Vind de reis die bij u past:

Umbrië trektocht: Assisi - Spoleto - Reisnr: 671

wandelvakantie Italië, Centraal


  • Wandelvakanties
  • Wandelvakanties Umbrië trektocht: Assisi - Spoleto
  • Wandelvakanties Umbrië trektocht: Assisi - Spoleto
  • Wandelvakanties Umbrië trektocht: Assisi - Spoleto
  • Wandelvakanties Umbrië trektocht: Assisi - Spoleto
  • Wandelvakanties Umbrië trektocht: Assisi - Spoleto
  • Wandelvakanties Umbrië trektocht: Assisi - Spoleto

Wandelvakantie in Umbrië, trektocht van Assisi naar Spoleto door het groene hart van Italië. U wandelt tussen deze twee authentieke middeleeuwse steden in de voetsporen van St. Franciscus. Assisi is de stad van St. Franciscus en de beroemde basiliek. U komt door fraaie kleine Italiaanse steden zoals Spello, Bevagna, Montefalco en Trevi.

 

Reissom Umbrië 2019 (bij 2p): € 375 p.p. (5n); € 560 p.p. (7n);  € 597 p.p. (8n)
Inbegrepen: 2p-kamer op basis van ontbijt, bagagevervoer, Nederlandstalige routebeschrijvingen en kaartkopieën
Niet inbegrepen: reis naar Umbrië, overige maaltijden, toeristenbelasting (1,50 - 2,50 p.p.p.n / momenteel alleen in Assisi en Spoleto)
Toeslag halfpension: € 118 p.p. (5x diner); € 176 p.p. (7x diner); € 194 p.p. (8x diner)
Toeslag 1p-kamer: € 125 (5n); € 170 p.p. (7n); € 191 p.p. (8n)
Toeslag alleenreizend: € 155 (5n); € 210 (7n); € 235 (8n)
Suppl Spoleto festival (25/6-8/7): € 16 p.p.
Reserveringskosten: € 20 per boeking
Accommodatie: prachtige hotels, 2pk/do/wc
Assistentie ter plekke: Nederlands contactpersoon
Route briefing: op avond van aankomst
Zwaarte: matig zware wandelingen, met 1 x flinke klim (max. 600 m)
Afstand: Utrecht - Assisi 1520 km
Openbaar vervoer: vlucht naar Rome, Ancona, Perugia, Florence of Pisa, trein naar Assisi
Routebeschrijving: Nederlandstalig

GPS data: opvraagbaar

Hond: kleine hond is toegestaan

Periode: 1 april – 30 okt; vertrek dagelijks m.u.v. woensdag (7n) of dinsdag (8n)

Wandelen in Umbrie is wandelen door een lieflijk, afwisselend en golvend landschap; u passeert wijngaarden en eeuwenoude olijfgaarden en cipressen. Spoleto is vooral bekend vanwege het festival en is fraai gelegen boven een kloof die overbrugd wordt door de Ponte delle Torri. Uw bagage wordt vervoerd.


