Eilanden/ kustwandelingen Trektocht Menorca - Wandelvakantie Mallorca en Menorca, Spanje
Vind de reis die bij u past:

Trektocht Menorca - Reisnr: 403

Wandelvakantie Mallorca en Menorca, Spanje


 • Eilanden/ kustwandelingen

Deze prachtige wandelroute is een ontdekkingstocht langs de ongerepte kust van Menorca. Het Camí de Cavalls pad werd aangelegd in 1330 en oorspronkelijk gebruikt om het eiland te verdedigen tegen invasies. Later werd het pad een manier om van dorp tot dorp te reizen, maar uiteindelijk kwam het pad in ongebruik. Na jarenlange protesten door de lokale bevolking werd het hele pad gerestaureerd en is het nu een ideale manier om de prachtige kust te ontdekken.

Reissom Menorca 2023 

 

  2-Persoonskamer* 

   

 1-Persoonskamer 

samenreizend 

 1-Persoonskamer 

 alleenreizend  

 1 april - 31 mei      
€ 950
€ 1320€ 1495
 1 jun - 14 jun   
€ 1100€ 1470€ 1640
 15 jun - 15 sep
op aanvraagop aanvraagop aanvraag
 16 sep - 30 sep
€ 1100€ 1470€ 1640
 1 okt - 31 okt
€ 950
€ 1320
€ 1495

 *Prijs per persoon indien u met 2 personen in een 2-persoonskamer verblijft.

I.v.m. het hoogseizoen zijn de prijzen op aanvraag (15-6 t/m 15-9). Informeer naar de mogelijkheden.

Duur: 8 dagen/ 7 nachten/ 6 wandeldagen

Type reis: Trektocht 

Inbegrepen:
 • Verblijf op basis van logies/ ontbijt
 • Bagagevervoer (1 stuk p.p. van maximaal 20 kg)
 • Welkomstontmoeting met een Engelstalige gids
 • Genoemde transfers
 • Kaartmateriaal en GPS-apparaat met daarop de GPX-bestanden
 • Noodnummer

Niet inbegrepen: Heen- en terugreis, transfers van en naar de luchthaven op Menorca, lunches, diners, toeristenbelasting, eventuele transfers om routes in te korten

Reserveringskosten: € 25 per boeking, € 2,50 Calamiteitenfonds en SGR-bijdrage van € 5,00 p.p. 
Bij te boeken:

 • Halfpension € 228,- p.p. (7 x diner) exclusief drankjes
 • Transfers van de luchthaven naar het hotel en vice versa:

Aanpassen/ verlengen: U kunt deze reis naar wens aanpassen/ verlengen. Hierbij een greep uit de extra opties: 

 • U kunt voordat de trektocht begint nog een extra overnachting boeken in Mahon.
 • U heeft de mogelijkheid om op elke willekeurige dag een extra tussenovernachting te reserveren, zodat u een rustdag kunt houden.
 • Op dag 2 is het mogelijk om de route in te korten door middel van een transfer; dit is tegen betaling van circa € 30,-.

Afstand: Utrecht - Mahon 1788 km

Accommodaties: Het verblijf is op basis van logies en ontbijt. U overnacht drie nachten in een 2* hotel, één nacht in een 3* hotel en drie nachten in een 4* hotel.
Hond: Niet toegestaan

GPS data: U ontvangt bij aankomst een GPS-apparaat met daarop de GPX-bestanden.

Zwaarte: 1/2 sterren

Periode:
Dagelijks vertrek mogelijk tussen 1 april en 31 oktober 2023.

 Bijzonderheden:

 • U loopt deze trektocht met een GPS-apparaat en (ingetekende) wandelkaarten. Er is geen geschreven route beschikbaar.
 • U ontvangt alle informatie met betrekking tot de wandelingen ter plaatse.
 • Deze trektocht is geschikt voor wandelaars vanaf 12 jaar.

Menorca wordt ook wel Minorca genoemd, de Spanjaarden zelf noemen het ook wel “Isla Verde y Azul” genoemd. Heuvels vol pijnbomen, indrukwekkende rotsformaties, geisers aan de westkust en prachtige stranden liggen op u te wachten. In combinatie met kleine vissersdorpjes met hun witgeverfde huizen en leuke oude stadjes is Menorca echt de moeite waard. Vergeet vooral de hoofdstad Mahon niet (ook wel geschreven als Maó) met veel historie, cultuur en een autovrij centrum. Het eiland bestaat voor 40% uit beschermde natuurgebieden en staat niet voor niets op de lijst van UNESCO door het prachtige bijzondere landschap en de vele soorten dieren die op het eiland leven. 


Dagschema arrangement (8 dagen/ 7 nachten/ 6 wandeldagen)

Dag 1:  Aankomst in Menorca

Aankomst in Menorca. Als u in de ochtend bent aangekomen is dit een mooie kans om de stad Mahon al een beetje te verkennen. Er is een gratis museum waar u alles kunt ontdekken over de historie en de cultuur van Menorca. De kerk Santa Maria is het zeker waard om een kijkje te nemen. In de kerk vindt u een erg bijzonder Zwitsers orgel en een mooi hoofdaltaar. In het oude klooster vindt u nog een traditionele markt en op het grote plein is het altijd genieten op één van de vele terrasjes.

