Eilanden/ kustwandelingen Wandelvakantie Costa Brava Emporda - Wandelvakantie Spanje, Costa Brava
Vind de reis die bij u past:

Wandelvakantie Costa Brava Emporda - Reisnr: 407

Wandelvakantie Spanje, Costa Brava


  • Wandelvakanties
  • Eilanden/ kustwandelingen

Dit prachtige wandelgebied, de Alt Emporda, ligt ten noorden van de drukbezochte plaatsen aan de Costa Brava. Zuidelijk hiervan ligt Baix Emporda. Hier loopt het smokkelaarspad, dat werd gebruikt om uit te kijken naar piraten en dat langs de zee veel aardige doorkijkjes telt.

Costa Brava Emporda Reissom 2023 

  2-Persoonskamer*

 1-Persoonskamer samenreizend 

 1-Persoonskamer alleenreizend 
 

 

 maart en 

april  

 

 mei en
 oktober 

 juni en

 september 

 maart en

april 

 mei en

oktober 

juni en

september 

 maart en

 april 

  mei en

 oktober

 juni en

 oktober  

 A standaard: Alt Emporda 
€ 685 
€ 785
€ 830
€ 940
€ 1040€ 1080 € 1065 € 1165 € 1208
 B standaard: Baix Emporda
€ 715
€ 840
€ 870
€ 995
€ 1120
€ 1150
 € 1130 € 1250 € 1280
 C standaard: A + B€ 1330
€ 1545
€ 1620
€ 1825
€ 2040
€ 2110
 € 1995 € 2205 € 2275
          
 A plus**: Alt Emporda€ 825
€ 925
€ 970
€ 1085
€ 1175 
€ 1220 
 € 1200 € 1295 € 1340
 B plus**: Baix Emporda€ 885
€ 1015
€ 1040
€ 1165
€ 1295€ 1320
 € 1295 € 1420 € 1450
 C plus**: A + B€ 1620
€ 1835
€ 1910
€ 2110
€ 2325
€ 2400
 € 2275 € 2485 € 2555

 *Deze prijs geldt indien u met 2 personen in een 2-persoonskamer verblijft 

** Bij het plus-arrangement verblijft u in een kamer met zeezicht of u krijgt een upgrade naar een luxer hotel

De vertrekdatum bepaald de prijs in de kolom.

I.v.m. het hoogseizoen zijn de prijzen op aanvraag in juli en augustus. Informeer naar de mogelijkheden. 

Duur:

  • Arrangement A: 7 dagen/ 6 nachten/ 5 wandeldagen
  • Arrangement B: 8 dagen/ 7 nachten/ 6 wandeldagen
  • Arrangement C: 13 dagen/ 12 nachten/ 11 wandeldagen

Type reis: Trektocht 

Inbegrepen:

  • Welkomstontmoeting
  • Verblijf op basis van logies/ ontbijt
  • Bagagevervoer (1 stuk p.p. van maximaal 20 kg)
  • Informatiepakket

Niet inbegrepen: Eventuele transfer op dag 4 (€ 10 p.p.), toeristenbelasting, overige maaltijden, transfer heen/terug naar de luchthaven. 

Reserveringskosten: € 25 per boeking, € 2,50 Calamiteitenfonds en SGR-bijdrage van € 5 p.p.

Bij te boeken: 
Extra nacht(en) in Sant Pere Pescador: 

- 2-pers. kamer: € 85 per persoon
- 1-pers. kamer € 145 per persoon


Taxi van en/of naar start- of eindpunt - prijs per taxi (max 4 pers.):
Girona naar Llançà: € 200
Barcelona naar Llançà: € 380

--------------------------------------------------------------------------------------------

Girona naar Sant Pere Pescador: € 120

Barcelona naar Sant Pere Pescador  € 280 
--------------------------------------------------------------------------------------------

Girona naar Sant Feliu: € 100

Barcelona naar Sant Feliu:  € 265

 

Accommodatie: Goede 2/3 sterren hotels
GPS data: Beschikbaar
Afstand: Utrecht – Girona 1470 km
Zwaarte: 2 sterren
Periode: Dagelijks vertrek mogelijk tussen 1 maart - 30 juni en 1 september - 31 oktober. Indien u wenst te vertrekken tussen 1 juli en 31 augustus zijn beschikbaarheid en prijzen op aanvraag. 

