Eilanden/ kustwandelingen Kerry Way - Wandelvakantie Ierland, Kerry
Vind de reis die bij u past:

Kerry Way - Reisnr: 502

Wandelvakantie Ierland, Kerry


  • Wandelvakanties
  • Eilanden/ kustwandelingen

De Kerry Way is een pittige, maar prachtige wandeltrektocht door de natuur in het zuidwesten van Ierland. De Kerry Way begint in het drukke toeristenplaatsje Killarney met zijn vele pubs en loopt daarna door het stille hart van Kerry dat gevormd wordt door het schiereiland Iveragh. Dit schiereiland kent het hoogste gebergte van Ierland, de MacGillycuddy Reeks, met als hoogste top de Carrantuohill (1024 m). Aan de voet van deze bergen liggen grote en fraaie meren.

Reissom Kerry Way 2023

 

 2-Persoons 

kamer*

 1-Persoonskamer 

samenreizend

 1-Persoonskamer 

alleenreizend

 Arrangement A€ 670
€ 1.005€ 1.125
 Arrangement B 
€ 945
€ 1.450€ 1.640

 * Prijzen per persoon bij verblijf met 2 personen in een 2-persoonskamer.

Duur:

  • Arrangement A: 7 dagen/ 6 nachten/ 5 wandeldagen
  • Arrangement B: 10 dagen/ 9 nachten/ 8 wandeldagen
Type reis: Trektocht

Inbegrepen:

  • Logies/ ontbijt
  • Bagagevervoer 1 stuk bagage p.p. max. 18 kg
  • Routebeschrijving en kaartmateriaal
  • Telefonische assistentie ter plekke

Niet inbegrepen: vlucht, lokale transfers; lunches en diners
Reserveringskosten: € 25 per boeking, € 2,50 Calamiteitenfonds en SGR-bijdrage van € 5,00 p.p.
Accommodatie: 2-persoonskamer met douche/ wc in guesthouses
Zwaarte: 3 sterren
Hond: niet toegestaan
Routebeschrijving: U ontvangt het informatiepakket met de routebeschrijving in het Engels circa twee weken voor vertrek thuis.
Periode: Dagelijks vertrek mogelijk tussen 1 april - 30 september

Enkele van de bekendste en fraaiste landschappen van Ierland zijn hier gelegen: Muckross House en Gardens en de Gap of Dunloe. U wandelt vanuit de drukke hoofdstad Killarney via schilderachtige dorpen, oude wegen, kastelen, traditionele boerderijen, meren, rivieren en stroompjes naar Waterville of Kenmare.  Kerry Way is de langste gemarkeerde route in Ierland met een totale afstand van 215 km.


Dagschema Kerry Way - Arrangement A (7 dagen/ 6 nachten/ 5 wandeldagen)
1. Aankomst in Killarney
2. Killarney - Black Valley (22 km)
3. Black Valley - Glencar (20 km)
4. Glencar - Glenbeigh (18 km)
5. Glenbeigh - Cahirciveen (29 km)
6. Cahirciveen - Waterville (28 km)
7. Einde arrangement in Waterville

Dagschema Kerry Way - Arrangement B (10 dagen/ 9 nachten /8 wandeldagen)
1. Aankomst in Killarney
2. Killarney - Black Valley (22 km)
3. Black Valley - Glencar (20 km)
4. Glencar - Glenbeigh (18 km)
5. Glenbeigh - Cahirciveen (23 km)
6. Cahirciveen - Waterville (22 km)
7. Waterville - Caherdaniel (15 km)
8. Caherdaniel - Sneem (19 km)
9. Sneem - Kenmare  (30 km of 21 km)
10. Einde arrangement in Kenmare

 

