Reisadvies nodig? 085 - 00 433 50
 • Home
 • Tenerife
 • Trektocht Tenerife - El Teide
Alle 15 foto's tonen

Trektocht Tenerife - El Teide

1 / 15

Trektocht Tenerife El Teide

2 / 15

Trektocht Tenerife El Teide

3 / 15

Trektocht Tenerife El Teide

4 / 15

Trektocht Tenerife El Teide

5 / 15

Trektocht Tenerife El Teide

6 / 15

Trektocht Tenerife El Teide

7 / 15

Trektocht Tenerife El Teide

8 / 15

Trektocht Tenerife El Teide

9 / 15

Trektocht Tenerife El Teide

10 / 15

Trektocht Tenerife El Teide

11 / 15

Trektocht Tenerife El Teide

12 / 15

Trektocht Tenerife El Teide

13 / 15

Trektocht Tenerife El Teide

14 / 15

Trektocht Tenerife El Teide

15 / 15

Trektocht Tenerife El Teide

Zwaarte:
Duur: 8 dagen, 7 nachten, 5 wandeldagen
 • Trektocht op Tenerife
 • Pico del Teide, de hoogste berg van Spanje
 • Wandelen door afwisselende landschappen

De wandelvakantie Tenerife El Teide begint in Santiago del Teide, waar u een rondwandeling maakt in het Teno gebergte. Eenmaal boven de boomgrens geniet u van fantastische vergezichten, altijd met El Teide in het vizier. Als wandelaar verkent u unieke plekken die u anders niet zou tegenkomen. Het landschap is divers, variërend van dennenbossen, vulkanisch gebied, laurierbossen, kale vlaktes boven de boomgrens van El Teide, vulkaanlandschap tot kalksteen. De afdaling voert voornamelijk door bossen via Vilaflor naar Arona.

Wandelvakantie Tenerife inclusief bagagevervoer

Tenerife is zeker één van de Canarische Eilanden die u niet mag missen! Tenerife wordt ook wel het eiland van de eeuwige lente genoemd. Het eiland biedt een schat aan wandelmogelijkheden met afwisselende landschappen. Geniet van onze wandelvakantie richting de top van El Teide met bagagevervoer.

lees meerlees minder

Programma Trektocht Tenerife - El Teide

Aankomst in Santiago del Teide

U heeft een transfer vanaf de luchthaven naar Santiago del Teide, waar uw eerste overnachting plaatsvindt.

Etappe 1: Rondwandeling Masca Vallei

11km480m480m

De route van vandaag is niet al te zwaar. Een geleidelijk oplopende weg, richting de Masca vallei, met spectaculaire uitzichten. Een mooie dagtocht om even te acclimatiseren. U overnacht wederom in Santiago del Teide.

Etappe 2: Van Santiago del Teide naar de Chinyero Vulkaan

16,6km660m420m

Vandaag wandelt u naar de Chinyero-vulkaan. U zet stap voor stap koers naar het Teide-gebied. Het enige geluid dat u hoort, is het geluid van uw schoenen die over de stenen gaan. U wandelt naar een unieke accommodatie midden in dit vulkanische gebied. Uw overnachting is gelegen nabij San Jose de Los Llanos.

Etappe 3: Van Los Llanos naar Parking El Teide

21km960m70m

Klaar voor een nieuwe dag. U wandelt verder omhoog naar het Teide gebied. Vanaf de startplek ziet u in de verte al waar u naartoe gaat vandaag. Een pittige tocht met de nodige hoogtemeters. U klimt door het bos omhoog totdat u aan de boomgrens komt. Wanneer u het eindpunt van deze dag bereikt heeft, wordt u met een korte transfer naar de Parador gebracht. De accommodatie Parador ligt in het hart van het Teide Nationaal Park, waar uw overnachting plaatsvindt. Indien de accommodatie Parador niet beschikbaar is, overnacht u twee nachten in Vilaflor (dit is dan inclusief transfers).

Optioneel kunt u een dag langer in Parador verblijven om vervolgens met of zonder gids naar de top van El Teide te gaan. De rustdag in El Medano komt hierbij te vervallen of u verlengt de reis met een dag. Neemt u contact met ons op voor de mogelijkheden.

Etappe 4: Van Parking El Teide naar Vilaflor

18km470m1200m

Vandaag wandelt u verder en betreedt u één van de meest afwisselende natuurgebieden van Tenerife, El Teide, waar u door de mooiste stukken wandelt; een gedeelte waar u alleen te voet kunt komen. Steeds verder afdalend naar Vilaflor komt u langzaamaan weer onder de boomgrens terecht. U overnacht in Vilaflor.

