Reisadvies nodig? 085 - 00 433 50
 • Home
 • Franciscusroute
 • Pelgrimsroute Franciscusroute: Assisi - Spoleto
Alle 20 foto's tonen

Pelgrimsroute Franciscusroute: Assisi - Spoleto

1 / 20

Franciscus - C - van Assisi naar Spoleto

2 / 20

Franciscus - C - van Assisi naar Spoleto

3 / 20

Franciscus - C - van Assisi naar Spoleto

4 / 20

Franciscus - C - van Assisi naar Spoleto

5 / 20

Franciscus - C - van Assisi naar Spoleto

6 / 20

Franciscus - C - van Assisi naar Spoleto

7 / 20

Franciscus - C - van Assisi naar Spoleto

8 / 20

Franciscus - C - van Assisi naar Spoleto

9 / 20

Franciscus - C - van Assisi naar Spoleto

10 / 20

Franciscus - C - van Assisi naar Spoleto

11 / 20

Franciscus - C - van Assisi naar Spoleto

12 / 20

Franciscus - C - van Assisi naar Spoleto

13 / 20

Franciscus - C - van Assisi naar Spoleto

14 / 20

Franciscus - C - van Assisi naar Spoleto

15 / 20

Franciscus - C - van Assisi naar Spoleto

16 / 20

Franciscus - C - van Assisi naar Spoleto

17 / 20

Franciscus - C - van Assisi naar Spoleto

18 / 20

Franciscus - C - van Assisi naar Spoleto

19 / 20

Franciscus - C - van Assisi naar Spoleto

20 / 20

Franciscus - C - van Assisi naar Spoleto

Zwaarte:
Duur: 6 dagen, 5 nachten, 4 wandeldagen
 • Pelgrimsroute door Umbrië
 • Mooie uitzichten over de vallei van de Tiber
 • Prachtige historische stadjes

De Franciscusroute, pelgrimsroute in Italië, loopt van La Verna naar Assisi. Vele pelgrims- en wandelliefhebbers lopen jaarlijks deze route langs kloosters, door eeuwenoude bossen, langs koele meertjes, bruisende riviertjes en middeleeuwse steden.

Pelgrimstocht Franciscusroute: Assisi - Spoleto met bagagevoer

De route volgt Franciscus, die zelf 8 eeuwen geleden naar Rome liep om de Paus te ontmoeten. De wandeling eindigt in de Sint Pieter in Rome. De wandelingen brengen u door een prachtig afwisselend landschap met unieke vergezichten. De pelgrimsroute passeert vele monumenten en plaatsen die een herinnering aan Franciscus en zijn medebroeders bewaren.

Wij bieden deze pelgrimsroute aan in deeltrajecten, dit is het derde deel van Assisi naar Spoleto. Vanuit Assisi trekt u door de betoverende Umbrische heuvels, waar u omgeven wordt door olijfgaarden, wijngaarden en velden met wilde bloemen. Onderweg naar Spoleto passeert u de historische plaatsen zoals het stadje Trevi en de Abbazia di Sassovivo, die getuigen van de rijke religieuze geschiedenis van de regio.

lees meerlees minder

Programma Pelgrimsroute Franciscusroute: Assisi - Spoleto

Aankomst in Assisi

U komt aan in Assisi waar uw overnachting plaatsvindt. Bij een vroege aankomst zou u de stadswandeling door de stad kunnen maken.

Etappe 1: Van Assisi naar Spello

16,8km5 uur759m832m

Vanaf de Porta Cappuccini wandelt u door de bossen van het natuurpark Monte Subasio. Een flinke klim brengt u naar de hermitage ‘Eremo delle Carceri’. U daalt vervolgens afvia bospaden en door olijfboomgaarden wandelt u het middeleeuwse Spello binnen, dat gebouwd is tegen de flank van de Monte Subasio (berg). Uw overnachting vindt hier plaats.

