Reisadvies nodig? 085 - 00 433 50
 • Home
 • St. Jacobsroute
 • Pelgrimsroute St Jacobsroute - Weg van le Puy: Le Puy en Velay- Aumont Aubrac (7 dagen)

Pelgrimsroute St Jacobsroute - Weg van le Puy: Le Puy en Velay- Aumont Aubrac (7 dagen)

Frankrijk

Reisnummer 381A2

Alle 20 foto's tonen

Pelgrimsroute St Jacobsroute - Weg van le Puy: Le Puy en Velay- Aumont Aubrac (7 dagen)

1 / 20

St Jacobsroute - Weg van le Puy

2 / 20

St Jacobsroute - Weg van le Puy

3 / 20

St Jacobsroute - Weg van le Puy

4 / 20

St Jacobsroute - Weg van le Puy

5 / 20

St Jacobsroute - Weg van le Puy

6 / 20

St Jacobsroute - Weg van le Puy

7 / 20

St Jacobsroute - Weg van le Puy

8 / 20

St Jacobsroute - Weg van le Puy

9 / 20

St Jacobsroute - Weg van le Puy

10 / 20

St Jacobsroute - Weg van le Puy

11 / 20

St Jacobsroute - Weg van le Puy

12 / 20

St Jacobsroute - Weg van le Puy

13 / 20

St Jacobsroute - Weg van le Puy

14 / 20

St Jacobsroute - Weg van le Puy

15 / 20

St Jacobsroute - Weg van le Puy

16 / 20

St Jacobsroute - Weg van le Puy

17 / 20

St Jacobsroute - Weg van le Puy

18 / 20

St Jacobsroute - Weg van le Puy

19 / 20

St Jacobsroute - Weg van le Puy

20 / 20

St Jacobsroute - Weg van le Puy

Zwaarte:
Duur: 7 dagen, 6 nachten, 6 wandeldagen
 • Pelgrimsreis door de Haute Loire
 • Kathedralen en kloosters
 • Hoogvlakte met glooiende heuvels

Pelgrimsroute Weg van Le Puy door Frankrijk, loopt van Le Puy en Velay naar St. Jean Pied de Port. Op weg naar Santiago de Compostela, is voor vele pelgrims een spiritueel gebeuren. Te voet reizen op deze camino, dag in, dag uit, wordt vanzelf een vorm van mediteren. De ontmoetingen met andere pelgrims uit de hele wereld zijn onvergetelijk.

Camino Weg van le Puy inclusief bagagevervoer

Wij bieden deze pelgrimsroute aan in deeltrajecten, dit is het eerste deel van de pelgrimroute van Le Puy-en-Velay naar Aumont-Aubrac. Tijdens de wandelingen doorkruist u in korte tijd een verscheidenheid aan landschappen, waarbij enorme contrasten opvallen. De Velay ligt in het departement Haute Loire in het oosten van het Franse Massif Central. Het bestaat uit grillige bergen van vulkanische oorsprong. De Velay is door de fraaie Gorges van de Allier gescheiden van de Margeride, een hoogvlakte met glooiende heuvels, half bebost en bezaaid met grote granietblokken. Hierna leidt de route in en uit het dal van de Truyère verder naar Aumont-Aubrac.

De St. Jacobsroute is de meest gefrequenteerde van de vier grote pelgrimswegen die door Frankrijk naar Santiago de Compostella in Spanje leiden.

lees meerlees minder

Programma Pelgrimsroute St Jacobsroute - Weg van le Puy: Le Puy en Velay- Aumont Aubrac (7 dagen)

Aankomst in Le Puy-en-Velay

U komt aan in Le-Puy-en-Velay waar uw overnachting plaatsvindt. Deze plaats is al sinds de middeleeuwen een bekend bedevaartsoord.
Het heeft een prachtig historische centrum met de oude, smalle straatjes en staat bekend om de bijzondere kapel van Saint-Michel-d’Aiguilhe, op de hoge rots.

Etappe 1: Van Le Puy-en-Velay naar Montbonnet

16km4 uur500m90m

Wanneer u de stad uit bent, belandt u al gauw in de prachtige groene en glooiende omgeving op weg naar Montbonnet waar u de nacht zal doorbrengen. Let u op: een overnachting in Montbonnet is niet altijd mogelijk, een korte transfer naar uw accommodatie (Saint-Didier-d'Allier) is dan inbegrepen.

Etappe 2: Van Montbonnet naar Monistrol d'Allier

16km3,5 uur90m680m

Vandaag maakt u een wandeling van 16 kilometer. Een overnachting in Monistrol d'Allier is niet altijd mogelijk, een korte transfer naar uw accommodatie (Saint-Didier-d'Allier) is dan inbegrepen.

Etappe 3: Van Monistrol d'Allier naar Saugues

13km3,5 uur450m130m

Vandaag kunt u genieten van de prachtige uitzichten over de groene bergen en valleien van Gevaudan. Het eindpunt is Saugues waar de overnachting plaatsvindt.

Etappe 4: Van Saugues naar Chanaleilles

11km3 uur180m

Vandaag ontdekt u het plateau van Margeride met zijn karakteristieke dorpjes, afgelegen gehuchten, oude stenen kruizen en weilanden omzoomd door stenen muren. Afhankelijk van de beschikbaarheid overnacht u in Chanaleilles of Le Villeret d'Apchier.

Etappe 5: Van Chanaleilles naar Les Faux of Le Rouget

17km4,5 uur170m150m

Vandaag maakt u een wandeling van maximaal 19 kilometer naar Les Faux of Le Rouget bij St-Alban. Afhankelijk van de beschikbaarheid overnacht u in een van de twee dorpen.