 

Dag 2: Favaritx Lighthouse - Es Grau (8km) of verder wandelen naar Mahon (18,6 km)

's Morgens brengt onze transfer u naar de vuurtoren van Favaritx. De route van vandaag doorkruist het natuurreservaat Albufera des Grau. De wandeling begint in het maanlandschap van Cape Favaritx met een spectaculair uitzicht over de ruige kust en ongerepte baaien. Vanaf het strand draait het pad landinwaarts door het Menorcaanse landschap waar typische droogmuurtjes in perfecte harmonie zijn met de glooiende groene velden. Aan de baai van Sa Torreta zijn het ongerepte zandstrand en de omliggende duinen een favoriete plek van veel trekvogels. Het pad volgt nu het kanaal dat de Albufera-lagune met de zee verbindt. Als u de korte route wil lopen dan wordt u na 8 kilometer met een transfer opgehaald, dit kunt u ter plekke nog beslissen en regelen, daarvoor ontvangt u bij de welkomsontmoeting alle informatie. U overnacht wederom in Mahon.

 

Dag 3: Cala en Porter – Sant Tomàs  (16,5 km)

De transfer brengt u naar Cala en Porter waar de wandeling begint en waar u richting het grootste strand van Menorca gaat: Son Bou Beach. Hier bevindt zich een basiliek en een duinlandschap van grote ecologische waarde. Langs de boomgaarden en de lagune van Ses Canessies gaat het landinwaarts tot u in Sant Tomàs arriveert waar u ook overnacht.

 

Dag 4: Sant Tomàs – Cala Galdana (12 km)

Vandaag staat een wandeling door de meest spectaculaire ravijnen van het eiland op het programma. U verlaat het hotel via het strand van Sant Tomàs, aan het begin van de wandeling kunt u de grotten van Es Coloms bezoeken. U wandelt landinwaarts door prachtige velden en de mooiste ravijnen tot aan een idyllisch strandje. Het pad volgt de kust naar een nog mooier strandje en verder naar Cala Galdana via de Algendar ravijn, een paradijs voor vogelliefhebbers. U overnacht in Cala Galdana.

 

Dag 5: Cala Galdana – Son Saura strand (10 km)

Op dag 5 heeft u een spectaculaire wandeling langs de prachtige baaitjes van Menorca´s zuidkust voor de boeg. U wandelt naar de baaitjes van Cala Macarella, zonder twijfel één van de mooiste stranden van Europa. Het pad slingert door wilde olijfbossen tot aan het strand met haar schitterende duinen en parelwit zand. Alvorens te arriveren in Son Saura komt u voorbij het strand van Cala Talaier, een ideale plaats om te ontspannen. Een transfer brengt u naar Ciutadella waar u overnacht.


Dag 6: Cala Morell – Els Alocs (16,5 km)

De ochtend begint met een transfer naar Cala Morell, waar de wandeling start en u een totaal andere kust ontdekt. De witte zandstranden van het zuiden maken plaats voor een ruige rotskust waar vele roofvogels laag over de klippen zweven. De duinen zijn bedekt met inheemse plantensoorten, zangvogels laten van zich horen en in de lente staan de velden vol met orchideeën. U wandelt voorbij hypogea (ondergrondse waterputten), het  kruis ter herinnering aan het verzonken schip de Generaal Chanzy en een necropolis. Het pad gaat verder tot aan Els Alocs Beach, waar een transfer u naar Port Fornells brengt voor de overnachting.


Dag 7: Port Fornells - Binimel·là – Port Fornells (15 km of 22 km)

De laatste wandeldag gaat door één van de best bewaarde en woeste gebieden van Menorca. Een transfer brengt u naar het strand van Binimel·là waar de wandeling begint en u langs drie prachtige stranden leidt. Tijdens de route kunt u er voor kiezen om naar de vuurtoren te lopen (u loopt dan heen en terug over hetzelfde pad, dit is in totaal 7 kilometer), u kunt er ook voor kiezen om dit pad over te slaan: dan loopt u vandaag 15 km. Via de stranden van Fornells komt u aan in Port Fornells, waar een 6de eeuwse basiliek pronkt en de moeraslanden van Ses Salines liggen. Overnachting in Port Fornells.

 

Dag 8: Vertrek

Na ontbijt: einde arrangement of verlenging.


Dagschema Trektocht Menorca Dag 1: Aankomst Menorca Dag 2: Favaritx Ligthouse - Mahon (18,6 km) Dag 3: Cala en Porter - San Tomàs (16,5 km) Dag 4: Sant Tomàs - Cala Galdana (12 km) Dag 5: Cala Galdana - Son Saura (10 km) Dag 6: Cala Morell - Els Alocs (16,5 km) Dag 7: Binimel-là - Port Fornells (15 km of 22 km Dag 8: Einde arrangement

Accomodatie 

U verblijft meestal in de volgende hotels: 

 • Hotel Capri in Mahon
 • Hotel Santo Tomàs
 • Hotel Audax in Cala Galdana
 • Hotel Menurka in Ciutadella
 • Hostal Port Fronells in Fornells
Mocht één van deze hotels geen plek hebben dan zoeken wij een gelijkwaardig alternatief.

Diners

Het avondeten kunt u uiteraard prima nuttigen in de hotels waar u verblijft. Vindt u het daarentegen leuk om op een andere plek te dineren, dan zijn er in alle stadjes voldoende eetgelegenheden waar u goed terecht kunt.

 

Bereikbaarheid

Per vliegtuig. Amsterdam - Mahon (vliegduur circa 2 uur).

Zwaarte van de trektocht van de trektocht (2 sterren)

De wandelingen zijn niet te zwaar en te lang, hoewel dit in de zomermaanden door de warmte zwaarder ervaren wordt. Wel zijn er heuvelachtige passages, maar met een normale tot goede wandelconditie is deze reis prima te doen. Classificatie sterren: 1 (licht) t/m 5 sterren (zwaar).

Reisverslag schrijven Er zijn nog geen reisverslagen voor deze reis geplaatst.