Reisadvies nodig? 085 - 00 433 50
 • Home
 • Camino Portugues
 • Pelgrimsroute Camino Portugues: Porto - Tui
Alle 24 foto's tonen

Pelgrimsroute Camino Portugues: Porto - Tui

1 / 24

Camino Portugués: Porto - Tui

2 / 24

Camino Portugués: Porto - Tui

3 / 24

Camino Portugués: Porto - Tui

4 / 24

Camino Portugués: Porto - Tui

5 / 24

Camino Portugués: Porto - Tui

6 / 24

Camino Portugués: Porto - Tui

7 / 24

Camino Portugués: Porto - Tui

8 / 24

Camino Portugués: Porto - Tui

9 / 24

Camino Portugués: Porto - Tui

10 / 24

Camino Portugués: Porto - Tui

11 / 24

Camino Portugués: Porto - Tui

12 / 24

Camino Portugués: Porto - Tui

13 / 24

Camino Portugués: Porto - Tui

14 / 24

Camino Portugués: Porto - Tui

15 / 24

Camino Portugués: Porto - Tui

16 / 24

Camino Portugués: Porto - Tui

17 / 24

Camino Portugués: Porto - Tui

18 / 24

Camino Portugués: Porto - Tui

19 / 24

Camino Portugués: Porto - Tui

20 / 24

Camino Portugués: Porto - Tui

21 / 24

Camino Portugués: Porto - Tui

22 / 24

Camino Portugués: Porto - Tui

23 / 24

Camino Portugués: Porto - Tui

24 / 24

Camino Portugués: Porto - Tui

Zwaarte:
Duur: 8 dagen, 7 nachten, 6 wandeldagen
 • Pelgrimsreis door de regio Porto
 • Middeleeuwse Porto
 • Overwegend kleine landwegen

De Pelgrimsroute Camino Portugues is de Portugese variant van de pelgrimstocht naar Santiago. Camino Portugues wordt ook wel Via Lusitana genoemd. Deze pelgrimsroute loopt niet ver van de oceaan in noordelijke richting. Behalve de kathedralen van Lissabon, Coimbra, Porto, Tui en Santiago zijn er voorname kerken in Rates, Ponte de Lima, Redondela, Pontevedra en Padron.

Wandelvakantie Camino Portugues: Porto - Tui met bagagevervoer

Wij bieden deze pelgrimsroute aan in deeltrajecten, dit is het derde deel van Porto naar Tui. U begint de reis in Porto, waar u langs de kust loopt en kunt genieten van het rustgevende geluid van de golven en de verfrissende zeelucht. Terwijl u verder naar het noorden trekt, brengen groene heuvels en glooiende velden u in contact met het landelijke Portugal, bezaaid met kleurrijke bloemen en wilde planten. De route leidt u verder over de grens naar Spanje waar u eindigt in Tui, aan de oevers gelegen van de rivier de Miño.

lees meerlees minder

Programma Pelgrimsroute Camino Portugues: Porto - Tui

Aankomst in Porto

U komt aan in Porto waar de overnachting plaatsvindt.

Etappe 1: Van Vilar do Pinheiro naar Arcos

18km553m569m

Na het ontbijt heeft u een transfer naar Vilar do Pinheiro. Vanaf hier start u met een relatief makkelijke wandeling richting het landelijke Arcos. Uw overnachting vindt hier plaats.

Etappe 2: Van Arcos naar Barcelos

20,4km729m733m

U wandelt over een rustige landweg richting het stadje Sao Pedro de Rates. Hierna volgt een eerste klim naar de top van Alto de Muher om vervolgens af te dalen richting Barcelos waar u de nacht doorbrengt.

Etappe 3: Van Barcelos naar Balugaes/Cossourado

15,8km563m509m

U komt door kleine dorpjes met hun boomgaarden en u vindt onderweg verschillende barokke kapelletjes. U wandelt door tot Balugaes of Cossourado waar u de nacht doorbrengt (afhankelijk van de beschikbaarheid).

Etappe 4: Van Balugaes/Cossourado naar Ponte da Lima

18km630m714m

Vandaag maakt u een wandeling waarbij u geleidelijk de vallei van de rivier de Lima nadert, richting het dorp Ponte de Lima waar uw overnachting plaatsvindt. Deze leuke plek staat bekend als het oudste stadje van Portugal.

Etappe 5: Van Ponte da Lima naar Pecene

21,9km1048m811m

U laat Ponte de Lima achter u via de historische brug om vervolgens een klim te maken naar Portela Grande. Later daalt u af door vruchtbare valleien naar het mooie dorpje Pecene. Uw overnachting vindt hier plaats.

Etappe 6: Van Pecene naar Tui

15,8km353m555m

Deze etappe wordt gekenmerkt door bergachtig terrein dat u geleidelijk naar het fort van Valença leidt. Na het oversteken van de Internationale Brug komt u aan in Tui, met een indrukwekkende kathedraal die we u aanraden te bezoeken. U overnacht in deze stad.

Vertrekdag

Het arrangement eindigt na het ontbijt, het is uiteraard mogelijk de trektocht te vervolgen met het volgende arrangement van Tui naar Santiago de Compostela.

Bekijk het volledige programmaBekijk minder

Praktische informatie

Accommodatie: U kunt kiezen uit de eenvoudige variant met 1* en 2* hotels in een 2-persoonskamer met eigen badkamer. Of de standaard variant met 2*, 3* en 4* hotels, soms een pension in een 2-persoonskamer met eigen badkamer.

