Eilanden/ kustwandelingen Kerry Way - Wandelvakantie Ierland, Kerry
Vind de reis die bij u past:

Kerry Way - Reisnr: 502

Wandelvakantie Ierland, Kerry


 • Wandelvakanties
 • Eilanden/ kustwandelingen
 • Eilanden/ kustwandelingen Kerry Way
 • Eilanden/ kustwandelingen Kerry Way
 • Eilanden/ kustwandelingen Kerry Way
 • Eilanden/ kustwandelingen Kerry Way
 • Eilanden/ kustwandelingen Kerry Way
 • Eilanden/ kustwandelingen Kerry Way

De Kerry Way is en pittige maar prachtige wandeltrektocht door de natuur in het zuidwesten van Ierland is. Kerry Way begint in het drukke toeristenplaatsje Killarney met zijn vele pubs, loopt door het stille hart van Kerry dat gevormd wordt door het schiereiland Iveragh; dit kent het hoogste gebergte van Ierland, de MacGillycuddy Reeks met als hoogste top de Carrantuohill (1024 m). Aan de voet van de bergen liggen grote en fraaie meren.

Reissom Kerry Way 2021:

 

 2-Persoons 

kamer*

 1-Persoonskamer 

samenreizend

 1-Persoonskamer 

alleenreizend

 Arrangement A€ 585
€ 935€ 995
 Arrangement B 
€ 821
€ 1.205€ 1.295

 * Prijzen per persoon bij verblijf met 2 personen in een 2-persoonskamer.

Duur:

 • Arrangement A: 7 dagen/ 6 nachten/ 5 wandeldagen
 • Arrangement B: 10 dagen/ 9 nachten/ 8 wandeldagen
Type reis: Trektocht

Inbegrepen:

 • Logies/ ontbijt
 • Bagagevervoer 1 stuk bagage p.p. max. 18 kg
 • Routebeschrijving en kaartmateriaal
 • Telefonische assistentie ter plekke

Niet inbegrepen: vlucht, lokale transfers; lunches en diners
Reserveringskosten: € 25 per boeking, € 2,50 Calamiteitenfonds en SGR-bijdrage van € 5,00 p.p.
Accommodatie: 2-persoonskamer met douche/ wc in guesthouses
Zwaarte: middelzwaar; oooo
Hond: niet toegestaan
Openbaar vervoer: Vlucht Amsterdam - Cork met Aer Lingus; aansluitend bus in namiddag. In voor- en najaar en op zondag is de busdienst beperkt.
Routebeschrijving: U ontvangt het informatiepakket met de routebeschrijving in het Engels circa twee weken voor vertrek thuis.
Periode: Dagelijks vertrek mogelijk tussen 1 april - 31 oktober.

Enkele van de bekendste en fraaiste landschappen van Ierland zijn hier gelegen: Muckross House en Gardens en de Gap of Dunloe. U wandelt vanuit de drukke hoofdstad Killarney via schilderachtige dorpen, oude wegen, kastelen, traditionele boerderijen, meren, rivieren en stroompjes naar Waterville of Kenmare.  Kerry Way is de langste gemarkeerde route in Ierland met een totale afstand van 215 km.


Dagschema Kerry Way - Arrangement A (7 dagen/ 6 nachten/ 5 wandeldagen)
1. Aankomst in Killarney
2. Killarney - Black Valley (22 km)
3. Black Valley - Glencar (20 km)
4. Glencar - Glenbeigh (18 km)
5. Glenbeigh - Cahirciveen (23 km)
6. Cahirciveen - Waterville (22 km)
7. Einde arrangement in Waterville

Dagschema Kerry Way - Arrangement B (10 dagen/ 9 nachten /8 wandeldagen)
1. Aankomst in Killarney
2. Killarney - Black Valley (22 km)
3. Black Valley - Glencar (20 km)
4. Glencar - Glenbeigh (18 km)
5. Glenbeigh - Cahirciveen (23 km)
6. Cahirciveen - Waterville (22 km)
7. Waterville - Caherdaniel (15 km)
8. Caherdaniel - Sneem (19 km)
9. Sneem - Kenmare  (30 km of 21 km)
10. Einde arrangement in Kenmare

 

