Wandelvakanties Vallei van de Dordogne - Wandelvakantie Frankrijk, Dordogne
Vind de reis die bij u past:

Vallei van de Dordogne - Reisnr: 305

Wandelvakantie Frankrijk, Dordogne


De rivier de Dordogne ontspringt in het Centraal Massief en baant zich van daaruit een weg door adembenemende landschappen die erom vragen om uitgebreid verkend te worden. De wandelingen vertrekken steeds vanaf de kalkplateaus die de Dordognevallei omgeven. Dit levert machtige vergezichten over de vallei op. Een afwisseling van open landschap en gesloten boswegen volgen elkaar op.

Reissom Vallei van de Dordogne 2023

 

  2-Persoonskamer*     

 1-Persoonskamer  

 3-Persoonskamer*  

 Arrangement A 
€ 445
€ 655€ 395
 Arrangement B
€ 760€ 1105€ 680

 *Prijs per persoon

Duur:

Arrangement A: 5 dagen/ 4 nachten/ 3 wandelingen
Arrangement B: 8 dagen/ 7 nachten/ 6 wandelingen

Type reis: Trektocht
Inbegrepen:
• Arrangement A: 4x overnachting, 4x ontbijt, 3x picknickpakket en 4x 3-gangen diner inclusief wijn
• Arrangement B: 7x overnachting, 7x ontbijt, 6x picknickpakket en 7x 3-gangen diner inclusief wijn
• Bagagevervoer (1 stuk p.p. van maximaal 20 kg p.p.)
• Toeristenbelasting
• Kaartmateriaal
• Routebeschrijving
• GPS-bestanden
Niet inbegrepen: Heen- en terugreis
Reserveringskosten: € 25 per boeking, € 2,50 Calamiteitenfonds en SGR-bijdrage van € 5,00 p.p.

Bij te boeken: aanpassen/ verlengen; U kunt deze reis naar wens aanpassen/ verlengen, een greep uit de extra opties:

  • Taxitransfer van Soulliac naar het beginpunt en visa-/versa: € 22,- per enkele reis (max. 4 personen)
  • Extra voorovernachting 
  • Extra overnachting kan in elke plaats, daar kunt u dan ook een rondwandeling lopen
  • Een extra overnachting op basis van logies/ontbijt, picknickpakket en 3-gangen diner inclusief wijn is te boeken vanaf € 95,- per persoon per nacht op basis van een 2-persoonskamer. 

Accommodatie:  U verblijft in gezellige bed & breakfast’s in een 2-persoonskamer met douche en toilet. 

Afstand: Utrecht – Souillac 982 km

Hond: Niet toegestaan

GPS data: Beschikbaar

Routebeschrijving: U ontvangt het kaartmateriaal en de Nederlandse routebeschrijving ter plaatse in het eerste hotel.

Periode: Aankomst mogelijk vanaf april t/m juni en in de maand september.

Bijzonderheden:

• Op basis van beschikbaarheid bepalen wij waar de vakantie begint, eindigt en in welke volgorde u de wandelingen zult lopen.
• Er wordt dagelijks een 3-gangen diner geserveerd, er is hier geen keuze. Dit betekent dus ook dat als er één iemand vegetarisch eet, iedereen geniet van een heerlijk vegetarisch 3-gangen diner.
• Diëten moeten vooraf overlegd worden. 

Met zijn mooie rivier, talloze stroompjes en meertjes is de Dordognevallei een ideale omgeving voor een heerlijke wandelreis. De Dordogne wordt gevoed door het glasheldere water van kleine zijriviertjes.

De mooie dorpen van de Dordognevallei hebben veel bijzonder goed bewaard gebleven middeleeuwse gebouwen, kerken, kloosters en kastelen. U wandelt door een cultuurhistorisch bijzondere rijke streek en komt onderweg langs talrijke voorbeelden van dit bijzonder verleden.


Dagschema arrangement A (5 dagen/ 4 nachten/ 3 wandeldagen)

Dag 1: Aankomst in Souillac.
U kunt vandaag het dorpje Souillac verkennen of één van de vele kastelen in de omgeving bezoeken. Souillac is de stad met de zeven viaducten. Naast de viaducten dankt Souillac zijn bekendheid aan de steegjes vol geschiedenis en de prachtige abdij van Sainte-Marie, waar u het beroemde beeldhouwwerk van de profeet Jesaja kunt bewonderen. Uiteraard kunt u deze dag ook gebruiken om te relaxen en bij te komen van de heenreis.

