Wandelen vanuit 1 plek Spaanse Pyreneeen - Cerdanya - Wandelvakantie Spanje, Pyreneeen
Vind de reis die bij u past:

Spaanse Pyreneeen - Cerdanya - Reisnr: 410

Wandelvakantie Spanje, Pyreneeen


  • Wandelen vanuit 1 plek
  • Wandelvakanties

Tussen Andorra en de imposante Serra de Cadi ligt de brede vallei van de Segre. Vanuit het dorpje Prullans kunnen fraaie wandelingen worden gemaakt. Schitterend uitzicht op de Spaanse Pyreneeën.

Reissom Cerdanya/ Spaanse Pyreneeën 2023

 

 2-Persoonskamer 

 1-Persoonskamer 

 12 mei - 31 mei  
€ 415€ 630
 1 jun - 30 jun
€ 490
€ 705
 1 jul - 14 jul
€ 625
€ 840
 15 jul - 31 jul
€ 625
€ 970
 1 aug - 26 aug€ 710€ 1055
 27 aug - 31 aug
€ 710€ 925
 1 sep - 10 sep€ 625€ 840
 11 sep - 14 okt€ 490€ 705
*Prijs per persoon indien u met 2 personen in deze kamer verblijft.

Duur: 8 dagen/ 7 nachten/ 6 wandeldagen.

Type reis: Standplaatsreis (u verblijft de hele reis in 1 hotel)

Inbegrepen:

  • 7 x Ontbijt 
  • Wandelkaart
  • Informatiepakket 
  • Toegang tot zwembad, fitnessruimte en tuin

Niet inbegrepen:  Heen- en terugreis, lunches, transfers naar de wandelingen, € 1 toeristenbelasting p.p.p.n.
Reserveringskosten:
€ 25 per boeking, € 2,50 Calamiteitenfonds en SGR-bijdrage van € 5,00 p.p.

Bij te boeken transfers:

  • Transfer naar de vertrek -en eindpunten van de wandelingen: prijs per taxi: € 146 (t/m 4 personen)
  • Transfer van station Puigcerdá naar de accommodatie: prijs per taxi € 88 (t/m 4 personen)

Let op: Als u geen auto heeft, raden wij u aan om de transfer naar het vertrek -en eindpunten bij te boeken.

Accommodatie: 4 sterren Ecohotel met zwembad en wellness.
Zwaarte: 1/2 sterren
Afstand: Utrecht - Prullans 1345 km
Routebeschrijving: Nederlandstalig.
GPS data
: Beschikbaar.
Periode
: Dagelijks vertrek mogelijk tussen 12 mei en 14 oktober.

U stapt in de voetsporen van de Katharen op de vlucht voor de inquisitie, u volgt een variant van de Camino de Santiago, u ontdekt heldere bergmeertjes en lieflijke bergweiden, klaterende watervallen en pittoreske dorpjes.  Dagschema (8 dagen/ 7 nachten / 6 wandeldagen) Elke dag heeft u de keus tussen een korte of langere wandeling.

Dag 1: Aankomst in Prullans

Dag 2: Wandeling naar Mirador de la Cerdanya, verkenning van de omgeving
Korte variant: 4,5 km / 2 uur; hoogteverschil 300m.
Lange variant: 9 km / 3 uur; hoogteverschil 250m 

Dag 3: Over oude smokkel- en herderspaden van dorp naar dorp: ronde der Duivelsbrug
Korte variant: 7 km / 3 uur; hoogteverschil 300m

Lange variant: 14,5 km / 6 uur; hoogteverschil 550m

Dag 4: Over de Santiago-route door de vallei. U wandelt langs groene weiden, de rivier de Segre, romaanse kerkjes en schilderachtige
dorpjes en passeert een hangbrug.
Korte variant: 5,5 km / 1uur30; hoogteverschil 100m
Lange variant: 19 km / 6 uur; hoogteverschil 100m

Dag 5: Langs de masiès (bergboerderijen) en grot
Korte variant: 8 km / 2 uur
Lange variant: 11 km / 4uur30; hoogteverschil 640m