Etappe 5: Van Vilaflor naar Arona

20km668m1391m

Vanuit Vilaflor wandelt u bergafwaarts richting Arona. Tussen de dennenbomen kronkelt u naar beneden. De tocht is volbracht! Onze transfer brengt u naar El Medano, waar een heerlijk hotel op u wacht.

Vrije dag in El Medano

Geniet van Zuid-Tenerife en geniet van de leuke badplaats El Medano! U kunt de dag invullen zoals u zelf wenst. De overnachting vindt wederom in El Medano plaats.

Vertrekdag

Een transfer brengt u naar de luchthaven. Mocht u langer willen verblijven, dan kunnen wij dat uiteraard voor u regelen.

Bekijk het volledige programmaBekijk minder

Praktische informatie

Accommodatie: U verblijft in authentieke, unieke accommodaties, zoals een hotel, appartement of pension variërend van 2 tot 4 sterren.

Routebeschrijving: U ontvangt een informatiepakket in het Nederlands circa twee weken voor vertrek thuis.

GPS-tracks: Beschikbaar. Voor deze reis is het gebruik van GPS-bestanden noodzakelijk!

Afstand: Van Utrecht naar Santiago del Teide is ongeveer 3.723 km.

Wanneer: Het gehele jaar door dagelijks vertrek mogelijk.

Bagage: Bagagevervoer is inclusief, 1 stuk van maximaal 20 kg per persoon is toegestaan.

do 25 apr 2024

2 personen

Vanaf p.p.

€ 1.205,50

Bekijk prijzen

Persoonlijke aandacht - na boeking nemen we altijd even contact op

Inbegrepen

 • Ontbijt
 • Bagagevervoer
 • Transfer van en naar de Luchthaven (Tenerife-Zuid)
 • Transfers tijdens de wandeltocht
 • Informatiepakket
 • Hulplijn

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Lunches en diners
 • Toeristenbelasting
 • Verzekeringen

Algemeen

€ 25 per boeking.
€ 2,50 Calamiteitenfonds
SGR-bijdrage van € 5,00 p.p.

Dingen die je moet weten

Klimaat: Tenerife kenmerkt zich door een subtropisch klimaat met gematigde temperaturen gedurende het hele jaar. De gemiddelde dagtemperaturen schommelen rond de 20°C in de winter en stijgen tot ongeveer 27°C in de zomer. 's Nachts koelt het af, waarbij de temperaturen zelden onder de 15°C zakken. De zuidelijke regio's van het eiland ervaren over het algemeen warmere en drogere omstandigheden dan het noorden, mede dankzij de beschutting van de Teide-vulkaan. Hoewel Tenerife bekend staat als het 'eiland van de eeuwige lente', geldt dit niet voor ieder deel van het eiland.

Het klimaat op Pico del Teide wijkt af van de rest van Tenerife. Van de hoge temperaturen die in de kustgebieden van Tenerife normaal zijn, merkt u weinig meer op het moment dat u hoger op de vulkaan bent. Officieel heeft El Teide een gematigd klimaat. Dat komt doordat de temperatuur- en neerslagregistratie aan de voet van de vulkaan plaatsvindt. Op de top zou u eerder van een koel landklimaat kunnen spreken.
Zwaarte: Wandelingen met aardig veel hoogteverschillen. Eerst veel klimmen (richting El Teide) en vervolgens afdalen richting het zuiden.
Overnachtingen en transfers bijboeken: Optioneel kunt u een dag langer in Parador verblijven om met of zonder gids naar de top van El Teide te gaan. De rustdag in El Medano zou u eventueel kunnen laten vervallen en u kunt ook een extra nacht bijboeken. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
Bereikbaarheid: U vliegt naar Tenerife-Zuid; dagelijks gaan er vluchten vanuit Nederland naar deze luchthaven. Vanaf de luchthaven van Tenerife-Zuid is een transfer naar het beginpunt inbegrepen.
Hond: Niet toegestaan.

Startpunt

Reviews

Wij hebben nog geen review ontvangen voor deze reis, uiteraard ontvangen wij deze graag van u.

Heeft u vragen?

Wij beantwoorden ze graag.

Zes redenen waarom Topo-Aktief?

 • Kies zelf uw vertrekdatum, gezelschap en tempo.
 • Meer dan 30 jaar ervaring in wandelreizen
 • Altijd persoonlijk contact en advies
 • 100% veilig reizen met SGR, CF en ANVR
 • Uitgebreid Europees aanbod aan reizen
 • Voor beginners en gevorderden