"> Wandelvakanties West Highland Way - wandelvakantie Schotland, Highlands
Vind de reis die bij u past:

West Highland Way - Reisnr: 532

wandelvakantie Schotland, Highlands


  • Wandelvakanties
  • Bergen in de zomer
  • Wandelvakanties West Highland Way
  • Wandelvakanties West Highland Way
  • Wandelvakanties West Highland Way
  • Wandelvakanties West Highland Way
  • Wandelvakanties West Highland Way
  • Wandelvakanties West Highland Way

Trektocht West Highland Way in Schotland is het meest populaire wandelpad in het Verenigd Koninkrijk: Onder wisselende wolkenluchten strekken deze Schotse hooglanden zich uit. Een ruig en verlaten berggebied in Schotland dat zeer geliefd is bij wandelaars. Weidse en smalle valleien voeren tussen de vele bergen door. De hellingen zijn nu eens bedekt met uitgestrekte heidevelden, dan weer met drassige venen.


Reissom West Highland Way 2019 (bij 2p):
€ 695 p.p. (9d/8n): € 780 p.p. (10d/9n)
Inbegrepen: logies met ontbijt, bagagevervoer 1 stuk p.p., Engelstalige routebeschrijving, TA Infopakket
Niet inbegrepen: lunches en diners, heen- en terugreis
Toeslag 1p-kamer: € 30 p.p.p.n. (in hotel Kingshouse € 60)
Extra nacht: € 65 p.p. (Glasgow, Fort William of Inverness)
Reserveringskosten: € 20 per party
Accommodatie: hotels en guesthouses, kamers in principe met eigen badkamer
Zwaarte: middelzwaar, variant B één dag 30 km, dus pittig

GPS tracks: zijn opvraagbaar
Openbaar vervoer: ferry naar Newcastle of vlucht naar Glasgow, trein naar Milngavie

Periode: 15 april - 15 okt; vertrek dagelijks, beter niet terugreizen op zondag ivm slechte aansluiting.

In verband met drukte (vooral mei, begin juni en zomer) vroeg boeken !!!

De West Highland Way in Schotland, die loopt van Glasgow naar Fort William, is het populairste lange-afstandspad in deze streek. Hier liggen enkele van de mooiste plekjes van Schotland, zoals het romantische Loch Lomond en het door bergen en water omringde Glencoe. Aan het eind van elke dag wordt u gastvrij ontvangen in een Bed & Breakfast. De West Highland Way is zo’n 154 km lang en voert van zuid naar noord langs het romantische Loch Lomond, door dalen en langs rivieren, over verdwenen spoorbanen, over de oude ‘military road’ en over veedrijverspaden. Uw wandelvakantie in Schotland eindigt aan de voet van de Ben Nevis, met 1400 m de hoogste berg van Schotland.

 

Dagschema West Highland Way
A. Van Milngavie naar Fort William (9 dagen / 8 nachten / 7 wandeldagen)
1. Overnachting in Milngavie
2. Milngavie -Drymen (19 km)
Door de Stathblane vallei, tussen de Kilpatrick Hills en de Campsie Fells
3. Via Conic Hill naar Rowardennan (23 km)
Spoedig nadat u Drymen heeft verlaten beklimt u Conic Hill met fraaie vergezichten. In Balmaha komt u bij Loch Lomond.
4. Langs Loch Lomond naar Inverarnan (23 km)
Loch Lomond is het grootste meer van Schotland en u loopt langs het meer over met bomen bedekte hellingen.
5. Omhoog door Glen Falloch naar Tyndrum (21 km)
6. Van Tyndrum naar Kings House (30 km)
7. Van Kingshouse langs Devil’s Staircase (550 m) naar Kinlochleven (15 km)
8. Over de Lairigmorpas naar Fort William (23 km)
9. Einde van het arrangement

 

