Eilanden/ kustwandelingen Dingle Way - Wandelvakantie Ierland, Kerry
Vind de reis die bij u past:

Dingle Way - Reisnr: 501

Wandelvakantie Ierland, Kerry


 • Eilanden/ kustwandelingen
 • Wandelvakanties

Wandelvakantie in Ierland, waarvan de Dingle Way in het zuidwesten van het eiland loopt. Dingle is een schatkamer van archeologische monumenten zoals prehistorische forten en graven, steencirkels, Ogham stenen, kluizenaarshutten en middeleeuwse kerkjes. Het wandelen over dit groene en bloemrijke Ierse schiereiland is een tocht door de geschiedenis.

Reissom Dingle Way 2022

 

 2-persoons 

kamer*

 1-Persoonskamer 

samenreizend

 1-Persoonskamer 

alleenreizend

Arrangement A 
€ 728€ 998
€ 1.088
Arrangement B
€ 998€ 1.498€ 1.660
Arrangement C
€ 760€ 1.074€ 1.158

 *Prijzen per persoon bij verblijf met 2 personen in een 2-persoonskamer.

Duur:

 • Arrangement A: 6 dagen/ 5 nachten/ 4 wandeldagen
 • Arrangement B: 10 dagen/ 9 nachten/ 8 wandeldagen
 • Arrangement C: 8 dagen/ 7 nachten/ 5 wandeldagen
Type reis: Trektocht

Inbegrepen:

 • Logies/ ontbijt
 • Bagagevervoer (1 stuk bagage van maximaal 18 kilo p.p. is toegestaan)
 • Routebeschrijving en kaartmateriaal
 • Telefonische assistentie ter plekke
Niet inbegrepen: Transfers naar startpunt en vanaf eindpunt; overige maaltijden, vlucht
Reserveringskosten: € 25 per boeking, € 2,50 Calamiteitenfonds en SGR-bijdrage van € 5,00 p.p.
Verlenging: Indien gewenst kunt op elke plek langer verblijven. Een extra overnachting op basis van logies/ ontbijt is te boeken vanaf € 60 p.p.p.n.. Ook kunnen wij een overnachting voor u regelen in steden als Killarney , Dublin of Cork vanaf € 60 p.p.p.n.
Accommodatie: 2-persoonskamer met douche en toilet in guesthouses

Zwaarte: 3 sterren  

Routebeschrijving: U ontvangt het informatiepakket met de routebeschrijving in het Engels circa twee weken voor vertrek thuis.

GPS data: Beschikbaar

Hond: Niet toegestaan 
Periode: Dagelijks vertrek tussen 1 april - 15 oktober

Het stille binnenland van Dingle bestaat uit intens groene valleien, enkele meren en een lange bergrug. Voor de ruige kust van Ierland liggen de bekende Blasket-eilanden die een adembenemend uitzicht garanderen. De hoogste berg is Mount Brandon (938 m). De Dingle Way voert onder de top langs met voortdurend een uitzicht op de diep beneden u liggende oceaan. In Dingle ervaart u de typische Ierse sfeer aan den lijve. Wandelen over Dingle is een tocht door 6000 jaar geschiedenis. Het is een heel prettig landschap om in te wandelen. De rode fuchsia en de oranje montbretia bloeien hier uitbundig. De wandeling voert in een cirkel over de Dingle peninsula. Het stadje Dingle bevat een haven en veel winkeltjes en pubs met 'levende' Ierse muziek. De prachtige stranden nodigen uit tot picknicken en bij warm weer, zwemmen.

 

U heeft de keus tussen korte wandelroute Dingle Way (variant A), de complete Dingle Way (variant B) of de Dingle way vanaf Camp naar Cloghane (variant C). De warme golfstroom zorgt ervoor dat het er bijna nooit vriest waardoor hier een uitbundige en kleurrijke vegetatie kan groeien.