Routebeschrijving: U ontvangt het informatiepakket met de routebeschrijving (in het Engels/ Nederlands) circa twee weken voor vertrek thuis.

GPS-tracks: Beschikbaar.

Afstand: Van Utrecht naar Porto is ongeveer 2030 km.

Wanneer: Dagelijks vertrek mogelijk tussen 1 januari en 31 december, zomer niet aan te raden door de hitte.

Bagage: Het is mogelijk bagagevervoer bij te boeken, 1 stuk bagage van maximaal 20 kg per persoon. Maak uw keuze boven de prijstabel.

do 25 apr 2024

2 personen

Vanaf p.p.

€ 540,50

Bekijk prijzen

Geen zorgen - je kan de boeking nog twee dagen kosteloos annuleren

Vervolgtrajecten

Inbegrepen

 • Overnachtingen
 • Ontbijt
 • 1x Transfer
 • Pelgrimspaspoort
 • Informatiepakket
 • Hulplijn
 • Bagagevervoer indien geboekt

Niet inbegrepen

 • Lunches
 • Diners
 • Heen- en terugreis
 • Bagagevervoer
 • Toeristenbelasting
 • Verzekeringen

Algemeen

€ 25 per boeking.
€ 2,50 Calamiteitenfonds
SGR-bijdrage van € 5,00 p.p.

Dingen die je moet weten

Klimaat: Het is in het gebied vaak zonnig maar u moet rekening houden met dagen van regen, wind en mist. De zomers kennen hete dagen. Ook de herfst is rijk aan zonnige dagen.
Zwaarte: Bij arrangement C wandelt u gemiddeld 18 km per dag. De hoogteverschillen zijn relatief gering; etappes A2-A5 blijft u onder de 200m hoogte. De zwaarste etappe is A6: van Ponte da Lima – wat iets boven zeeniveau ligt naar Rubiaes (220m) via Portela Grande (405m). Ook in het Spaanse gedeelte (arrangement C) komt u slechts 3x boven de 200m uit. Santiago zelf ligt op 260m.
Overnachtingen bijboeken: Indien u wenst kunt u tijdens de reis een extra (rust)dag reserveren of aan het eind een nacht verlengen, neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
Verzorging bijboeken: Als u kiest voor halfpension dan boekt u 5x diner bij (geen diner in Porto en Tui).
Bereikbaarheid: U kunt makkelijk vliegen op Lissabon of Porto. In beide steden is de luchthaven verbonden met het centrum van de stad. Vanaf het eindpunt in Tui kunt u makkelijk terugreizen per bus naar Porto.
Hond: Niet toegestaan.

Startpunt

Reviews

Anoniem

23-07-2023

Een erg afwisselende tocht met mogelijkheid om bezienswaardigheden te bezoeken, indien men daar oog voor heeft. Veel prachtige natuur. Het enige nadeel is dat de Camino hier voor een heel groot deel over kasseien loopt. Blijkbaar wordt, omwille van de veiligheid van de pelgrims, de weg van Joudina naar Vilarinho over de N-306 niet meer aangegeven. (gelukkig maar!)

lees meer lees minder

Marliz en Lex Hustinx

01-06-2019

Wij hebben genoten van deze wandeltocht, voor ons een eerste kennismaking met de "Camino". De rustdag in Tui was zeker goed gekozen: het geeft de mogelijkheid deze stad goed te verkennen, en eventueel zelfs nog even naar Valenca terug te gaan! Wij eindigden in Pontevedra: zeker ook de moeite waard daar een dag extra te boeken! Patricia, dank voor deze suggesties! Overigens geldt ook: wil je in een goede wandelflow komen / blijven, zou je beter geen rustdag plannen.

lees meer lees minder

Anoniem

15-04-2019

Ik heb in april gelopen van Porto naar Santiago de Compostella. Vanaf Porto bedraagt de afstand naar Santiago ruim 246 km.Als je elke dag gemiddeld 20 km loopt, kun je de C.P. in 12 dagen lopen. Noord Portugal is schitterend, hele mooie natuur, vriendelijke mensen. Portugal is 2 keer zo groot als Nederland en heeft maar 11 miljoen inwoners. Onderweg is het zo heerlijk rustig. Ik heb mijn bagage onderweg laten vervoeren en Topo-Aktief heeft voor onderweg hotelletjes geboekt. Alles naar uiterste tevredenheid. Ik heb van mijn wandeltocht genoten.

lees meer lees minder

Anoniem

01-04-2018

We hebben (4 dames) een super leuke gezellige camino gehad. Het was erg mooi, zeer goede accommodaties en uitzonderlijk goed weer. Alles was supergoed geregeld, net als verleden jaar. Met dank hiervoor, veel dank aan Patricia van Topo-Aktief.

Heeft u vragen?

Wij beantwoorden ze graag.

Zes redenen waarom Topo-Aktief?

 • Kies zelf uw vertrekdatum, gezelschap en tempo.
 • Meer dan 30 jaar ervaring in wandelreizen
 • Altijd persoonlijk contact en advies
 • 100% veilig reizen met SGR, CF en ANVR
 • Uitgebreid Europees aanbod aan reizen
 • Voor beginners en gevorderden