Etappe 2: Van Spello naar Trevi

19,9km6 uur351m236m

Na het ontbijt verlaat u het fleurig met bloemenbakken opgesierde centrum van Spello door de Porta Consolare. U wandelt door de vallei naar Foligno en door kleine gehuchten met smalle steegjes. Aan het einde klimt u naar Trevi waar uw overnachting plaatsvindt.

Etappe 3: Van Trevi naar Campello Alto

11,7km3,5 uur511m274m

De tocht van vandaag is niet zo lang, maar de route klimt en daalt veelvuldig door olijfboomgaarden en bossen. U klimt naar een Franciscaanse hermitage, daalt af via olijfboomgaarden en klimt richting Campello Alto. Uw overnachting vindt hier plaats.

Etappe 4: Van Campello Alto naar Spoleto

19km7 uur650m727m

De route daalt af naar Poreta, via olijfboomgaarden wordt Osteria bereikt waar eens een herberg voor pelgrimsreizigers stond. Een een rustige landweg brengt u naar Spoleto met zijn mooie domkerk en statige kasteel. Uw overnachting vindt hier plaats.

Vertrekdag

Het arrangement eindigt na het ontbijt. U kunt de trektocht met het volgende arrangement van Spoleto naar Rieti vervolgen.

Bekijk het volledige programmaBekijk minder

Praktische informatie

Accommodatie: U verblijft in nette 2*, 3* of 4* hotels, agriturismo's of bed & breakfasts.

Routebeschrijving: U ontvangt het informatiepakket met de routebeschrijving circa twee weken voor vertrek thuis.

GPS-tracks: Beschikbaar.

Afstand: Van Utrecht naar Assisi is ongeveer 1520 km.

Wanneer: Dagelijks vertrek mogelijk tussen 1 april en 31 oktober.

Bagage: Bagagevervoer is inclusief, 1 stuk van maximaal 20 kg per persoon is toegestaan.

za 22 jun 2024

2 personen

Vanaf p.p.

€ 452,00

Bekijk prijzen

Geen zorgen - je kan de boeking nog twee dagen kosteloos annuleren

Vervolgtrajecten

Inbegrepen

 • Overnachtingen
 • Ontbijt
 • 1x Diner in Campello
 • Bagagevervoer
 • Informatiepakket
 • Hulplijn

Niet inbegrepen

 • Overige maaltijden
 • Heen- en terugreis
 • Toeristenbelasting
 • Verzekeringen

Algemeen

€ 25 per boeking.
€ 2,50 Calamiteitenfonds
SGR-bijdrage van € 5,00 p.p.

Dingen die je moet weten

Klimaat: Umbrië heeft een mediterraan klimaat. In mei en juni is het normaal gesproken warm en zonnig. De zomermaanden zijn minder geschikt.
Zwaarte: Een goede gezondheid en een redelijke conditie zijn noodzakelijk. De wandelingen gaan zoveel mogelijk over wandelpaden.
Overnachtingen bijboeken: Indien u wenst kunt u tijdens de reis een extra (rust)dag reserveren of aan het eind een nacht verlengen, neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
Verzorging bijboeken: Als u kiest voor halfpension dan boekt u 4x diner bij (diner in Campello is al inbegrepen).
Bereikbaarheid: Er gaan rechtstreekse vluchten naar Rome, Florence of Pisa. Assisi (het startpunt) is bereikbaar per trein/bus. Mocht u met de trein vanuit Nederland komen reizen houdt dan rekening met een reisduur van circa 21 uur.
Hond: Niet toegestaan.

