Eilanden/ kustwandelingen Costa Brava Kustwandeling - Wandelvakantie Spanje, Costa Brava
Vind de reis die bij u past:

Costa Brava Kustwandeling - Reisnr: 408

Wandelvakantie Spanje, Costa Brava


  • Eilanden/ kustwandelingen
  • Wandelvakanties

Wandelen aan de Costa Brava: al wandelend over het kustpad van de Cami de Ronda ontdekt u een andere kant van dit gedeelte van de kust. Vroeger werd deze route door smokkelaars gebruikt. Nu biedt ze steeds weer nieuwe vergezichten op idyllische rotsenbaaitjes en vissersdorpjes.

Reissom Costa Brava Kustwandeling 2023 

  2-Persoonskamer* 

 1-Persoonskamer 

 1 apr - 31 mei 
€ 695
€ 905
 1 jun - 30 jun
€ 810
€ 1010
 1 jul - 31 aug
€ 995
€ 1295
 1 sep - 30 sep
€ 810€ 1010
 1 okt - 31 okt      € 695        € 905

 * Prijs per persoon indien u met 2 personen in een 2-persoonskamer verblijft.

Er geldt geen toeslag voor solo-reizigers. 

Duur: 7 dagen/ 6 nachten/ 5 wandeldagen

Type reis: Trektocht
Inbegrepen:

  • Overnachting op basis van ontbijt en diner
  • Bagagevervoer (1 stuk p.p. van maximaal 20 kilo is toegestaan)
  • Wandelkaart en Topo-Aktief wandelgids

Niet inbegrepen: lunches, heen- en terugreis
Reserveringskosten: € 25 per boeking, € 2,50 Calamiteitenfonds en SGR-bijdrage van € 5,00 p.p.

Bij te boeken - taxitransfer 
Luchthaven Girona-s'Agaro:  €100,- (1 tot 4 personen)
Begur - luchthaven Girona: €100,- (1 tot 4 personen)
Accommodatie: zeer goede ***hotels en ****hotel, 2-persoonskamers met douche en toilet.
Zwaarte: 1/2 sterren
GPS data: Beschikbaar

Routebeschrijving: U ontvangt het informatiepakket met de routebeschrijving in het Nederlands circa twee weken voor vertrek thuis.
Afstand: Utrecht – S’ Agaró 1470 km
Periode:  Dagelijks vertrek mogelijk tussen 1 april en 31 oktober. Juli en augustus zijn erg warm om te wandelen.

Het kustpad Cami de Ronda werd vroeger door smokkelaars gebruikt, die hun contrabande in kreken aan land brachten. Langs een reeks van rotsenbaaitjes komt u in vissershaventjes zoals dat van Palamos, langs middeleeuwse kerken, straatjes en stadswallen en langs een botanische tuin. In Palafrugell kunt u een bezoek brengen aan het kurkmuseum. Elke avond verblijft u in een comfortabel hotel in een van de charmante plaatsjes waar u ook lekker kunt eten.


Dagschema kustwandeling Costa Brava (7 dagen/ 6 nachten/ 5 wandeldagen)
Dag 1: Aankomst in S’Agaró.

Dag 2: Wandeling over de Cami de Ronda langs de kust met enige pittoreske baaitjes naar Palamós / La Fosca (14 km, 4.30 uur).

Dag 3: Wandeling van La Fosca langs de ruïnes van Sant Esteve naar Calella de Palafrugell (8 km, 2.30 uur).
Onderweg of ’s middags kunt u de botanische tuin van Cap Roig bezoeken.

Dag 4: Wandeling van Calella via de oude stad Palafrugell in het binnenland naar Llafranc (12 km - 3.30 uur). Deze etappe bestaat uit 2 delen. Deel A beschrijft de route van Calella naar Palafrugell (7 km, 2 uur) en deel B de route van Palafrugell naar Llafranc (5 km, 1.30 uur).

Dag 5: Wandeling van Llafranc via de hermitage van Sant Sebastia en de gemoedelijke badplaats Tamariu naar het fraaie oude plaatsje Begur (12 km, 4.15 uur).

