Vind de reis die bij u past:

Weg van Cluny (Vezelay-Le Puy) - Reisnr: 388

wandelvakantie Frankrijk, Midden Frankrijk


  • Pelgrimsreizen
  • Pelgrimsreizen Weg van Cluny (Vezelay-Le Puy)
  • Pelgrimsreizen Weg van Cluny (Vezelay-Le Puy)
  • Pelgrimsreizen Weg van Cluny (Vezelay-Le Puy)
  • Pelgrimsreizen Weg van Cluny (Vezelay-Le Puy)
  • Pelgrimsreizen Weg van Cluny (Vezelay-Le Puy)
  • Pelgrimsreizen Weg van Cluny (Vezelay-Le Puy)

Weg van Cluny loopt vanaf Vezelay door de Morvan, zuidelijke Bourgogne en Beaujolais naar het Centraal Massief en Le Puy.

Reissom 2019 p.p. op 2pk 
A. Vezelay-Autun (6d/5n):  € 650 Mbv  -  € 525 Zbv
B. Autun-Cluny (5d/4n):     € 485  Mbv -  € 355 Zbv
C. Cluny-Charlieu (6d/5n): € 640  Mbv -  € 530 Zbv
D. Charlieu-Montbrison (6d/5n): € 540 Mbv -  € 460 Zbv
E. Montbrison-Le Puy (6d/5n):     € 550 Mbv -  € 440 Zbv
Afkortingen:  Mbv = met bagagevervoer; Zbv = zonder bagagevervoer

Inbegrepen: diner en ontbijt, bagagevervoer indien geboekt, enkele transfers, TA-Infopakket

Niet inbegrepen: heen- en terugreis, diner in Cluny (bij B) en Charlieu, lunches, toeslag bagagevervoer in oktober
Extra nachten 2pk/p.p.:  Vezelay en Autun € 90 HP; Cluny HP € 80; Cluny LO € 55; Charlieu LO € 50; Montbrison HP € 75; Le Puy en Velay LO € 65
Reserveringskosten: € 25 per boeking
Accommodatie: hotels en chambre d’hôtes
Zwaarte: oooo resp. ooo
Best bereikbaar per trein en auto; Vezelay 690 km; Cluny 850 km
Periode: 1 april – 31 okt

Startpunt is Vezelay dat via Cluny loopt naar Le Puy en Velay. Cluny ligt in midden-Frankrijk ter hoogte van Macon. Cluny was het spiritueel centrum in de middeleeuwen. Hier hebben duizenden monniken binnen de muren van een enorm complex gewoond. Cluny is een halteplaats voor veel hedendaagse pelgrims geworden.
Voorbij Cluny voert de route door de wijngaarden van de Beaujolais en Roannais, over de hoge plateaus van de Forez en tenslotte via de Gorges van de Loire naar de volgende beroemde halteplaats: Le Puy.  

Wij bieden dit gedeelte van de pelgrimstocht ‘De Weg van Cluny’ aan in vijf deeltrajecten,  langs hotels en chambres d'hotes naar keuze met of zonder bagagevervoer.

  

Dagschema's
A. Van Vézelay naar  Autun **** (6d/5n)
1. Aankomst in Vézelay
2. Na korte transfer : Chastellux - Brassy  (26 km/6u)
3. Brassy - Ouroux (27 km/6u)
4. Ouroux – Chateau Chinon (22 km/5u)
5. Na transfer: Arleuf -  St Léger sous Beuvray (27 km/7u)
6. St Léger sous Beuvray - Autun (26 km/6u)


B. Van Autun naar Cluny **** (5d/4n)
1. Aankomst Autun
2. Na korte transfer: Autun - Couches (21 km/6u30)
3. Couches - Givry (27 km/7u30
4. Givry - St Gengoux le National (26 km/7u)
5. St. Gengoux le National - Cluny (24 km/6u30)

C. Van Cluny naar Charlieu ** (6d/5n)
1. Aankomst in Cluny
2. Cluny - Tramayes (19,5 km/5u30)
3. Tramayes - Ouroux (16,5 km/4u30)
4. Ouroux - Propières (\\20,5 km/6u)
5. Propières - Le Cergne (19 km/5u30)
6. Le Cergne - Charlieu (17 km/5u)

D. Van Charlieu naar Montbrison *** (6d/5n)
1. Aankomst in Charlieu
2. Charlieu - Saint-Haon-le-Châtel (22 km)
3. Saint-Haon-le-Châtel - St-Jean-St-Maurice (21 km)
4. St-Jean-St-Maurice - St-Germain-Laval (22 km)
5. St-Germain-Laval - Montverdun (26 km)
6. Montverdun – Montbrison (16 km)

E. Van Montbrison naar le Puy-en-Velay **** (6d/5n)
1. Aankomst in Montbrison.
2. Montbrison - Marols (22 km)
3. Marols - Leignecq (20 km)
4. Leignecq - Retournac (28 km)
5. Retournac – Saint-Vincent (25 km)
6. Saint-Vincent - Le Puy-en-Velay (22 km). Einde arrangement

 