Dag 6: Door het N.P. Cadi-Moixerò. Een prachtige route waarbij u door hooggelegen dorpjes komt. U wandelt vlak onder
de steiltes van het Cadí-gebergte wat een overweldigend gevoel geeft.
Korte variant: 4,7 km / 1uur30: hoogteverschil 250m
Lange variant: 7 km / 3uur; hoogteverschil 360m.
Uit te breiden met de korte variant en dan wordt het in totaal 12km / 4u30 en 460m hoogteverschil

Dag 7: Over het Katharenpad. Dit pad van de Katharen op de vlucht voor de Inquisitie volgt de loop van het riviertje La Llosa.
Korte variant: 4 km / 2 uur; hoogteverschil 300m
Lange variant: 16 km / 5 uur ; hoogteverschil 500m

Dag 8: Na het ontbijt eindigt het arrangement.

Afhankelijk van het seizoen kan men kiezen voor een wandelroute rond het bergmeertje "Orri-meer": 6u50 - 200m


Dagschema Cerdanya / Spaanse Pyreneeen (7n) Elke dag heeft u de keus tussen een korte of langere wandeling. 1. Aankomst in Prullans 2. Wandeling naar Mirador de la Cerdanya, verkenning van de omgeving 3. Over oude smokkel- en herderspaden van dorp naar dorp: ronde der Duivelsbrug Korte variant (7 km) en lange variant (14,5 km) 4. Over de Santiago-route door de vallei. U wandelt langs groene weiden, de rivier de Segre, romaanse kerkjes en schilderachtige dorpjes en passeert een hangbrug. Korte variant: 5,5 km en lange variant: 19 km 5. Langs de masiès (bergboerderijen) en grot Korte variant: 8 km / 2 uur Lange variant: 11 km / 4uur30; 6. Door het N.P. Cadi-Moixerò. Een prachtige route waarbij u door hooggelegen dorpjes komt. U wandelt vlak onder de steiltes van het Cadí-gebergte wat een overweldigend gevoel geeft. Korte variant: 4,7 km tot 7 km Uit te breiden met de korte variant en dan wordt het in totaal 12km / 4u30 en 460m hoogteverschil 7. Over h
Accommodatie
In het 4 sterren Hotel Cerdanya Ecoresort & Spa, gelegen in het hart van de La Cerdanya-vallei, een van de breedste en mooiste van Europa met meer dan 3000 zonuren per jaar en een unieke flora en fauna. De adembenemende uitzichten, de prachtige omgeving, de moderne faciliteiten en de ongeëvenaarde gastvrijheid zijn de perfecte ingrediënten voor een onvergetelijk verblijf in Cerdanya Eco Resort & Spa, gesitueerd in het authentieke dorp Prullans, van oudsher ook wel Mirador van La Cerdanya genoemd om zijn prachtige vergezichten over het natuurpark Cadí-Moixerò.

De familie gerunde accommodatie beschikt over alle voorzieningen van een grand hotel waaronder een Wellnesscentrum met Spa, outdoor-faciliteiten, diverse zwembaden, tuinen, bibliotheek, bar, etc. Bij het diner worden zowel lokale streekgerechten als gerechten uit de internationale keuken geserveerd met ingrediënten van hoge kwaliteit.
De ecologische aspecten komen steeds meer centraal te staan: het hotel beschikt over 2 velden met zonnepanelen, verwarming d.m.v. biomassa, het zwembad wordt schoongemaakt met zout i.p.v. chloor, een grote productie moestuin met kas. Een groot gedeelte van de groente is biologisch en er is een biologische appelboomgaard. Groot gedeelte van vlees en zuivelproducten wordt bij lokale bioboeren ingekocht.

Bereikbaarheid
Per auto:
de afstand van Utrecht naar Prullans bedraagt 1345 km, via Parijs en Toulouse.

Per trein: er gaat dagelijks een nachttrein vanuit Parijs naar LaTour-de-Carol Enveitg op de grens van Frankrijk en Spanje, vlak bij het Spaanse stadje Puigcerda. U kunt tegen betaling van het station worden opgehaald, afstand ca. 26 km.

Per vliegtuig: vliegen op Barcelona, transfer naar Prullans.