De wandelroute door Costa Brava Emporda volgt allereerst de GR11 vanuit Vilamaniscle naar de vuurtoren Cap de Creus (het Nationaal Park Cap de Creus).  De route loopt vervolgens langs het 'huis' museum van Dali in Port Lligat, via Rosas en het Natuurpark Aiguamolls; een groot moerasgebied met vele vogelsoorten, eindigend in Sant Pere Pescador.

 

Dit gebied ligt ten zuiden van de grens met Frankrijk en ten noorden van het drukste gedeelte van de Costa Brava met badplaatsen als Tossa de Mar, Lloret de Mar en Blanes. Waar de kust het meest woest is en waar de rotsen idyllische kleine baaitjes omsluiten, hebben de meeste plaatsjes hun oude karakter redelijk weten te behouden, al worden hier ook hoge hotels gebouwd. Het mooiste gedeelte van de Costa Brava ligt hier.

Deel A: De wandeling leidt door een uitzonderlijk mooi gebied en tevens ontdekt u de geschiedenis en de manier van leven van de kunstenaars die verliefd werden op dit landschap, zoals Picasso, Dalí, Matisse en vele anderen. Ook de overweldigend Spaanse atmosfeer nodigt uit deze regio te verkennen.

 

Deel B: De Cami de Ronda biedt toegang tot baaien waar vroeger schipbreuk werd geleden en waar men uitkeek naar piraten die de kust afstroopten. Tegenwoordig kunt u er rustig genieten en verborgen baaien ontdekken.


Dagschema: Arrangement A (7 dagen/ 6 nachten/ 5 wandeldagen)

Dag 1: Llançà
U wordt ontvangen door een plaatselijke gids die u voorziet van kaarten en GPS-tracks. Uw eerste overnachting vindt plaats in Llançà.

Dag 2: Portbou - Llançà (12km)
U heeft een transfer van Llançà naar Portbou. U volgt de GR92 (GR loopt door Catalonië naar Valencia), afwisselend langs de kust en de bergen met uitzicht op zee. Alvorens aan te komen in Colera loopt u door de wijnvelden van La Pineda van de wijnmakerij Hugas del Battle. Daarna gaat de route via het Garbet strand en Cabo de Ras naar Llançà. Overnachting in Llançà.

Dag 3: Llançà - Port de la Selva (13km)
U volgt weer de GR11 en passeert het klooster van Sant Pere de Rodes (520m). Dit adembenemende monument heeft zijn oorsprong in 878, hoewel de definitieve bouw dateert uit de 11e en 13e eeuw, toen het een pelgrimscentrum werd. Eenmaal boven gekomen is het raadzaam om ook naar het kasteel San Salvador de Verdera (671m) te klimmen. U daalt naar het Cap de Creus N.P. Overnachting in El Port de la Selva.

Dag 4: Port de la Selva - Cadaques (23km of met transfer 14km) *
Naar keuze: transfer van Port de la Selva naar de vuurtoren van Cap de Creus (€ 10 p.p. ter plekke betalen) of er naar toe lopen. U passeert Cap de Creus, een magische plek waar de Pyreneeën “eindigen”. Hier komt vaak de wind uit zee, de Tramontana genoemd, waardoor de omgeving van de kaap op een maanlandschap lijkt. Aankomst in Port Lligat langs een schilderachtig, maritiem pad omgeven door oude “droge steen” muren (zonder specie). U passeert nabij het Dalimuseum, waarna u daalt naar Cadaqués. In het verleden was Cadaqués afhankelijk van de visserij en de wijnbouw. In het begin van de 20e eeuw vestigden een aantal bekende Spaanse kunstenaars zich in het pittoreske dorpje, zoals Federico Garcia Lorca, Pablo Picasso en Joan Miró. De surrealistische kunstenaar Salvador Dali had een villa in Port Lligat, dat nu een museum is. Overnachting in Cadaques.

Dag 5: Cadaqués - Rosas (20km)

Dag van contrasten. U volgt een pad door het stille zuidelijk deel van het N.P. naar Cala Montjoi en vervolgens een deel van het Cami de Ronda (smokkelaarspad). Langs grotten en populaire stranden bereikt u Rosas. Overnachting in Rosas.

