Wandelvakanties Trektocht Rijk van Nijmegen - Wandelvakantie Nederland, Nijmegen
Vind de reis die bij u past:

Trektocht Rijk van Nijmegen - Reisnr: 921

Wandelvakantie Nederland, Nijmegen


 • Ook in de winter
 • Wandelvakanties
 • Wandelen in Nederland
 • Wandelvakanties Trektocht Rijk van Nijmegen
 • Wandelvakanties Trektocht Rijk van Nijmegen
 • Wandelvakanties Trektocht Rijk van Nijmegen
 • Wandelvakanties Trektocht Rijk van Nijmegen
 • Wandelvakanties Trektocht Rijk van Nijmegen
 • Wandelvakanties Trektocht Rijk van Nijmegen

Ons binnenste buitenland, zo wordt het Rijk van Nijmegen ook wel genoemd. Wij laten u genieten van een stadswandeling door de oudste stad van Nederland naar de heuvels bij Groesbeek. Vanaf de Waalkade loopt u zo de natuur in en bent u onderweg naar de Ooijpolder, bewandelt u de Duivelsberg en is het genieten van de fraaie Mokerheide.

Reissom Rijk van Nijmegen 2021:


 2-Persoonskamer*  

 1-Persoonskamer  

samenreizend  

 1-Persoonskamer 

alleenreizend 

 Rijk van Nijmegen  
€ 275
€ 400
€ 440 

* Deze prijs is per persoon indien u met 2 personen in een 2-persoonskamer verblijft.

Duur: Rijk van Nijmegen: 4 dagen/ 3 nachten/ 4 wandeldagen

Type reis: Trektocht 

Inbegrepen:
 • 3x Overnachting
 • 3x Ontbijt
 • 3x Lunchpakket (wandeldag 2, 3 en 4)
 • Bagagevervoer (maximaal 1 koffer van 20 kilo p.p.)
 • Kaartmateriaal
 • Routebeschrijving
 • GPS-bestanden
Niet inbegrepen: Diners, toeristenbelasting, heen- en terugreis, eventuele transfers
Aanpassen/ verlengen: U kunt deze reis naar wens aanpassen/ verlengen, een greep uit de extra opties:
 • Extra voorovernachting of verlenging in Nijmegen
 • Extra overnachting Beek of Groesbeek
 • Alle wandeldagen zijn in te korten doormiddel van transfers
 • Een extra overnachting op basis van logies/ontbijt is te boeken vanaf € 58,- per persoon per nacht.
Reserveringskosten: € 25 per boeking, € 2,50 Calamiteitenfonds en SGR-bijdrage van € 5,00 p.p.
Accommodatie:  U verblijft in prima 3* hotels in een 2-persoonskamer met douche en toilet. Het verblijf is op basis van logies en ontbijt.

Diners:  Het is mogelijk om inclusief diner te boeken.

Zwaarte: licht; oo

Vervoer naar Nijmegen: eigen auto, die u kunt u aan de rand van Nijmegen parkeren in het Transferium Waalsprinter. Daar neemt u de (gratis) bus naar het centrum en tot slot loopt u 600 meter naar het hotel nabij de Waalkade. Of u parkeert in een parkeergarage op 5 minuten lopen van het hotel.
Openbaar vervoer: Trein naar Nijmegen Centraal, dan is het nog 15 minuten lopen naar het hotel. U kunt ook de bus naar de Waalkade nemen of een NS-zonetaxi bestellen.
Routebeschrijving: U ontvangt het informatiepakket met de routebeschrijving circa twee weken voor vertrek thuis.
GPS data: Beschikbaar
Hond: Niet toegestaan

Periode: Dagelijks vertrek mogelijk tussen 1 januari en 31december. (Behalve van 16 juli 2021 t/m 24 juli 2021 in verband met de Nijmeegse vierdaagse).

Bijzonderheden: Er kan een toeslag gelden tijdens de feestdagen, als dit het geval is dan nemen wij contact met u op om te overleggen.