Opmerking: vliegen naar Girona is niet zo handig. Vanuit Girona moet u indien u per trein reist eerst naar Barcelona reizen. Er is een busverbinding van Girona naar Puigcerdà, maar die rijdt één keer per dag en slechts op weekdagen en vanaf Girona centrum moet je nog naar Girona luchthaven: Girona 16h15 - Puigcerdà 19h30Puigcerdà 06h05 - Girona 09h30


Zwaarte van de wandelingen (2 sterren)
Omdat u elke dag de keus heeft tussen een lange en een korte wandeling is dit wandelarrangement geschikt voor iedereen. Classificatie sterren: 1(licht) t/m 5 sterren(zwaar).

Reisverslag schrijven

Ingezonden door: Joke & Gerard

Reis: Cerdanya
Juli '18 - Prima Vakantie achter de rug Dank voor alle informatie en organisatie !!! Joke & Gerard

Ingezonden door: R. Meijer

Reis: Cerdanya
Sep '16 - Cerdanya, wat een prachtig gebied. Prullans ligt tegen de helling van een van de bergen en vanuit onze kamer hadden wij uitzicht op de noordwand van het Cadi-gebergte. Een genot om naar te kijken. De wandelingen waren zeer goed beschreven in zg. “Roadbooks”, ook in het Nederlands. Het waren prachtige wandelingen, alleen was het hoogteverschil ons soms iets te veel. Tenslotte zijn wij 70+. Het hotel heeft een heerlijke tuin waar wij na afloop van een wandeling eerst iets koels dronken en daarna natuurlijk even gingen zwemmen. Wij hebben ook gebruik gemaakt van het “transfer” arrangement. Een uitkomst want je hoeft nergens aan te denken. Wij konden volop genieten van de rit van Barcelona-Prullans vv. van 2 uur, grotendeels door de bergen en ook met het wandelen werden wij afgezet en gehaald op de afgesproken plaats. Het was weer een heerlijk vakantie. Cocky, Dirk, Els, Irene en Ritha

Ingezonden door: A. Lukkien

Reis: Cerdanya
Juni 2016 - Mooi wandelgebied in de Pyreneeen. Weinig Nederlanders gezien. Komen vooral Spanjaarden/Fransen. Goed hotel. Hotel is ook gericht op gezinnen. Wij waren er in het voorseizoen. Het was er nog rustig alleen in het weekend kwamen er veel gezinnen met jonge kinderen. Kamer met balkon en uitzicht op de bergen. Goede bedden. Er wordt elke dag goed schoongemaakt. Zwembad goed en ook een heerlijke Welness, spa. Medewerkers staan altijd klaar om je te woord te staan en te helpen. Wij hadden half pension. ’s Avonds een buffet waar je net zoveel en vaak eten kon halen als je wilde. Goed verzorgd en lekker. Wandelingen staan meestal goed beschreven. Een paar keer gehad dat we niet wisten of we nu links of rechts moesten. Samen met GPS kom je hier wel uit. Alleen met de beschrijving kan je de verkeerde kant op gaan. Er staan ook een paar wandelingen beschreven waarvan de start begint na een stuk rijden op onverharde wegen. Rijden op onverharde (met alle losse stenen) durfde wij niet aan met onze auto. Kortom een heerlijke vakantie gehad. Zeker aan te bevelen.

Ingezonden door: Henk Romme

Reis: Cerdanya
Mijn vrouw en ik hebben deze keer gekozen om vanuit 1 plek te gaan wandelen en wel het dorpje Prullans in de Spaanse Pyreneeën. Dit is ons goed bevallen. Elke dag konden we kiezen tussen een lange of een kortere wandeling. Juni 2016 - Zonder eigen vervoer zijn we 3x weggebracht en weer opgehaald om verder van het hotel te kunnen wandelen. Wij verbleven in hotel Muntanya met veel voorzieningen o.a. een mooi zwembad. Een zeer ruime en schone (familie)kamer met vide (slaapkamer). Vanaf ons balkon een schitterend uitzicht op de omgeving en de besneeuwde bergen. De gastvrijheid, behulpzaamheid en vriendelijkheid van het hotelpersoneel is grandioos. Kortom een zeer geslaagde wandelvakantie.