Vind de reis die bij u past:

Eiland Ruegen - Reisnr: 218

wandelvakantie Duitsland, Noord Oost


  • Wandelen vanuit 1 plek
  • Wandelen vanuit 1 plek Eiland Ruegen
  • Wandelen vanuit 1 plek Eiland Ruegen
  • Wandelen vanuit 1 plek Eiland Ruegen
  • Wandelen vanuit 1 plek Eiland Ruegen
  • Wandelen vanuit 1 plek Eiland Ruegen
  • Wandelen vanuit 1 plek Eiland Ruegen

Het eiland Rügen ligt in het noordoosten van Duitsland. Het is bekend vanwege de witte krijtrotsen en groene lanen, beukenbossen en lange en brede stranden. Een groot deel is natuurreservaat en Nationaal park.

Reissom 2019 p.p. (bij 2p): 
7 maart - 19 april: vanaf € 365
22 april - 30 april en 6 okt - 31 okt: vanaf € 440
30 april - 13 juni en 15 sept - 6 okt: vanaf € 490
13 juni -15 sept: vanaf € 545
Inbegrepen: 7 x logies met ontbijt, wandelroutebeschrijvingen en kaartmateriaal
Niet inbegrepen: heen- en terugreis, overige maaltijden, lokaal vervoer, € 2,85 Kurtaxe p.p.p.n.
Reserveringskosten: € 25 per boeking
Toeslag: Pasen op aanvraag
Accommodatie: ***hotel, 2p-kamer met balkon
Zwaarte: oo
Afstand:  Utrecht - Binz 740km
Openbaar vervoer: trein naar Binz
Routebeschrijving:  Nederlandstalig
GPS data: opvraagbaar
Periode: 1 maart–31 okt, vertrek dagelijks
Let op: In de grote steden is een milieusticker op uw auto verplicht (bijv. te bestellen bij de ANWB)
Het eiland Ruegen is een zeer geliefde bestemming, dus VROEG boeken !

Voor wandelaars liggen er vuurstenen voor het oprapen, kleine meertjes en beroemde uitzichtpunten aan zee, zoals de Königstuhl. U wandelt via het Jachtslot Granitz naar de bijzonder fraaie pier van Sellin. De volgende dag wandelt u door het Biosfeerreservaat.


 

 

Na een bijzondere stoomtreinrit wandelt u eerst door het fraaie Putbus, bijnamen “Witte Stad” en “Rozenstad”; het werd in 1810 in classistische stijl gebouwd in cirkelvorm, naast een Slot en Stadspark. Vervolgens wandelt u langs de kust naar het fraaie dorpje met vakwerkhuizen Gross Stresow.
Voor de wandelingen op het schiereiland Jasmund met de beroemde krijtrotsen neemt u eerst een bus of trein. Voor de westkust ligt het bij kunstenaars bekende eiland Hiddensee. Dit is bereikbaar met een busverbinding via de hoofdstad Bergen. Uitgangspunt is de kustplaats Binz, zeer fraai door de vele grote witte villa’s die na de Wende alle zijn gerenoveerd.


Dagschema
keus uit 8 wandelingen, bijv.
1. Rondwandeling vanuit Binz: via Jagdschloss Granitz naar Sellin en langs de kust terug(17 km).
2. Na treinrit: rondwandeling van Baabe naar Kaap Nordperd (17 km). Met de trein terug.
3. Na treinrit: van Putbus via Gross Stresow naar Binz (21 km).
4. Na treinrit: van Lietzow naar vuursteenveld, terug via Prora naar Binz (18 km)
5. Na busrit: van Hagen naar Sassnitz via Königsstuhl (13 km) en per bus terug.

6. Na busrit en ferry: noorden van Hiddensee (14 km). Per ferry en busrit terug.

 

Dagschema Ruegen keus uit 8 wandelingen, bijv. 1. Rondwandeling vanuit Binz: via Jagdschloss Granitz naar Sellin en langs de kust terug(17 km). 2. Na treinrit: rondwandeling van Baabe naar Kaap Nordperd (17 km). Met de trein terug. 3. Na treinrit: van Putbus via Gross Stresow naar Binz (21 km). 4. Na treinrit: van Lietzow naar vuursteenveld, terug via Prora naar Binz (18 km) 5. Na busrit: van Hagen naar Sassnitz via Königsstuhl (13 km) en per bus terug. 6. Na busrit en ferry: noorden van Hiddensee (14 km). Per ferry en busrit terug.
Accommodatie
U overnacht in een hotel. Vanwege de drukte op het eiland kan de accommodatie verschillen. Onze 1e voorkeur is het mooie hotel Garni Getreurer Eckart in het centrum van Binz. Is er plaats, dan boeken we dit hotel in. Standaard boeken we een 2p-kamer met balkon en straatzicht.