Dag 6: Rosas - Sant Pere Pescador (21km)
De wandeling voert door Empuriabrava, een stadje aangelegd voor het toerisme waar men dankzij de vele kanalen (totaal 30 km lang) bij de eigen woning met een boot kan aanleggen. U volgt de GR92 naar Aiguamolls de l’Emporda, een waterrijk gebied waar veel vogels nestelen. Overnachting in Sant Pere Pescador.

Dag 7: Na het ontbijt eindigt arrangement A. 


Dagschema: Arrangement B (8 dagen/ 7 nachten/ 6 wandeldagen)
Dag 1: Aankomst in het vissersdorp Sant Pere Pescador

Als u vroeg aankomt, kunt u een bezoek brengen aan het strand. Ontvangst door een plaatselijke gids die u voorziet van kaarten en GPS-tracks en toelichting geeft bij de afzonderlijke trajecten.

Dag 2: Sant Pere Pescador - L' Escala (15km)
U wandelt over het strand en vervolgens over de GR92 iets verder van de kust af langs een riviertje en kanaaltjes van Aiguamolls N.P. U komt vervolgens langs de opgravingen van Empuries aan de kust, met ruïnes van een grote Griekse en Romeinse nederzetting. Overnachting in een hotel ten oosten van L’Escala aan een baai gelegen.

Dag 3: L'Escala - Torroella de Montgrí (21km)
U volgt de kust tot Punta Ventosa. Dan loopt u via de GR92 door het massief van Montgri het binnenland in naar het kasteel van Montgri. Hier heeft u een fraai uitzicht op de Pyreneeën, de Emporda-vlakte en de Middellandse zee. U daalt naar Torroella. Overnachting in Torroella de Montgri.

Dag 4: (dag 9) Torroella de Montgrí – Begur (18km)
U wandelt langs de rivier Ter naar de kust en heeft uitzicht op de kleine Medes eilanden. U wandelt langs het strand naar Sa Riera, waarna u naar het hotel in het middeleeuwse stadje Begur klimt.
Begur is bekend om zijn middeleeuws kasteel, de verdedigingstorens uit de 16e eeuw tegen piraten, de gotische kerk en de 19e eeuwse “Indianenhuizen” (d.w.z. gebouwd door teruggekeerde kolonialen). Overnachting in Begur.

Dag 5:  Begur - Calella de Palafrugell (14km)
Het pad voert door mediterraans bos, kruist kleine ongerepte baaien en biedt een adembenemend uitzicht op de Middellandse Zee. U passeert enkele charmante dorpen, zoals Tamariu, Llafranc en het vissersdorp Calella de Palafrugell. Overnachting in Calella de Palafrugell.

Dag 6: Calella de Palafrugell - Palamós (12km)
Dit is één van de meest spectaculaire trajecten, waarbij u kleine baaien en ongerept strand passeert. U wandelt door mediterrane bossen met dennen, eiken en olijfbomen. U eindigt in Palamós met een vissershaven die nog steeds in gebruik is, een vismarkt voor professionele inkopers en een interessant Visserijmuseum. Overnachting in Palamós.

Dag 7: Palamós - Sant Feliu de Guíxols (14km)
Deze laatste dag volgt u het “Cami de Ronda” kustpad. U passeert zand- en steenstrand alsmede kleine tunnels uitgehakt in de rotsen. De wandeling eindigt in Sant Feliu de Guíxols. Overnachting in Sant Feliu de Guíxols.

Dag 8:  Na het ontbijt einde van het arrangement.  


Dagschema: Arrangement C (13 dagen/ 12 nachten/ 11 wandeldagen)*

Dag 1: Llançà

Dag 2: Portbou - Llançà (12km) 

Dag 3: Llançà - Port de la Selva (13km) 

Dag 4: Port de la Selva - Cadaques (23 of met transfer 14km)  

Dag 5: Cadaqués - Roses (20km) 

Dag 6: Roses - Sant Pere Pescador (21km) 

Dag 7: Sant Pere Pescador - L' Escala (15km) 

Dag 8: L'Escala - Torroella de Montgrí (21km) 

Dag 9: (dag 9). Torroella de Montgrí – Begur (18km) 

Dag 10:  Begur - Calella de Palafrugell (14km) 

Dag 11: Calella de Palafrugell - Palamós (12km) 

Dag 12: Palamós - Sant Feliu de Guíxols (14km) 

Dag 13:  Na het ontbijt einde van het arrangement.  

