Wandelvakanties Trektocht Rijk van Nijmegen - Wandelvakantie Nederland, Nijmegen
Vind de reis die bij u past:

Trektocht Rijk van Nijmegen - Reisnr: 921

Wandelvakantie Nederland, Nijmegen


 • Ook in de winter
 • Wandelvakanties
 • Wandelen in Nederland

Ons binnenste buitenland, zo wordt het Rijk van Nijmegen ook wel genoemd. Wij laten u genieten van een stadswandeling door de oudste stad van Nederland naar de heuvels bij Groesbeek. Vanaf de Waalkade loopt u zo de natuur in en bent u onderweg naar de Ooijpolder, bewandelt u de Duivelsberg en is het genieten van de fraaie Mokerheide.

Reissom Rijk van Nijmegen 2023


 2-Persoonskamer*  

 1-Persoonskamer  

samenreizend  

 1-Persoonskamer 

alleenreizend 

 1 jan - 31 mrt  
 aankomst zo t/m wo 
            € 285          € 450          € 495
 1 jan - 31 mrt  
 aankomst do t/m za
            € 305          € 485          € 530
 1 apr - 30 jun 
 1 sep - 31 dec 
 aankomst zo t/m wo
            € 310           € 495           € 545
 1 apr - 30 jun 
 1 sep - 31 dec 
 aankomst do t/m za
            € 330          € 535          € 580
 1 jul - 31 aug 
 aankomst zo t/m wo
            € 335          € 520          € 565
 1 jul - 31 aug 
 aankomst do t/m za
            € 355          € 560          € 599

* Deze prijs is per persoon indien u met 2 personen in een 2-persoonskamer verblijft.

Duur: Rijk van Nijmegen: 4 dagen/ 3 nachten/ 4 wandeldagen

Type reis: Trektocht 
Inbegrepen:

 • 3x Overnachting
 • 3x Ontbijt
 • 3x Lunchpakket (wandeldag 2, 3 en 4)
 • Bagagevervoer (maximaal 1 koffer van 20 kilo p.p.)
 • Kaartmateriaal
 • Routebeschrijving
 • GPS-bestanden
Niet inbegrepen: Diners, toeristenbelasting, heen- en terugreis, eventuele transfers

Reserveringskosten: € 25 per boeking, € 2,50 Calamiteitenfonds en SGR-bijdrage van € 5,00 p.p.

Bij te boeken: U kunt deze reis naar wens aanpassen/ verlengen, een greep uit de extra opties:

 • Extra voorovernachting of verlenging in Nijmegen
 • Extra overnachting Beek of Groesbeek
 • Een extra overnachting op basis van logies/ontbijt is te boeken vanaf € 65,- per persoon per nacht.
Accommodatie:  U verblijft in prima 3 sterren hotels. 
Hond: Niet toegestaan
GPS data: Beschikbaar
Routebeschrijving: U ontvangt het informatiepakket met de routebeschrijving circa twee weken voor vertrek thuis.
Zwaarte: 1/2 sterren

Periode: Dagelijks vertrek mogelijk tussen 1 januari en 31december (behalve van 14 juli 2023 t/m 22 juli 2023 in verband met de Nijmeegse vierdaagse).

Bijzonderheden: Er kan een toeslag gelden tijdens de feestdagen, als dit het geval is dan nemen wij contact met u op om te overleggen.

Iedere Nederlander kent de stad Nijmegen (van naam), tijdens de stadswandelingen zult u versteld staan van alle historie die u in de stad aantreft. Na een heerlijke overnachting in de stad trekt u de natuur in. Ten oosten van Nijmegen ligt de Ooijpolder, hier wandelt u door de riviernatuur en kunt u zomaar wilde paarden, bevers of rode geuzen tegenkomen.
Het natuurgebied de Mookerheide dankt haar bijzondere landschap aan de voorlaatste ijstijd, zo’n 160.000 jaar geleden. Voortstuwende gletsjers creëerden als een oprollend tapijt heuvels en dalen van zand, grind en keien. Nu is het een fraai heideveld met machtige eiken, grazende Galloway runderen en fenomenale vergezichten.