VARIANT met één overnachting meer, maar dezelfde totale wandelafstand:
B. Van Milngavie naar Fort William (10 dagen / 9 nachten / 8 wandeldagen)
Van Tyndrum naar Kings House loopt u nu in 2 dagen met een overnachting in Inveroran

 

Dagschema West Highland Way in Schotland A. Van Milngavie naar Fort William (9 dagen / 8 nachten / 7 wandeldagen) 1. Overnachting in Milngavie 2. Milngavie -Drymen (19 km) Door de Stathblane vallei, tussen de Kilpatrick Hills en de Campsie Fells 3. Via Conic Hill naar Rowardennan (23 km) Spoedig nadat u Drymen heeft verlaten beklimt u Conic Hill met fraaie vergezichten. In Balmaha komt u bij Loch Lomond. 4. Langs Loch Lomond naar Inverarnan (21 km) Loch Lomond is het grootste meer van Schotland en u loopt langs het meer over met bomen bedekte hellingen. 5. Omhoog door Glen Falloch naar Tyndrum (21 km) 6. Van Tyndrum naar Kings House (30 km) 7. Van Kingshouse naar Kinlochleven (15 km) 8. Over de Lairigmorpas naar Fort William (23 km) 9. Einde van het arrangement VARIANT met één overnachting meer, maar dezelfde totale wandelafstand

Wandelen in Schotland / West Highland Way
* U loopt de tocht individueel aan de hand van een Engelstalige routebeschrijving.
* De bagage wordt voor u vervoerd
* De prijs is gebaseerd op een arrangement voor 2 personen. Er is een extra toeslag voor 1 pers. kamers. Het minimum aantal deelnemers is 2.
* U kunt de dag van vertrek (tussen 01.4 - 30.9) zelf kiezen.
* Het vervoer naar en van het startpunt resp. eindpunt is niet bij de prijs inbegrepen.

 Accommodatie West Highland Way
Tijdens de West Highland Way slaapt u in guesthouses (Bed & Breakfast) en kleine hotels op basis van logies met ontbijt. In principe boeken we kamers met eigen do / wc. Wegens drukte kan worden afgeweken van de standaardadressen.  Boek dus tijdig !!!
Het hotel en het Bunkhouse in Kingshouse zijn in 2019 weer open !

Lunch en diner verzorgt u zelf. Een lunchpakket kunt u eventueel ter plekke aanschaffen (ca. £5). Dineren kunt u in locale inn’s, pubs en restaurants. ‘Bar meals’ vanaf ca £10.  In hotels kunt u ook vaak terecht in het bijbehorende restaurant waar ook non-residents vrijwel altijd welkom zijn. U moet dan echter wel rekenen op prijzen tussen de  £25 en £50.

 

Zwaarte
Een goede gezondheid en een behoorlijke conditie zijn noodzakelijk; wandelervaring is in Schotland aanbevolen. Duur van de dagetappes ca. 4 tot 8 uur per dag exclusief rustpauzes.

 

Reis naar Schotland
Omdat alles voortdurend wijzigt is het volgende onder voorbehoud.

Per vliegtuig:
Het handigst vliegt u vanuit Amsterdam (met KLM of EasyJet) naar Glasgow.
Bijv. KLM A'dam - Glasgow 08u00 - 08u30 en Glasgow - A'dam 16u55-19u30
     Easyjet
A'dam - Glasgow 15u15-15u55 en Glasgow-A'dam 13u45-16u20
Easyjet en KLM vliegen vanuit A'dam ook naar Edinburgh.
Per ferry:
U kunt vanaf Amsterdam per bus naar IJmuiden reizen en met de nachtboot van DFDS Seaways van IJmuiden naar Newcastle varen en verder reizen met de trein naar Glasgow en terug. U kunt ook met eigen auto oversteken. 

