Reisadvies nodig? 085 - 00 433 50
Alle 24 foto's tonen

Trektocht Rob Roy Way

1 / 24

Rob Roy Way

2 / 24

Rob Roy Way

3 / 24

Rob Roy Way

4 / 24

Rob Roy Way

5 / 24

Rob Roy Way

6 / 24

Rob Roy Way

7 / 24

Rob Roy Way

8 / 24

Rob Roy Way

9 / 24

Rob Roy Way

10 / 24

Rob Roy Way

11 / 24

Rob Roy Way

12 / 24

Rob Roy Way

13 / 24

Rob Roy Way

14 / 24

Rob Roy Way

15 / 24

Rob Roy Way

16 / 24

Rob Roy Way

17 / 24

Rob Roy Way

18 / 24

Rob Roy Way

19 / 24

Rob Roy Way

20 / 24

Rob Roy Way

21 / 24

Rob Roy Way

22 / 24

Rob Roy Way

23 / 24

Rob Roy Way

24 / 24

Rob Roy Way

Zwaarte:
Duur: 9 dagen, 8 nachten, 7 wandeldagen
 • Trektocht in de Highlands
 • Historische wandelroute in Schotland
 • In de voetsporen van bandiet Rob Roy MacGregor

Een prachtige, historische wandelroute in centraal Schotland. Tijdens deze wandeling treedt u in de voetsporen van de beruchte bandiet Rob Roy MacGregor. Te beginnen in het kleine, pittoreske dorp Drymen en te eindigen in het bruisende toeristenstadje Pitlochry in Perthshire.

Wandeltocht Rob Roy Way met bagagevervoer

De Rob Roy Way is een sfeervolle, met geschiedenis doordrenkte wandeling door één van de mooiste delen van Schotland. Terwijl u in de voetsporen treedt van de beruchte bandiet Rob Roy krijgt u een gevoel van waardering voor zijn liefde voor het gebied en zijn passie voor het verdedigen van zijn land. Tijdens uw tocht over dit schitterende pad van 79 mijl wordt u getrakteerd op vele uitgestrekte loch-uitzichten en krijgt u het fantastische landschap van dit gebied te zien.

Tijdens de wandelingen geniet u van vergezichten over ten minste vier meren, waaronder het 15 mijl lange Loch Tay, dat bij het dorp Killin begint met de indrukwekkende watervallen van Dochart. U geniet van bossen, rivieren en heidevelden. Als u rustig door het bos loopt ziet u wellicht edelherten, reeën of beschermde boommarters. Op de heideterreinen kunt u uw oren gespitst houden voor het gekrijs van buizerds of het geroep van kerkuilen. Er valt zoveel te genieten!

lees meerlees minder

Programma Trektocht Rob Roy Way

Aankomst in Drymen

Drymen is het startpunt van de wandeltocht. Dit kleine pittoreske en charmante dorp ligt midden in de Schotse Hooglanden. De sfeer hier doet typisch Schots aan. Uw eerste overnachting vindt hier plaats.

Etappe 1: Van Drymen naar Aberfoyle

16km227m250m

Vandaag is uw eerste wandeldag. Deze etappe is een goed begin omdat de afstand relatief kort is en de wandeling over een combinatie van kleine wegen en bospadden gaat. De route voert door het Queen Elizabeth Forest Park met uitzicht op de berg Ben Lomond. U wandelt door tot Aberfoyle waar uw overnachting plaatsvindt.

Etappe 2: Van Aberfoyle naar Callander

16km256m270m

De tweede etappe van de Rob Roy Way klimt u langzaam door de bossen van het nationaal park de Trossachs. U eindigt in het stadje Callander waar u overnacht. Callander wordt ook wel de poort naar de Highlands genoemd.

Etappe 3: Van Callander naar Strathyre

15km155m270m

De derde wandeldag van de Rob Roy Way loopt vanuit Callander door de bossen langs de oevers van Loch Lubnaig. Om het dorp Strathyre te bereiken moet u via een houten hangbrug over de rivier de Balvag. U heeft eventueel de mogelijkheid om drie kilometer van te voren het pad te verlaten om de watervallen van Leny te bezoeken. U overnacht in het dorpje Strathyre.

Etappe 4: Van Strathyre naar Killin

19km341m360m

Een fantastische dag wandelen met een overvloed aan historische bezienswaardigheden en wilde dieren in combinatie met steeds wisselende uitzichten op de bergen. U passeert de watervallen van Dochart vlak voordat u Killin binnenkomt met zijn aantrekkelijke gebouwen en Breadalbane Folklore Centre (museum). Uw overnachting vindt in Killin plaats.