Dagschema wandeltrektocht Umbrie

1. Aankomst in Assisi.
Assisi ligt op de helling van de Monte Subasio op ca. 450 m hoogte. De basiliek van St. Franciscus ligt op het laagste punt van de stad.
Sub 1. Indien extra nacht gewenst in Assisi: Stadswandeling (3 tot 4u30) of rondwandeling Monte Subasio (6u) vanuit Assisi.
De stadswandeling door Assisi voert u langs de belangrijkste culturele monumenten, die veelal verbonden zijn met het leven van de H. Franciscus en Clara. Bij de langere wandeling door de heuvels volgt u een gemarkeerd wandelpad door bossen van de Monte Subasio. Via het dorpje Costa de Trex (600m) gaat u door een zacht glooiend landschap terug naar Assisi (20 km, +810m -665m )
2. Van Assisi naar Spello (5u30 of 3u)
U kunt kiezen uit 2 routes: een route door het bos via de Eremo del Carceri, de hermitage waar St. Franciscus heeft gemediteerd (830m) of een lagere route langs olijfgaarden met mooie uitzichten op de vallei. In beide gevallen eindigt de wandeling in Spello (280m), gelegen op de zuidoostelijke helling van de Monte Subasio (17,5 km / +900m - 980m of 11 km / +304m - 380m)
3. Van Spello naar Bevagna (3u30 of 4u)
U verlaat het heuvelige landschap en wandelt over rustige landweggetjes naar Bevagna, dat bij wijze van uitzondering niet op een heuvel is gebouwd. Karakteristiek is de 2 km lange stadsmuur uit de 13e en 14e eeuw. (13 of 16 km / +60m -190m)
4. Van Bevagna naar Montefalco (4u)
Door een licht heuvelig landschap met olijfgaarden en wijngaarden naar Montefalco (475 m), op een heuvel gelegen en daarom het ‘balkon van Umbrië’ genoemd. De stad ligt tussen de wijngaarden waar beroemde wijnen vandaan komen, zoals de Sagrantino en Rosso di Montefalco.  (13 km/ +506m - 286m)
5. Van Montefalco naar Trevi (4u)
Van Montefalco loopt de route door de vallei naar Trevi, dat ook weer op een heuvel is gebouwd (420m). Trevi wordt de ‘hoofdstad van de olijfolie’ genoemd. (13,5 km / +297m - 380m)
6. Van Trevi naar Poreta (4u45  / +572m - 529m)
U verlaat Trevi en wandelt veelal door olijfgaarden met uitzichten op de Valle Umbra. U volgt grotendeels de pelgrims wandelroute "Weg van Franciscus".  (13 km)
7. Poreta naar Spoleto (5u).
U verlaat Poreta en wandelt grotendeels over de Weg van Franciscus door olijfboomgaarden met mooi uitzicht op de Valle Umbra. U passeert Eggi, een ommuurd middeleeuws dorp. U wandelt over spoorbruggen en door spoortunnels om zo langzaam naar Spoleto af te dalen. (15,5 km / +539m - 653m)

 8. Na ontbijt vertrek.

 

Dagschema Umbrie wandeltrektocht 1. Aankomst in Assisi. Assisi ligt op de helling van de Monte Subasio op ca. 450 m hoogte. Sub 1. Indien extra nacht gewenst in Assisi: Stadswandeling (ca. 3 - 4u30) of rondwandeling Monte Subasio (5u30, ) vanuit Assisi. 2. Van Assisi naar Spello(6uof3u)+900m-980m / +304m-380m 3. Spello - Bevagna (3u30 of 4u30) +60m -190m 4. Bevagna - Montefalco (3u45) +506m -286m 5. Montefalco - Trevi (4u) + 297m -380m 6. Trevi - Poreta (4u45) +572m -529m 7. Poreta - Spoleto (5u) +539m - 653m 8. Vertrek na ontbijt

Zwaarte wandelvakantie Umbrië
Niet al te zware wandelingen in heuvelachtig landschap. Matige hoogteverschillen. Tijdens deze wandelvakantie in Umbrië heeft u op dag 2 en 3 de keus tussen een korte en een langere variant.

6-daagse en 9-daagse trektocht
U kunt tevens kiezen voor 6-daagse trektocht van Assisi naar Trevi: € 375 p.p. op 2p-kamer (bij 2p)
Wilt u een extra nacht verblijven in Assisi, dan is de reissom van Assisi naar Spoleto € 597 p.p. op 2p-kamer (bij 2p / 8n)

Verlenging
Tijdens uw trektocht in Umbrië kunt u kiezen voor extra nachten in elk hotel onderweg; wij adviseren met name Spello, Trevi en Spoleto (€ 42 p.p.p.n.)