Dag 2: Souillac – Payrac (21 km - ↑ 553 - ↓ 698)
Vandaag wandelt u vanuit Souillac naar Payrac. Een klim leidt u langs een al in de oudheid gebruikt pad, geflankeerd door eeuwenoude begraafplaatsen: dolmen en tumuli. U steekt de Dordogne over en wandelt verder door eikenbossen, typisch voor de Quercy, richting Payrac waar u overnacht.

 

Dag 3: Payrac – Saint Sozy (20,4 km - ↑ 661 - ↓ 508)

De derde dag wandelt u van Payrac naar Saint Sozy. De dag begint met een flinke klim richting Le Roc de la Dame om af te dalen richting de Dordogne en het water te volgen alvorens opnieuw te klimmen. Oftewel u wandelt van ‘pech’ naar ‘pech’, zo weet u meteen hoe ‘heuvel’ in het Occitaans klinkt. U overnacht in het plaatsje Saint Sozy.

Dag 4: Saint Sozy - Souillac (18 km - ↑ 440 - ↓ 428)
Vandaag wandelt u terug naar het begin in Souillac. Al wandelend ontdekt u tijdens deze route het Regionaal Natuurpark van ‘les Causses du Quercy’, een bosrijk en agrarisch gebied, dat zich uitstrekt over meer dan 1.500 hectare, ook het koninkrijk van de droge steen. Kliffen, grotten, afgronden, valleien en kalkplateaus maken dit gebied magnifiek. De wandeling wisselt af tussen open vergezichten en gesloten boslandschap. Uw laatste overnachting is in Souillac.


Dag 5: Na het ontbijt is het einde van het arrangement.


Dagschema arrangement B (8 dagen/ 7 nachten/ 6 wandeldagen)

Dag 1: Aankomst in Souillac.
U kunt vandaag het dorpje Souillac verkennen of één van de vele kastelen in de omgeving bezoeken. Souillac is de stad met de zeven viaducten. Naast de viaducten dankt Souillac zijn bekendheid aan de steegjes vol geschiedenis en de prachtige abdij van Sainte-Marie, waar u het beroemde beeldhouwwerk van de profeet Jesaja kunt bewonderen. Uiteraard kunt u deze dag ook gebruiken om te relaxen en bij te komen van de heenreis.

Dag 2: Rondwandeling in Souillac (17,6 km - ↑ 502 - ↓ 502 )
De wandeling begint in de vallei van de Borrèze, een zijriviertje van de Dordogne, om dan flink de bossen in te klimmen. Wie met 10 kilometer genoegen neemt, keert door het bos terug. Wie de volledige wandeling maakt, komt langs kleine landbouwgehuchtjes in een open landschap. U overnacht in Souillac.

Dag 3: Souillac – Payrac (21 km - ↑ 553 - ↓ 698)
Vandaag wandelt u vanuit Souillac naar Payrac. Een klim leidt u langs een al in de oudheid gebruikt pad, geflankeerd door eeuwenoude begraafplaatsen: dolmen en tumuli. U steekt de Dordgne over en wandelt verder door eikenbossen, typisch voor de Quercy, richting Payrac waar u overnacht.


Dag 4: Rondwandeling Payrac (19,2 km - ↑ 457 - ↓ 457)
Vandaag staat op het programma een wandeling door de authentieke kleine gehuchtjes, typisch ‘quercynoise’, met huizen opgetrokken uit de plaatselijke kalksteen en omgeven door stenen muurtjes. Wie het vandaag wat rustiger aan wil doen, kan de wandeling gemakkelijk inkorten. U overnacht in Payrac.


Dag 5: Payrac – Saint Sozy (20,4 km - ↑ 661 - ↓ 508)
De vijfde dag wandelt u van Payrac naar Saint Sozy. De dag begint met een flinke klim richting Le Roc de la Dame om af te dalen richting de Dordogne en het water te volgen alvorens opnieuw te klimmen. Oftewel u wandelt van ‘pech’ naar ‘pech’, zo weet u meteen hoe ‘heuvel’ in het Occitaans klinkt. U overnacht in het plaatsje Saint Sozy.