Iedere Nederlander kent de stad Nijmegen (van naam), tijdens de stadswandelingen zult u versteld staan van alle historie die u in de stad aantreft. Na een heerlijke overnachting in de stad trekt u de natuur in. Ten oosten van Nijmegen ligt de Ooijpolder, hier wandelt u door de riviernatuur en kunt u zomaar wilde paarden, bevers of rode geuzen tegenkomen.
Het natuurgebied de Mookerheide dankt haar bijzondere landschap aan de voorlaatste ijstijd, zo’n 160.000 jaar geleden. Voortstuwende gletsjers creëerden als een oprollend tapijt heuvels en dalen van zand, grind en keien. Nu is het een fraai heideveld met machtige eiken, grazende Galloway runderen en fenomenale vergezichten.
Tussen Beek en de Nederlands-Duitse grens vind je de Duivelsberg. Deze 76 meter hoge heuvel is een prachtig natuurgebied vol met loofbomen, vooral de tamme kastanje ziet u hier volop. Het Rijk van Nijmegen is daarmee een afwissende trektocht waar het volop genieten is voor elke wandelaar.

 

Dagschema arrangement (4 dagen/ 3 nachten/ 4 wandeldagen) 

Dag 1: Aankomst in Nijmegen. Stadswandeling Nijmegen  (4,8 km of 9,6 km)

U wandelt vanaf het station door het Kronenburgerpark naar het centrum van Nijmegen. Onderweg komt u langs diverse kapelletjes en kerken. Maar ook de oudste winkelstraat van Nederland wordt niet overgeslagen. Uiteraard komt u langs vele terrasjes en heerlijke restaurantjes, neem de tijd om lekker te genieten. Het tweede gedeelte van de wandeling zal vooral over de dijk langs de Waal zijn. U overnacht in het centrum van Nijmegen, dus u heeft alle gelegenheid om ook ’s avonds nog te genieten van deze geweldige stad.

 

Dag 2: Nijmegen – Beek (16 km)

Vandaag wandelt u vanuit Nijmegen via de Ooijpolder naar Beek. De Ooijpolder ligt ten oosten van de stad Nijmegen aan de Waal. Het wordt gekenmerkt door een uitgestrekt landschap met kleine dorpen, boerderijen, mooie natuur, met steeds het zicht op de imponerende stuwwal. U overnacht in het pittoreske dorp Beek, wat zijn naam dankt aan de vele bronnen die op de heuvelrug ontspringen.

 

Dag 3: Beek - Groesbeek (15 km)

De derde dag wandelt u van Beek naar Groesbeek. U loopt langs de kabouterboom – een tamme kastanje en de dikste boom van Nederland- en over de Duivelsberg waar de eerste kastanjebomen 2000 jaar geleden door de Romeinen zijn geplant. In het tweede gedeelte  wandelt u een stukje van het Pieterpad – dit pad loopt van Groningen naar Limburg – en komt u langs de Canadese begraafplaats. U overnacht in Groesbeek, het wijndorp van Nederland. Zes wijnboeren maken hier een keur aan heerlijke wijnen.

 

Dag 4: Groesbeek - Molenhoek (16 km). 

De laatste wandeldag begint in Groesbeek en u wandelt via de St. Jansberg naar de Mookerheide. Dit natuurgebied met uitgestrekte heidevelden en mooie bossen heeft een rijke
geschiedenis. Zo zijn er twee oude verdedigingswerken uit de 17e eeuw te bewonderen. Neem ook een kijkje in de uitzichttoren de Mookerschans, bij helder weer kunt u de dubbele kerktoren van Cuijk zien liggen. Uw de wandeling eindigt bij het station van Molenhoek. U neemt hier de trein terug naar Nijmegen om de bagage op te halen of om van een extra overnachting in Nijmegen te genieten.
Na de wandeling is het einde van het arrangement.

 

Dagschema Rijk van Nijmegen Dag 1: Nijmegen stadswandeling (4,8 km of 9,6 km) Dag 2: Nijmegen - Beek (16 km) Dag 3: Beek - Groesbeek (15 km) Dag 4: Groesbeek - Molenhoek (16 km)
Zwaarte van de trektocht **
De wandelingen die wij hebben uitgezet voor het Rijk van Nijmegen zijn rond de 15 kilometer per dag. Elke wandeling (behalve de stadswandeling) kent een vlak gedeelte en een heuvelachtig gedeelte over de stuwwal waarbij je meerdere korte (en soms voor Nederlandse begrippen best steile) stukjes stijgen en dalen tegenkomt.

 

Diners:

We laten de keus voor het avondeten graag aan u zelf over. Soms kan er bij het hotel gegeten worden, maar overal zijn er meerdere restaurantjes in de buurt. Nu in coronatijd maken wij graag alvast een reservering voor u in het restaurant van het hotel.

Reisverslag schrijven Er zijn nog geen reisverslagen voor deze reis geplaatst.