Reisadvies nodig? 085 - 00 433 50
 • Home
 • Franse Alpen
 • Trektocht Tour Mont Blanc - 9 dagen
Alle 24 foto's tonen

Trektocht Tour Mont Blanc - 9 dagen

1 / 24

Etappe 8: Col des Fours - Les Contamines

2 / 24

Etappe 2: Le Tour - Trient

3 / 24

Etappe 7: Col de la Seigne - Les Chapieux

4 / 24

Etappe 1: Les Praz de Chamonix - Le Tour

5 / 24

Etappe 3: Bovine - Champex

6 / 24

Etappe 9: Champel - Les Houches

7 / 24

Etappe 5: Grand Col Ferret - Val Ferret Italien

8 / 24

Etappe 8: Col des Fours - Les Contamines

9 / 24

Etappe 3: Bovine - Champex

10 / 24

Etappe 8: Col des Fours - Les Contamines

11 / 24

Etappe 3: Bovine - Champex

12 / 24

Etappe 3: Bovine - Champex

13 / 24

Etappe 7: Col de la Seigne - Les Chapieux

14 / 24

Etappe 9: Champel - Les Houches

15 / 24

Etappe 1: Les Praz de Chamonix - Le Tour

16 / 24

Etappe 4: Val Ferret Suisse - La Fouly

17 / 24

Etappe 2: Le Tour - Trient

18 / 24

Etappe 6: Mont de La Saxe - Courmayeur

19 / 24

Etappe 9: Champel - Les Houches

20 / 24

Etappe 5: Grand Col Ferret - Val Ferret Italien

21 / 24

Etappe 6: Mont de La Saxe - Courmayeur

22 / 24

Etappe 5: Grand Col Ferret - Val Ferret Italien

23 / 24

Etappe 8: Col des Fours - Les Contamines

24 / 24

Etappe 7: Col de la Seigne - Les Chapieux

Zwaarte:
Duur: 9 dagen, 8 nachten, 9 wandeldagen
 • Trektocht door de Alpen
 • Spectaculaire gletsjers en imposante toppen
 • Ook 7-daagse variant mogelijk

Wat een droom! Wandelen rond de Mont Blanc; over het dak van Europa door de Zwitserse, Italiaanse en Franse Alpen. U loopt over passen en alpenweiden en geniet van al het moois dat deze bergen te bieden hebben: van lieflijke dorpjes met houten huizen tot spectaculaire gletsjers en imposante toppen.

Wandeltrektocht Tour Mont Blanc inclusief bagagevervoer

Onderweg kunt u met een beetje geluk steenbokken, gemzen of spelende marmotten tegenkomen. En ook de mensen die deze hoogtes bevolken, maken deze ervaring speciaal: van de Zwitserse koeienherder en de Franse kaasboer tot de internationale alpinist op weg naar zijn volgende top.

lees meerlees minder

Programma Trektocht Tour Mont Blanc - 9 dagen

Etappe 1: Van Les Praz de Chamonix naar Le Tour (tevens aankomstdag)

12km5,5 uur450m950m

Aankomst ’s ochtends in Les Praz de Chamonix bij bergkabelbaan La Flégère voor het afgeven van uw bagage (indien van toepassing). Les Praz is een voorstadje van Chamonix. U neemt hier de téléphérique (lift) naar La Flégère. Hier start de wandeling naar Chalet du Lac Blanc. Onderweg heeft u schitterende uitzichten op de Mer de Glace-gletsjer. Vanaf het Lac Blanc volgt u een lichtdalend traject over een panoramapad, waarna u het laatste gedeelte steil daalt naar de Col des Montets en het Aiguilles Rouges National Nature Reserve bezoekerscentrum. Dan is het nog een klein stukje naar Montroc en Le Tour. Overnachting in een gîte.

Etappe 2: Van Le Tour naar Trient

13km5 uur840m920m

Vanuit Le Tour klimt u via de Chalets de Charamillon of via de Col des Posettes naar de Col de Balme op de grens met Zwitserland. U kunt als alternatief de kabelbaan/lift nemen naar Chalets de Charamillon, dit scheelt ongeveer 390 meter klimmen. Onderweg heeft u prachtige uitzichten op de omliggende gletsjers van de Argentiere, Le Tour en de noordzijde van de Mont Blanc. Vervolgens heeft u een lange afdaling via Zwitserse weiden naar Trient. Overnachting in een gîte.

Etappe 3: Van Trient naar Champex

16km6 uur1100m750m

Vanuit Trient klimt u naar de Col de la Forclaz en Portalo om de alpenweiden van Bovine te bereiken, waar u een magnifiek uitzicht geniet op de Rhônevallei en bij helder weer zelfs het Meer van Genève kunt zien. Vervolgens daalt u geleidelijk naar Champex. Overnachting in een gîte.
Nb. Voor de zeer ervaren wandelaar en bij goed weer, kunt u als alternatief de klim naar het mythische Fenêtre d’Arpette maken, waarna een steile afdaling volgt.