Dag 6: Rondwandeling Saint Sozy (8 km - ↑ 309 - ↓ 309)
Trekt u na het ontbijt de wandelschoenen weer aan voor een rondwandeling in de omgeving? Het is een korte maar krachtige wandeling. Een stevige klim brengt u bovenaan het kalkplateau. De schitterende uitzichten zijn de best denkbare beloning. Is acht kilometer wat weinig? Voeg er nog acht kilometer aan toe en verken de Dordognemeander van Meyronne. Een middagje op het water behoort ook tot de mogelijkheden. Wat is er nou leuker dan de omgeving ontdekken met een kano of kajak. U overnacht in Saint Sozy.

Dag 7: Saint Sozy - Souillac (18 km - ↑ 440 - ↓ 428)
Vandaag wandelt u terug naar het begin in Souillac. Al wandelend ontdekt u tijdens deze route het Regionaal Natuurpark van ‘les Causses du Quercy’, een bosrijk en agrarisch gebied, dat zich uitstrekt over meer dan 1.500 hectare, ook het koninkrijk van de droge steen. Kliffen, grotten, afgronden, valleien en kalkplateaus maken dit gebied magnifiek. De wandeling wisselt af tussen open vergezichten en gesloten boslandschap. Uw laatste overnachting is in Souillac.

Dag 8: Na het ontbijt is het einde van het arrangement.


Dagschema Vallei van de Dordogne Arrangement A Dag 1: Aankomst Souillac Dag 2: Souillac - Payrac (21 km) Dag 3: Payrac - Saint Sozy (20,4 km) Dag 4: Saint Sozy - Souillac (18 km) Dag 5: Einde arrangement Arrangement B Dag 1: Aankomst Souillac Dag 2: Rondwandeling Souillac (17,6 km) Dag 3: Souillac - Payrac (21 km) Dag 4: Rondwandeling Payrac (19,2 km) Dag 5: Payrac - Saint Sozy (20,4 km) Dag 6: Rondwandeling Saint Sozy (8 km) Dag 7: Saint Sozy - Souillac (18 km) Dag 8: Einde arrangement
Accommodatie
U overnacht in drie verschillende bed & breakfast ’s of chambres d’hôtes zoals ze in Frankrijk zeggen, gerund door drie Vlaamse koppels.
  • In Souillac overnacht u bij Jan en Marion. Hun bed & breakfast is gevestigd in een authentieke 19de eeuwse woning. Het gastenverblijf met zwembad ligt te midden van de groene heuvels in een klein gehuchtje met nog geen handvol huizen, op vier kilometer van Souillac.
  • In Payrac overnacht u bij Gert en Sabrina. Hun bed & breakfast ligt in een klein dorp te midden van een grote schaduwrijke tuin met daarin een heerlijk zwembad met panoramisch uitzicht op de vallei en een petanque baan.
  • In Saint Sozy overnacht u bij Stef en Carine. Hun bed & breakfast ligt in het centrum van het dorpje Saint Sozy. Vanaf het terras wordt u beloond met een schitterend en weids uitzicht over de vallei en de kalkrotsen. In de zonnige en bloemrijke tuin zijn veel zithoekjes en is er een mogelijkheid om petanque te spelen.


Bereikbaarheid

Per auto: de afstand van Utrecht naar Souillac bedraagt 982 km. U kunt de auto gratis parkeren op de privé parkeerplaats van uw eerste bed & breakfast.
Openbaar vervoer: U reist met de Thalys naar Parijs en dan met de intercity naar Souillac, waar u wordt opgehaald van het treinstation. 

Het Klimaat - beste reistijd
Het klimaat in de Dordogne is een landklimaat, beïnvloed door de Middelandse zee en de Atlantische oceaan. Een zacht klimaat waarbij het goed warm in de zomer kan worden maar ook flink koud in de winter. Al voelt het weer bijna altijd aangenaam, dat komt door de afwezigheid van de wind.
 

Zwaarte van de trektocht (3 sterren)
De wandelingen die u loopt tijdens deze reis zijn met een goede wandelconditie goed te doen. Classificatie sterren: 1(licht) t/m 5 sterren(zwaar).
 

Reisverslag schrijven Er zijn nog geen reisverslagen voor deze reis geplaatst.