Reisadvies nodig? 085 - 00 433 50
 • Home
 • Franse Alpen
 • Trektocht Tour Mont Blanc: Le Tour - Les Houches
Alle 18 foto's tonen

Trektocht Tour Mont Blanc: Le Tour - Les Houches

1 / 18

Etappe 7: Champel - Les Houches

2 / 18

Etappe 4: Mont de la Saxe - Courmayeur

3 / 18

Etappe 3: Grand col Ferret - Val Ferret Italien

4 / 18

Etappe 7: Champel - Les Houches

5 / 18

Etappe 5: Col de la Seigne - Les Chapieux

6 / 18

Etappe 6: Col des Fours - Les Contamines

7 / 18

Etappe 2: Bovine - Champex

8 / 18

Etappe 6: Col des Fours - Les Contamines

9 / 18

Etappe 7: Champel - Les Houches

10 / 18

Etappe 5: Col de la Seigne - Les Chapieux

11 / 18

Etappe 3: Grand col Ferret - Val Ferret Italien

12 / 18

Etappe 3: Grand col Ferret - Val Ferret Italien

13 / 18

Etappe 2: Bovine - Champex

14 / 18

Etappe 6: Col des Fours - Les Contamines

15 / 18

Etappe 2: Bovine - Champex

16 / 18

Etappe 2: Bovine - Champex

17 / 18

Etappe 5: Col de la Seigne - Les Chapieux

18 / 18

Etappe 6: Col des Fours - Les Contamines

Zwaarte:
Duur: 7 dagen, 6 nachten, 7 wandeldagen
 • Trektocht door de Alpen
 • Verblijf in slaapzaal of een kamer met gedeelde badkamer
 • Ook 9-daagse variant mogelijk

Wat een droom! Wandelen rond de Mont Blanc; over het dak van Europa door de Zwitserse, Italiaanse en Franse Alpen. U loopt over passen en alpenweiden en geniet van al het moois dat deze bergen te bieden hebben: van lieflijke dorpjes met houten huizen tot spectaculaire gletsjers en imposante toppen.

Wandeltocht Tour Mont Blanc, Le Tour-Les Houches met bagagevervoer

Onderweg kunt u met een beetje geluk steenbokken, gemzen of spelende marmotten tegenkomen. En ook de mensen die deze hoogtes bevolken, maken deze ervaring speciaal: van de Zwitserse koeienherder en de Franse kaasboer tot de internationale alpinist op weg naar zijn volgende top.

lees meerlees minder

Programma Trektocht Tour Mont Blanc: Le Tour - Les Houches

Etappe 1: Van Le Tour naar Trient (tevens aankomstdag)

13km5 uur840m920m

Aankomst ’s ochtends aan de voorzijde van het treinstation in Montroc-le-Planet voor het afgeven van uw bagage (indien van toepassing).

Etappe 2: Van Trient naar Champex

16km6 uur1100m750m

Trient - Bovine of Fenêtre d'Arpette - Champex

Etappe 3: Van Grand Col Ferret naar Italian Val Ferret

11-17km6 uur850m800m

Aan het begin van de dag met het openbaar vervoer (niet inbegrepen) naar La Fouly. Aan het einde van de wandeldag een mogelijke korte transfer naar uw overnachtingsplek.

Etappe 4: Van Mont de la Saxe naar Courmayeur

16-19km5,5 uur650m1200m

Aan het einde van de dag per openbaar vervoer (niet inbegrepen) een korte bus transfer naar uw accommodatie.

Etappe 5: Van Col de la Seigne naar Les Mottets of Les Chapieux

14-18km6 uur850m650m

U neemt het openbaar vervoer (niet inbegrepen) naar het beginpunt van de wandeling in La Visaille.

Etappe 6: Van Col des Fours naar Les Contamines-Montjoie

15km6,5 uur850m1500m

U eindigt de wandeling bij Notre Dame de la Gorge en neemt de bus (gratis) naar Les Contamines-Montjoie voor de overnachting.