Etappe 5: Van Killin naar Ardeonaig/ Ardtalnaig

19km521m510m

U verlaat Killin via de brug over de watervallen. U geniet van mooie uitzichten naar het noorden en westen voordat de route afdaalt om de Newton Burn over te steken. De wandeling eindigt in Ardeonaig/ Ardtalnaig, waar u overnacht.

Etappe 6: Van Ardeonaig/ Ardtalnaig naar Aberfeldy

24km501m550m

Deze wandeldag is aantoonbaar het meest schilderachtig. Het eerste deel naar Acharn volgt u een kleine weg, maar daarna zult u genieten van een mix van ruwe paden en zelfs wat kloofwandelingen voordat u in Aberfeldy aankomt waar u overnacht.

Etappe 7: Van Aberfeldy naar Pitlochry

18km322m350m

U zult genieten van het prachtige landschap van de Tay River Valley als u Aberfeldy achter u laat en op weg gaat naar uw eindbestemming Pitlochry. De wandeling is gevarieerd maar relatief gemakkelijk terwijl u het open heidelandschap doorkruist in de richting van Pitlochry waar uw laatste overnachting plaatsvindt.

Vertrekdag

Het arrangement eindigt na het ontbijt.

Bekijk het volledige programmaBekijk minder

Praktische informatie

Accommodatie: U verblijft in charmante guesthouses en kleine hotels in een 2-persoonskamer met meestal een eigen badkamer.

Routebeschrijving: U ontvangt het informatiepakket met de routebeschrijving in het Engels circa twee weken voor vertrek thuis.

GPS-tracks: Beschikbaar.

Afstand: Van Utrecht naar Drymen is ongeveer 1100 km.

Wanneer: Dagelijks vertrek mogelijk van 1 april tot en met 31 oktober.

Bagage: Bagagevervoer is inclusief, 1 stuk van maximaal 20 kg per persoon is toegestaan.

za 22 jun 2024

2 personen

Vanaf p.p.

€ 1.200,00

Bekijk prijzen

Persoonlijke aandacht - na boeking nemen we altijd even contact op

Inbegrepen

 • Overnachtingen
 • Ontbijt
 • Bagagevervoer
 • Informatiepakket inclusief wandelkaart
 • Hulplijn

Niet inbegrepen

 • Overige maaltijden
 • Heen- en terugreis
 • Verzekeringen

Algemeen

€ 25 per boeking.
€ 2,50 Calamiteitenfonds
SGR-bijdrage van € 5,00 p.p.

Dingen die je moet weten

Klimaat: Schotland heeft heel veranderlijk weer, beïnvloed door de hoge en lage drukgebieden vanuit de Atlantische oceaan. De dag kan beginnen met een helder zonnig weer, en eindigen met een natte en winderige namiddag. De westkust is daarbij natter dan de rest van Schotland. In de winter is er een heel mild klimaat, vooral door de warme golfstroom. In de zomer zijn er veel zonnige dagen; het kan er flink warm zijn en zelden echt koud. De beste tijd is het late voorjaar en de vroege herfst. Maar zoals overal in Groot-Brittannië, is er geen garantie te geven op mooi weer. Neem als voorzorgsmaatregel daarom altijd regenkleding en eventueel een paraplu mee.
Zwaarte: Sportieve wandelingen tussen de 15 en 24 kilometer per dag met diverse hoogteverschillen.
Overnachtingen bijboeken: Indien u wenst kunt u tijdens de reis een extra (rust)dag reserveren of aan het eind een nacht verlengen in, neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
Bereikbaarheid: Het snelste vliegt u vanuit Amsterdam naar Glasgow of Edinburgh. Per ferry kunt u vanaf IJmuiden reizen met de nachtboot naar Newcastle.

Per trein en bus reist u van Glasgow naar Drymen (startpunt). Vanuit Pitlochery reis u per trein rechtstreeks naar Glasgow.

Let u op: in weekend (met name de zondag) rijden er zeer beperkt treinen.
Hond: Niet toegestaan.

Startpunt

Reviews

Dhr. Dollenkamp

17-05-2024

Zeven dagen wandelen door het prachtige heuvellandschap (met af en toe een berg) en langs prachtige meren van Schotland. We hadden geluk en hebben geen drup regen gehad, wat het extra mooi maakte. In alle overnachtingsplaatsen was een prima eetgelegenheid te vinden. Alles was prima geregeld door Topo-Aktief, zodat daar geen zorgen over waren.

lees meer lees minder

Heeft u vragen?

Wij beantwoorden ze graag.

Zes redenen waarom Topo-Aktief?

 • Kies zelf uw vertrekdatum, gezelschap en tempo.
 • Meer dan 30 jaar ervaring in wandelreizen
 • Altijd persoonlijk contact en advies
 • 100% veilig reizen met SGR, CF en ANVR
 • Uitgebreid Europees aanbod aan reizen
 • Voor beginners en gevorderden