Vind de reis die bij u past:

Bretagne Roze Granietkust - Reisnr: 321

wandelvakantie Frankrijk, Bretagne


  • Eilanden / Kustwandelingen
  • Wandelvakanties
  • Eilanden / Kustwandelingen Bretagne Roze Granietkust
  • Eilanden / Kustwandelingen Bretagne Roze Granietkust
  • Eilanden / Kustwandelingen Bretagne Roze Granietkust
  • Eilanden / Kustwandelingen Bretagne Roze Granietkust
  • Eilanden / Kustwandelingen Bretagne Roze Granietkust
  • Eilanden / Kustwandelingen Bretagne Roze Granietkust

Wandelen in Bretagne: langs de ruige en grillige noordkust. De roze granietkust oogt als een gebied uit het begin der tijden, het is bezaaid met grillige, door zee en wind gevormde rotsen. Het is met geen ander gebied vergelijkbaar. Het gebied heeft altijd tot de verbeelding gesproken en is daarom rijk aan legendes en verhalen.

Reissom Bretagne 2018 p.p. (bij 2p):
A
€ 665 (LS) april/mei/juni/september
B € 750 (HS) juli en augustus
Inbegrepen: 5 x logies/ontbijt en diner, taxitransfer naar Lannion op dag 6, bagagevervoer , TA-Info pakket
Niet inbegrepen: heen- en terugreis, overige maaltijden
Reissom bij geen bagagevervoer: A € 540 p.p. (bij 2p); B € 625 p.p. (bij 2p)
Korting bij 3-6 pers: € 80 p.p. (bij bagagevervoer)
Reserveringskosten: € 20 per party: € 35 buitenland incl. verzendkosten
Toeslag 1p-kamer: A € 190; B € 265
Toeslag solo reiziger: € 170
Verlenging: Lannion LO  A € 52 p.p.; B € 85 p.p. (2pk) / A € 98 B 160 (1pk)
Accommodatie: **/***hotels, 2pk do/wc
Zwaarte: gemiddeld 18,5 km per dag, geringe hoogteverschillen
Afstand: Utrecht - Lannion  940 km
Openbaar vervoer: trein Lannion
Routebeschrijving: Nederlandstalig
GPS data: opvraagbaar
Periode: 1 april – 30 sept; vertrek dagelijks

 

Tijdens deze hoteltrektocht volgt u het eeuwenoude kustpad dat smokkelaars vroeger gebruikten. Optioneel: een bezoek per schip aan het natuurreservaat van Sept-îles en zijn unieke kolonie van Jan-van-Genten. Een extra overnachting in Ploumanac'h is dan noodzakelijk of een bezoek na de trektocht.
U overnacht in sfeervolle, kleine plaatsjes waar u kunt genieten van typisch Bretonse gerechten als crêpes en visschotels. Daar ontdekt u dat niet alleen het landschap van Bretagne heel anders is dan de rest van Frankrijk, maar dat de Bretonnen ook hun culturele eigenheid hebben weten te behouden.

 

 

Dagschema
1. Aankomst in Lannion
Lannion telt veel fraaie huizen van graniet en vakwerkhuizen uit de 17de eeuw
2. Via de vallei van Léguer naar Trébeurden (18 km, 5u)
Onderweg heeft u een fantastisch uitzicht op de baai van Lannion. Trébeurden is een geliefde badplaats
3. Wandeling over Île Grande (ochtend) en langs de menhir van St. Uzec (23 km, 7u). Ile Grande was vroeger alleen bij eb bereikbaar. Overnachting in Kérenoc
4. Langs het roze graniet naar Trégastel/Ploumanac'h (21 km, 6u)
U wandelt langs het schiereiland Landrelle en komt langs het spectaculaire roze graniet. De rotsen hebben diverse namen, zoals ‘De hoed van Napoleon’. Overnachting in Ploumanac’h, oud vissersdorp.
5. Van Ploumanac’h via Perros-Guirec naar Trestel en Port-Blanc (24 km, 7u)
Talloze artiesten schilderden in deze streek.
6. Van Port-Blanc naar Pointe du Château (15 km, 5u30).
U komt langs een reeks eilandjes, kreken en stranden.
Eind van de middag transfer terug naar Lannion. Einde arrangement