 

Bereikbaarheid

Binz is het eindpunt van de spoorlijn van de Bundesbahn en ligt op 740 autokilometers van Utrecht. Met de trein binnen een dag bereikbaar.

Daarnaast ligt Binz ook halverwege de ca. 25 km lange smalspoorbaan met stoomtreinen die Putbus met Ostseebad Göhren verbindt.  Tevens vertrekken er regelmatig bussen naar de nabijgelegen plaatsen.

 

Reisverslag schrijven

Ingezonden door: van der Steen

Reis: Rugen
April '19 - De voorjaarsweek gaf ons het inzicht dat in de zomer het wel eens erg druk zou kunnen zijn op dit mooie eiland. Omdat het seizoen net begonnen was, waren alle gewenste voorzieningen beschikbaar. Verder hadden wij een prachtige zonnige week. Het hotel in Binz ligt aan een doorgaande weg die gelukkig in de avond en nacht stil werd. Sommige details van de beschrijvingen klopten niet (meer). Het eiland Hiddensee is een ervaring die weer heel anders is dan Rügen zelf omdat er nauwelijks auto’s (mogen) rijden. Dit was absoluut de moeite waard. Anneke en Willem

Ingezonden door: Wim en Wilca van vliet

Reis: Ruegen
31 mei tot 7 juni 2018: We hebben een fantastische week gehad aan de Oostzee op het eiland Rugen In de voormalige DDR. Het waren mooie wandelingen met een zeer grote verschillen. Soms vervoer met een stoomtrein, dan weer een boot of een gewone trein. Prachtige natuur en bijzondere mooie gebouwen en boulevards of een pier in de zee. Ook Prora heeft een grote indruk gemaakt. Dit oord was ooit opgezet in de 30e jaren om 20.000 mensen tegelijk op vakantie aan zee te laten gaan. Er is een museum en ook een grote variatie aan appartementen, hotels enz men is flink aan de opbouw bezig van dit complex van enkele km lang. De prachtige krijtkusten zijn ook magnifique. Leuk hotel, lekker eten en prachtig weer super. Het was weer een mooie wandelvakantie

Ingezonden door: M. Meijer

Reis: Rugen
Okt. '17 - Wat is Ruegen een prachtig en afwisselend eiland. Steile (krijt)rotsen, mooie bossen en overal schitterende doorkijkjes naar de zee. Het wandelarrangement was zeer gevarieerd en goed te doen voor onze groep van 70 plussers. Afstanden van 17km en hoogteverschil van 220m. Een wandeling begon bijna bij het hotel in Binz, voor de anderen moesten wij met trein of bus een eindje rijden wat ook al leuk was. Zo rijdt de Rasender Roland, een echt stroomtreintje, over een groot deel van het eiland. Met trein, bus en veer zijn wij ook naar de Hiddenzee geweest. Weinig gelopen maar als onderbreking erg leuk om te doen. Topo-Aktief heeft een uitstekend pension/hotel voor ons uitgezocht met een prima ontbijt en heel centraal gelegen in Binz. Binz is heel gezellig met prachtige witte huizen en pensions en een kilometerslange wandelpromenade langs de zee tot Prora, een bouwwerk van grote historische waarde. Wij hebben weer genoten. Cocky, Dirk, Els, Irene, Jopie en Ritha.

Ingezonden door: R. Hogers

Reis: Ruegen
oktober 2016 Rügen is een schitterend wandeleiland met prachtige landschappen: imposant beukenwoud, heide met vuursteenvelden, zand- en kiezelstranden en natuurlijk de spectaculaire krijtkliffen. Ook Hiddensee was een mooie ervaring. Ik kan aanraden om om een extra stukje naar de uitkijktoren van Altbessin op Hiddensee te lopen. Je komt dan in een prachtig verlaten oerlandschap. Het beviel mij ook goed om naar de diverse vertrekpunten van de wandelingen te reizen per openbaar vervoer. De reis naar Hiddensee moet je even goed plannen om voldoende tijd op het eiland te hebben, maar dan is het prima te doen. Het hotel Getreur Eckart vond ik uitstekend, zowel qua kamer als het ontbijt.

Ingezonden door: van den Akker

Reis: Rugen
Mei 2016 - Al met al een zeer geslaagde wandelvakantie in het prachtige plaatsje Binz. Enkele overnachtingen aan de west zijde van het eiland had het geheel nog prettiger gemaakt. Wij vonden het jammer dat wij op 1 plek zaten. Wij hadden graag de wandelingen op het eiland Hiddensee willen doen maar vonden dat te ver reizen met het OV.