Eilanden/ kustwandelingen Amalfikust - Wandelvakantie Italië, Golf van Napels
Vind de reis die bij u past:

Amalfikust - Reisnr: 680

Wandelvakantie Italië, Golf van Napels


  • Eilanden/ kustwandelingen
  • Wandelvakanties

De Amalfikust ligt ten zuiden van Napels, aan de zuidkant van het schiereiland van Sorrento. De Amalfikust staat op de 'world heritage' lijst van Unesco. Hier liggen op een steil uit zee oprijzende rotskust fraaie dorpjes en stadjes. Door een zeer gevarieerd landschap volgt u de wandelroutes.

Reissom Amalfikust 2023

  2-Persoonskamer*  1-Persoonskamer 
 15 mrt - 31 mrt 
€ 530€ 815
 1 apr - 30 apr
€ 620
€ 985
 1 mei - 31 mei€ 650
€ 1035
 1 jun - 30 jun€ 670
€ 1085
 1 jul - 31 jul€ 699
€ 1135
 1 aug - 18 augniet beschikbaar
niet beschikbaar
 19 aug - 31 aug
€ 760
€ 1040
 1 sep - 30 sep
€ 699
€ 1135
 1 okt - 31 okt
€ 550
€ 865

 *Prijs per persoon bij verblijf met 2 personen in een 2-persoonskamer.

Duur: 8 dagen/ 7 nachten/ 6 wandeldagen

Type reis: Trektocht

Inbegrepen:

  • 7 x Logies en ontbijt
  • Bagagevervoer (1 stuk p.p. van maximaal 20 kg p.p.)
  • Topo-Aktief informatiepakket

Niet inbegrepen: Reis naar Napels, lokale transfers, toeristenbelasting, overige maaltijden

Reserveringskosten: € 25 per boeking, € 2,50 Calamiteitenfonds en SGR-bijdrage van € 5,00 p.p.

Extra bij te boeken: Taxi-transfers per enkele reis 

  • Vliegveld Napels - Bomerano: 1-3 personen € 168  /  4-7 personen € 222
  • Praiano - Vliegveld Napels: 1-3 personen € 204  /  4-7 personen € 240 

Accommodatie: Agriturismo en hotels

Afstand: Utrecht – Bomerano 2220 km
Routebeschrijving: Het informatiepakket in het Engels ontvangt u ongeveer twee weken voor vertrek thuis
Zwaarte: 3 sterren
Periode: Dagelijks vertrek mogelijk vanaf 15 maart tot en met 31 oktober.

Aan de Amalfikust lijken de dorpjes zich op de rotsen vast te plakken. Het hoge achterland is alleen voor wandelaars toegankelijk die als enigen vanuit de mooiste gezichtspunten dit wonderbaarlijk landschap kunnen genieten. Het kustgebergte reikt tot boven de 1000 meter, het hoogste punt Monte S. Angelo reikt tot 1444m hoogte en dat op slechts enkele kilometers van de kust. Het landschap is gevarieerd en verandert voortdurend. U wandelt over terrassen waarbij u de geur van tijm en rozemarijn opsnuift, hoger nog liggen de alpiene weiden en rotsen. U komt langs kleine kerkjes, ruïnes van kastelen en langs oude boerderijen.


Er zijn veel voetpaden die al eeuwenlang de verbindingen in dit bijna ontoegankelijke gebied verzorgen. Het bekendste is het Godenpad ‘Sentiero degli Dei’ een panoramapad op grote hoogte, of het ‘Maestra dei Villaggi’ dat al meer dan 1000 jaar de verbinding tussen de dorpjes aan de kust vormt.


U kunt dit arrangement combineren met ons arrangement op de eilanden Capri, Ischia en Procida of met een bezoek aan de antieke steden Pompeï en Herculaneum.


Dagschema Amalfikust (8 dagen/ 7 nachten/ 6 wandeldagen)
Dag 1:
Aankomst in Napels, reis naar Bomerano (Agerola)

U overnacht 2 nachten in een Agroturismo.

Dag 2: Rondwandeling Monte Tre Calli (9 km - 4,5 uur - circa 430m hoogteverschil)
U klimt langs prachtige wijngaarden en kastanjebomen naar de Monte Tre Calli (1122 m) met uitzicht rondom. Na de rondwandeling komt u terug in Bomerano voor de overnachting. 