Wandelschema Bretagne Roze Granietkust: 1. Aankomst in Lannion Lannion telt veel fraaie huizen van graniet en vakwerkhuizen uit de 17de eeuw 2. Via de vallei van Léguer naar Trébeurden (18 km, 5u) Onderweg heeft u een fantastisch uitzicht op de baai van Lannion. Trébeurden is een geliefde badplaats 3. Wandeling over Île Grande (ochtend) en langs de menhir van St. Uzec (23 km, 7u). Ile Grande was vroeger alleen bij eb bereikbaar. Overnachting in Kérenoc 4. Langs het roze graniet naar Trégastel/Ploumanac'h (21 km, 6u) U wandelt langs het schiereiland Landrelle en komt langs het spectaculaire roze graniet. De rotsen hebben diverse namen, zoals ‘De hoed van Napoleon’. Overnachting in Ploumanac’h, oud vissersdorp. 5. Van Ploumanac’h via Perros-Guirec naar Trestel en Port-Blanc (24 km, 7u) Talloze artiesten schilderden in deze streek. 6. Van Port-Blanc naar Pointe du Château (15 km, 5u30). U komt langs een reeks eilandjes, kreken en stranden. Eind van de middag transfer terug n

Wandelen langs de Roze Graniet Kust in Bretagne
De Côte de Granit Rose volgt het ‘Sentier des douaniers’, een oud kustpad dat door smokkelaars werd benut om illegale goederen vanuit Engeland Frankrijk binnen te smokkelen. De route is grotendeels gemarkeerd. Het info-pakket bevat een Nederlandstalige routebeschrijving met uitgebreide achtergrond informatie.

De zwaarte **/***
De wandelingen zijn 11 tot 24 km, met een daggemiddelde van 18,7 km ca. 5 uur 30 min. Het pad gaat op en neer met geringe hoogteverschillen, tot 250m per dag (gemiddeld 175 m per dag). Het is een matig zware route.

Accommodatie
U overnacht in goede ** en *** hotels op tweepersoonskamers met douche en toilet op de kamer. U verblijft op basis van halfpension.

Beste reistijd
De beste tijd om Bretagne te bezoeken is van mei t/m september. In mei wordt het al duidelijk warmer en talloze voorjaarsbloemen geven het Bretonse landschap een prachtige kleur die aanhoudt tot eind september. Net als in Nederland moet u er echter rekening mee houden dat het af en toe bewolkt en regenachtig kan zijn.

Vervoer naar de Roze Granietkust
Met de auto: De afstand naar Lannion bedraagt vanaf Utrecht ca. 940 km.
Per trein: Met de Thalys en TGV reist u naar Guingamp of Plouaret. Vanaf Guingamp of Plouaret reist u per lokale trein naar Lannion. De reisduur bedraagt ca. 10 uur.

 

Reisverslag schrijven

Ingezonden door: Wim en Wilca van vliet

Reis: Roze Granietkust
Sep. 2017 - We waren blij verrast door de bijzonder leuke locaties waar we overnachten. We begonnen in Lannion, wat een bijzonder mooie stad was. Eerst heerlijk gewandeld langs de rivier tot dat we aan de kust kwamen. Het was een bijzonder mooie en gevarieerde Wandelreis die goed bewegwijzerd was. Enigste minpuntje was dat je soms weinig gelegenheden tegenkwam om wat te gebruiken, zodat het handig zou zijn dat je een lunchpakket meekrijgt We vonden het overigens verder een fantastische Wandelreis en een aanrader voor iedere liefhebber van wandelen en natuur Complimenten voor Topo-Aktief op naar de volgende Wandelreis

Ingezonden door: Ger Feijen en Truus van Putten

Reis: Roze Granietkust
Juli 2016 - Wij hebben een mooie tocht gemaakt de hotels waren goed we hadden meer wandelhotels verwacht. Dat was niet zo maar heeft de pret niet gedrukt. Goede ontvangst en avonds lekker eten. Wandelingen zijn goed te doen en mooi en afwisselend genoeg. Met al hebben we genoten wij denken dat we nog wel een keer bij Topo boeken Goede ervaring Hartelijke groeten Ger Feijen en Truus van Putten

Ingezonden door: Hans Buijze

Reis: Bretagne Roze Granietkust
Wat is er fijner dan links van je een steeds wisselende kustlijn en een prachtige blauwe zee, nu een stil dan weer ruig, soms veraf dan weer dichtbij. Wandelen langs de GR34 in Bretagne is een feest, zeker als je dat kan doen zonder bagage en met de zekerheid dat je 's avonds een lekker bed hebt in een schone kamer en een heerlijk diner.