Reisadvies nodig? 085 - 00 433 50
 • Home
 • Trektocht Rijk van Nijmegen
Alle 17 foto's tonen

Trektocht Rijk van Nijmegen

1 / 17

Rijk van Nijmegen

2 / 17

Rijk van Nijmegen

3 / 17

Rijk van Nijmegen

4 / 17

Rijk van Nijmegen

5 / 17

Rijk van Nijmegen

6 / 17

Rijk van Nijmegen

7 / 17

Rijk van Nijmegen

8 / 17

Rijk van Nijmegen

9 / 17

Rijk van Nijmegen

10 / 17

Rijk van Nijmegen

11 / 17

Rijk van Nijmegen

12 / 17

Rijk van Nijmegen

13 / 17

Rijk van Nijmegen

14 / 17

Rijk van Nijmegen

15 / 17

Rijk van Nijmegen

16 / 17

Rijk van Nijmegen

17 / 17

Rijk van Nijmegen

Zwaarte:
Duur: 4 dagen, 3 nachten, 4 wandeldagen
 • Trektocht door regio Nijmegen
 • Van Ooijpolder tot Mokerheide
 • Afwisselde trektocht

Ons binnenste buitenland, zo wordt het Rijk van Nijmegen ook wel genoemd. Wij laten u genieten van een stadswandeling door de oudste stad van Nederland naar de heuvels bij Groesbeek. Vanaf de Waalkade loopt u zo de natuur in en bent u onderweg naar de Ooijpolder, bewandelt u de Duivelsberg en is het genieten van de fraaie Mokerheide.

Wandeltocht Rijk van Nijmegen met bagagevervoer

Iedere Nederlander kent de stad Nijmegen (van naam), tijdens de stadswandelingen zult u versteld staan van alle historie die u in de stad aantreft. Na een heerlijke overnachting in de stad trekt u de natuur in. Ten oosten van Nijmegen ligt de Ooijpolder, hier wandelt u door de riviernatuur en kunt u zomaar wilde paarden, bevers of rode geuzen tegenkomen.
Het natuurgebied de Mookerheide dankt haar bijzondere landschap aan de voorlaatste ijstijd, zo’n 160.000 jaar geleden. Voortstuwende gletsjers creëerden als een oprollend tapijt heuvels en dalen van zand, grind en keien. Nu is het een fraai heideveld met machtige eiken, grazende Galloway runderen en fenomenale vergezichten.
Tussen Beek en de Nederlands-Duitse grens vind je de Duivelsberg. Deze 76 meter hoge heuvel is een prachtig natuurgebied vol met loofbomen, vooral de tamme kastanje ziet u hier volop. Het Rijk van Nijmegen is daarmee een afwissende trektocht waar het volop genieten is voor elke wandelaar.

lees meerlees minder

Programma Trektocht Rijk van Nijmegen

Etappe 1: Stadswandeling Nijmegen (tevens aankomstdag)

4,8-9,6km

U wandelt vanaf het station door het Kronenburgerpark naar het centrum van Nijmegen. Onderweg komt u langs diverse kapelletjes en kerken. Maar ook de oudste winkelstraat van Nederland wordt niet overgeslagen. Uiteraard komt u langs vele terrasjes en heerlijke restaurantjes, neem de tijd om lekker te genieten. Het tweede gedeelte van de wandeling zal vooral over de dijk langs de Waal zijn. U overnacht in het centrum van Nijmegen, dus u heeft alle gelegenheid om ook ’s avonds nog te genieten van deze geweldige stad.

Etappe 2: Van Nijmegen naar Beek

16km

Vandaag wandelt u vanuit Nijmegen via de Ooijpolder naar Beek. De Ooijpolder ligt ten oosten van de stad Nijmegen aan de Waal. Het wordt gekenmerkt door een uitgestrekt landschap met kleine dorpen, boerderijen, mooie natuur, met steeds het zicht op de imponerende stuwwal. U overnacht in het pittoreske dorp Beek, wat zijn naam dankt aan de vele bronnen die op de heuvelrug ontspringen.

Etappe 3: Van Beek naar Groesbeek

15km

Deze dag wandelt u van Beek naar Groesbeek. U loopt langs de kabouterboom – een tamme kastanje en de dikste boom van Nederland- en over de Duivelsberg waar de eerste kastanjebomen 2000 jaar geleden door de Romeinen zijn geplant. In het tweede gedeelte wandelt u een stukje van het Pieterpad – dit pad loopt van Groningen naar Limburg – en komt u langs de Canadese begraafplaats. U overnacht in Groesbeek, het wijndorp van Nederland. Zes wijnboeren maken hier een keur aan heerlijke wijnen.

Etappe 4: Van Groesbeek naar Molenhoek (tevens vertrekdag)

16km

Deze wandeldag begint in Groesbeek en u wandelt via de St. Jansberg naar de Mookerheide. Dit natuurgebied met uitgestrekte heidevelden en mooie bossen heeft een rijke
geschiedenis. Zo zijn er twee oude verdedigingswerken uit de 17e eeuw te bewonderen. Neem ook eens een kijkje in de uitzichttoren de Mookerschans, bij helder weer kunt u de dubbele kerktoren van Cuijk zien liggen. Uw wandeling eindigt bij het station van Molenhoek en u neemt hier de trein terug naar Nijmegen om uw bagage op te halen. Na de wandeling is het einde van het arrangement.