Dag 3:  Bomerano - Amalfi (11 km - 4,5 uur - circa 200m klimmen en 830m dalen)

Van Bomerano daalt u naar de Praiavallei. Via het 9de eeuwse ‘Maestra dei Villagi’ pad daalt u naar Amalfi. U overnacht vanaf vandaag 3 nachten in het gezellige Amalfi. 

Dag 4: Rondwandeling: langs middeleeuwse gehuchten aan de kust van Amalfi (17 km - 6 uur - circa 700m klimmen en dalen)

Vanuit Amalfi klimt u omhoog naar het Castello, waar u vanaf circa 250 meter hoogte bijna loodrecht beneden u Amalfi ziet liggen. Vervolgens klimt u naar Scala en daalt u naar Ravello; een prachtig, historisch stadje dat talloze schrijvers en schilders heeft bekoord. In Ravello ligt Villa Cimbrone met schitterende tuin en uitzicht. U wandelt terug via Atrani en overnacht opnieuw in Amalfi. 

Dag 5: Na een korte busrit wandelt u door de Valle delle Ferriere (11 km - 5 uur - 300m klimmen en 700m dalen)
U wandelt door een spectaculair landschap met loodrechte wanden en u passeert enkele watervallen. Over middeleeuwse muilezeltrappen daalt u vanaf Pogerola naar Amalfi. 

Dag 6: Na een korte busrit naar het klooster Santa Rosa (300m) wandelt u via de spectaculaire Furore ‘fjord’ langs de kust naar Praiano (8 km - 5 uur - circa 600m hoogteverschil)

U overnacht 2 nachten in Praiano. 


Dag 7: De laatste wandeldag  (8,5 km - 4,5 uur - circa 500m klimmen en 600m dalen)

Vanuit Praiano wandelt u omhoog naar het klooster San Domenico en over het panoramische pad van de Goden ‘Sentiero degli Dei’ naar Nocelle en Montepertuso. U daalt naar het charmante dorp Positano en u neemt de bus terug naar Praiano, waar de laatste overnachting plaatsvindt.


Dag 8: Na het ontbijt eindigt het arrangement.


Wandelschema Amalfikust 1. Aankomst in Napels, reis naar Agerola. Overnachting in Agrotourisme (2n). 2. Rondwandeling vanuit Agerola. 3. Van Agerola naar Amalfi 4. Rondwandeling vanuit Amalfi 5. Na een korte busrit wandelt u door de Valle delle Ferriere, terug naar Amalfi. 6. Na een korte busrit naar het klooster Santa Rosa (300m) wandelt u via de spectaculaire Furore ‘fjord’ langs de kust naar Praiano. 7. Rondwandeling vanuit Praiano 8. Einde arrangement. Verlenging mogelijk

Accommodatie

U overnacht de eerste twee nachten in het kleine dorp Bomerano in een Agritourismo. De volgende drie nachten in het gezellige Amalfi, de oude hoofdstad van de Amalfikust in een 3-sterren hotel dichtbij de kust en de belangrijkste monumenten van dit Middeleeuws stadje.  De laatste twee nachten overnacht u in het kleine stadje Praiano in een goed 3-sterren hotel. Alle overnachtingen zijn op basis van logies en ontbijt.


Bereikbaarheid
Per auto: De afstand van Utrecht naar Bomerano betreft 1850 kilometer.

Openbaar vervoer: Per vliegtuig reist u naar Napels en vanuit daar kunt u de bus naar Bomerano (51 km) nemen.

Na het einde van het arrangement kunt u vanuit Praiano per boot, bus en/of trein terug naar Napels en vanuit daar de shuttlebus naar de luchthaven nemen.
Ook kunt u via ons een taxi-transfer reserveren vanaf de luchthaven naar Bomerano en vanaf Praiano terug naar de luchthaven. Gezien de frequentie van het openbaar vervoer ter plaatse, raden wij u het reserveren van een taxi-transfer sterk aan.

 

Klimaat - beste reistijd
Amalfi heeft een mediterraan klimaat. De zomers zijn heet en droog en in de winter heb je een zachte temperatuur. De gemiddelde jaartemperatuur voor Amalfi is 20°C en er valt in een jaar tijd 525 mm regen.