Etappe 4: Van Champex naar La Fouly

15km5 uur600m700m

U daalt naar Champex, klimt lichtjes en daalt naar Issert. Daarna klimt u geleidelijk door het Swiss Val Ferret met haar kleine, charmante dorpjes via Praz-de-Fort naar La Fouly. Overnachting in een gîte.
Nb. Er is een mogelijkheid om deze wandeling in te korten d.m.v. het nemen van een bus naar La Fouly.

Etappe 5: Van Grand Col Ferret naar Italian Val Ferret

11-17km5 uur840m750m

U klimt omhoog door de uitgestrekte alpenweiden van La Peule naar Grand Col Ferret (grens Zwitserland en Italië). Mogelijkheid tot een omweg naar de top van de Tête Ferret. U daalt af in het Italiaanse Val Ferret, waar u majestueuze uitzichten heeft op het Mont Blancmassief en de Grandes Jorasses. Overnachting in een gîte of een refuge (met een mogelijke korte transfer ernaar toe).

Etappe 6: Van Mont de la Saxe naar Courmayeur

16-19km5,5 uur650m1200m

Via de gehuchten Sécheron en Armina klimt u naar de Col Sapin of u volgt de panoramaroute over de Mont de la Saxe met uitzicht op de Mont Blanc. Hierna daalt u af naar Courmayeur, waarna u per openbaar vervoer (niet inbegrepen) een korte bus transfer heeft naar Refuge Monte Bianco. Overnachting in een gîte.

Etappe 7: Van Col de la Seigne naar Les Mottets of Les Chapieux

14km6,5 uur850m650m

Openbaar vervoer naar La Visaille (niet inbegrepen). U wandelt door het bergdal Val Veny naar Refuge Elisabetta. Mogelijkheid tot een omweg naar het bergmeertje Lac du Miage. U blijft klimmen naar de Col de la Seigne (grens Italië en Frankrijk), waar u een fantastisch zicht heeft op de top van de Mont Blanc. Afdalen naar Refuge des Mottets of Les Chapieux. Overnachting in een gîte of refuge.
Nb. Variant mogelijk via de Col Chécroui en Mont Fortin naar de Col de la Seigne.

Etappe 8: Van Col des Fours naar Les Contamines

15km6,5 uur850m1500m

Klim naar de Col des Fours, het hoogste punt van deze wandeltocht, gevolgd door een afdaling naar de Col du Bonhomme. Daarna daalt u af via een oude Romeinse weg naar de kapel in Notre Dame de la Gorge. Nadien is er een korte bus transfer (gratis) naar Les Contamines-Montjoie. Overnachting in een hotel of gîte.

Etappe 9: Van Champel of Col du Tricot naar Les Houches (tevens vertrekdag)

12,5km5 uur750m800m

Na een gratis bus transfer naar La Gruvaz, klimt u via Champel of de Col de Tricot naar de indrukwekkende Glacier de Bionnassay (gletsjer). U heeft een fenomenaal uitzicht op de Dômes de Miage, de vallei van Chamonix en de Mont Blanc. U daalt af naar het authentieke bergdorp Les Houches of u neemt de kabelbaan naar beneden. Eindpunt aan het einde van de middag bij dalstation Le Prarion in Les Houches. Het arrangement eindigt na de wandeling, u kunt een extra overnachting in Les Houches bijboeken.

Bekijk het volledige programmaBekijk minder

Praktische informatie

Accommodatie: U verblijft in eenvoudige en gezellige accommodaties, zoals gîtes, refuges en berghutten. Bij overnachting op een slaapzaal zijn dekens aanwezig. Wel dient u zelf een laken(zak) en sloop mee te nemen. Douches en toiletten zijn meestal via de gang te bereiken wanneer u op een slaapzaal overnacht of kiest voor een verblijf met gedeelde badkamer.

Routebeschrijving: De wandelroute van de Tour de Mont Blanc is goed gemarkeerd. U ontvangt het informatiepakket inclusief een Engelstalige routebeschrijving circa twee weken voor vertrek thuis.

GPS-tracks: Beschikbaar.

Afstand: Van Utrecht naar Les Houches is ongeveer 950 km.

Wanneer: Van half juni tot half september.
Zonder bagagevervoer: dagelijks vertrek mogelijk.
Met bagagevervoer: vertrek mogelijk op vrijdag, zaterdag, zondag en maandag.

