Vind de reis die bij u past:

Elzas - Reisnr: 310

wandelvakantie Frankrijk, Noord Oost


  • Wandelvakanties
  • Wandelvakanties Elzas
  • Wandelvakanties Elzas
  • Wandelvakanties Elzas
  • Wandelvakanties Elzas
  • Wandelvakanties Elzas
  • Wandelvakanties Elzas

Bij de trektocht door de Elzas loopt u over de groene heuvels en door de wijngaarden en proeft u na afloop de geurige Elzasser wijnen als beloning. Bestijg de lage toppen van Haut Koenigsbourg en Haut Ribeaupierre  en geniet van het uitzicht. In de valleien wandelt u door pittoreske wijndorpen zoals Riquewihr en Dambach.

Reissom 2017 p.p. (bij 2p): € 630 
Inbegrepen: 6 x logies/ontbijt, 5 x diner, bagagevervoer, TA-Info pakket
Niet inbegrepen: heen- en terugreis, lunches, diner in Turckheim op aankomstdag
Toeslag 1-persoonsarrangement: € 295
Reserveringskosten: € 20 per party
Accommodatie: **/*** hotels
Extra nacht p.p. op 2pk:
Turckheim LO € 58; Riquewhir HP € 78; Thannenkirch HP € 74;  Châtenois HP € 68: Andlau HP € 78; Obernai HP € 73

Zwaarte: matig tot middelzware wandelingen
Afstand:
Utrecht - Turckheim 625 km
Routebeschrijving: Engelstalig
Openbaar vervoer:
trein naar Turckheim
Hond
: ja (afrekenen in de hotels)
Periode:
 april - nov; vertrek dagelijks

Het zijn historische ommuurde dorpjes van vakwerkhuizen, versierd met houtsnijwerk. Mysterieuze kastelen zien vanaf de beboste hellingen neer op de wijngaarden.

 

Dagschema 7 dagen, 6 nachten   TURCKHEIM - OBERNAI 
1.      Aankomst in Turckheim. U bezoekt deze stad, die de laatste nachtwacht van Frankrijk bezit. Overnachting in ***hotel in Turckheim
2.      Rondwandeling Turckheim - Hagueneck - Hohlandsbourg - Turckheim (5u15, 465m klimmen en 465 dalen)
3.      Van Turckheim over Kayserberg en Chaine de la Chapelle naar Riquewihr (14 km/5u30, 600m klimmen en 565m dalen). Overnachting in ***hotel met binnenzwembad.
4.      Van Riquewihr langs het wijnstadje Ribeauvillé en de 3 kastelen van Ribeaupierre naar Thannenkirch (16 km/4u, 520m klimmen en 320m dalen). Overnachting in ***hotel in Thannenkirch.
5.      Na een bezoek aan het gerenoveerde Kasteel Haut Koenigsbourg loopt u langs het apenpark en de adelaarsvolière van Kintzheim naar Châtenois (13 km/4u, 270m klimmen en 550m dalen). Overnachting in **hotel in Châtenois.
6.      U wandelt langs het kasteel Ortembourg over Neuen Matten langs een reeks wijndorpjes naar Andlau  (19 km/6u, 550 m klimmen en 520m dalen). Overnachting in ***hotel in Andlau.
7.      Bezoek aan de ruïnes van de Landsberg, aan het klooster Mont-Sainte-Odile en een stukje van de 10 km lange “mur païen”: 30.000 steenblokken van 150 kg elk. U loopt de berg af over het pelgrimspad langs Ottrott naar Obernai (20 km/6u30, 745m klimmen en 790m dalen). Bagage ophalen bij hotel in Obernai. Einde arrangement.
Extra nacht in Obernai mogelijk.

Wandelen in de Elzas
Op deze tocht, één van de mooiste in de Elzas, loopt u op de oostelijke hellingen van de Vogezen-bergen zodat u steeds uitziet over de Elzas: het is een echte panoramawandeling. 

Zwaarte
Een goede gezondheid en een redelijke conditie zijn noodzakelijk; dagelijks loopt u 5 à 6 uur exclusief pauzes. De wandeling loopt door bergachtig terrein, dagelijks legt u 12 à 20 km af en hebt u 270 tot 745 m hoogteverschil te overwinnen. Uw bagage wordt vervoerd.

Accommodatie
U overnacht in ** en *** hotels, het ontbijt en diner zijn inbegrepen behalve het diner op aankomstdag. Een lunchpakket kunt u eventueel op verzoek in het hotel aanschaffen. U heeft genoeg tijd om te genieten van de rijke gastronomie en de wijnen van de “Alsace”. In deze regio wordt Frans en Duits gesproken.

Het weer
De Elzas is ‘s zomers bij zonnig weer warmer dan Nederland, maar het is vergelijkbaar regenachtig. Neem als voorzorgsmaatregel dus altijd regenkleding of een paraplu mee. Vooral tegen de avond kunnen zich onweersbuien voordoen.
De beste periode is de herfst, wanneer de druiven rijp zijn; maar ook in het voorjaar en de zomer is het er aangenaam wandelen.

 

Vervoer naar de Elzas
Met de auto:
De afstand Utrecht - Colmar - Turckheim bedraagt 625 km.
In Turckheim kunt u de auto gratis parkeren op de parkeerplaats bij het hotel of bij de stadsmuur. U kunt ook eventueel parkeren in Obernai in de gratis en beveiligde "parking de la gare". U reist dan per trein terug naar Turckheim waar uw 1e overnachting is.
Afstanden over de weg: Turckheim - Obernai  55 km.

Per trein:
U reist per trein naar Colmar, en per bus, trein of taxi naar Turckheim (vanaf Colmar ca. 7 km). Terugreis: Vanuit Obernai via Straatsburg. Reisduur Utrecht-Turckheim ca. 8 uur.


Reisverslag schrijven

Ingezonden door: N. van Raalte

Reis: Elzas
Vol lof vooral over de routebeschrijving: die was voorbeeldig. Voor het overige voldeed de tocht geheel aan onze verwachtingen. Eenmaal was een hotel bij onze aankomst gesloten; dat was vervelend maar is goed opgelost door de Franse organisatie. Een tocht van drie dagen is wat erg kort wanneer je de reis heen en terug in aanmerking neemt; vermoedelijk is er dus meer voor te zeggen de langere variant te kiezen.