Dagschema arrangement A (6 dagen/ 5 nachten/ 4 wandeldagen) 
1. Aankomst in Annascaul
2. Annascaul - Dingle (20 km/6u)
3. Dingle - Dunquin (22 km/6u)
4. Dunquin - Boherboy Village (24 km/7u)
5. Boherboy Village - Cloghane (27 km/7,5u)
6. Einde arrangement

Dagschema arrangement B (10 dagen/ 9 nachten/ 8 wandeldagen) 
1: Aankomst in Tralee
2: Tralee - Camp (18 km/5,5u)
3: Camp - Annascaul (17 km/5u)
4. Annascaul - Dingle (19 km/6u)
5. Rustdag in Dingle
6. Dingle - Dunquin (22 km/6u)
7. Dunquin - Boherboy Village (24 km/7u).
8. Boherboy - Cloghane (27 km/7,5u)
9: Cloghane - Castlegregory (29 km/8,5u)
10: Castlegregory - Camp (11 km/3u)

 

Dingle Way: Dagschema arrangement C (8 dagen/ 7 nachten/ 5 wandeldagen)
1. Aankomst in Camp
2. Van Camp naar Annascaul (17 km, 5u)
U wandelt over een smalle weg door de Slieve Mish range naar een pas op 235 m hoogte. Onderweg heeft u zicht op de Baurtregaum, een megalithisch fort en het Inch-schiereiland (vogelreservaat).
3. Van Annascaul naar Dingle (22 km, 6u)
Eerst een stukje langs de kust naar Minard Castle en vervolgens langs weilanden door het binnenland naar het stadje Dingle.
4. Rustdag in Dingle.
U kunt een boottocht maken of een archeologische bustour over het schiereiland. Ook hebben we een wandeling via de Connor Pass naar de top van de Beennabrack (600m) (5u). ’s Avonds kunt u een van de 52 pubs bezoeken. In enkele wordt elke avond traditionele Ierse muziek gespeeld.
5. Van Dingle naar Dunquin (22 km; ca. 6 u)
Over het strand van Ventry Harbour en over middeleeuwse wegen langs 6000 jaar oude stenen ‘Beehive’ hutten naar Slea Head. Hier heeft u een schitterend uitzicht op de Skellig rotsen en de Blasket eilanden.
6. Van Dunquin naar Boherboy Village (24 km, 6u/7u).
U wandelt met uitzicht op de Three Sisters langs ferriters Cove en Smerwick Harbour, langs de plek waar in 1588 veel Spaanse soldaten van een gestrand Armada-schip werden afgeslacht. Verder langs de kust naar Ballycurrane.
7. Van Boherboy naar Cloghane (27 km, 7u)
Een flinke klim voert u over de schouder (670m) van Mount Brandon met onderweg fantastische vergezichten. U komt langs een 3500 jaar oude Ogham steen en een turfwinning-gebied. Cloghane ligt in de schaduw van de top aan Brandon Bay.
8. Na het ontbijt transfer naar Camp en einde arrangement.   


Wandelvakantie in Ierland:Dingle Way Dagschema Dingle Way A (6d/5n/4w: 1. Aankomst in Annascaul 2. Annascaul - Dingle (20 km/6u) 3. Dingle - Dunquin (22 km/6u) 4. Dunquin - Boherboy Village (24 km/7u) 5. Boherboy Village - Cloghane (27 km/7,5u) 6. Einde arrangement Dagschema Dingle Way B (10d/9n/8w: 1: Aankomst in Tralee 2: Tralee - Camp (18 km/5,5u) 3: Camp - Annascaul (17 km/5u) 4. Annascaul - Dingle (19 km/6u) 5. Rustdag in Dingle 6. Dingle - Dunquin (22 km/6u) 7. Dunquin - Boherboy Village (24 km/7u). 8. Boherboy - Cloghane (27 km/7,5u) 9: Cloghane - Castlegregory (29 km/8,5u) 10: Castlegregory - Camp (11 km/3u) Dagschema Dingle Way C (8d/7n/5w) 1. Aankomst in Camp 2. Van Camp naar Annascaul (17 km, 5u) 3. Van Annascaul naar Dingle (22 km, 6u) 4. Rustdag in Dingle. 5. Van Dingle naar Dunquin (22 km; ca. 6 u) 6. Van Dunquin naar Boherboy Village (24 km, 6u/7u). 7. Van Boherboy naar Cloghane (27 km, 7u) 8. Na het ontbijt transfer naar Camp en ei