Etappe 7: Van Champel of Col du Tricot naar Les Houches (tevens vertrekdag)

12,5km5 uur750m800m

U start de dag met een gratis transfer naar La Gruvaz. Eindpunt aan het einde van de middag bij dalstation Le Prarion in Les Houches. Het arrangement eindigt na de wandeling, u kunt een extra overnachting in Les Houches bijboeken.

Bekijk het volledige programmaBekijk minder

Praktische informatie

Accommodatie: U verblijft in eenvoudige en gezellige accommodaties, zoals gîtes, refuges en berghutten. Bij overnachting op een slaapzaal zijn dekens aanwezig. Wel dient u zelf een laken(zak) en sloop mee te nemen. Douches en toiletten zijn meestal via de gang te bereiken wanneer u op een slaapzaal overnacht of kiest voor een verblijf met gedeelde badkamer.

Routebeschrijving: De wandelroute van de Tour de Mont Blanc is goed gemarkeerd. U ontvangt het informatiepakket inclusief een Engelstalige routebeschrijving circa twee weken voor vertrek thuis.

GPS-tracks: Beschikbaar.

Afstand: Van Utrecht naar Les Houches is ongeveer 950 km.

Wanneer: Van half juni tot half september.
Zonder bagagevervoer: vertrek mogelijk op maandag t/m vrijdag.
Met bagagevervoer: vertrek mogelijk op zaterdag, zondag, maandag en woensdag.

Bagage: Het is mogelijk bagagevervoer bij te boeken, 1 stuk bagage van maximaal 10 kg per persoon. Maak uw keuze boven de prijstabel.

za 15 jun 2024

2 personen

Vanaf p.p.

€ 806,00

Bekijk prijzen

Veilig boeken - wij zijn aangesloten bij SGR, ANVR en Calamiteitenfonds

Ook mogelijk in

Inbegrepen

 • Overnachtingen
 • Ontbijt
 • Diner
 • 1x Transfer
 • Informatiepakket
 • Hulplijn
 • Bagagevervoer indien geboekt

Niet inbegrepen

 • Lunches
 • Heen- en terugreis
 • Lokaal busvervoer
 • Bagagevervoer
 • Verzekeringen

Algemeen

€ 25 per boeking.
€ 2,50 Calamiteitenfonds
SGR-bijdrage van € 5,00 p.p.

Dingen die je moet weten

Klimaat: U kunt de trektocht Tour du Mont Blanc wandelen vanaf half juni tot half september. In het algemeen is het mooi weer en warm in de zomer. De warmte wordt door de hoogte getemperd. Begin juli kunnen passen nog versperd zijn met oude sneeuw, terwijl eind augustus de eerste sneeuw al kan vallen. In juli zijn de dagen lang en bloeien er volop bloemen. In september is het weer stabieler en droger, maar zijn de dagen korter. De eerste drie weken van augustus zijn de gîtes en refuges erg druk en soms zelfs overvol. Het is een kort seizoen en een populaire tocht. Boek dus op tijd!
Zwaarte: De wandelingen van de Tour de Mont Blanc voeren naar hoogtes tussen de 993 meter en 2537 meter (of 2714 meter). U klimt dagelijks 450 meter tot maximaal 1380 meter op één dag, met een gemiddelde van 850 meter per dag. De langste afdaling is 1500 meter op één dag; de gemiddelde afdaling is 935 meter per dag. U wandelt 5 tot 7 uur per dag, maar dit kan bij een lager tempo gemakkelijk enkele uren langer zijn. De hoogteverschillen maken dit tot een pittige tocht. U dient over een goede conditie en enige bergwandelervaring te beschikken. De tocht is technisch gezien niet moeilijk en indien u enige mate van hoogtevrees heeft, hoeft dit ook geen bezwaar te zijn.
Bijzonderheden: In de bergen is altijd voorzichtigheid geboden en u loopt de tocht op eigen risico. U dient kaart te kunnen lezen en voorbereid te zijn op eventuele slechte weersomstandigheden, zoals regen, mist of sneeuw. In dit soort gevallen dient u een kompas te kunnen gebruiken.
Overnachtingen bijboeken: Deze reis begint en eindigt met een wandeldag. Daarom adviseren wij u om een voor-overnachting in Le Tour cq. Argentière te reserveren en/of een verlengingsnacht in Les Houches. U kunt dit aangeven tijdens het plaatsen van uw reservering. Let wel: Een voor-overnachting in Le Tour betreft een slaapzaal en een voor-overnachting in Argentière betreft kamers. Vanuit Argentière wandelt u in 35 minuten naar het beginpunt van de wandeling in Le Tour of u neemt de public bus (7 minuten). Wenst u tussendoor een extra rustdag, neemt u dan contact met ons op voor de mogelijkheden.
Bereikbaarheid: Per openbaar vervoer zijn er verschillende mogelijkheden. Vanuit Rotterdam via Parijs of via Duitsland en Zwitserland. De reistijd varieert van 10 tot 12 uur. Per vliegtuig: aanvliegen op Geneve .

