Reisadvies nodig? 085 - 00 433 50

Pelgrimstochten Spanje

Pelgrimstocht Spanje

Gaat u regelmatig op wandelvakantie? Of wilt u even rust nemen van het hectische leven, even onthaasten? Dan is een pelgrimstocht in Spanje, ook wel bedevaart genoemd, misschien wel iets voor u. Waar een wandelvakantie vaak de mooiste stukjes en bezienswaardigheden van een bepaald gebied laat zien, is een pelgrimstocht een reis naar een plek die een religieuze of spirituele betekenis heeft. Denk aan een pelgrimstocht naar Rome in Italië of een tocht naar Santiago de Compostella.

Wij van Topo-Aktief organiseren diverse pelgrimstochten in Spanje. Zowel voor beginners als gevorderden en voor als u alleen wilt gaan wandelen of samen met vrienden of familie op vakantie wilt gaan. Informeer naar onze uitgebreide mogelijkheden voor een pelgrimstocht in Spanje.

Bekijk een aantal van onze pelgrimstochten in Spanje of ontdek het complete aanbod van wandelreizen en pelgrimstochten van Topo-Aktief.

lees meer lees minder

Wat is een pelgrimstocht in Spanje?

Een pelgrimstocht is een reis naar een bedevaartsoord die een bijzondere betekenis heeft binnen een bepaalde religie. Het kan zijn dat de plaats verbonden is met de stichter of een andere heilige van de religie of dat de plaats op een andere manier een belangrijke plek inneemt in de geschiedenis van de religie. Dit maakt dat een pelgrimstocht ook geen gewone wandeltocht is, maar een spirituele tocht.

Het doel van een pelgrimstocht is niet perse de eindbestemming, het gaat meer om de reis zelf. Het loskomen van de dagelijkse rompslomp, het afstand nemen van digitale prikkels. Oftewel het tot uzelf komen. Het gaat bij een pelgrimstocht in Spanje dus om de ervaring. De diepgang en de intensiteit is grotendeels afhankelijk van uw eigen instelling.

U kunt verschillende redenen hebben om een pelgrimstocht in Spanje te ondernemen: om over het leven na te denken, om het Heilige te ervaren, om een gunst te gaan vragen, om inspiratie te verkrijgen, om respect te betuigen, om tot bezinning te komen, om een poosje afstand te nemen van het hectische, dagelijkse leven, om andere mensen te ontmoeten. Of gewoon, om er geweest te zijn.

Vaak wordt gedacht dat alleen religieuze mensen pelgrimstochten maken, maar dat hoeft dus helemaal niet. Pelgrimstochten lopen vaak door prachtige gebieden en onderweg ontmoet u mensen uit de hele wereld.

lees meer lees minder

Alle vrijheid en niet gebonden aan anderen

Topo-Aktief biedt veel individuele pelgrimstochten in Spanje aan waarbij u niet gebonden bent aan derden. Bij ons kunt u zelfs uw vertrekdatum vrij kiezen. U wandelt aan de hand van een uitgebreide routebeschrijving en met kaart over veelal gemarkeerde paden. Op deze manier kunt u uw pelgrimstocht voor een groot deel in alle vrijheid bepalen.

Wilt u uw pelgrimstocht in Spanje starten vanuit uw standplaats of wilt u liever gebruik maken van een huurauto? Ook dat is bij Topo-Aktief geen enkel probleem. Bij ons kunt u eenvoudig een vlucht, auto, transfer en verzekering bijboeken. Topo-Aktief is aangesloten bij SGR, ANVR en het Calamiteitenfonds.

Bent u geïnteresseerd in een pelgrimstocht in Spanje en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij hebben inmiddels ruim 30 jaar ervaring op het gebied van wandelreizen en pelgrimstochten, waardoor wij u altijd van een persoonlijk advies kunnen voorzien.

lees meer lees minder

Andere suggesties

Heeft u vragen?

Wij beantwoorden ze graag.

Zes redenen waarom Topo-Aktief?

  • Kies zelf uw vertrekdatum, gezelschap en tempo.
  • Meer dan 30 jaar ervaring in wandelreizen
  • Altijd persoonlijk contact en advies
  • 100% veilig reizen met SGR, CF en ANVR
  • Uitgebreid Europees aanbod aan reizen
  • Voor beginners en gevorderden