Bagage: Het is mogelijk bagagevervoer bij te boeken, 1 stuk bagage van maximaal 10 kg per persoon. Maak uw keuze boven de prijstabel.

za 22 jun 2024

2 personen

Vanaf p.p.

€ 1.050,00

Bekijk prijzen

Geen zorgen - je kan de boeking nog twee dagen kosteloos annuleren

Ook mogelijk in

Inbegrepen

 • Overnachtingen
 • Ontbijt
 • Diner
 • 1x Transfer
 • Informatiepakket
 • Hulplijn
 • Bagagevervoer indien geboekt

Niet inbegrepen

 • Lunches
 • Heen- en terugreis
 • Kabelbaantickets
 • Lokaal busvervoer
 • Bagagevervoer
 • Verzekeringen

Algemeen

€ 25 per boeking.
€ 2,50 Calamiteitenfonds
SGR-bijdrage van € 5,00 p.p.

Dingen die je moet weten

Klimaat: U kunt de trektocht Tour du Mont Blanc wandelen vanaf half juni tot half september. In het algemeen is het mooi weer en warm in de zomer. De warmte wordt door de hoogte getemperd. Begin juli kunnen passen nog versperd zijn met oude sneeuw, terwijl eind augustus de eerste sneeuw al kan vallen. In juli zijn de dagen lang en bloeien er volop bloemen. In september is het weer stabieler en droger, maar zijn de dagen korter. De eerste drie weken van augustus zijn de gîtes en refuges erg druk en soms zelfs overvol. Het is een kort seizoen en een populaire tocht. Boek dus op tijd!
Zwaarte: De wandelingen van de Tour de Mont Blanc voeren naar hoogtes tussen de 993 meter en 2537 meter (of 2714 meter). U klimt dagelijks 450 meter tot maximaal 1380 meter op één dag, met een gemiddelde van 850 meter per dag. De langste afdaling is 1500 meter op één dag; de gemiddelde afdaling is 935 meter per dag. U wandelt 5 tot 7 uur per dag, maar dit kan bij een lager tempo gemakkelijk enkele uren langer zijn. De hoogteverschillen maken dit tot een pittige tocht. U dient over een goede conditie en enige bergwandelervaring te beschikken. De tocht is technisch gezien niet moeilijk en indien u enige mate van hoogtevrees heeft, hoeft dit ook geen bezwaar te zijn.
Bijzonderheden: In de bergen is altijd voorzichtigheid geboden en u loopt de tocht op eigen risico. U dient kaart te kunnen lezen en voorbereid te zijn op eventuele slechte weersomstandigheden, zoals regen, mist of sneeuw. In dit soort gevallen dient u een kompas te kunnen gebruiken.
Overnachtingen bijboeken: Deze reis begint en eindigt met een wandeldag, daarom adviseren wij u om een voorovernachting in Chamonix en/ of een verlengingsnacht in Les Houches te reserveren. U kunt dit aangeven tijdens het plaatsen van de boeking.
Wenst u tussendoor een extra rustdag, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.
Bereikbaarheid: Per openbaar vervoer zijn er verschillende mogelijkheden. Vanuit Rotterdam via Parijs of via Duitsland en Zwitserland. De reistijd varieert van 10 tot 12 uur. Per vliegtuig: aanvliegen op Geneve en vanaf de luchthaven gaan er shuttlebussen naar Chamonix.

Vanaf het eindpunt in Les Houches terug naar het beginpunt is mogelijk per bus of trein.
Hond: Niet toegestaan.

Startpunt

Reviews

Anoniem

01-07-2023

We hebben een prima vakantie gehad, en we kunnen iedereen de TMB aanbevelen. Alle accommodaties waren wisselend: soms matige accommodatie (Mottets) maar met een goed diner, soms prima lunchpakket en matig ontbijt.

Anoniem

30-06-2022

Wij hebben vorige week de TMB gelopen en willen jullie bedanken voor de perfecte organisatie. Uiteraard moet je het zelf lopen maar iedere avond was er een slaapplaats met diner en ontbijt geregeld. We hebben hiervan genoten. Het is een geweldig avontuur geweest in een overweldigende omgeving die voor ieder van ons een onvergetelijke herinnering zal blijven.