Wandelvakantie in Ierland: Kerry Way Dagschema Kerry way A (7d/6n/5w) 1. Aankomst in Killarney 2. Killarney - Black Valley (22 km) 3. Black Valley - Glencar (20 km) 4. Glencar - Glenbeigh (18 km) 5. Glenbeigh - Cahirciveen (23 km) 6. Cahirciveen - Waterville (22 km) 7. Einde arrangement in Waterville Dagschema Kerry Way B (10d/9n/8w) 1. Aankomst in Killarney 2. Killarney - Black Valley (22 km) 3. Black Valley - Glencar (20 km) 4. Glencar - Glenbeigh (18 km) 5. Glenbeigh - Cahirciveen (23 km) 6. Cahirciveen - Waterville (22 km) 7. Waterville - Caherdaniel (15 km) 8. Caherdaniel - Sneem (19 km) 9. Sneem - Kenmare (30 km of 21 km) 10. Einde arrangement in Kenmare
Wandelarrangement
De Kerry Way is een gemarkeerde route. U wandelt langs de voet van de hoogste bergen van Ierland, maar nergens is de hoogte meer dan ca. 300m. De etappes zijn matig zwaar.

Het klimaat

County Kerry heeft een heel mild klimaat, vooral door de warme golfstroom. Door de sterke westenwind regent het zelden een hele dag lang. In de zomer zijn er veel zonnige dagen; het kan er flink warm zijn en zelden echt koud. Het milde klimaat, op zeeniveau vriest het er vrijwel nooit, maakt het mogelijk dat er hier en daar subtropische vegetatie, zoals palmen, groeit.

Accommodatie
Tijdens de trektocht overnacht u in verschillende guesthouses (bed & breakfasts). Overal heeft u een kamer met eigen badkamer/ wc. U ontbijt in uw accommodatie, het avondeten kunt u meestal in een naburige pub gebruiken. In het geval van een afgelegen guesthouse serveert de eigenaar het diner.

Vervoer naar Ierland
Per vliegtuig
Elke dag ‘s ochtends om 09.20 uur vliegt Aer Lingus rechtstreeks naar Cork. Terugvlucht Cork – Amsterdam elke ochtend om 06.00 uur. Behalve op zaterdag is er ook een avondvlucht om 17.10 uur uit Cork. Info 2017

Vervoer in Ierland

Behalve binnenlandse vluchten, zijn er uitstekende bus- en trein-verbindingen, maar de frequentie is beperkt. Op zondag rijden er minder bussen dan op de overige dagen. Ook rijden er in voor- en najaar minder bussen dan in de zomer. Voor circa 26 mei en na circa 25 september rijden er minder bussen.
U ontvangt van ons een busschema voor het vervoer van Cork naar Killarney en informatie over de terugreis.

Een bijzonder fraai filmpje van Herman & Annemiek Hoogsteder vindt u op youtube:
http://youtu.be/ZFiM_YfjnvMReisverslag schrijven

Ingezonden door: Anton en Corrie

Reis: Kerry
Juli '17 - Wij hebben genoten van de trekking, met wisselende landschappen. We hadden geluk met de weersomstandigheden, op een dag na was het aangenaam qua zon en temperatuur. Die ene dag miezerde het. De route is goed bewegwijzerd, dus verdwalen lukt bijna niet. Mits jezelf niet goed oplet. Ik kan iedereen aanraden ooit de ring of Kerry te bewandelen. Met vriendelijke groet Anton en Corrie.

Ingezonden door: K Bakker en J. de Jong

Reis: Kerry
Juni 2016 - De tocht vonden wij fantastisch. Bijna altijd liepen we over onverharde paden en in de natuur. We hebben vele bergen beklommen en urenlang op de zadels gelopen. Het was zoooo stil, dit hebben we als heel bijzonder ervaren. Verder zie je op het schiereiland tijdens zo’n tocht de variatie in landschap; eerst waren de bergen hoger, daarna was het kustgebied met hoogveen, daarna weilanden en lagere bergen, die veel groener waren. De start in Killarny en de finish in Kenmare was ook erg leuk met de pubs , het winkelvertier en de activiteiten die er te doen waren. We vonden het wel prettig om enkele extra dagen in te plannen voor rust, want de tocht is wel zwaar. Dit terwijl we heel goed weer hebben gehad; bij regenweer zou het nog veel zwaarder zijn geweest.