Wandelvakanties Eisleck Trail - Wandelvakantie Luxemburg, Ardennen
Vind de reis die bij u past:

Eisleck Trail - Reisnr: 156

Wandelvakantie Luxemburg, Ardennen


  • Wandelvakanties

De Eisleck Trail  is een trektocht door Luxemburgse en de Belgische Ardennen. De Eisleck Trail verbindt de valleien van de Clerve in Luxemburg en de Ourthe in België via het Ardense plateau.

Reissom Eisleck Trail 2022

 

 2-Persoonskamer -

 zonder bagagevervoer* 

 2-Persoonskamer -

 met bagagevervoer* 

 1-Persoonskamer -

 zonder bagagevervoer 

 1-Persoonskamer -

 met bagagevervoer 

 Eisleck Trail 
€ 675
€ 715
 € 965€ 1.035

*Bij een bezetting van 2 personen in een 2-persoonskamer

Duur: 6 dagen/ 5 nachten/ 5 wandeldagen

Type reis: Trektocht

Inbegrepen:

  • Ontbijt en diner
  • Wandelgids en kaart
  • Bagagevervoer indien geboekt (1 stuk p.p. van maximaal 20 kg p.p.)
Niet inbegrepen: heen- en terugreis, lunches, trein Clervaux-Kautenbach (duur 14 min), toeristenbelasting Nadrin

Reserveringskosten: € 25 per boeking, € 2,50 Calamiteitenfonds en SGR-bijdrage van € 5,00 p.p.

Bij te boeken: In La Roche vanaf € 90 p.p. op basis van halfpension in een 2-persoonskamer (bij 2 personen)

Accommodatie: 3 sterren hotels/chambres d’hôtes

Afstand: Utrecht – Clervaux 315 km; La Roche – Utrecht 290 km
Hond: Niet toegestaan
GPS-data: Beschikbaar
Routebeschrijving: Het Nederlandstalige informatiepakket ligt voor u klaar in het eerste hotel.
Zwaarte: 4/5 sterren
Periode: Dagelijks vertrek mogelijk, het gehele jaar boekbaar. In de jachtperiode (okt, nov, dec) kan men een omweg moeten maken, dit wordt duidelijk aangegeven ter plaatse.

De Escapardenne Eisleck Trail is uitgeroepen tot de "Leading Quality Trails - Best of Europe". Minder dan 20 % asfalt, vele aantrekkelijke panorama's en mooie natuurgebieden. De tocht voert van Kautenbach (L) aan de Clerve via de stad Clervaux met abdij en kasteel en het Woltzdal naar de grens met België, tevens de waterscheiding van Rijn en Maas. Het middendeel bestaat uit licht golvend heuvelland. Vervolgens daalt u af in de bovenloop van de Ourthevallei via Houffalize en Nadrin naar het bekoorlijke La Roche-en-Ardenne. La Roche-en-Ardenne wordt gedomineerd door de ruïnes van zijn oude burcht uit de 9de tot 14de eeuw. De totale route is 105 kilometer lang en goed gemarkeerd.


Dagschema Eisleck Trail (6 dagen/ 5 nachten/ 5 wandeldagen)

Dag 1:  Aankomst in Clervaux

Een sprookjesachtige stad waar u de eerste nacht verblijft.

 

Dag 2: Clervaux - Kautenbach - Clervaux (25,5 km - 995m hoogteverschil)

U reist met de trein naar Kautenbach (14 minuten). U wandelt vanaf het beginpunt van de Eislecktrail langs de Clerve en over de heuvels terug naar Clervaux. Uw tweede overnachting vindt tevens plaats in Clervaux.

 

Dag 3: Clervaux - Asselborn (19 km - 495m hoogteverschil)
Op de tweede wandeldag loopt u van Clervaux naar Asselborn, waar u onder andere kunt genieten van prachtige panoramische uitzichten. Aan het einde van de wandeling komt u aan in Asselborn, waar u overnacht. 

Dag 4: Asselborn - Houffalize (22 km - 143m hoogteverschil)

U wandelt van Luxemburg naar België ofwel van Asselborn (via Hoffelt) naar Houffalize, waar uw vierde overnachting plaatsvindt.

 

Dag 5: Houffalize - Nadrin (21,5 km - 678m hoogteverschil)

U wandelt van Houffalize via het Belvédère Les Deux Ourthes naar Nadrin. U overnacht in Houffalize (korte transfer vanuit Nadrin is inbegrepen).