*Zie uitgebreide informatie A en B. 

Dagschema: Wandelvakantie Costa Brava Emporda A. Alt Emporda, van Vilamaniscle naar Sant Pere Pesacador 1. Overnachting in Llançà, transfer vanaf luchthaven is bij te boeken 2. Transfer naar Portbou.Portbou-Llançà (12 km) 3. Llançà - Port de la Selva (13 km) 4. Port de la Selva - Cadaques (23 of 14 km) * 5. Cadaqués - Roses (20 km) 6. Roses - Sant Pere Pescador (21 km) 7. Sant Pere Pescador. Vertrek of verlenging B. Baix Emporda, van Sant Pere Pescador naar Sant Feliu de Guixols 1. Sant Pere Pescador 2. (of 7) Sant Pere Pescador-L'Escala (15km) 3. (of 8) L'Escala-Torroella de Montgrí (21km) 4. (of 9) Torroella de Montgrí – Begur (18km) 5. (of 10) Begur-Calella de Palafrugell (14km) 6. (of 11) Calella de Palafrugell-Palamós (12km) 7. (of 12) Palamós-Sant Feliu de Guíxols (14km) 8. (of 13) Sant Feliu de Guíxols. Vertrek

Accommodatie

U verblijft in goede 2 sterren en 3 sterren hotels.


Bereikbaarheid

Met auto: de afstand van Utrecht naar Girona bedraagt 1470 km. U heeft een transfer naar het startpunt van de wandeling. Vanaf het eindpunt kunt u gemakkelijk naar Figueres of Girona terugkeren.
Openbaar vervoer: met Thalys en/of TGV door Frankrijk naar Girona. De reistijd is ongeveer 13 uur.
Vliegen: de dichtstbijzijnde luchthaven is Girona.

Klimaat - beste reistijd
Catalonië kent een mediterraan klimaat met hete, droge zomers en zachte, regenrijke winters.
Het voor- en najaar zijn het meest geschikt voor deze wandelingen.


Zwaarte van de trektocht (2 sterren)

De wandelingen langs de Catalaanse kust variëren van 12 km tot 23 km per dag, waarbij de langste wandeling kan worden ingekort tot 14 km met behulp van een transfer (zonder extra kosten). De wandelingen voeren langs een rotsachtige kust met enkele hoogteverschillen. Graag noemen we wandeling A dag 3, waar u naar het klooster tot 520m klimt en eventueel door kunt klimmen naar het kasteel (671m). Enige wandelervaring voor deze reis is wel vereist, daar er af en toe pittig geklommen en gedaald moet worden. Gemiddeld klimt u ongeveer 200m per dag.  Het pad voert onder andere over rotsen, over het strand en soms moet u trappen nemen. Classificatie sterren: 1 (licht) t/m 5 sterren (zwaar).  

Reisverslag schrijven

Ingezonden door: B. de Hart

Reis: Costa Brava Emporda
Juli '19 - In één woord 'n geweldige wandelvakantie! Verrassend mooie hotels met soms heel erg luxe eten. Het hotel in Villamaniscle én in Sant Pere Pescador waren zéér goed; heel erg lieve mensen, heel mooie kamers én terrassen/buiten/tuin! Heel erg lekker gegeten: uitstekende koks met veel liefde voor het vak. Onze gids Wouter heeft ons zeer goed ontvangen en zelfs mijn schoenen die ik in 't hotel vergeten was, nagebracht. Heel erg leuk gehad!

Ingezonden door: Ine Sinnige

Reis: Costa Brava
Mei '19 - Wij hebben een heel fijne vakantie gehad en alles was goed geregeld. Ook dank aan Wouter voor de uitgebreide briefing en de info en kaarten. Goede hotels en over het algemeen heel lekkere ontbijtjes.

Ingezonden door: Deley

Reis: Catalonië - Emporda
Mei '18 - Bijzondere en afwisselende wandeltocht met mooie landschappen. Wel tamelijk pittig met veel klimmen en klauteren.