Startpunt

Reviews

Mevr. Juk - kamminga

17-06-2023

In vier dagen traden wij in de voetsporen van Fransiscus. We trokken deze dagen op de flanken van de heuvels en bergen in Umbrie, met regelmatig het zicht op het dal van Spoleto. Soms met mooie vergezichten, soms in het schaduwrijke bos. Het Tau-teken van Fransiscus wees ons meestal de weg, de beschrijving bracht ons soms op een omleiding. Verkeerd gelopen zijn we nooit. Verrast werden we wel: door de variatie in het landschap, de variatie in het pad: soms gemakkelijk door de olijfgaarden, soms voetje voor voetje over smalle "geitenpaadjes". Kleine dorpjes onderweg, een enkel klooster, maar altijd aan het einde van de wandeling zicht op een heuvel, met weer een prachtig stadje, waar de tijd leek te hebben stil gestaan. Altijd was er een verwarmend welkom en meestal wel een heerlijk verkoelend etappe-drankje.
Onze wandelstokken waren welkom op dit pad, zowel bij het dalen als het stijgen. Enige conditie en wandelervaring was echt wel nodig.
We hebben genoten van deze prachtige wandeldagen en uitstekend georganiseerd door Topo-aktief.

lees meer lees minder

Frans Verberk

01-10-2018

Wij hebben het 15-daagse traject gelopen van Assisi naar Rome, Vertrek 10-9-2018, Aankomst in Rome: 24-9-2018 Een mooie wandeltocht door Umbrië en Lazio, die mede dankzij het warme en stabiele (na)zomerweer, zeer goed is verlopen. De keuze van de afstanden tussen de overnachtingslocaties was zodanig dat er voldoende tijd was voor ontspanning en herstel. Sommige etappes waren zwaar, maar binnen de grenzen van het mogelijke, ook voor de minder geoefende wandelaar. Onze keuze om de bagage dagelijks te laten vervoeren, heeft daar zeker bij geholpen. Zowel de verstrekte routebeschrijving als de GPS-tracks vertoonden kleine onvolkomenheden. Door beide hulpmiddelen tegelijkertijd te gebruiken kwamen we er altijd wel uit. Bij de enkele keer dat het even mis ging, bracht ons richtinggevoel uitkomst. Wij kunnen spreken van een zeer geslaagde wandeltocht. Frans Verberk, Ton Prst.

lees meer lees minder

C. Muijs

01-06-2018

Deze wandelvakantie over de Fransicusroute was een primeur voor ons met Topo-Aktief. Maar een die smaakt naar meer! De wandelreis met bagagevervoer was op vlotte en flexibele wijze geheel naar onze wensen aangepast met hier en daar een dagje rust. De onderkomens waren goed gekozen, veelal sfeervol en op een aantrekkelijke plaats. De routes waren prima beschreven in het boekje, kaartmateriaal was prima en met de GPX-tracks erbij was mislopen onmogelijk. Overigens was in het eerste deel van de reis (Assisi-Spoleto) ook de markering op het pad zelf prima in orde. Ook veel complimenten voor de contactpersoon ter plaatse, Petra. Ook zij was heel gemakkelijk te bereiken (via de app) en regelde doortastend en snel dat wat nodig was. Niets dan lof!

lees meer lees minder

Anoniem

01-05-2017

Het was een bijzonder mooie vakantie voor ons. Assisi is heel indrukwekkend. Daarna ben je tijdens het wandelen toch steeds ook met Franciscus in je achterhoofd. Dat maakt het een echte pelgrimstocht. Achteraf: het was een beetje kort, maar .. we hadden niet meer vakantiedagen. Kortom ... een heel, heel mooie vakantie wandelervaring!

lees meer lees minder

Anoniem

01-05-2017

We hebben een heerlijke vakantie gehad: prachtige routes, met veel afwisseling in het landschap waar we doorliepen. Zo maar wat steekwoorden: veel wilde bloemen , stroompjes , bossen, velden, olijfbomen , leuke plaatsjes. Het nodigt uit om de wandeling verder af te maken! Brigit

Heeft u vragen?

Wij beantwoorden ze graag.

Zes redenen waarom Topo-Aktief?

 • Kies zelf uw vertrekdatum, gezelschap en tempo.
 • Meer dan 30 jaar ervaring in wandelreizen
 • Altijd persoonlijk contact en advies
 • 100% veilig reizen met SGR, CF en ANVR
 • Uitgebreid Europees aanbod aan reizen
 • Voor beginners en gevorderden