Reisadvies nodig? 085 - 00 433 50
 • Home
 • Eifel
 • Trektocht Eifelsteig: Aken - Blankenheim
Alle 23 foto's tonen

Trektocht Eifelsteig: Aken - Blankenheim

1 / 23

Etappe 6: Kloster Steinfeld - Blankenheim

2 / 23

Etappe 1: Kornelimünster - Roetgen

3 / 23

Etappe 4: Einruhr - Gemünd

4 / 23

Etappe 6: Kloster Steinfeld - Blankenheim

5 / 23

Etappe 1: Kornelimünster - Roetgen

6 / 23

Etappe 6: Kloster Steinfeld - Blankenheim

7 / 23

Etappe 4: Einruhr - Gemünd

8 / 23

Etappe 6: Kloster Steinfeld - Blankenheim

9 / 23

Etappe 6: Kloster Steinfeld - Blankenheim

10 / 23

Etappe 1: Kornelimünster - Roetgen

11 / 23

Etappe 1: Kornelimünster - Roetgen

12 / 23

Etappe 5: Gemünd - Kloster Steinfeld

13 / 23

Etappe 2: Roetgen - Monschau

14 / 23

Etappe 2: Roetgen - Monschau

15 / 23

Etappe 1: Kornelimünster - Roetgen

16 / 23

Etappe 4: Einruhr - Gemünd

17 / 23

Etappe 1: Kornelimünster - Roetgen

18 / 23

Etappe 5: Gemünd - Kloster Steinfeld

19 / 23

Etappe 3: Monschau - Einruhr

20 / 23

Etappe 2: Roetgen - Monschau

21 / 23

Etappe 4: Einruhr - Gemünd

22 / 23

Etappe 4: Einruhr - Gemünd

23 / 23

Etappe 2: Roetgen - Monschau

Zwaarte:
Duur: 8 dagen, 7 nachten, 6 wandeldagen
 • Trektocht in de Eifel
 • 8, 9 en 12-daagse variant mogelijk
 • Langs kastelen, vulkaanmeren en door het dal

De Eifelsteig is een wandelvakantie, dwars door de Eifel, van Aken naar de bekende plaats Trier, over maar liefst 313 kilometer. Door de afwisseling in het landschap is het een bekende en zeer geliefde route. De vele wandelpaden, spectaculaire vergezichten en ongerepte natuur maken de wandelvakantie Eifelsteig tot een wandelroute die u één keer gelopen moet hebben als echte wandelfanaat. U wandelt over hoogvlaktes en bergtoppen, maar ook langs uitgestrekte weilanden en groene bossen. Kortom de Eifelsteig heeft u veel te bieden.

Wandelvakantie Eifelsteig Aken-Blankenheim inclusief bagagevervoer

De Eifelsteig is verdeeld in drie gedeeltes. U wandelt in dit arrangement het eerste gedeelte, dat begint in het historische Kornelimünster, een dorpje net onder de rook van Aken. U wandelt door de ongerepte natuur van het hoogveengebied Hoge Venen en over houten loopbruggen door de Struffeltse Heide. Via het geliefde plaatsje Monschau, met middeleeuwse vakwerkhuizen en de mosterdmolen wandelt u terug het Nationaal Park Eifel in. U vervolgt de weg via de stuwdammen van de noordelijke Eifel, het water is een constante factor in de Eifelsteig. In de vroegere tijden hebben de Romeinen de inwoners van Keulen van bronwater uit de Eifel voorzien via een kilometerslang geavanceerd systeem. Sporen van dit kanaal zult u hier en daar nog tegen komen de komende wandeldagen. De wandelvakantie eindigt in het mooie stadje Blankenheim met een leuk middeleeuws kasteel. Gaat u terug naar huis of wandelt u verder en geniet u ook van het tweede gedeelte Blankenheim naar Trier?

lees meerlees minder

Programma Trektocht Eifelsteig: Aken - Blankenheim

Aankomst in Aken/Kornelimunster

Verken het schilderachtige Kornelimünster met zijn historische vakwerkhuizen.

Etappe 1: Van Kornelimunster naar Roetgen

14km

De etappe van Kornelimünster naar Roetgen op de Eifelsteig-wandelroute belooft een onvergetelijke ervaring te zijn. Wandel door betoverende bossen en weelderige groene landschappen naar het pittoreske Roetgen. Een perfecte mix van natuur en cultuur.

Etappe 2: Van Roetgen naar Monschau

17km

Geniet van adembenemende landschappen, kronkelende paden en historische charme. Na de wandeling kunt u het pittoreske Monschau verkennen en zich laten betoveren door de middeleeuwse architectuur en de gezellige sfeer.

