winter is zacht, met onstabiel weer en regenval. Boven de 1500 m kan in de winter ook sneeuw vallen. De lente en de herfst duren relatief kort.
Men kan het hele jaar door in La Palma wandelen, maar de beste tijd is het voorjaar (maart tot en met juni) en het najaar (half september tot half november). De winter is ook geschikt voor wandelingen, hoewel voorzichtigheid na regen (of sneeuwval) geboden is. Met Kerst, Pasen en in de schoolvakanties wordt het eiland het drukst bezocht. Wil men in deze tijd het eiland bezoeken dan kan men beter een half jaar van tevoren reserveren. Met name de vluchten zijn al in een vroeg stadium volgeboekt.

Vlucht op Sta Cruz de la Palma (SPC)
Het handigst zijn de chartervluchten van Transavia vanuit Amsterdam (op di. en vr.) of TUI vlucht vanuit Eindhoven.
Iberia vanuit Düsseldorf

 

 

Reisverslag schrijven

Ingezonden door: van Marrewijk

Reis: La Palma
Feb. '19 - Wij zijn zeer tevreden over Topo-Aktief. Alles perfect geregeld en uitgevoerd. Geweldige, afwisselende wandelingen op La Palma. Bedankt Patricia!