Dag 6: Rondwandeling vanuit Begur; naar de kust bij Punta de la Creu (9 - 14 km, 2.30 - 4 uur) of naar het vestingstadje Pals (11 km, 3.45 uur).

Dag 7: Na het ontbijt is het einde van het arrangement.

 

Dagschema kustwandeling Costa Brava 1. Aankomst in S’Agaró. ****hotel s'Agaro 2. Wandeling over de Cami de Ronda naar Palamós / La Fosca (14 km, 4u30) ***Hotel Ancora 3. Wandeling van La Fosca naar Calella de Palafrugell (8 km, 2u30). ***hotel Sant Roc 4. Wandeling van Calella naar Llafranc. (12 km) ***Hotel Llafranc 5. Wandeling van Llafranc naar het fraaie oude plaatsje Begur (12 km, 4u) ***hotel Classic 6. Rondwandeling vanuit Begur, 9 - 14 km) of naar het vestingstadje Pals (12 of 16 km, 5u). ***hotel Classic 7. Einde arrangement

Wandelen langs de Costa Brava
Dit gebied ligt iets ten noorden van het drukste gedeelte van de Costa Brava met badplaatsen als Tossa en Lloret de Mar. Waar echter de kust het meest woest is, waar rotsen idyllische kleine baaitjes omsluiten, hebben de meeste plaatsjes hun oude karakter redelijk weten te behouden, al worden hier ook hoge hotels gebouwd. Het mooiste gedeelte van de Costa Brava ligt hier.

Accommodatie
U verblijft in vier verschillende ***hotels en 1 ****hotel.
- In ’s Agaro verblijft u in een zeer rustig gelegen ****'s Agaro hotel met zwembad.
- In Palamós / La Fosca overnacht u in het ***Ancora hotel met zwembad.
- In Calella de Palafrugell overnacht u in een comfortabel ***hotel Sant Roc met een groot terras met fraai uitzicht over de kustlijn.
- In LlaFranc overnacht u in een ***hotel Terramar aan de boulevard.
- In Begur overnacht u 2 nachten in ***Spahotel Classic in het oude centrum, met een uitstekende Catalaanse keuken.
Het kan een enkele keer voorkomen dat u in een ander hotel overnacht.
Alle hotels beschikken over een goede keuken. Alle hotels hebben hun eigen karakter.

Bereikbaarheid
Met auto: de afstand van Utrecht naar s’Agaro bedraagt 1470 km. Vanaf het eindpunt Begur keert u per taxi of bus terug naar het beginpunt (30 km).
Openbaar vervoer: met de Thalys en/of TGV door Frankrijk naar Girona (reistijd ongeveer 13 uur). Vanuit Girona neemt u een bus of taxi (31 km)
Vliegen: de dichtstbijzijnde luchthaven is Girona. Ook kunt u naar de verder weg gelegen luchthaven van Barcelona vliegen.
Taxitransfer van Girona luchthaven naar s'Agaro en vanuit Begur naar luchthaven Girona: euro 85 per rit (max. 4p)

Zwaarte van de trektocht (2 sterren)
De wandelingen aan de Costa Brava variëren van 8 tot 14 km en voeren langs een rotsachtige kust met geringe hoogteverschillen (tot ca. 200m per dag). Het pad voert hier en daar over rotsen, een enkele keer over het strand en soms moet u trappen nemen. Op 2 dagen heeft u de keus tussen korte en langere wandelingen. De langste wandeling is 16 km, maar u kunt die dag ook een kortere wandeling van 9 km maken. Door de geringe lengte van de etappes waarderen wij de zwaarte met 1 tot 2 sterren. Classificatie sterren: 1(licht) t/m 5 sterren(zwaar).

Het weer
Catalonië kent een mediterraan klimaat met hete en droge zomers, zachte en regenrijke winters. Het voor- en najaar zijn het meest geschikt voor wandelingen.

Verlenging
U kunt verlengen met een verblijf in Girona of Barcelona.

