La Palma Trektocht - Reisnr: 433

Ook in de winter Wandelvakantie Canarische Eilanden, Spanje

Wandelen op La Palma, het groenste Canarische eiland, bijgenaamd “la Isla Bonita” (het fraaie eiland). Op een klein oppervlak (ca. 730 km²) zijn er niet minder dan vier verschillende soorten landschap: het bos, de vulkanen, de zeer indrukwekkende bergen en de kustgebieden met hun cactussen, amandel- en citrusbomen, woeste kustrotsen en kloven.

Reissom La Palma 
  2-Persoonskamer* 
 1 jan - 31 dec 
-

 *Prijs per persoon indien u met 2 personen in een 2-persoonskamer verblijft.

Duur: 8 dagen/ 7 nachten/ 6 wandeldagen

Type reis: Trektocht 

Inbegrepen:

  • 7x Overnachtingen
  • 5x Ontbijt
  • Transfer van en naar de luchthaven
  • Transfers tijdens de trektocht
  • Bagagevervoer (1 stuk p.p. van maximaal 20 kilo is toegestaan)
  • Informatiepakket van Topo-Aktief
Niet inbegrepen: vlucht, overige maaltijden.
Reserveringskosten: € 25 per boeking, € 2,50 Calamiteitenfonds en SGR-bijdrage van € 5,00 p.p.
Lunchpakket: € 40 p.p. voor in totaal 5 lunches
Accommodatie: 5 nachten in hotels met ontbijt, 2 nachten in een pension op basis van logies
Zwaarte: middelzware wandelingen met soms pittige klimmetjes
Openbaar vervoer: Vlucht naar Santa Cruz de La Palma (SPC) met bijvoorbeeld Transavia of TUI; Iberia vanuit Dusseldorf
Routebeschrijving: U ontvangt het Nederlandstalige informatiepakket ongeveer twee weken voor vertrek thuis gestuurd.
GPS data: Beschikbaar
Periode: Deze reis wordt tijdelijk helaas niet aangeboden i.v.m. de vulkaanuitbarsting in 2021.

Door de vele bronnen zijn de in cultuur gebrachte gebieden zeer vruchtbaar. In het midden van het eiland ligt de reusachtige krater ‘Caldera de Taburiente’ en in dit natuurreservaat kunnen alleen wandelaars doordringen.
Deze trektocht biedt u het mooiste van La Palma. U begint in het natuurreservaat Los Tilos in het noordoosten en volgt vervolgens een stil pad langs de hoge noordkust. U wandelt naar het hart van de Caldera, omgeven door 1700 m hoge kraterwanden. U volgt de Route van de vulkanen en bereikt op de laatste wandeldag de uiterste zuidpunt van het eiland.

 

Dagschema 
1. Transfer van luchthaven naar Santa Cruz. Overnachting in Santa Cruz.
2. Na transfer wandeling van Los Sauces naar Barlovento (5u30). Overnachting in Barlovento.
3. Na transfer wandeling van Franceses naar Barlovento (naar keus 5u15 of 3u15). Overnachting in Barlovento.
4. Transfer naar El Tablado. Wandeling naar Santo Domingo (naar keus 5u15 of 3u25). Transfer en overnachting in Los Llanos de Aridane.
5. Transfer naar Los Brecitos (1030m). Wandeling door de Caldera de Taburiente (6u30). Overnachting in Los Llanos de Aridane.
6. Transfer naar de Refugio El Pilar (1440m). Wandeling via de Ruta de los Volcanes (1900m) naar Fuencaliente (720m, 6u). Overnachting in Fuencaliente.
7. Wandeling naar Volcan Teneguia en Faro de Fuencaliente (3u30). Transfer terug naar Fuencaliente. Overnachting in Fuencaliente
8. Transfer naar de luchthaven


Trektocht op La Palma
Met deze trektocht komt u op veel mooie plekken van La Palma. U begint in het noordoosten in het beroemde UNESCO biosfeerreservaat; de tweede dag volgt u een stil pad langs de hoge noordkust. Op dag 5 bereikt u het hart van de caldera. U volgt dan de Route van de Vulkanen en bereikt op de laatste wandeldag de uiterste zuidpunt van het eiland.
Deze trektocht op La Palma, vol hoogtepunten, is alleen mogelijk dankzij de vele transfers die zijn inbegrepen.

De zwaarte
Uw bagage wordt vervoerd. Door de lengte van sommige etappes en het bergachtig karakter, moeten wij de zwaarte van deze tocht met vier sterren waarderen.

De accommodaties
U verblijft in 4 verschillende accommodaties op La Palma. In ***hotel Galeon in Santa Cruz (1 nacht), ***hotel La Palma Romantica in Barlovento (2 nachten), in ***hotel Valle Aridane in Los LLanos (2 nachten) en door **pension Los Volcanes in Fuencaliente (2 nachten).

Beste reistijd
La Palma kent een subtropisch klimaat met relatief geringe temperatuurverschillen tussen zomer en winter. De zomer is lang, droog en warm, van half mei tot half oktober; de winter is zacht, met onstabiel weer en regenval. Boven de 1500 m kan in de winter ook sneeuw vallen. De lente en de herfst duren relatief kort.
Men kan het hele jaar door in La Palma wandelen, maar de beste tijd is het voorjaar (maart tot en met juni) en het najaar (half september tot half november). De winter is ook geschikt voor wandelingen, hoewel voorzichtigheid na regen (of sneeuwval) geboden is. Met Kerst, Pasen en in de schoolvakanties wordt het eiland het drukst bezocht. Wil men in deze tijd het eiland bezoeken dan kan men beter een half jaar van tevoren reserveren. Met name de vluchten zijn al in een vroeg stadium volgeboekt.

Vlucht op Sta Cruz de la Palma (SPC)
Het handigst zijn de chartervluchten van Transavia op dinsdag en vrijdag vanuit Amsterdam of de TUI-vlucht op woensdag en zondag vanuit Eindhoven.
Wij adviseren u graag en boeken de vlucht eventueel ook voor u in.