Tussen Beek en de Nederlands-Duitse grens vind je de Duivelsberg. Deze 76 meter hoge heuvel is een prachtig natuurgebied vol met loofbomen, vooral de tamme kastanje ziet u hier volop. Het Rijk van Nijmegen is daarmee een afwissende trektocht waar het volop genieten is voor elke wandelaar. 


Dagschema (4 dagen/ 3 nachten/ 4 wandeldagen) 

Dag 1: Aankomst in Nijmegen. Stadswandeling Nijmegen  (4,8 km of 9,6 km)

U wandelt vanaf het station door het Kronenburgerpark naar het centrum van Nijmegen. Onderweg komt u langs diverse kapelletjes en kerken. Maar ook de oudste winkelstraat van Nederland wordt niet overgeslagen. Uiteraard komt u langs vele terrasjes en heerlijke restaurantjes, neem de tijd om lekker te genieten. Het tweede gedeelte van de wandeling zal vooral over de dijk langs de Waal zijn. U overnacht in het centrum van Nijmegen, dus u heeft alle gelegenheid om ook ’s avonds nog te genieten van deze geweldige stad.

 

Dag 2: Nijmegen – Beek (16 km)

Vandaag wandelt u vanuit Nijmegen via de Ooijpolder naar Beek. De Ooijpolder ligt ten oosten van de stad Nijmegen aan de Waal. Het wordt gekenmerkt door een uitgestrekt landschap met kleine dorpen, boerderijen, mooie natuur, met steeds het zicht op de imponerende stuwwal. U overnacht in het pittoreske dorp Beek, wat zijn naam dankt aan de vele bronnen die op de heuvelrug ontspringen.

 

Dag 3: Beek - Groesbeek (15 km)

De derde dag wandelt u van Beek naar Groesbeek. U loopt langs de kabouterboom – een tamme kastanje en de dikste boom van Nederland- en over de Duivelsberg waar de eerste kastanjebomen 2000 jaar geleden door de Romeinen zijn geplant. In het tweede gedeelte  wandelt u een stukje van het Pieterpad – dit pad loopt van Groningen naar Limburg – en komt u langs de Canadese begraafplaats. U overnacht in Groesbeek, het wijndorp van Nederland. Zes wijnboeren maken hier een keur aan heerlijke wijnen.

 

Dag 4: Groesbeek - Molenhoek (16 km). 

De laatste wandeldag begint in Groesbeek en u wandelt via de St. Jansberg naar de Mookerheide. Dit natuurgebied met uitgestrekte heidevelden en mooie bossen heeft een rijke
geschiedenis. Zo zijn er twee oude verdedigingswerken uit de 17e eeuw te bewonderen. Neem ook een kijkje in de uitzichttoren de Mookerschans, bij helder weer kunt u de dubbele kerktoren van Cuijk zien liggen. Uw de wandeling eindigt bij het station van Molenhoek. U neemt hier de trein terug naar Nijmegen om de bagage op te halen of om van een extra overnachting in Nijmegen te genieten.

Na de wandeling is het einde van het arrangement.


Dagschema Rijk van Nijmegen Dag 1: Nijmegen stadswandeling (4,8 km of 9,6 km) Dag 2: Nijmegen - Beek (16 km) Dag 3: Beek - Groesbeek (15 km) Dag 4: Groesbeek - Molenhoek (16 km)
Accommodatie 
U verblijft in 3 sterren hotels.
 • Diners: we laten de keus voor het avondeten graag aan u zelf over. Soms kan er bij het hotel gegeten worden, maar overal zijn er meerdere restaurantjes in de buurt. Nu in coronatijd maken wij graag alvast een reservering voor u in het restaurant van het hotel.

Bereikbaarheid
De start van de wandeling begint in het centrum van Nijmegen waar tevens uw eerste overnachting plaatsvindt.
Per trein: U kunt aankomen met het openbaar vervoer op het Centraal Station van Nijmegen.