Trein Glasgow-Milngavie:
In minder dan een half uur bent u in Milngavie, treinen vertrekken verschillende keren per uur vanuit Glasgow Central en Glasgow Queen street. Airport express bus of taxi van de luchthaven Glasgow naar treinstation Queen Street (ca. 20 min).

Terugreis Fort William - Glasgow
Er rijdt 4 x per dag (zaterdag 3 x, zondag 2 x) een trein van Fort William naar Glasgow, over een zeer fraai traject. De reistijd is ca. 3 uur 45 min. 
Door de week vertrekt een trein om 07u44 (A. Glasgow 11u30),  11u40 (A. Glasgow 15u30), 17u37 (A. Glasgow 21u42) en om 19u50 (A. Glasgow 00u33).

Op zaterdag rijdt de trein van 19u50 niet. Op zondag rijden de treinen om 17u37 en 19u00.
Ook rijden er bussen van Fort William naar Glasgow (bijvoorbeeld hoogseizoen V. 07u45 - A. 10u56 en V. 11u00 - A. 14u15 en V. 14u00 - A. 17u21).
In het algemeen geldt: op zondagen is er minder openbaar vervoer dan op weekdagen.

Het weer in Schotland
Schotland heeft heel veranderlijk weer, beïnvloed door de hoge en lage drukgebieden vanuit de Atlantische oceaan. De dag kan beginnen met een helder zonnig weer, en eindigen met een natte en winderige namiddag. De westkust is daarbij natter dan de rest van Schotland. In de winter is er een heel mild klimaat, vooral door de warme golfstroom. In de zomer zijn er veel zonnige dagen; het kan er flink warm zijn en zelden echt koud. De beste tijd is het late voorjaar en de vroege herfst. Maar zoals overal in Groot-Brittannië, is er geen garantie te geven op mooi weer. Neem als voorzorgsmaatregel daarom altijd regenkleding, gamaschen en eventueel een paraplu mee.

Topo-Aktief biedt wandelen in Schotland: trektocht West Highland Way en Skye

Reisverslag schrijven

Ingezonden door: Guus Stolk

Reis: West Highland Way
Okt. '18 - We vonden het een prachtige tocht. Schitterende landschappen en prima begaanbare paden. We hebben 2 echte regendagen gehad en dan maak je wel wat lastiger situaties mee; soms leek het pad wel een soort beek waar je doorheen moest ploeteren. Maar het was nooit ondoenlijk. Van te voren kregen we uit de meegeleverde gids 'The West Highland Way' de indruk dat het een gevaarlijke en zware tocht zou worden maar dat bleek een wat overdreven voorstelling van zaken. Ook doordat het pad steeds prima wordt bewegwijzerd, is het zeker geen erg zware tocht. We hebben er van genoten!!

Ingezonden door: Nia en Jac

Reis: West Highland Way
Aug. '18 - Op de West Highland Way verloopt door een onherbergzaam gebied, maar je loopt nooit alleen. Zeker in de zomermaanden ontmoet je gelijkgezinden die de fraaie en ferme tocht over heuvels en door moerassige streken aanvaard hebben. Zulke ontmoetingen bieden altijd gelegenheid om de ervaringen uit te wisselen. Op onze trektocht ontmoetten wij Zuid-Afrikanen en Fransen die we ’s avonds weer tegenkwamen in het plaatselijke restaurant of de Inn. Misschien gaan we bij hen nog wel op bezoek. Het is een prachtig land en we hebben genoten Groetjes Nia en Jac

Ingezonden door: Henk Brink

Reis: West Highland Way
Okt. '17 - Het was een fijne wandelreis. Overnachtingen/bagagevervoer was prima geregeld.

Ingezonden door: Nelleke en Tiny

Reis: WHW
Augustus 2016 - Wij hebben een geweldige vakantie gehad. Prima verzorgd! Veel onderkomens waren prachtig! Gelukkig weinig last van muggen. Soms wat regen, maar goed te doen. Wij vonden de lunchpakketten wat aan de prijzige kant.