Wandelroute Mercantour – de mooiste wandelroutes in Frankrijk | Topo-Aktief
Vind de reis die bij u past:

Wandelroute Mercantour

Bent u op zoek naar een wandelroute in Mercantour?

U zoekt een wandelroute in Mercantour, maar u zoekt nog de juiste route of omgeving? Topo Aktief heeft een grote variatie van wandelroutes in Frankrijk (ook pelgrimsroutes) voor zowel de beginnende als de gevorderde wandelaars. U kunt uw route dus al naar gelang conditie en ervaring uitkiezen, zodat u ook écht kunt genieten van uw wandelvakantie.

Bekijk hieronder een aantal van onze wandelroutes in Frankrijk of ontdek het complete aanbod wandelreizen en pelgrimstochten van Topo Aktief.

Vallei van de Dordogne

Vanaf € 399.00
De rivier de Dordogne ontspringt in het Centraal Massief en baant zich van daaruit een weg door adembenemende landschappen die erom vragen om uitgebreid verkend te worden. De wandelingen vertrekken steeds vanaf de kalkplateaus die de Dordognevallei omgeven. Dit levert machtige vergezichten over de vallei op. Een afwisseling van open landschap en gesloten boswegen volgen elkaar op.

Elzas, oude dorpen en wijngaarden

Vanaf € 720.00
Wandeltrektocht Elzas: Aan de voet van de beboste bergen met kastelen en oude ruïnes ontvouwt zich een fraai panorama, middeleeuwse dorpjes met vakwerkhuizen gelegen tussen uitgestrekte wijngaarden. U wandelt van Turckheim naar Barr, afwisselend door bossen en langs wijngaarden. U kunt de beroemde Elzasser wijnen proeven samen met lokale specialiteiten.

De Hoge Vogezen

Vanaf € 670.00
De Vogezen is een middelgebergte met meren omzoomd door rotsen en uitgestrekte bossen. U wandelt over de hoogste toppen van de Vogezen, de Grand Ballon (1424m), Tete des Faux (1219m), Hohneck (1363m) en Petit Ballon (1272m). Bij helder weer kunt u vanaf de Grand Ballon de Alpen zien.

 

Wij organiseren de mooiste wandelroutes in Frankrijk

De naam trektocht zegt het eigenlijk zelf al: het is een tocht van meerdere, opeenvolgende dagen. Tijdens een trektocht gaat u helemaal back-to-basic, u waait letterlijk en figuurlijk uit. Na een trektocht voelt u uzelf meer verbonden met uzelf én met de natuur. Bij Topo-Aktief organiseren we diverse trektochten op Madeira. Bent u er aan toe om mooie herinneringen te maken? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor het boeken van één van onze trektochten in Portugal. 

Waarom een wandelroute in Mercantour?

Bent u een enthousiast wandelaar? Dan is het echt een aanrader om minstens één keer in uw leven een wandelroute te maken. Tijdens onze wandelroutes in Mercantour:

  • Gaat u terug naar de basis: wie ben ik als ik niet van hot naar her aan het rennen ben in onze huidige maatschappij?
  • Leert u accepteren. Ongemak is namelijk een onderdeel van het avontuur: regen, spierpijn, niets aan te doen. 
  • Ervaart u vrijheid, want u hoeft niets anders te doen dan te lopen, te eten, te drinken en te slapen.
  • Stapt u uit uw comfortzone.
  • Wordt u één met de natuur.
  • Bouwt u conditie op en geeft u uw zelfvertrouwen een flinke boost.

Na het ondernemen van een wandelroute in Mercantour of één van de andere wandelroutes in Frankrijk kunt u echt trots op uzelf zijn. 

Kies voor één van onze wandelroutes in Mercantour

Een goede voorbereiding is ook bij een wandelroute het halve werk. En de voorpret begint al bij deze voorbereiding. Terwijl u door verschillende reisverslagen en foto’s bladert, waant u zich alvast op avontuur. Is de keuze gevallen op een wandelroute in Mercantour? Dan begint het praktische deel van de voorbereiding. Wij van Topo-Aktief helpen u graag bij dit praktische gedeelte. Wanneer en hoe lang gaat u op pad? Hoe en waar gaat u overnachten? Gaat u alleen, met familie en/of met vrienden op wandelroute? Bent u al in Frankrijk of wilt u dat wij de vlucht ook voor u regelen? Allemaal belangrijke zaken waar wij samen met u over nadenken. Wilt u in Mercantour een wandelroute starten vanuit uw standplaats of gebruik maken van een huurauto voor nog meer mogelijkheden en vrijheid? Ook dit is geen probleem. Bij Topo Aktief kunt u via eenvoudig uw huurauto en verzekering boeken. Verder is Topo Aktief aangesloten bij SGR, de Stichting Garantiefonds Reisgelden.

De voordelen van Topo-Aktief

Topo-Aktief is inmiddels alweer ruim 30 jaar een reisbureau gespecialiseerd in wandelvakanties, wandelroutes en pelgrimsreizen. Met onze jarenlange ervaring wijzen wij u graag de weg naar een voor u geschikte wandelroute in Mercantour. Onze wandelroutes zijn onderverdeeld in diverse reiscategorieën zoals bergen, eilanden en kustwandelingen, lichte wandelreizen of speciale wandelreizen in de winter. U leest het al: wij van Topo-Aktief bieden voor elke wandelaar wat wils. Of u nou een beginnend wandelaar of al een gevorderde wandelaar bent.  

Bent u geïnteresseerd in één van onze wandelroutes in Mercantour of een ander gebied in Frankrijk? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag met het maken van de beste keuzes in uw specifieke situatie. Hierin voorzien wij u altijd van een eerlijk advies. Weet u al welke wandelroute in Mercantour u wilt gaan doen? Dan is het ook mogelijk om deze reis direct online te boeken.

Neem contact op

Wilt u meer informatie over onze wandelreizen? Bekijk dan een van onderstaande pagina's.

Frankrijk Canarische Eilanden
België Engeland
Duitsland Griekenland
Ierland Italië
Kaapverdië Luxemburg
Oostenrijk Portugal en Madeira
Schotland Slovenië
Spanje en Mallorca Tsjechië