Accommodatie in Umbrië

Assisi: **hotel Da Angelo op 900m van het historisch centrum, 32 kamers met badkamer, tv. Het hotel heeft een ruime parkeerplaats, zwembad, restaurant en bar.
Spello: ***hotel IL Cacciatore in het historische centrum van Spello. Alle kamers met bad-kamer, tv en airco. Er is een restaurant, bar en ontbijtzaal.
Bevagna: ***hotel Brunamonti  in het centrum, ondergebracht in een ‘stadspaleis’ en heeft daarom mooie fresco’s in ontbijtzaal en hal. 16 Kamers, alle met badkamer, airco en tv. Of met toeslag € 7 p.p.p.n. in Residenza Porta Guelfa met zwembad (voor diner € 5 toeslag p.p.)
Montefalco: ***hotel degli Affreschi in het historisch centrum. Kamers met badkamer, airco en tv. Op daktuin een jacuzzi.
Trevi: ****hotel Antica Dimora alla Rocca. Dit prachtige hotel ligt op het hoogste punt in het historisch centrum van Trevi. Er is een zwembad, restaurant, bar.
Poreta:  Castello di Poreta. Hotel bevindt zich in een gerestaureerd kasteel uit de 14e eeuw. Er is een goed restaurant (gesloten op maandag).
Spoleto: ***hotel Clittuno in historisch centrum, vlakbij het Romeinse theater. Hotel met 45 kamers met badkamer, airco en tv. Of indien gewenst ***hotel Charleston in het centrum, of landelijk gelegen hotel met zwembad (20min. lopen) Hotel La Macchia

 

Reis naar Umbrië  
Per trein  bent u ca. 20 uur onderweg. U heeft dan een traject per nachttrein.
Per vliegtuig: de dichtst bijzijnde luchthavens zijn: Perugia (vanuit Charleroi), Rome Ciampino, Firenze Peretola en Rome Leonardo da Vinci.
Vervolgens neemt u de trein naar Assisi (175 tot 210 km, 3u) Perugia-Assisi 22 min.
Per auto: Uw auto kan gedurende de tocht op de parkeerplaats van het beginhotel in Assisi blijven staan.  Aan eind van de tocht neemt u de trein vanuit Spoleto naar Assisi. Er kan een transfer geregeld worden (euro 40, 1-4 pers).
 

Reisverslag schrijven

Ingezonden door: Pepels

Reis: Assisi
Sep. '17 - Algemene conclusie: deze wandelvakantie is een aanrader. Prachtige natuur, mooie dorpjes, heerlijke wandelingen en daarnaast/daarna ook nog het goede van de natuur op een gedekte tafel. Er wordt perfect voor de bagage gezorgd. Voor ons een eerste kennismaking met het gebied; wij komen er zeker terug.

Ingezonden door: M. Balcaen

Reis: Umbrië
Okt '16 -Uitstekende reis, prachtig landschap en mooie typische Italiaanse stadjes. Met prachtig weer aan onze zijde hebben we ervan genoten. De hotels waren uitstekend, in Montefalco zelfs buitengewoon. De wandelingen zijn pittig en vragen toch een goede conditie voor wie altijd de langste route wandelt. Wij vonden even lastig als de week vanuit citta di castello. Soms, en dat is on-Italiaans uiteraard, zou er bij het ontbijt wat meer brood kunnen voorzien worden. Ook de bustransfers waren uitstekend met deze busmaatschappij en prima op tijd. Het was een prachtige wandelvakantie en dat voor de hele groep!

Ingezonden door: Mies Dirksen

Reis: Umbrië
Juni 2016 - Prima wandelreis, maar voor ons waren de meeste wandelingen aan de korte kant. Daarbij kregen we wel ruim mogelijkheid om de prachtige stadjes te bezoeken.

Ingezonden door: Mw. C.W.M. Driessen

Reis: Umbrië
Mei 2016 - Mooie wandelroutes. Mooie etappeplaatsen. Goede hotels, voldoende keus uit goede restaurants. Af en toe last van het geluid van de snelweg in het dal tijdens de wandeling van Assisi naar Spello en Trevi naar Campello.

Ingezonden door: Frank Sukel

Reis: Umbrië
Wij wandelden in juni 2015 van Assisi naar Spoleto. Dat was een prachtige en afwisselende tocht. Alles tot in de puntjes verzorgd door Topo-Aktief, waarvoor hulde.

Ingezonden door: Carla

Reis: Umbrië
We hebben erg genoten van deze wandeltocht, accommodaties waren geweldig. De dalwandelingen zijn wat saai, maar je komt wel elke dag in mooie middeleeuwse dorpen. We zijn bij alle hotels en restaurants vriendelijk en gastvrij ontvangen.