Etappe 6: Van Les Faux of Le Rouget naar Aumont-Aubrac (tevens vertrekdag)

21km6 uur275m350m

Vandaag gaat u verder over het plateau van Margeride, u klimt omhoog naar Aumont Aubrac waar het arrangement eindigt.
Het arrangement eindigt na de wandeling. U kunt een extra overnachting in Aumont-Aubrac bijboeken of u vervolgt de trektocht met het volgende arrangement van Aumont-Aubrac naar Conques.

Bekijk het volledige programmaBekijk minder

Praktische informatie

Accommodatie: U verblijft in hotels en chambres d'hôtes met meestal een eigen badkamer of op slaapzalen met gedeeld sanitair waarbij u zelf een laken(zak) en sloop mee dient te nemen.

Routebeschrijving: U ontvangt het informatiepakket met de routebeschrijving in het Engels circa twee weken voor vertrek thuis.

GPS-tracks: Beschikbaar.

Afstand: Van Utrecht naar Le Puy is ongeveer 1015 km.

Wanneer: Dagelijks vertrek mogelijk tussen 1 april en 10 oktober.

Bagage: Het is mogelijk bagagevervoer bij te boeken, 1 stuk bagage van maximaal 10 kg per persoon. Maak uw keuze boven de prijstabel.

do 25 apr 2024

2 personen

Vanaf p.p.

€ 608,00

Bekijk prijzen

Geen zorgen - je kan de boeking nog twee dagen kosteloos annuleren

Ook mogelijk in

Vervolgtrajecten

Inbegrepen

 • 6x Overnachting
 • 6x Ontbijt
 • 5x Diner
 • 2x Transfer
 • Informatiepakket
 • Hulplijn
 • Bagagevervoer indien geboekt

Niet inbegrepen

 • Lunches
 • 1x Diner in Le Puy
 • Heen- en terugreis
 • Bagagevervoer
 • Toeristenbelasting
 • Verzekeringen

Algemeen

€ 25 per boeking.
€ 2,50 Calamiteitenfonds
SGR-bijdrage van € 5,00 p.p.

Dingen die je moet weten

Klimaat: Het is in het gebied vaak zonnig maar u moet rekening houden met dagen van regen, wind en mist. In de vroege lente en late herfst valt er op grotere hoogte (de Margeride) soms sneeuw. De zomers kennen hete dagen die kunnen eindigen met felle onweersbuien. Bij mist of regen kan het dan op grotere hoogte vrij fris zijn. Ook de herfst is rijk aan zonnige dagen. In ieder seizoen kunnen er grote temperatuur-sprongen optreden. U vindt op sommige etappes onderweg geen water. Dan moet u op hete zomerdagen extra veel water meenemen, 1 à 1 ½ liter per persoon.
Bijzonderheden De pelgrimsroute is goed in kaart gebracht en uitstekend gemarkeerd met behulp van wit-rode strepen. De routebeschrijving is aanvullend op de kaart en de markeringen. Voor bagagevervoer kan in oktober een toeslag gelden.
Zwaarte: U wandelt in een middelgebergte tussen de 600 en 1300 meter. U klimt en/of daalt dagelijks ongeveer 400 meter.
Overnachtingen en transfer bijboeken: Het is mogelijk om na de laatste wandeling een extra overnachting in Aumont-Aubrac te reserveren, u kunt dit aangeven tijdens het plaatsen van de boeking.
Wenst u tussendoor een extra rustdag, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Ook kunt u een transfer naar het beginpunt met de minibus reserveren, u kunt dit aangeven tijdens het plaatsen van de boeking. De minibus gaat twee keer per dag.
Bereikbaarheid: U kunt uw auto op verschillende openbare parkplaatsen parkeren, tegen betaling (suggestie: parkeergarage du Breuil). Le Puy-en-Velay is per trein bereikbaar. U kunt er ook voor kiezen om te gaan vliegen op bijvoorbeeld de luchthaven van Lyon.

Als u terug wilt reizen vanuit het eindpunt naar het beginpunt dat is dit mogelijk middels een transfer met een minibus vanuit onder andere Aumont-Aubrac naar Le Puy-en-Velay (dit kunt u bijboeken).
Hond: Niet toegestaan.

Startpunt

Reviews

S. Sukkel

11-09-2022

Ik heb een geweldige reis gehad! Leuke gites, prachtige route, die heel goed aangegeven was. Beetje spoorzoeken 2.0! Reis tot in de puntjes verzorgd door Topo-Aktief, ik was er heel blij mee!

Anoniem

17-05-2018

Afwisselende, prachtige tochten, met regelmatig veel hoogteverschil per dag. Schitterende bloemen in het voorjaar: je zou het de weg van de brem kunnen noemen. Orchideeen. Korenvelden vol klaprozen en korenbloemen. Roofvogels. Nachtegalen, wielewalen en leeuweriken veelvuldig gehoord. Een heel goede wandeltijd, zo half tot eind mei. De bergen in de Aubrac waren vol narcissen, prachtige hoogvlakte. IJskoude Noordenwind. Alle warme kleding nodig gehad. In de vallei van de Lot was het veel warmer. Soms verrassende koffie/thee stalletjes onderweg van vrijwilligers. Leuke ontmoetingen. We kijken uit naar het vervolg van de route!

lees meer lees minder

Heeft u vragen?

Wij beantwoorden ze graag.

Zes redenen waarom Topo-Aktief?

 • Kies zelf uw vertrekdatum, gezelschap en tempo.
 • Meer dan 30 jaar ervaring in wandelreizen
 • Altijd persoonlijk contact en advies
 • 100% veilig reizen met SGR, CF en ANVR
 • Uitgebreid Europees aanbod aan reizen
 • Voor beginners en gevorderden