Vind de reis die bij u past:

Wainwrights Coast to Coast - Reisnr: 571

wandelvakantie Engeland, Noord Engeland


  • Wandelvakanties
  • Wandelvakanties Wainwrights Coast to Coast
  • Wandelvakanties Wainwrights Coast to Coast
  • Wandelvakanties Wainwrights Coast to Coast
  • Wandelvakanties Wainwrights Coast to Coast
  • Wandelvakanties Wainwrights Coast to Coast
  • Wandelvakanties Wainwrights Coast to Coast

Coast to Coast trektocht is ontworpen door Alfred Wainwright in de jaren zestig van de vorige eeuw. De Coast to Coast route moest 2 zeeën en 3 fraaie Engelse landschappen met elkaar verbinden: Lake District, Pennines en North York Moors. Het pad geeft daarmee een perfect beeld van het platteland van Engeland, met fraaie dorpen, meren, bergen en heidevelden, zoals we het kennen uit de Picturebooks.

Reissom Coast to Coast 2019 p.p. (bij 2p): € 1380  (17d/16n)

Inbegrepen: logies/ontbijt, bagagevervoer (1 stuk bagage p.p. max. 20 kg), infopakket
Niet inbegrepen: heen en terugreis, lokale transfers, overige maaltijden
Reserveringskosten: € 25 per boeking
Accommodatie: B&B’s, inn’s en guesthouses, 2 pk met do/wc
Best bereikbaar: ferry naar Newcastle
Routebeschrijving: Engelstalig (kunnen omgaan met kaart en kompas)
Periode: 1 april-30 sept, vertrek dagelijks

St. Bees ligt aan de Ierse Zee, u wandelt over kliffen boven het strand en dan het binnenland in, richting Lake District, dat u in 3 dagen (80 km) doorkruist. Vervolgens bereikt u via ‘rolling hills’ de Pennines. Kirkby Stephen ligt aan de voet van het gebergte, gekenmerkt door ruig veen en geweldige vergezichten. Bij het marktstadje Richmond verlaat u het gebergte en steekt u over via een brede vallei naar de rand van de North York Moors, die u bij Ingleby Cross bereikt. Via Rosedale Abbey loopt u over de hoogvlakte naar het voormalige smokkelaarsnest Robin Hoods Bay aan de Noordzee. Hier sluit u uw wandelvakantie Coast to Coast  af.

 

Dagschema  (17 d/16n/15w), zwaarte oooo
1: Aankomst in St Bees. Overnachting
2: St Bees - Ennerdale Bridge: 24 km
3: Ennerdale Bridge - Rosthwaite: 26 km
4: Rosthwaite- Grasmere: 15 km
5: Grasmere - Patterdale: 12 km
6: Patterdale - Shap: 26 km
7: Shap - Orton: 13 km
8: Orton - Kirkby Stephen: 20 km
9: Kirkby Stephen - Keld: 23 km
10: Keld - Reeth: 20 km
11: Reeth - Richmond: 22 km
12: Richmond - Ingleby Cross: 36 km
13: Ingleby Cross - Great Broughton: 19 km
14: Great Broughton - Glaisdale: 29,5 km

15: Glaisdale - Littlebeck: 12 km

16: Littlebeck - Robin Hoods Bay: 19 km

17: Einde arrangement

 De lengte van de Coast to Coast route is 316 km

 
COAST TO COAST A+B (17 d/16n/15w), zwaarte oooo 1: Aankomst in St Bees. Overnachting 2: St Bees - Ennerdale Bridge: 24 km 3: Ennerdale Bridge - Rosthwaite: 26 km 4: Rosthwaite- Grasmere: 15 km 5: Grasmere - Patterdale: 12 km 6: Patterdale - Shap: 26 km 7: Shap - Orton: 13 km 8: Orton - Kirkby Stephen: 20 km 9: Kirkby Stephen - Keld: 23 km 10: Keld - Reeth: 20 km 11: Reeth - Richmond: 22 km 12: Richmond - Ingleby Cross: 36 km 13: Ingleby Cross - Great Broughton: 19 km 14: Great Broughton - Glaisdale: 30 km 15: Glaisdale - Littlebeck; 12 km 16: littlebeck - Robin Hoods Bay: 19,5 km 17: Einde arrangement De lengte van de route is 316 km

