Vind de reis die bij u past:

Hadrian's Wall - Reisnr: 570

wandelvakantie Engeland, Noord Engeland


  • Wandelvakanties
  • Wandelvakanties Hadrian's Wall
  • Wandelvakanties Hadrian's Wall
  • Wandelvakanties Hadrian's Wall
  • Wandelvakanties Hadrian's Wall
  • Wandelvakanties Hadrian's Wall
  • Wandelvakanties Hadrian's Wall

Oorsprong van de Hadrian's Wall: Onder keizer Hadrianus bouwden de Romeinen ongeveer langs de huidige grens met Schotland een verdedigingsmuur ter bescherming tegen de Picten (Schotten). Deze muur is nog redelijk goed bewaard gebleven en er voert een 134 km lange wandeling langs, namelijk de Hadrians Wall genaamd.

Reissom Hadrian's Wall 2019 p.p. (bij 2p):
A (8d/7n): 
€ 680; B (6d/5n): € 510
Inbegrepen: 7 resp. 5 x logies, ontbijt, bagagevervoer, wandelinfopakket
Niet inbegrepen: reis naar Engeland, lokale transfers, overige maaltijden
Reserveringskosten: € 20 per boeking
Accommodatie: B&B's, guesthouse, hotel
Zwaarte: ooo / oo
Best bereikbaar:  ferry naar Newcastle
Routebeschrijving: Engelstalig
Periode: 1 april-20 okt; vertrek dagelijks

De muur werd in de tweede eeuw gebouwd van turf en stenen en op regelmatige plaatsen stonden wachttorens. Hadrians Wall staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. U wandelt in één week van Newcastle naar Bowness on Solway.

 

Dagschema Hadrians Wall A
1. Aankomst in Newcastle
2. Wandeling van Wallsend naar Heddon-on-the-Wall (24 km)
3. Naar Chollerford (24 km)
4. Naar Once Brewed (21 km)
5. Naar Lanercost (21 km)
6. Naar Carlisle (21 km)
7. Naar Bowness-on-Solway (24 km) (indien niet boekbaar: bus terug naar Carlisle)
8. Einde arrangement

Een kortere versie langs het centrale en best bewaard gebleven gedeelte van Hadrians Wall:

Dagschema B
1. Aankomst Corbridge
2. Naar Chollerford (16 km)
3. Naar Once Brewed (19 km)
4. Naar Gilsland (14,5 km)
5. Naar Brampton (14,5 km)
6. Einde arrangement
Dagschema Hadrian's Wall A 1. Aankomst in Newcastle 2. Wandeling van Wallsend naar Heddon-on-the-Wall (24 km) 3. Naar Chollerford (24 km) 4. Naar Once Brewed (21 km) 5. Naar Lanercost (21 km) 6. Naar Carlisle (21 km) 7. Naar Bowness-on-Solway (24 km) 8. Einde arrangement Een kortere versie langs het centrale en best bewaard gebleven gedeelte van Hadrians Wall: Dagschema B 1. Aankomst Corbridge 2. Naar Chollerford (16 km) 3. Naar Once Brewed (19 km) 4. Naar Gilsland (14,5 km) 5. Naar Brampton (14,5 km) 6. Einde arrangement

Reisverslag schrijven

Ingezonden door: B. Nienhuis

Reis: Hadrian's Wall
Sep. '18 - We hebben veel plezier beleefd aan de wandeling langs de muur van Hadrianus, van Corbridge tot Brampton. Dat is ongeveer de helft van de totale lengte. Op de eerste dag (Corbridge naar Chollerford) hebben we niet zo veel resten van de muur aangetroffen. Dat vonden we jammer, maar met de wandeling en het landschap viel er nog veel te genieten. Vanaf de tweede dag kregen we veel meer resten van de muur te zien, en die waren best indrukwekkend. Het is verbazend hoeveel er van de muur over is die 1900 jaar geleden gebouwd is en 1600 jaar niet meer in functie is. We hadden graag de wandeling met een dagje willen onderbreken om meer tijd te hebben om het Roman Army museum, de resten van de nederzetting Vindolanda en de zogenoemde Housesteads recht te kunnen doen. Nu hebben we alleen het Roman Army museum bezocht, en vonden dat een zeer interessante en plezierige ervaring.

Ingezonden door: Marjo en André Weel

Reis: Hadrian's Wall
Aug. '18 - Hadrian’s Wall Path is een bijzondere wandelroute. In zeven dagen hebben wij de hele route gelopen. Op de eerste dag van Segedunum (Wallsend) tot het centrum van Newcastle, op de tweede dag van het centrum van Newcastle tot Heddon-on-the-Wall, en op de vijfde dag van Once Brewed naar Walton. Verder hebben we gewandeld volgens de indeling zoals vermeld op de website. De organisatie klopte tot in de puntjes. Het weer zat meestal mee. Het was zelfs behoorlijk koel. Dank zij de droogte hadden we geen last van modderige wegen. We hebben bijzonder genoten van de prachtige landschappen, de verre uitzichten, de indrukwekkende resten van de Muur van Hadrianus, en de vriendelijke en behulpzame instelling van de Engelsen. Met name de ontvangst in de B&B’s was heel hartelijk. Een aanrader!