Vind de reis die bij u past:

Umbrië trektocht: Assisi - Spoleto - Reisnr: 671

wandelvakantie Italië, Centraal


  • Wandelvakanties
  • Wandelvakanties Umbrië trektocht: Assisi - Spoleto
  • Wandelvakanties Umbrië trektocht: Assisi - Spoleto
  • Wandelvakanties Umbrië trektocht: Assisi - Spoleto
  • Wandelvakanties Umbrië trektocht: Assisi - Spoleto
  • Wandelvakanties Umbrië trektocht: Assisi - Spoleto
  • Wandelvakanties Umbrië trektocht: Assisi - Spoleto

Wandeltrektocht in Umbrië van Assisi naar Spoleto door het groene hart van Italië. U wandelt tussen deze twee authentieke middeleeuwse steden in de voetsporen van St. Franciscus. Assisi is de stad van St. Franciscus en de beroemde basiliek. U komt door fraaie kleine Italiaanse steden zoals Spello, Bevagna, Montefalco en Trevi.

 

Reissom 2017 p.p. (bij 2p): € 590 (8n) Ook boekbaar 7n € 545 p.p.
Inbegrepen: 8 x logies/ontbijt, bagagevervoer, Topo-Aktief infopakket
Niet inbegrepen: reis naar Umbrië, overige maaltijden
Toeslag halfpension: € 182 (8x diner)
Toeslag 1p-kamer: € 185
Toeslag alleenreizend: € 240
3e persoon in 3p-kamer: € 390
Suppl Spoleto festival (30/6-17/7): € 16 p.p.
Reserveringskosten: € 20 per boeking
Accommodatie: prachtige hotels, 2pk/do/wc
Assistentie ter plekke: Nederlands contactpersoon
Route briefing: op avond van aankomst
Zwaarte: matig zware wandelingen, met 1 x flinke klim (max. 600 m)
Afstand: Utrecht - Assisi 1520 km
Openbaar vervoer: vlucht naar Rome, Ancona, Perugia, Florence of Pisa, trein naar Assisi
Routebeschrijving: Nederlandstalig

GPS data: opvraagbaar

Hond: kleine hond is toegestaan

Periode: 15 april – 1 nov vertrek dagelijks

Wandelen in Umbrie is wandelen door een lieflijk, afwisselend en golvend landschap; u passeert wijngaarden en eeuwenoude olijfgaarden en cipressen. Spoleto is vooral bekend vanwege het festival en is fraai gelegen boven een kloof die overbrugd wordt door de Ponte delle Torri. Uw bagage wordt vervoerd.

 

Dagschema Umbrie trektocht
1. Aankomst in Assisi.
Assisi ligt op de helling van de Monte Subasio op ca. 450 m hoogte. De basiliek van St. Franciscus ligt op het laagste punt van de stad.
2. Stadswandeling (ca. 3 - 4u30) of rondwandeling Monte Subasio (5u30, ) vanuit Assisi.
De stadswandeling door Assisi voert u langs de belangrijkste culturele monumenten, die veelal verbonden zijn met het leven van de H. Franciscus en Clara.
Bij de Monte Subasio wandeling wandelt u door bossen naar de Fonte Maddalena (800m). Via het dorpje Costa de Trex (600m) gaat u door een zacht glooiend landschap terug naar Assisi (19 km, ca 400m klimmen)
3. Van Assisi naar Spello (6u).
U kunt kiezen uit 2 routes: een route door het bos via de Eremo del Carceri, de hermitage waar St. Franciscus heeft gemediteerd (830m) of een lagere route langs olijfgaarden met mooie uitzichten op de vallei. In beide gevallen eindigt de wandeling in Spello (280m), gelegen op de zuidoostelijke helling van de Monte Subasio (ca. 17 km)
4. Van Spello naar Bevagna (3u30 of 4u).
U verlaat het heuvelige landschap en wandelt over rustige landweggetjes naar Bevagna, dat bij wijze van uitzondering niet op een heuvel is gebouwd. Karakteristiek is de 2 km lange stadsmuur uit de 13e en 14e eeuw. (13 of 16 km)
5. Van Bevagna naar Montefalco (4u).
Door een licht heuvelig landschap met olijfgaarden en wijngaarden naar Montefalco (475 m), op een heuvel gelegen en daarom het ‘balkon van Umbrië’ genoemd. De stad ligt tussen de wijngaarden waar beroemde wijnen vandaan komen, zoals de Sagrantino en Rosso di Montefalco.  (14 km)
6. Van Montefalco naar Trevi (4u).
Van Montefalco loopt de route door de vallei naar Trevi, dat ook weer op een heuvel is gebouwd (420m). Trevi wordt de ‘hoofdstad van de olijfolie’ genoemd. (13 km)
7. Van Trevi naar Le Caseline (4u30).
U verlaat Trevi en wandelt veelal door olijfgaarden met uitzichten op de Valle Umbra. Het tweede gedeelte van de wandeling volgt de Weg van Franciscus, een wandelroute die Umbrie van noord naar zuid doorkruist. (12 km)
8. Le Caseline naar Spoleto (5u).
U verlaat Le Caseline en wandelt grotendeels over de Weg van Franciscus door olijfboomgaarden met mooi uitzicht op de Valle Umbra. Na Eggi kunt u beslissen om de wat langere en avontuurlijke route via de oude ontmantelde spoorweg Norcia-Spoleto te nemen. U wandelt over spoorbruggen en door spoortunnels om zo langzaam naar Spoleto af te dalen. (15,5 km)

 9. Na ontbijt vertrek.
Wenst u liever een 8-daagse/7-nachten arrangement dan loopt u op dag 7 naar Campello en neemt u het laatste stuk de trein naar Spoleto.