 

Dag 6: Nadrin - La Roche en Ardenne (17,5 km - hoogteverschil 776m) 

U wandelt van Nadrin via Bérismenil en de meanderende Ourthe naar La Roche en Ardenne.

Na de wandeling wordt u naar het beginpunt in Clervaux gebracht. Het arrangement eindigt na de transfer.

 

 

EISLECK TRAIL WANDELTREKTOCHT 1. Aankomst Clervaux vóór 19 uur 2. Trein naar Kautenbach. Wandeling van Kautenbach naar Clervaux (25,5km, hoogteverschil 995m) 3. Van Clervaux naar Asselborn (19 km, hoogteverschil 495m)) 4. Van Asselborn via Hoffelt naar Houffalize (22 km, 143m hoogteverschil) 5. Van Houffalize via het Belvédère Les Deux Ourthes naar Nadrin (21,5 km, 678m hoogteverschil) 6. Van Nadrin naar La Roche en Ardenne (17,5 km, hoogteverschil 776m). Vertrek per bus naar Marloie (treinstation)of tegen toeslag retour naar Clervaux

Accommodaties

U overnacht in het algemeen in goede drie sterren hotels en drie sterren chambres d’hôtes in kleine plaatsjes.
Als een hotel of chambres d’hôtes vol is dan wordt automatisch een andere accommodatie ingeboekt. Soms zijn deze accommodaties wat verder van de route verwijderd. Het verblijf is op basis van halfpension, ontbijt en het diner zijn inbegrepen. Maaltijden vanaf het diner op de dag van aankomst tot het ontbijt op de dag van vertrek (let op: er zijn weinig tot geen winkels onderweg).


Bereikbaarheid 

Het openbaar vervoer in Luxemburg is gratis.

Kautenbach ligt aan de spoorlijn van Luik via Clervaux naar Luxemburg (stad).
Van La Roche-en-Ardenne vertrekken bussen ongeveer om de twee uur naar het station in Marloie (duur 35 minuten), vanaf hier vertrekken treinen naar Luik en Brussel. Vanaf Luik en Brussen reist u in circa 3 uur naar Maastricht en Rotterdam. Van Marloie kan men ook in circa 2,5 uur per trein terugreizen via Luxemburg Stad naar Kautenbach.

Klimaat - beste reistijd

Het weertype is ongeveer vergelijkbaar zoals in Nederland met in de zomer iets hogere temperaturen. Elk jaargetijde heeft zijn charmes.  


Zwaarte van de trektocht (4 sterren)

U wandelt gemiddeld 21 km per dag, met gemiddelde hoogteverschil per dag is 618 meter.
U kunt de eerste etappe (de zwaarste) in twee delen lopen. U loopt dan de eerste etappe tot aan treinstation Wilwerwiltz, u neemt dan de trein terug naar Clervaux. De volgende dag neemt u de trein naar Wilwerwiltz en wandelt u van Wilwerwiltz naar Clervaux. U boekt dan één extra nacht in Clervaux. Trein tussen Clervaux en Kautenbach rijdt 2x per uur door de week en 1x per uur in het weekend. Classificatie sterren: 1(licht) t/m 5 sterren(zwaar)
 

Reisverslag schrijven

Ingezonden door: Pieter Bosse

Reis: Eisleck
Mei '17 - Een pittige wandel trip met veel hoogte verschillen. Het gaat de hele dag op en neer. Maar je hebt de tijd, dus het is allemaal heel goed te doen. Wandeldagen van tussen de 6 en 7 uur. Iedere dag mooie vergezichten. Ik liep 3e week april en ik ben 1x een wandelgroepje van 4 mensen en 1x een Belgisch stel tegen gekomen. Heerlijk rustig dus. Fantastische onderkomens aan het einde van de dag waar je zeer goed onthaald en verwend wordt. Het ontbreekt je aan niets. De volgende dag ben je weer fris en fruitig, klaar voor de nieuwe dag. Het pad loopt helaas om sommige dorpjes heen ipv erdoor. Dus als je trek hebt in een kop koffie met iets lekkers, zul je even van het pad af moeten en er wat km’ers bij pakken. Mooi lopen langs de vele beken en rivieren. Zelfs een bever burcht en afgeknaagde bomen gespot. Erg leuk om dat eens in het echt en van dichtbij te zien. Dus ga je voor uitdaging, rust, schoonheid en natuur, dan zit je goed met deze Eisleck Trail. Een topper.