lees meer lees minder

Hans en Willemien van Haalen

01-08-2020

Deze reis had al langer onze aandacht maar is, voor ons, alleen te lopen in de (school) zomervakantie. Nu onze geplande reis niet door kon gaan hebben we gelijk naar deze reis geïnformeerd. Ondanks dat het kort dag was is het gelukt. We hebben naar diverse aanbieders gekeken maar Topo-Aktief had een goede prijs-kwaliteit verhouding. Naast de reis was de informatie ook compleet. De wandelreis is in een woord geweldig. Lange dagen wandelen en dat in een geweldige omgeving is super. De routes zijn goed aangegeven en de beschrijvingen zijn goed en met GPX bestanden op de GPS is het lopen nog gemakkelijker. Toch waren de afstanden vaak meer dan de GPX route aangaf. Ervaring met bergwandelen is noodzakelijk en vooraf trainen is zeker noodzakelijk. Wij liepen 9 dagen. De eerste dagen was het weer even wennen aan het bergwandelen en de hoogte maar vanaf de 3de dag ging het goed. We wandeleden 6 tot 10 uur ( incl rust) met de eigen bagage op de rug. Door een goed afweging wat je meeneemt en een goede rugzak heeft voor ons geen problemen opgeleverd. Het oplopen van blaren is niet leuk. Dit is waarschijnlijk gekomen door "oude" sokken te gebruiken dus start met nieuwe fijne wandelsokken. De Auberges, Refuges, hotels en Gîtes zijn basis maar schoon en gezellig. Gelukkig was het nergens echt druk. De Corona-maatregelen liepen wat uiteen maar men hield zich er goed aan. De keuze om 9 dagen ipv 7 dagen te wandelen heeft voor ons goed uitgepakt. Bij de 7 daagse loop je de eerste dag niet maar start je in La Tour en dag 4 is met een extra verplaatsing. Toch hebben we deze dagen als erg mooi ervaren. Wij kijken terug op een super mooie wandelreis in een omgeving van het Mont Blanc massief waar de gletsjers hard achteruit gaan. Dus niet te lang meer wachten met het boeken van deze geweldige reis. en vergeet niet te trainen. Topo- Aktief bedankt.

lees meer lees minder

Leo Robben

15-07-2020

De Tour de Mont Blanc is een klassieker wanneer je een meerdaagse trektocht in Europa wil doen. Een leuke pittige afwisselende tocht met de combinatie van 3 landen die duidelijk anders zijn. Wij (gezin, ouders (58 en 56) met zoon (24) en dochter (22) liepen deze tocht in 2020. Een "corona-vakantie" dus, wat de organisatie en planning er natuurlijk niet gemakkelijker op maakte. Desondanks was de tocht fantastisch en hebben we ook veel support ervaren vanuit van Topo-Aktief.

lees meer lees minder

Sanne

01-07-2020

Ondanks of juiste mede door de Corona hebben we een heerlijke reis gehad. Wat was het rustig! De accommodaties en het bagagevervoer zijn heel goed geregeld. Heerlijk om elke dag na een warme douche aan het lekkere eten in de hutten te beginnen. Topo-Aktief gaf duidelijke informatie vooraf. Ze werken samen met een organisatie in Frankrijk. Ook deze organisatie communiceerde erg goed. Een topreis!

lees meer lees minder

Anoniem

01-07-2020

Het was een geweldige ervaring! En we gaan zeker weer eens een trekking in Europa boeken. Wat een ontdekking dat je voor dit soort avonturen niet de oceaan over hoeft te vliegen. Wij hadden geen wandelervaring, wel (veel) sportervaring. De tocht was heel pittig maar het is allemaal wel gelukt.! Enorm genoten zo dicht bij de bergen en bij elkaar te zijn! Alles was perfect geregeld waarvoor veel dank!

lees meer lees minder

Anoniem

01-08-2018

Wij hebben genoten van onze Tour du Mont Blanc, erg goed georganiseerd en heerlijk dat we zelf niet de route hoefde uit te stippelen. Dank voor de goede organisatie!

Anoniem

30-06-2018

In het algemeen hebben we een fantastische week gehad, ondanks dat we geen bergervaring hadden. Niks dan lof voor jullie organisatie en hoe we te woord zijn gestaan want we waren in het begin vrij onzeker over onze 1e geplande bergactiviteiten. We hebben inmiddels alles meegemaakt, wind, regen, onweer, en volop zon en denken er nu al weer over om volgende jaar met jullie de route in Spanje te gaan doen. Dank voor alles en misschien tot volgende seizoen. Wel zou ik zeker de beide hotels onder de loep nemen in Les Contamines en Les Houces want we zijn wat dat betreft veel gewend en geen zeurpieten maar dit was ver beneden peil met name het hotel in Les Houces.

lees meer lees minder

Heeft u vragen?

Wij beantwoorden ze graag.

Zes redenen waarom Topo-Aktief?

 • Kies zelf uw vertrekdatum, gezelschap en tempo.
 • Meer dan 30 jaar ervaring in wandelreizen
 • Altijd persoonlijk contact en advies
 • 100% veilig reizen met SGR, CF en ANVR
 • Uitgebreid Europees aanbod aan reizen
 • Voor beginners en gevorderden