Accommodatie
U overnacht in verschillende guesthouses op basis van logies en ontbijt. Overal zijn de kamers met eigen badkamer en toilet. Het verblijf is op basis van logies en ontbijt. Dineren kunt u altijd in de buurt van uw accommodatie, u ontvang van ons tips. Voor de lunch koopt u ter plekke wat in de winkel.

Bereikbaarheid

Per vliegtuig: Het beste kunt u vliegen op Cork. Vanaf Amsterdam vertrekken hiernaartoe dagelijks vlucht(en). 

Vanaf de luchthaven Cork, kunt u per bus, trein of taxi naar het beginpunt doorreizen. 
Bekende openbaar vervoer maatschappijen in Ierland zijn: Bus Eireann and Irish Rail.
Reisduur: 

 • Per taxi/auto: circa 1,5 tot 2 uur.
 • Per openbaarvervoer: circa 3,5 tot 4 uur.

 

Zwaarte van de trektocht (3 sterren)

De gemiddelde lengte per dag is 19 km, De hoogteverschillen per dag zijn gemiddeld 390 m, waarbij u op de laatste dag een klim van 670m maakt. Classificatie sterren: 1(licht) t/m 5 sterren(zwaar).

Het klimaat
County Kerry heeft een heel mild klimaat, vooral door de warme golfstroom. Door de sterke westenwind regent het zelden een hele dag lang. In de zomer zijn er veel zonnige dagen; het kan er flink warm zijn en zelden echt koud. Het milde klimaat, op zeeniveau vriest het er vrijwel nooit, maakt het mogelijk dat er hier en daar subtropische vegetatie, zoals palmen, groeit.

Reisverslag schrijven

Ingezonden door: M.A.

Reis: Dingle Way
Sept'19: We hebben echt een topvakantie gehad. Als redelijk ongeoefende wandelaars was de Dingle Way zeer goed te doen. De afwisselende route was heel goed gemarkeerd en de beschrijvingen waren handig als extra informatie. De B&B’s waren wat gedateerd, maar zeer schoon en comfortabel en alle uitbaters waren uiterst vriendelijk. We hadden niks willen veranderen aan deze vakantie en hebben de smaak te pakken om snel weer een wandelvakantie in Ierland te boeken!

Ingezonden door: Arnaud van Meeteren

Reis: Dingle
Mei '19 - Wij hebben een hele leuke vakantie gehad in Dingle. De reisbeschrijving was goed, maar had iets uitgebreider gemogen. Opmerkelijk detail: we konden, als we dat wilden, gratis (een stukje) meerijden met de bagagewagen, behalve als we dit van tevoren geregeld hadden: dan moest daarvoor betaald worden… Eventueel tussentijds vervoer kan veel beter ter plaatse geregeld worden. Dat gaat heel eenvoudig in Ierland.

Ingezonden door: M. Wolter

Reis: Dingle
Juni '18 - Wij vonden de Dingle Way, waarbij we 5 dagen gewandeld hebben en een rustdag in Dingle hadden, erg leuk en ook prima te doen. We hadden mazzel met het weer, slechts 1 druilerige dag, verder overwegend zonnig. De dag in Dingle hebben we ’s middags op zee doorgebracht waarbij we twee dwergvinvissen, zeehonden en veel dolfijnen gespot hebben. Fantastisch!