Wandelvakantie in Ierland: Kerry Way Dagschema Kerry way A (7d/6n/5w) 1. Aankomst in Killarney 2. Killarney - Black Valley (22 km) 3. Black Valley - Glencar (20 km) 4. Glencar - Glenbeigh (18 km) 5. Glenbeigh - Cahirciveen (23 km) 6. Cahirciveen - Waterville (22 km) 7. Einde arrangement in Waterville Dagschema Kerry Way B (10d/9n/8w) 1. Aankomst in Killarney 2. Killarney - Black Valley (22 km) 3. Black Valley - Glencar (20 km) 4. Glencar - Glenbeigh (18 km) 5. Glenbeigh - Cahirciveen (23 km) 6. Cahirciveen - Waterville (22 km) 7. Waterville - Caherdaniel (15 km) 8. Caherdaniel - Sneem (19 km) 9. Sneem - Kenmare (30 km of 21 km) 10. Einde arrangement in Kenmare

 

Accommodatie
Tijdens de trektocht overnacht u in verschillende guesthouses (bed & breakfasts). Overal heeft u een kamer met eigen badkamer/ wc. U ontbijt in uw accommodatie, het avondeten kunt u meestal in een naburige pub gebruiken. In het geval van een afgelegen guesthouse serveert de eigenaar het diner.

 

Bereikbaarheid
Per vliegtuig: Het beste kunt u vliegen op Cork. Vanaf Amsterdam vertrekken hiernaartoe dagelijks vlucht(en).
Vanaf de luchthaven Cork, kunt u per bus, trein of taxi naar het beginpunt doorreizen.
Bekende openbaar vervoer maatschappijen in Ierland zijn: Bus Eireann and Irish Rail.
Reisduur:
  • Per taxi/auto: circa 1,5 tot 2 uur.
  • Per openbaarvervoer: circa 3,5 tot 4 uur.

 

Zwaarte van de trektocht (3 sterren)
De Kerry Way wij noemen wij een gemiddeld zware wandeltocht met een gemiddelde lengte per dag van circa 20 km. Classificatie sterren: 1(licht) t/m 5 sterren(zwaar).

Wandelarrangement

De Kerry Way is een gemarkeerde route. U wandelt langs de voet van de hoogste bergen van Ierland, maar nergens is de hoogte meer dan ca. 300m. De etappes zijn matig zwaar.

Het klimaat

County Kerry heeft een heel mild klimaat, vooral door de warme golfstroom. Door de sterke westenwind regent het zelden een hele dag lang. In de zomer zijn er veel zonnige dagen; het kan er flink warm zijn en zelden echt koud. Het milde klimaat, op zeeniveau vriest het er vrijwel nooit, maakt het mogelijk dat er hier en daar subtropische vegetatie, zoals palmen, groeit.

Reisverslag schrijven

Ingezonden door: Anton en Corrie

Reis: Kerry
Juli '17 - Wij hebben genoten van de trekking, met wisselende landschappen. We hadden geluk met de weersomstandigheden, op een dag na was het aangenaam qua zon en temperatuur. Die ene dag miezerde het. De route is goed bewegwijzerd, dus verdwalen lukt bijna niet. Mits jezelf niet goed oplet. Ik kan iedereen aanraden ooit de ring of Kerry te bewandelen. Met vriendelijke groet Anton en Corrie.

Ingezonden door: K Bakker en J. de Jong

Reis: Kerry
Juni 2016 - De tocht vonden wij fantastisch. Bijna altijd liepen we over onverharde paden en in de natuur. We hebben vele bergen beklommen en urenlang op de zadels gelopen. Het was zoooo stil, dit hebben we als heel bijzonder ervaren. Verder zie je op het schiereiland tijdens zo’n tocht de variatie in landschap; eerst waren de bergen hoger, daarna was het kustgebied met hoogveen, daarna weilanden en lagere bergen, die veel groener waren. De start in Killarny en de finish in Kenmare was ook erg leuk met de pubs , het winkelvertier en de activiteiten die er te doen waren. We vonden het wel prettig om enkele extra dagen in te plannen voor rust, want de tocht is wel zwaar. Dit terwijl we heel goed weer hebben gehad; bij regenweer zou het nog veel zwaarder zijn geweest.