Per auto: Wanneer u met de auto komt kunt u tegen betaling parkeren in het Centrum of kunt u parkeren bij Transferium Nijmegen Waalsprinter. Vanaf het Transferium gaat er iedere 15 minuten een bus naar het centrum van Nijmegen.

Zwaarte van de trektocht (1/2 sterren)
De wandelingen die wij hebben uitgezet voor het Rijk van Nijmegen zijn rond de 15 kilometer per dag. Elke wandeling (behalve de stadswandeling) kent een vlak gedeelte en een heuvelachtig gedeelte over de stuwwal waarbij je meerdere korte (en soms voor Nederlandse begrippen best steile) stukjes stijgen en dalen tegenkomt.

 

Reisverslag schrijven

Ingezonden door: C.Klarenbeek

Reis: Rijk van Nijmegen
Augustus 2021- Deze tocht gelopen met mijn kleinzoon van 12. Op zich al een hele uitdaging. Dag 1 de wandeling langs de Spiegelwaal gelopen. De stad was erg druk, ivm de vakantie nog. Dag 2 door oa de Ooipolder was het lekker rustig lopen, door de begroeiing vielen de uitzichten wat tegen.Wij sliepen in een Flecher Hotel en moesten daardoor een stukje afwijken van de route. Het hotel was verder prima. Zwembad op tijdslot [dat wel] en een zeer luxe ontbijt. Dag 3. Ff zoeken om de route weer op te pakken, maar dan heb je een prachtige wandeldag, die soms best pittig is. Ook ons 3-de hotel lag van de route, maar dat was zeker de moeite waard. We kregen een 4-persoons appartement, volledig ingericht met een pas voor de welness [fitness, zwembad en sauna’s ] Zwemmen na een dag klimmen is een heerlijkheid, zeker voor een 12 jarige. Sauna voor oma. Dag 4 was ook voor ons goed te doen, maar pittig door de klimmetjes. Een verrassing dat je zo vanuit het bos het station van Molenbroek oploopt. Wij hebben gelopen vanuit het boekje, goede omschrijving van de route en de informatie die er bij staat over de omgeving hebben wij als zeer waardevol ervaren. Af en toe even kijken op de GPX of we op het juiste pad zaten. Een fijne reis, lunchpakketten fijn dat die er bij zitten, bagagevervoer top geregeld. Bedankt..

Ingezonden door: Blom

Reis: Rijk van Nijmegen
juni 2021- Zeer mooie en afwisselende wandelreis, bedankt! We hebben genoten.

Ingezonden door: Marjan van der Hoeven

Reis: Rijk van Nijmegen
Juni 2021- Prachtige wandelvakantie, stadstour fijn om te doen, de Ooijpolder zo mooi, indrukwekkend om op de Canadese begraafplaats te kijken, leuke plaatsen waar we in prima hotels overnachten! De Mookerheide was zo prachtig! Het reisbureau had alles keurig geregeld, koffers stonden al op ons te wachten in de hotels, we hebben ons goed vermaakt!

Ingezonden door: Den Ouden

Reis: Rijk van Nijmegen
Juni 2021- Wij hebben 4 dagen gewandeld in en om Nijmegen. Prachtige wandelingen, heerlijk geslapen en ontbeten Ruime lunchpakketen mee voor onderweg. Kortom, zeker voor herhaling vatbaar!!!

Ingezonden door: Christiaan & Wieny

Reis: Trektocht Rijk van Nijmegen
Mei 2021- Prachtige wandelingen, alle vier de dagen, genoten van Nijmegen en omgeving. Mooie stad, en afwisseling van polder en bos, aanrader!

Ingezonden door: Jose van Keken

Reis: Rijk van Nijmegen
April 2021- Fijne wandelvakantie. Wat een prachtige omgeving. Hotelovernachtingen waren ondanks de coronabeperkingen prettig. Overal vriendelijk geholpen en lekkere lunchpakketten mee gekregen. Na corona vast nog leuker om te doen, veel leuke horeca onderweg die nu helaas dicht was.