Ingezonden door: Ingrid Zwart

Reis: Dingle
Sep. '17 - Mijn moeder (72) en ik (49) met weinig tot gemiddelde wandelervaring, kozen voor de 7 daagse variant van de Dingle way met 1 dag voor de heenreis, 2 dagen wandelen, 1 dag rust en dan weer 2 dagen wandelen en 1 dag voor de terugreis. Onze bed & breakfasts waren goed verzorgd, met zeer hartelijke gastheren en -dames en steeds een prima ontbijt, met voldoende keuze, ook voor mensen die geen vlees en/of vis willen eten. De gastvrijheid maakte dat we ons erg welkom en thuis voelden in Ierland. En wat is het schiereiland Dingle prachtig! De route is goed gemarkeerd. Langs de wegen zagen we fuchsia en prachtige oranje bloemen, die we in Nederland alleen bij de bloemist vinden. We kwamen vooral veel schapen tegen en andere wandelaars. En we kwamen gewone Ieren tegen die altijd klaar stonden om de weg te wijzen, als we even wilden checken of we op de goede weg zaten.

Ingezonden door: Egbert Kappert

Reis: Dingle
Sep. '17 - De op verzoek van mij door Topo-Aktief georganiseerde wandelreis (Dingle Way) op maat is in alle opzichten uitstekend bevallen. Als je de Ierse sfeer wilt ervaren dan moet je wat langer in dezelfde plaats blijven, contact maken met de locals bv. tijdens een wandeling en belangstelling tonen voor hun land (de kleuren van de vlag) en cultuur. Maar ook s’avonds tijdens een diner aan de bar in een pub en nog later op de avond met mijn eigen muziekinstrument (tinwhistle) meespelen met rondtrekkende of plaatselijke muzikanten. Wat een belevenis! De Ieren noemen het de craic (Ceol Rince Amhráin Insint Scéalta Caint) ofwel Music Dance Songs Storytelling Conversation. Het wordt op prijs gesteld als je enkele woorden van het Gaelic kent, zeker in dit schiereiland. DIA DHUIT – Hello, GO RAIBH MAITH AGAT – Thank you, SLÁN- Goodbye. Het is een Gaeltacht!; zie ook de verkeersborden plaats- en straatnamen. Gunstige weersomstandigheden, en dat had ik gelukkig, zijn een voorwaarde voor een bezoek aan het Great Blasket eiland. De wandeling daar is fantastisch!, uitzichten over de oceaan en de andere eilandjes, zeehonden, jan van genten, papegaaiduikers enz. Tenslotte waren ook de wandelingen naar de Connor Hill, terug naar Dingle via Beenabrack en over de Mount Eagle vanuit Dunquin en natuurlijk de Dingle Way van Dingle naar Dunquin vanwege de vergezichten heel mooi.

Ingezonden door: Mw. Uytewaal

Reis: Dingle Way
Aug 2016; de eerste dag van tralee naar camp gelopen in de stromende regen, striemende wind en over een moeizaam pad. was veruit het zwaarste traject van de reis. de rest van de dagen in stralende zonneschijn met af en toe een ‘shower’ gelopen. prachtige natuur, afwisseling in landschap, vriendelijke mensen, rust en ruimte. het was onze eerste kennismaking met Ierland; we gaan graag nog eens terug!

Ingezonden door: F. Leenders-Driessen

Reis: Dingle
Het was een mooie route. Het landschap is zeer afwisselend wat resulteert in elke dag een andere wandeling qua landschap. Wij vertrokken elke morgen na een heerlijk stevig ontbijt rond 9 uur half 10, en bereikten meestal rond half 4 ons B&B. De mensen van de B&B zijn er erg vriendelijk en behulpzaam. Er was overal gelegenheid om koffie en thee te zetten, en op de meeste plaatsen nog een gezamenlijke woonkamer. Wij hebben genoten van deze wandelvakantie.