Zwaarte van de Trektocht (3 sterren)
Dit is een gemiddeld zware tour die geschikt is voor iedereen met wandelervaring en die een goede algemene fysieke conditie heeft. De wandelingen kunnen soms naar wens worden verlengd of ingekort.
Slechts een klein deel van de route is bewegwijzerd. U moet in staat zijn om zonder problemen 5 uur per dag te lopen, waarbij u rekening moet houden met – afhankelijk van het seizoen - dagen in de hete zon op stoffige of stenige routes. U wandelt ook regelmatig bergopwaarts en enkele steile secties bergafwaarts, soms op ruwe paden en vaak ook langs lange trappen. Met name de beklimmingen en afdalingen van de lange trappen kunnen een aanslag op uw knieën of de spieren van uw bovenbenen doen! Door enerzijds het naar verhouding gering aantal kilometers maar anderzijds de grote hoogteverschillen, waarderen wij de zwaarte met 3 sterren. 

Classificatie sterren: 1 (licht) t/m 5 sterren (zwaar).


Reisverslag schrijven

Ingezonden door: Anoniem

Reis: Amalfi
Juli 2020 - De reis was prachtig! Prima georganiseerd, bedankt! We hebben prachtige wandelingen gemaakt in een schitterende omgeving. De hotels waren geweldig en mooi gelegen. Het was overal erg rustig vanwege de Corona, dat was een prettige bijkomstigheid. We werden in de accommodaties met open armen begroet, we waren de enige gasten of er waren een handje vol. We hebben genoten van de prachtige natuur en uitzichten.

Ingezonden door: C. Vermeer

Reis: Amalfikust
Juni '18 - De wandelingen waren schitterend en de omgeving prachtig! Kortom we hebben enorm genoten.

Ingezonden door: C. van Hunen

Reis: Amalfikust
Juni '18 - Prachtige wandelingen in een schitterend gebied dat op de lijst van Unesco staat, met hele leuke overnachtingslocaties.

Ingezonden door: De Heer en Mevrouw Broekhuis

Reis: Amalfikust
Okt. '17 - Een fantastische maar ook pittige tocht met schitterende uitzichten. Geen last gehad van hoogte vrees, maar voor de zekerheid heeft mevrouw Broekhuis dan toch het Godenpad niet gelopen.

Ingezonden door: Raymond​ ​Lambrechts

Reis: Amalfikust
Sep '17 - De​ ​Amalfikust​ ​is​ ​zeer​ ​mooi,​ ​zeer​ ​rotsig​ ​en​ ​zeer​ ​stijl,​ ​wat​ ​maakt​ ​dat​ ​er​ ​weinig​ ​echte​ ​“wandel”paden zijn.​ ​Trappen​ ​en​ ​nog​ ​eens​ ​trappen,​ ​duizenden,​ ​van​ ​´s​ ​morgens​ ​tot​ ​in​ ​de​ ​namiddag,​ ​dat​ ​kruipt​ ​in​ ​je spieren,​ ​je​ ​kan​ ​maar​ ​beter​ ​geoefend​ ​aan​ ​je​ ​vakantie​ ​beginnen.​ ​Maar​ ​de​ ​panoramas​ ​belonen​ ​de inspanning​ ​!

Ingezonden door: Kristin Broeckaert

Reis: Amalfikust
Mei '17 - Even laten weten dat onze reis uitstekend verlopen is. De hotels waren in orde. Transfers perfect geregeld en het infopakket zeer volledig. Alles naar wens dus.

Ingezonden door: C.W.M. Driessen

Reis: Amalfikust
Mei '17 - Prima reis, mooie omgeving met pracht uitzichten, maar een vermelding van de grote hoeveelheid trappen, sommige zeer lang achtereen, die bestegen en afgedaald moesten worden zouden in de brochure vermeld moeten worden. Hierdoor zijn sommige stukken van de tocht zwaarder dan vermeld.

Ingezonden door: P. Rensen

Reis: Amalfikust
De wandelingen waren prima! Goede beschrijvingen, goede kaarten! De accommodaties waren in het algemeen ook goed. De kamer in het agriturismo is erg basic, maar gastheer en gastvrouw zijn heel behulpzaam, gastvrij, vriendelijk, etc. Het ontbijt is goed. Het hotel Centrale in Amalfi was erg leuk, met het ontbijtterras recht tegenover de Duomo.

Ingezonden door: M. Raaijen

Reis: Amalfikust
Fijne hotels, prachtige routes! Vriendelijk personeel, lekker schoon!