 

Zwaarte wandelvakantie Umbrië
Tijdens deze wandelvakantie in Umbrië heeft u op dag 2,3 en 4 de keus tussen een korte en een langere variant. Bij de korte varianten wandelt u tussen 2u30 en 4u45 per dag, bij de langere varianten tussen 3u30 en 6u10. De hoogteverschillen bedragen maximaal 600m per dag. 

Accommodatie in Umbrië

Assisi: **hotel  op 900m van het historisch centrum, 32 kamers met badkamer, tv. Het hotel heeft een ruime parkeerplaats, zwembad, restaurant en bar.
Spello: ***hotel in het historische centrum van Spello. Alle kamers met bad-kamer, tv en airco. Er is een restaurant, bar en ontbijtzaal.
Bevagna: ***hotel  in het centrum, ondergebracht in een ‘stadspaleis’ en heeft daarom mooie fresco’s in ontbijtzaal en hal. 16 Kamers, alle met badkamer, airco en tv.
Montefalco: ***hotel in het historisch centrum. Kamers met badkamer en tv.
Trevi: ****hotel. Dit prachtige hotel ligt op het hoogste punt in het historisch centrum van Trevi. Er is een zwembad, restaurant, bar.
Poreta: landelijk hotelletje met ruime tuin. Het hotel restaurant is een ex-molen uit de 17e eeuw. 7 eenvoudige kamers in boeren stijl.
Spoleto: ***hotel  in historisch centrum, vlakbij het Romeinse theater. Hotel met 45 kamers met badkamer, airco en tv. Of indien gewenst een landelijk gelegen ***hotel op 20 loopminuten van het centrum van Spoleto.

 

Reis naar Umbrië  
Per trein  bent u ca. 20 uur onderweg. U heeft dan een traject per nachttrein.
Per vliegtuig: de dichtst bijzijnde luchthavens zijn: Perugia (vanuit Charleroi), Rome Ciampino, Firenze Peretola en Rome Leonardo da Vinci.
Vervolgens neemt u de trein naar Assisi (175 tot 210 km, 3u) Perugia-Assisi 22 min.
Per auto: Uw auto kan gedurende de tocht op de parkeerplaats van het beginhotel in Assisi blijven staan. Aan eind van de tocht neemt u de trein vanuit Spoleto naar Assisi. Er kan een transfer geregeld worden (euro 35, 1-4 pers).


Verlenging
Tijdens uw trektocht in Umbrië kunt u kiezen voor extra nachten in elk hotel onderweg; wij adviseren met name Spello, Trevi en Spoleto.

8-daagse trektocht
Wilt u een 8-daagse Umbrie trektocht dan is de reissom € 545 p.p. (2pk). Op dag 7 loopt u dan naar Campello en daar neemt u de trein naar Spoleto (treinkaartje is inbegrepen). Op zondag rijden er bijna geen treinen en dan is er een transfer naar de wandeling inbegrepen.

 

Reisverslag schrijven

Ingezonden door: Pepels

Reis: Assisi
Sep. '17 - Algemene conclusie: deze wandelvakantie is een aanrader. Prachtige natuur, mooie dorpjes, heerlijke wandelingen en daarnaast/daarna ook nog het goede van de natuur op een gedekte tafel. Er wordt perfect voor de bagage gezorgd. Voor ons een eerste kennismaking met het gebied; wij komen er zeker terug.

Ingezonden door: M. Balcaen

Reis: Umbrië
Okt '16 -Uitstekende reis, prachtig landschap en mooie typische Italiaanse stadjes. Met prachtig weer aan onze zijde hebben we ervan genoten. De hotels waren uitstekend, in Montefalco zelfs buitengewoon. De wandelingen zijn pittig en vragen toch een goede conditie voor wie altijd de langste route wandelt. Wij vonden even lastig als de week vanuit citta di castello. Soms, en dat is on-Italiaans uiteraard, zou er bij het ontbijt wat meer brood kunnen voorzien worden. Ook de bustransfers waren uitstekend met deze busmaatschappij en prima op tijd. Het was een prachtige wandelvakantie en dat voor de hele groep!

Ingezonden door: Mies Dirksen

Reis: Umbrië
Juni 2016 - Prima wandelreis, maar voor ons waren de meeste wandelingen aan de korte kant. Daarbij kregen we wel ruim mogelijkheid om de prachtige stadjes te bezoeken.

Ingezonden door: Mw. C.W.M. Driessen

Reis: Umbrië
Mei 2016 - Mooie wandelroutes. Mooie etappeplaatsen. Goede hotels, voldoende keus uit goede restaurants. Af en toe last van het geluid van de snelweg in het dal tijdens de wandeling van Assisi naar Spello en Trevi naar Campello.

Ingezonden door: Frank Sukel

Reis: Umbrië
Wij wandelden in juni 2015 van Assisi naar Spoleto. Dat was een prachtige en afwisselende tocht. Alles tot in de puntjes verzorgd door Topo-Aktief, waarvoor hulde.

Ingezonden door: Carla

Reis: Umbrië
We hebben erg genoten van deze wandeltocht, accommodaties waren geweldig. De dalwandelingen zijn wat saai, maar je komt wel elke dag in mooie middeleeuwse dorpen. We zijn bij alle hotels en restaurants vriendelijk en gastvrij ontvangen.