Bekijk het volledige programmaBekijk minder

Praktische informatie

Accommodatie: U verblijft in nette 3* hotels in een 2-persoonskamer met eigen badkamer.

Routebeschrijving: U ontvangt het informatiepakket met de routebeschrijving in het Nederlands circa twee weken voor vertrek thuis.

GPS-tracks: Beschikbaar.

Afstand: Van Utrecht naar Nijmegen is ongeveer 90 km.

Wanneer: Dagelijks vertrek mogelijk tussen 1 januari en 31 december (behalve van 12 juli 2024 t/m 20 juli 2024 in verband met de Nijmeegse vierdaagse).

Bagage: Bagagevervoer is inclusief, 1 stuk van maximaal 20 kg per persoon is toegestaan.

do 31 okt 2024

2 personen

Vanaf p.p.

€ 326,50

Bekijk prijzen

Geen zorgen - je kan de boeking nog twee dagen kosteloos annuleren

Inbegrepen

 • 3x Overnachting
 • 3x Ontbijt
 • 3x Lunchpakket
 • Bagagevervoer
 • Informatiepakket
 • Hulplijn

Niet inbegrepen

 • Lunchpakket op aankomstdag
 • Diners
 • Heen- en terugreis
 • Toeristenbelasting

Algemeen

€ 25 per boeking.
€ 2,50 Calamiteitenfonds
SGR-bijdrage van € 5,00 p.p.

Dingen die je moet weten

Zwaarte: De wandelingen die wij hebben uitgezet voor Rijk van Nijmegen zijn rond de 15 kilometer per dag. Iedere wandeling (behalve de stadswandeling) kent een vlak gedeelte en een heuvelachtig gedeelte over de stuwwal, waarbij u meerdere keren korte stukjes stijgen en dalen tegenkomt.
Overnachtingen bijboeken: Indien u wenst kunt u tijdens de reis een extra (rust)dag reserveren of aan het eind een nacht verlengen, neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
Bijzonderheden: Er kan een toeslag gelden tijdens de feestdagen, als dit het geval is dan nemen wij contact met u op om te overleggen.
Bereikbaarheid: De start van de wandeling begint in het centrum van Nijmegen waar tevens uw eerste overnachting plaatsvindt.

Per trein: Reis naar het Centraal Station van Nijmegen.
Per auto: Wanneer u met de auto komt kunt u tegen betaling parkeren in het Centrum of kunt u parkeren bij Transferium Nijmegen Waalsprinter. Vanaf het Transferium gaat er iedere 15 minuten een bus naar het centrum van Nijmegen.
Hond: Niet toegestaan.

Startpunt

Reviews

Hieke Bakker-van Streun

14-10-2022

Mooie wandeling door een mooie omgeving. Leuk om van te voren een boekje en een kaart per post te
ontvangen. Goede accommodaties met ontbijt en uitgebreid lunchpakket.

L. Coomans

09-08-2022

De stadswandeling door Nijmegen was zeer interessant met duidelijke omschrijving van de bezienswaardigheden.
De overige wandelingen waren afwisselend door open veld en bosrijk gebied .

S. Van den Assem

20-06-2022

De trektocht Rijk van Nijmegen is prachtig, nooit geweten dat het landschap er zo fraai was. De route laat je langs allerlei mooie plekken gaan. Het is wel erg handig om de GPX in bijvoorbeeld Google Maps te laden, dat is een goede ondersteuning tijdens de wandeling, meestal is de routebeschrijving duidelijk, maar soms toch even lastig. De hotels waren goed en het bagagevervoer prima.

lees meer lees minder

Han van Goeverden

21-04-2022

Vanwege het schitterende weer kozen we ervoor om aan de zuidkant van de Waal te starten en het voorgestelde rondje iets uit te breiden. Hotel Courage is leuk hotel in 30-er jaren stijl. Vlak onder de brug, maar aan de achterkant grenzend aan het park. Fantastisch gegeten in Witlof. Aanrader!
Het stuk door de Ooijpolder was verrassend mooi en het begint al direct als je onder de brug doorloopt. En dan klim je aan het einde van de dag omhoog tussen oude loofbomen en besloten weitjes. Een landschap dat nooit gaat vervelen. Het hotel ligt op een schitterende locatie in een groot park. Inchecken ging niet efficiënt en duurde nogal lang. Datzelfde gold voor bestellen van drinken en eten. Kwaliteit was goed maar zeker niet onderscheidend.
We kregen knoepers van lunchpakketten mee, die amper in onze dagrugzakjes pasten. Het was lekker klaargemaakt, maar de helft hebben we aan de geitjes gevoerd in Groesbeek. Een extra lus naar het westen leek niet logisch, maar we zijn blij dat we dat stukje wel hebben gelopen. Wat een fantastisch mooi en afwisselend landschap! Veel op en neer, dus ook een goede training voor een hike in het buitenland. Koffie op de Duivelsberg en dan het voor ons bekende traject evenwijdig aan de Zevenheuvelenweg.
In hotel de Wolfsberg werden we vriendelijk ontvangen. We verwachtten een enigszins gedateerd hotel, maar alles is stijlvol opgeknapt. Uitstekend gedineerd samen met vrienden die we hadden uitgenodigd.
Ook de route over de Jansberg, de Mookerheide en het Keteldal was weer verrassend mooi en afwisselend. En mooi dat het bij een treinstation eindigde. Door het stadspark naar het hotel gelopen voor de bagage en wat gedronken aan het water. Toen zat het erop.
We hebben op veel plekken in Nederland gelopen, maar tot nu toe vinden we dit de mooiste en meest afwisselende wandeling.