Vanaf het eindpunt in Les Houches terug naar het beginpunt is mogelijk per bus of trein.
Hond: Niet toegestaan.

Startpunt

Reviews

S. Swart

22-07-2020

Een nieuwe ervaring rijker en wat voor één. Een prachtige tocht rondom de Mont Blanc in 7 dagen. Het weer zat mee, maar één dag met regen en voor de rest prima wandelweer. Bovendien was het(waarschijnlijk door de tijd met Corona) rustig, zowel op de route als in de refuges.
De route liepen we met de klok mee(van Montroc naar Les Houches) en ik denk erover om volgend jaar dezelfde tocht weer te doen. Als het kan in omgekeerde richting.
Topo-Aktief , hartelijk bedankt voor de goede organisatie.

lees meer lees minder

Anoniem

01-08-2022

Het was echt een prachtige tocht, soms zwaar met veel klim- en klauterwerk maar ook makkelijke dagen waar we weer een beetje konden bijkomen. Het is wel echt goed te doen!! Wij wandelen veel in Nederland ; bergervaring is dus minder maar je hebt de hele dag en het is zó prachtig!!! Wel vonden we sommige trajecten erg druk! Dat hoorden we ook onderweg het is een echte hype aan het worden. Het slapen in berghutten/kleine hotelletjes was echt prima! Gezellig met andere wandelaars eten/ontbijten en ervaringen uitwisselen. We hebben echt genoten van de tocht!

lees meer lees minder

Anoniem

01-07-2022

Een mooie wandelreis, voor de wat ervarener bergwandelaars. Mooie dag etappes, soms wel wat pittig. Alle weer typen gehad onderweg, zon-, regen en sneeuw, en bij goed weer genoten van de prachtige uitzichten. De gehele route verrast door de verscheidenheid aan landschappen en uitzichten. Onderweg o.a. bergmarmotten en steenbokken gezien. Wij vonden het wel aardig om met de klok mee te lopen, in tegenstelling tot de meeste lopers tour; hierdoor kwamen we veel wisselende mensen tegen. Prima accommodaties onderweg, het verdient echter de voorkeur om te kiezen voor de tweepersoons kamer arrangementen. Wij hebben er van genoten, dank voor jullie prima organisatie.

lees meer lees minder

Anoniem

23-06-2022

De tocht was geweldig. Spektakulaire uitzichten alle dagen. In de hutten was het wel gezellig met al die mensen van over de hele wereld. Het was wel druk op de paden. De eerste paar uur was het rustig, maar halverwege de dag kwamen we hordes wandelaars tegen. Door het vroege ontbijt (07.00 uur) waren we ook al vroeg op pad en daardoor ook vroeg terug in de hut. Meestal rond 15.00 uur. Op zich geen probleem, want dan hadden we tijd genoeg om te relaxen.

lees meer lees minder

Heeft u vragen?

Wij beantwoorden ze graag.

Zes redenen waarom Topo-Aktief?

 • Kies zelf uw vertrekdatum, gezelschap en tempo.
 • Meer dan 30 jaar ervaring in wandelreizen
 • Altijd persoonlijk contact en advies
 • 100% veilig reizen met SGR, CF en ANVR
 • Uitgebreid Europees aanbod aan reizen
 • Voor beginners en gevorderden