Dagschema's Weg van Cluny A. Van Vézelay naar Autun **** (6d/5n) 1. Aankomst in Vézelay 2. korte transfer: Chastellux-Brassy (26 km/6u) 3. Brassy - Ouroux (27 km/6u) 4. Ouroux – Chateau Chinon (22 km/5u) 5. Na transfer:Arleuf-St Léger(27 km/7u) 6. St Léger sous Beuvray - Autun (26 km/6u) B Van Autun naar Cluny **** (5d/4n) 1. Aankomst Autun 2. Korte transfer. Autun - Couches (21km/6u30) 3. Couches - Givry (27 km/7u30) 4. Givry - St Gengoux le National (26 km/7u) 5.St. Gengoux le National - Cluny (24 km/6u30) C. Van Cluny naar Charlieu ** (6d/5n) 1. Aankomst in Cluny 2. Cluny - Tramayes (19,5 km/5u30) 3. Tramayes - Ouroux (17 km/4u30) 4. Ouroux - Propières (20,5 km/6u) 5. Propières - Le Cergne (19 km/5u30) 6. Le Cergne - Charlieu (17 km/5u) D. Van Charlieu naar Montbrison *** (6d/5n) 1. Aankomst in Charlieu 2. Charlieu - Saint-Haon-le-Châtel (22 km) 3. St-Haon-le-Châtel-St-Jean-St-Maurice(21km) 4. St-Jean-St-Maurice-St-Germain-Laval (22 km) 5. St-Germain

Zwaarte en karakter van de wandeling
U wandelt door een heuvelachtig gebied en een middelgebergte. U begint en eindigt op ca. 300m hoogte en onderweg is het hoogste punt waar u komt bij  Mont Beuvray (820m) en bij C de Mont St. Rigaud (1009m). Deel D is minder hoog en voert door laagland en heuvels rond de Loire. Bij deel E komt u vervolgens weer rond de 1100m hoogte in de Forez, waarna u langs de Gorges de la Loire loopt.

Accommodatie
Chambres d’ hôtes en dorpshotels naar beschikbaarheid. Waar mogelijk met do/wc op de kamer.
U verblijft hier op basis van diner, logies met ontbijt (diner niet altijd inbegrepen). In het dorp / stadje waar u verblijft vindt u pubs of restaurants.

Klimaat en beste reistijd
Het weer is veranderlijk. ’s Ochtends kan de zon schijnen, ’s middags kan het regenen of omgekeerd. U dient in uw dagrugzak altijd regenkleding bij u te dragen.

Heenreis per trein
Vezelay is bereikbaar per trein naar Sermizelles. Dan is het nog 12 km per taxi naar Vezelay.
Autun is met het openbaar vervoer slecht bereikbaar. U maakt een omweg.
Cluny ligt weliswaar aan de TGV-spoorlijn maar deze stopt daar niet. Meestal reist u per TGV naar Macon-Loche en neemt u daar de bus. Een andere mogelijkheid is de trein naar het noordelijker gelegen Chalon-sur-Saône en dan de bus nemen.
Charlieu ligt aan een niet-actieve spoorlijn. U reist per trein naar Le Creusot waar u de bus neemt naar Roanne. U stapt uit in Pouilly sur Charlieu en neemt een taxi voor de laatste 6 km naar Charlieu.
Montbrison ligt op ca. 30 km van St. Etienne. U neemt de trein (TGV) naar St. Etienne en vervolgens een lokale trein naar Montbrison.

 

Reisverslag schrijven

Ingezonden door: Kliphuis

Reis: Weg van Cluny
Mei '17 - De wandeling door de Morvan was prachtig. Zeer afwisselend landschap met prachtige vergezichten. De streek is erg rustig en je komt nauwelijks iemand tegen. De lokale bevolking is erg aardig en zeer gastvrij. Af en toe zijn er uitdagende beklimmingen en afdalingen, maar die worden rijkelijk beloond door prachtige uitzichten. Echt een heerlijke wandeltocht. De accommodatie kent echt een aantal toppers. Hotel du Nord in Brassy en Hotel du Morvan in Saint Leger sous Beuvray zijn prachtig. Oké, er mag wel eens weer een verfkwast gebruikt worden, maar de sfeer is geweldig. De eigenaren zijn een voorbeeld voor collega’s en zouden prima in een Franse tv-serie kunnen acteren. Het diner wat beide heren op tafel weten te toveren is echt prachtig. Alleen de reis van bijna 1000 km waard. Helaas zijn er ook wat mindere chefs in Frankrijk. Voor Hotel du Commerce in Autun en Hotel du Parc in Chateau Chinon adviseer ik echt om buiten de deur te gaan kijken. In Autun is de naast gelegen afhaalpizzeria of de shoarmatent een kwalitatief veel beter alternatief. Ook in Chateau Chinon is vast wat beters te vinden. Maar alles mag de pret niet drukken. De levensgenieters worden in Couches weer uitgebreid verwend. Hotel les 3 Maures is als hotel en als restaurant een topper.

Ingezonden door: R. van Waas

Reis: Cluny
Aug '16 - Een prachtige tocht, maar onderschat de zwaarte niet! De afgelopen jaren heb ik met een wisselend aantal vrienden gelopen van ‘Le Puy-en-Velay’ naar Santiago in tochten van 6 tot 13 dagen. De dagtochten waren soms zwaar, maar altijd goed te doen. Deze tocht, gelopen in juni 2016, heb ik onderschat. Hij wordt wel aangegeven met een zwaarte van vier sterren, maar na alle wandelervaring dacht ik dat dat geen probleem zou moeten zijn. Met name de eerste vier dagen vielen bar tegen. Geen stukje horizontaal, wegen die eerder modderpaden vol met plassen of rivieren waren dan wandelpaden. Bovendien zat het weer niet mee (heel veel regen). Rien van Waas, Bunnik

Ingezonden door: Paul Steinhoff

Reis: Weg van Cluny
Het was een prachtige wandeling! Afwisselend door bossen en velden met prachtige vergezichten en leuke, kleine dorpjes. De accommodaties waren prima in orde, evenals ontbijt en diner. Helaas een paar fouten in de routebeschrijving. Het beste is daarom de schelp - het symbool van de wandeling naar Santiago - te volgen.