Vind de reis die bij u past:

Balkon van de Côte d'Azur - Reisnr: 351

wandelvakantie Frankrijk, Provence en Cote d'Azur


  • Wandelvakanties
  • Wandelvakanties Balkon van de Côte d'Azur
  • Wandelvakanties Balkon van de Côte d'Azur
  • Wandelvakanties Balkon van de Côte d'Azur
  • Wandelvakanties Balkon van de Côte d'Azur
  • Wandelvakanties Balkon van de Côte d'Azur
  • Wandelvakanties Balkon van de Côte d'Azur

Wandeltrektocht Balkon van de Cote d'Azur: U wandelt over oude muilezelpaden van de parfumstad Grasse, via Vence naar Menton, stad van de citroen. Het traject voert langs middeleeuwse dorpjes die tegen de bergen geplakt lijken.

Reissom 2019 p.p. (bij 2p)
€ 830 p.p. met bagagevervoer;      3-6 pers € 695 p.p.
€ 620 p.p. zonder bagagevervoer; 3-6 pers € 560 p.p.
Inbegrepen: 6 x logies/ontbijt, 4 x diner, bagagevervoer indien geboekt, taxitransfer van St. Jeannet naar La Turbie, TA-Info pakket
Niet inbegrepen: heen- en terugreis, 2 x diner (dag 1 en 4), lunches
Toeslag 1p-kamer (v.a. 2p): € 200 p.p. (alleenreizend niet mogelijk)
Reserveringskosten: € 25 per boeking
Extra nacht p.p.: Grasse 2 pk LO € 59; 1 pk LO € 99; Vence LO 2pk € 66; 1 pk € 105; Menton 2 pk LO € 59; 1 pk LO € 99
Accommodatie: 5 n ** hotels en 1 n auberge
Zwaarte: **/*** 4 tot 6 uur per dag, max. klim 750 m
Afstand: Utrecht – Grasse 1200 km
Openbaar vervoer: vlucht Nice, trein naar Grasse; trein terug uit Menton
GPS data: opvraagbaar
Periode: 1 jan - 30 juni, 1 sept - 1 nov, vertrek dagelijks


 

Hier liggen de mooiste dorpen van de Cote d'Azur zoals Gourdon, Vence en Saint Jeannet. Een kleurrijke vegetatie met mimosa, olijfbomen en pijnbomen dat afgewisseld wordt met exoten als palmbomen, cactussen en bananenbomen. Landinwaarts steken de vaak besneeuwde toppen van de Alpes Maritimes naar de blauwe hemel. Naar de andere kant is het blauw van de Middellandse Zee overweldigend. Dit is het gebied dat kunstenaars als Picasso en Matisse inspireerde. U wandelt door de spectaculaire kloof Gorges du Loup. De waterval van Courmes valt van 40m hoogte op een bed van mos. In de bergen boven Monaco wandelt u hoog maar dicht bij zee. Overal geurt de mimosa, thijm, rozemarijn en lavendel.

 

 

 

Dagschema (7d/6n)
1. Aankomst in Grasse (18.00 uur)
Ontvangst aan het eind van de middag in het hotel in Grasse.
2. Grasse – Le Bar sur Loup - Pont du Loup (16 km,5u, 400m klimmen).
U klimt uit Grasse omhoog en volgt een pad dat ongeveer op dezelfde hoogte blijft. Vervolgens daalt u af via Bar sur Loup, een dorpje dat tegen de helling geplakt lijkt, naar de ingang van de Gorges du Loup.
3. Pont du Loup – Gourdon - Courmes (15 km, 6u, 730m klimmen)
Via de ‘Weg naar het Paradijs’ klimt u naar het middeleeuwse dorpje Gourdon. Dit ‘Saracenendorp’ ligt als een arendsnest tegen de berg, 500m boven de Loup. Hier wonen kunstenaars die hun werk exposeren. Vanaf het pleintje achter de kerk kijkt u naar de kust op 50 km afstand. Vervolgens daalt u af in de kloof via een ongelooflijk pad dat in de rotsen is uitgehouwen en voorzien van tunnels en uitzichtpunten. Vervolgens klimt u naar Courmes.
4. Courmes – Plateau de St. Barnabé - Vence (14 km, 5u, 380m klimmen)
Op het plateau van Saint Barnabé heeft u fantastische uitzichten op de Alpen en de Middellandse zee. In Vence woonden en werkten o.m. Matisse en Dufy. Het stadje heeft een middeleeuws centrum, de Vielle Ville. Het stadje ligt temidden van velden met rozen,anjers, viooltjes en mimosa.
5. Vence – Les Baous - St. Jeannet (19,5 km, 6u30, 720m klimmen)
Klim naar Le Baou des Blancs en via de Col de Vence naar de Baou de St. Jeannet dat met een steile wand van 400m hoog boven het dorp oprijst. De top biedt een weids panorama.
6. La Turbie – Gorbio - Ste Agnes (16,2 km, 6u, 1000m klimmen).
Na een transfer van 45 min naar La Turbie (480m, noordwestelijk van Monaco) wandelt u via de Mont Bataille (621m) naar de Col de Guerre (555m). U klimt naar de top van de Mont Agel (1110m) van waar u een schitterend uitzicht heeft op Monaco. Afdaling naar Gorbio (359m) en klim naar Ste Agnes (766m), dorpje boven Menton.
7. Afdaling met onderweg schitterende uitzichten naar Menton (13 km, 4u, 800m dalen).
Einde arrangement. Extra overnachting aangeraden.