Reisverslag schrijven

Ingezonden door: Egbert Kappert

Reis: Costa Brava
Juni '19 - De Cami de Ronda is een mooie relaxte wandelreis in een prachtige natuur met schitterende uitzichten. Vooral de gedeelten langs de kust met steile kliffen afgelegen baaitjes, zandstranden (El Golfet baai!) zijn zeer mooi aangelegd. De Costa Brava kust leent zich daar uitstekend voor. In de middeleeuwse dorpjes: Palamos, Palafrugell en vooral ook Begur en Pals proef je op een terras onder de Romaanse bogen op het plein de sfeer van het vroegere landleven. Ook de route langs Aiguablava, Fornells en Platja Fonda (grijs zand!) en Cap de Begur en Punta de la Creu zijn zeer aan te bevelen! Vriendelijke mensen, goede hotels, lekker eten : In de Baix Emporda vind je de Dolce Vita a la Catalana! Ik had mooi weer (24 graden) en alles was goed georganiseerd.

Ingezonden door: Marjan van Kampen

Reis: Costa Brava
Mei '18 - Een beetje late reaktie,maar onze week in Costa Brava van 19 april tot en met 26 april was prima. Het laatste hotel in Begur is het minst gezellig(geen receptie/balkon met blinde muur),maar alle andere hotels waren voor ons heel luxe. Mooie wandelroutes.

Ingezonden door: F.W. Hannink-Kanis

Reis: Costa Brava
Okt. '17 - Het was een fantastisch mooie reis. Er zijn redelijk wat trappen tijdens de reis. Tijdens de tweede etappe is het raadzaam een lunchpakket mee te nemen, er zijn geen restaurants op dat stuk. Zo af en toe viel onze mond open bij het zien van weer een prachtig hotel.

Ingezonden door: Kees Loogman

Reis: Costa Brava
Juni '17 - We hebben genoten van de wandelingen langs de kust: schitterende uitzichten, mooie natuur, leuke plaatsjes waar veel te zien valt. De sfeer was relaxed en vriendelijk. De wandelpaden waren over het algemeen goed en ook duidelijk gemarkeerd. Op sommige plaatsen moet je géén last van hoogtevrees hebben, vooral daar waar de hooggelegen paden niet altijd even gemakkelijk te belopen zijn. De een zal het een uitdaging noemen, de ander (met hoogtevrees) vindt het eng. De hotels onderweg waren stuk voor stuk een verrassing in de goede zin van het woord. Gastvrije mensen, goede kamers en mooi gelegen. Qua hotels vonden wij Sant Roc in Calella de Palafrugell een hoogtepunt. Het stadje Begur, aan het eind van het traject, was interessanter en mooier dan we verwacht hadden. Suggestie: bij de Tourist Information is een gratis stadswandeling te krijgen die je in een paar uur alle mooie plekken van Begur laat zien, zoals torens en ‘Cubaanse’ huizen.

Ingezonden door: Janny Rijks Lutke

Reis: Costa Brava
Mei '17 - Prachtige wandelvakantie, die voor de beginnende wandelaar goed te doen is. Mooie accomodaties. Als een smokkelaar zo zijn weg moet begaan, zou ik elke dag willen smokkelen!

Ingezonden door: groepje Annelies

Reis: Costa Brava
Juni 2016 - We hebben zeer genoten van onze Costa Brava reis, we hebben ook zeer geboft met het uitstekende wandelweer. Alles was prima georganiseerd, waarvoor onze dank. We waren over het algemeen zeer tevreden over de uitstraling, ligging, ontbijt en kamers. Tegenvaller was het diner in hotel Ancora in La Fosca, dit was echt beneden de maat. Qua ligging was het hotel in Calella -San Roc- onze favoriet en qua diner het hotel in Llafranc. We vonden het leuk dat alle hotels sfeervol waren en een zekere geschiedenis hadden. Het was fijn om na een dag buiten steeds in een aardige locatie aan te komen.

Ingezonden door: W. van Vliet

Reis: Costa Brava
We hebben in ieder geval een fantastische reis gehad. Het was helemaal goed, zowel de wandelingen als de overnachtingshotels. Deze waren super en ook goed van eten en drinken. We hadden ook goed wandelweer rond de 20 en 24 gr. Enkele hele zonnige en enkele wat mindere dagen, maar totaal geen regen van betekenis.