lees meer lees minder

M. Weijenborg

18-04-2022

Een groepsgenoot en ik hebben en aantal maal de Vierdaagse van Nijmegen gelopen. Ik was wat bang dat we veel dezelfde route zouden lopen. Dat was absoluut niet zo. Het waren schitterende wandelingen!! De natuur was prachtig, mooier dan ik verwacht had.
De wandelingen vonden we toch wel wat zwaar, ivm hoogte verschillen, het mulle zand, maar ook door de leeftijden in de groep, variërend van 63 tot 77 jaar.

lees meer lees minder

F. Lijferling

28-03-2022

Een wandeling in een prachtige omgeving. Zeer afwisselend. Zonder GPS moeilijk te bewandelen omdat de route niet altijd even duidelijk is.

Anoniem

02-08-2021

Wij zijn terug van een fijne wandelvakantie in het Rijk van Nijmegen. Een prachtige, afwisselende route en we hadden veel geluk met het weer.

C.Klarenbeek

01-08-2021

Deze tocht gelopen met mijn kleinzoon van 12. Op zich al een hele uitdaging. Dag 1 de wandeling langs de Spiegelwaal gelopen. De stad was erg druk, ivm de vakantie nog. Dag 2 door oa de Ooipolder was het lekker rustig lopen, door de begroeiing vielen de uitzichten wat tegen.Wij sliepen in een Flecher Hotel en moesten daardoor een stukje afwijken van de route. Het hotel was verder prima. Zwembad op tijdslot [dat wel] en een zeer luxe ontbijt. Dag 3. Ff zoeken om de route weer op te pakken, maar dan heb je een prachtige wandeldag, die soms best pittig is. Ook ons 3-de hotel lag van de route, maar dat was zeker de moeite waard. We kregen een 4-persoons appartement, volledig ingericht met een pas voor de welness [fitness, zwembad en sauna's ] Zwemmen na een dag klimmen is een heerlijkheid, zeker voor een 12 jarige. Sauna voor oma. Dag 4 was ook voor ons goed te doen, maar pittig door de klimmetjes. Een verrassing dat je zo vanuit het bos het station van Molenbroek oploopt. Wij hebben gelopen vanuit het boekje, goede omschrijving van de route en de informatie die er bij staat over de omgeving hebben wij als zeer waardevol ervaren. Af en toe even kijken op de GPX of we op het juiste pad zaten. Een fijne reis, lunchpakketten fijn dat die er bij zitten, bagagevervoer top geregeld. Bedankt..

lees meer lees minder

Den Ouden

01-06-2021

Wij hebben 4 dagen gewandeld in en om Nijmegen. Prachtige wandelingen, heerlijk geslapen en ontbeten Ruime lunchpakketen mee voor onderweg. Kortom, zeker voor herhaling vatbaar!!!

Marjan van der Hoeven

01-06-2021

Prachtige wandelvakantie, stadstour fijn om te doen, de Ooijpolder zo mooi, indrukwekkend om op de Canadese begraafplaats te kijken, leuke plaatsen waar we in prima hotels overnachten! De Mookerheide was zo prachtig! Het reisbureau had alles keurig geregeld, koffers stonden al op ons te wachten in de hotels, we hebben ons goed vermaakt!

lees meer lees minder

Blom

01-06-2021

Zeer mooie en afwisselende wandelreis, bedankt! We hebben genoten.

Christiaan & Wieny

01-05-2021

Prachtige wandelingen, alle vier de dagen, genoten van Nijmegen en omgeving. Mooie stad, en afwisseling van polder en bos, aanrader!

Jose van Keken

01-04-2021

Fijne wandelvakantie. Wat een prachtige omgeving. Hotelovernachtingen waren ondanks de coronabeperkingen prettig. Overal vriendelijk geholpen en lekkere lunchpakketten mee gekregen. Na corona vast nog leuker om te doen, veel leuke horeca onderweg die nu helaas dicht was.

Heeft u vragen?

Wij beantwoorden ze graag.

Zes redenen waarom Topo-Aktief?

 • Kies zelf uw vertrekdatum, gezelschap en tempo.
 • Meer dan 30 jaar ervaring in wandelreizen
 • Altijd persoonlijk contact en advies
 • 100% veilig reizen met SGR, CF en ANVR
 • Uitgebreid Europees aanbod aan reizen
 • Voor beginners en gevorderden