 

Dagschema Balkon van de Côte d'Azur (7d/6n) 1. Aankomst in Grasse (18.00 uur) Ontvangst aan het eind van de middag in het hotel in Grasse. 2. Grasse – Le Bar sur Loup - Pont du Loup (16 km,5u, 400m klimmen). U klimt uit Grasse omhoog en volgt een pad dat ongeveer op dezelfde hoogte blijft. Vervolgens daalt u af via Bar sur Loup, een dorpje dat tegen de helling geplakt lijkt, naar de ingang van de Gorges du Loup. 3. Pont du Loup – Gourdon - Courmes (15 km, 6u, 730m klimmen) Via de ‘Weg naar het Paradijs’ klimt u naar het middeleeuwse dorpje Gourdon. Dit ‘Saracenendorp’ ligt als een arendsnest tegen de berg, 500m boven de Loup. Hier wonen kunstenaars die hun werk exposeren. Vanaf het pleintje achter de kerk kijkt u naar de kust op 50 km afstand. Vervolgens daalt u af in de kloof via een ongelooflijk pad dat in de rotsen is uitgehouwen en voorzien van tunnels en uitzichtpunten. Vervolgens klimt u naar Courmes. 4. Courmes – Plateau de St. Barnabé - Vence (14 km, 5u, 380m klimmen)

Wandelen over het Balkon van de Côte d’Azur.
Dit is het gebied dat kunstenaars als Picasso en Matisse inspireerde. U komt door verschillende hooggelegen fraaie dorpjes (‘villages perchés’) en stadjes waarvan er enkele beroemd zijn, zoals Bar sur Loup, Gourdon, Vence, Gorbio en Ste Agnès).U komt in enkele zeer fraaie steden. In de kunstenaarsstad Vence vindt u middeleeuwse huizen, kleine straatjes en sfeervolle pleintjes. Menton doet Italiaans aan; overal bloeien sinaasappel en citroenbomen. De middeleeuwse binnenstad is goed bewaard gebleven. Vanaf het Parvis St. Michel, waaraan 2 barokkerken zijn gelegen, heeft men een schitterend uitzicht op de stad en de zee. De wandeling voert door een rijke vegetatie, vol kleur en geur. Ook in de winter heerst hier een aangename temperatuur. Alleen de zomertijd moeten we ontraden en juli en augustus kan niet worden geboekt.
U loopt de tocht individueel aan de hand van een wandelgids en kaart. De routes gaan over merendeels onverharde paden en zijn goed gemarkeerd.

De zwaarte
Elke dag dient u flinke hoogteverschillen te overbruggen, gemiddeld klimt u (5d) zo’n 595m per dag en daalt u (6d) 575 m per dag. De lengte varieert van 4 tot 6 uur wandelen (pauzes niet meegerekend). De routes zijn technisch niet moeilijk en de paden zijn gemarkeerd. Op enkele passages is het pad overdekt met stenen.

Accommodatie
U overnacht 5 nachten in hotels van verschillende categorie en 1 n in een auberge. Tweepersoonskamer met waar mogelijk eigen douche/wc. U overnacht op basis van logies met ontbijt en 4 x diner. In Grasse en Vence is het diner niet inbegrepen. De hoteliers kunnen u desgewenst (tegen betaling) voorzien van een lunchpakket.

Het klimaat
Het klimaat in Zuid-Frankrijk is een stuk warmer dan bij ons. Hier heerst een Middellandse Zeeklimaat, met lange, warme en droge zomers en korte, zachte en natte winters. De gemiddelde dagtemperatuur is in januari 12 graden Celsius, in augustus is dit 28 graden Celsius. De beschutte ligging maakt het wandelen in de winter nog vrij aangenaam.

Vervoer naar de Côte d'Azur
Per auto: de afstand vanaf Utrecht naar Grasse is ca.1200 km.
U kunt op de privé-parking naast het hotel gedurende de week uw auto tegen betaling parkeren.
Per vliegtuig: u vliegt naar Nice. Vanaf Nice reist u per bus of trein naar Grasse.
Per trein: u reist vanaf Rotterdam met Thalys naar Parijs en per TGV vanuit Parijs Gare de Lyon naar Cannes. Hier stapt u over op het treinexpress naar Grasse. Totale reisduur Rotterdam - Grasse ca. 10 uur 30 min. Retour vanuit Menton met TGV naar Parijs Gare de Lyon en de Thalys vanuit Parijs Noord naar R'dam (bijv. V. 09u20 - A. 20u02 / overstap in Parijs met de metro)

Reisverslag schrijven

Ingezonden door: Charlotta Eleveld

Reis: Cote d'Azur
Juli '19 - Mooie reis, goed te doen, bij lokatie in Gras en daarna verkeerslawaai. Ook vaak verkeerswegen op de wandeling in de verte te horen. Op 1 lokatie was het heel mooi en stil (derde nacht).

Ingezonden door: Nelien van Vliet

Reis: Balkon van de Cote d'Azur
Juni 2016 - In het algemeen waren we zeer tevreden, hadden nog nooit zoiets gedaan maar vonden het ontspannend dat we niet zelf hoefden na te denken. Ik miste het op de website het aantal km per dag. Uren en hoogteverschillen zeggen niet alles. In de omschrijving die we na het boeken kregen stond wel het aantal km en daar schrok ik van. Uiteindelijk hebben we de langste dag overgeslagen (te veel inspanning + slecht weer voorspeld). Ik vind het altijd moeilijk me een voorstelling te maken. Ik vond het hoogtepunt qua stad/dorp St Agnes, een oase van rust en na veel inspanning zo’n dorp binnenlopen (en dan je bagage te vinden!!!) is onvergetelijk. Dank voor de strakke organisatie! Nelien van Vliet