Moeilijkheidsgraad
De Coast to Coast trail is een mix van paden, veldwegen en smalle verharde wegen. In de bergen kan het, vooral na een bui, modderig zijn. Door de hoogteverschillen en de lengte van de afstanden per dag waarderen wij de gehele route met 4 sterren (in een scala van 1-5). Lange Afstand wandelervaring is aanbevolen.
De route is geen officieel Lange Afstandspad en sporadisch gemarkeerd, maar toch is het door de reputatie van de maker Wainwright één van de meest belopen routes in Engeland. Eén van de attracties van de route is dan ook de gesprekken die u met medewandelaars onderweg voert.
U wandelt aan de hand van kaart en kompas. In Engeland is er altijd kans op een bui dus u dient standaard bij u te hebben: hoge gesloten schoenen met profielzolen, regenkleding en gamaschen.

Accommodatie

U overnacht in comfortabele hotels, herbergen, guesthouses en Bed & Breakfast op basis van logies met ontbijt. U wordt gastvrij ontvangen. Wij proberen een accommodatie te regelen aan of in de buurt van de Coast to Coast wandelroute; indien uw accommodatie iets verder weg ligt wordt er voor een (gratis) transfer gezorgd.
Meestal kan uw accommodatie ook voor een lunchpakket zorgen (tegen betaling, avond van tevoren bestellen) en soms ook voor een diner. Waar dat niet mogelijk is in de accommodatie zelf kunt u dineren in een nabijgelegen pub of restaurant.
De accommodaties verzorgen ook het bagagevervoer, 1 stuks bagage per persoon van max. 20 kg.

Bereikbaarheid
Het aan de Ierse zee gelegen St. Bees is per trein bereikbaar via het noordelijker gelegen Carlisle of het zuidelijker gelegen Barrowin-Furness. Kirkby Stephen (halverwege de route) ligt aan de spoorlijn van Leeds naar Carlisle. En van het eindpunt Robin Hood’s Bay reist u per bus naar Scarborough of Middlesborough om daar trein te nemen naar de haven van Kingston upon Hull of Newcastle upon Tyne.

De dichtstbijzijnde luchthavens zijn Manchester en Newcastle, maar dan is het nog al gauw 4 uur reizen per trein. Per auto: de afstand van Utrecht naar St. Bees is via de Kanaaltunnel 1020 km. Wij adviseren de nachtferry te nemen naar Hull of Newcastle en dan per trein verder te reizen. Vraag ons eventueel een advies op maat.
Om u een idee te geven: indien u uw auto in de buurt van St. Bees heeft achtergelaten (in St. Bees zelf is geen ruimte) dan bent u van Robin Hoods Bay naar St. Bees 6 uur met het openbaar vervoer onderweg.

 

 

Reisverslag schrijven

Ingezonden door: Ron Rooswinkel

Reis: Coast to Coast
Juli '18 - We hebben een fantastische reis gehad. Schitterend landschap, slechts twee dagen regen, veel zon, bijzonder aardige en behulpzame mensen, goede accomodaties. De afstanden waren bij ons soms aan de lange kant. Dan is er (te) weinig tijd om rond te kijken en dreigt ‘genieten’ er bij in te schieten. De enige echte misser was het niet komen opdagen van de taxi de eerste wandeldag die ons naar Kirkland zou brengen en halen. Veel gedoe daarover gehad. Uiteindelijk zelf taxi besteld. De tweede taxitransfer in Rostwhaite verliep vlekkeloos.

Ingezonden door: H. van Rutten

Reis: Coast to Coast
Juni '18 - Wandelingen waren heel gevarieerd en uitdagend wij hebben genoten van de mooie uitzichten En de verschillende landschappen en onderweg kom je genoeg medewandelaars tegen uit alle landen van de wereld kortom een aanrader !!

Ingezonden door: W.J.E. van Rijn

Reis: Coast to Coast
Na in eerdere jaren Krknose, Tour du Mont Blanc, Auvergne, Allier en Madeira met Topo-Aktief te hebben gedaan, bevestigde ook deze C2C weer een voortreffelijke organisatie. Alles liep voortreffelijk en de accommodatie was prima. Gastheer en/of -vrouw bleken allen gastvrij en erg vriendelijk. De natuur was prachtig, stiller en mooier dan verwacht. Het weer is natuurlijk veranderlijk, maar ook daarmee boften wij. De wind stond pal in de rug, vandaar dat de C2C altijd west naar oost wordt gelopen.