Etappe 3: Van Monschau naar Einruhr

25km

De Rur, die door de oude lakenstad in de vallei stroomt, zal vandaag je constante metgezel zijn. Eerst wandel je echter de hoogte in en kun je terugkijken op Monschau, daarna duik je het bos in.
De Eifelsteig blijft je vandaag omhoog en omlaag leiden, hij slingert en kronkelt door het rotsachtige bos.

Etappe 4: Van Einruhr naar Gemünd

21km

Vandaag wandel je midden door het Nationaal Park de Eifel.

Etappe 5: Van Gemünd naar Kloster Steinfeld

18km

Uw Eifelsteig-wandeling begint in Schleiden-Gemünd, waar het riviertje Olef uitmondt in de Urft. Volg vanaf de monding van de Olef de loop van de rivier over een gestaag stijgend bospad via kronkelende paden naar spetterend een uitzicht: vanaf de Kuckucksley kijk je in het weidse, beboste Oleftal. Achter het dorp Golbach opent het landschap zich en kun je al de eerste glimp opvangen van je bestemming van vandaag: Klooster Steinfeld. Langs schilderachtige beekjes en zacht glooiende weiden wandel je verder naar de eindbestemming van vandaag.

Etappe 6: Van Kloster Steinfeld naar Blankenheim

24km

Vandaag wandelt u van het klooster Steinfeld via het natuurbelevenisdorp Nettersheim naar Blankenheim. Op deze etappe van de Eifelsteig beleef je vervlogen tijden, van de Romeinen tot de Middeleeuwen.

Vertrekdag

Het arrangement eindigt na het ontbijt, het is uiteraard mogelijk de trektocht te vervolgen met het volgende arrangement van Blankenheim naar Trier.

Bekijk het volledige programmaBekijk minder

Praktische informatie

Accommodatie: U overnacht in nette hotels en pensions waarbij alle kamers beschikken over een eigen douche en toilet.

Routebeschrijving: U ontvangt het informatiepakket met de routebeschrijving in het Duits circa twee weken voor vertrek thuis.

GPS-tracks: Beschikbaar.

Afstand: Van Utrecht naar Aken is ongeveer 215 km.

Wanneer: Dagelijks vertrek mogelijk tussen 1 januari en 31 december.

Bagage: Bagagevervoer is inclusief, 1 stuk van maximaal 15 kg per persoon is toegestaan.

za 22 jun 2024

2 personen

Vanaf p.p.

€ 650,00

Bekijk prijzen

Geen zorgen - je kan de boeking nog twee dagen kosteloos annuleren

Vervolgtrajecten

Inbegrepen

 • 7x Overnachting
 • 7x Ontbijt
 • 6x Lunchpakket
 • Bagagevervoer
 • Informatiepakket
 • Hulplijn

Niet inbegrepen

 • Diner
 • Heen- en terugreis
 • Toeristenbelasting
 • Verzekeringen

Algemeen

€ 25 per boeking.
€ 2,50 Calamiteitenfonds
SGR-bijdrage van € 5,00 p.p.

Dingen die je moet weten

Klimaat: Het klimaat in de Eifel heeft een gematigd zeeklimaat. Een gebied met aangename tempraturen in de zomer en voldoende zonuren maar ook met voldoende neerslag waardoor de natuur prachtig blijft.
Zwaarte: Sportieve wandelingen tussen de 17 en 25 kilometer met hoogteverschillen tot 200 meter.
Overnachtingen bijboeken: Indien u wenst kunt u tijdens de reis een extra (rust)dag reserveren of aan het eind een nacht verlengen, neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
Bijzonderheden: De routes in de Eifel zijn zeer goed gemarkeerd.
Houdt u er rekening mee dat de feestdagen (bijvoorbeeld Pasen, Pinksteren etc.) heel populair zijn en daardoor snel volgeboekt.
In de grote steden is een milieusticker op uw auto verplicht (bijvoorbeeld te bestellen bij de ANWB).
Bereikbaarheid: Met de trein reist u naar Aken, vanuit daar kunt u de bus verder nemen naar Kornelismunster indien u hier overnacht.
Hond: Niet toegestaan.

Startpunt

Reviews

Anoniem

05-06-2023

De wandeletappes waren erg mooi; eigenlijk fraaier dan het eerste gedeelte van de Eifelsteig. Vooral de hoger gelegen paden waar de beek in de diepte ligt, waren heel mooi.

Fred Oostervink

10-08-2022

We hebben van een heerlijke wandeltocht genoten.

Pieter van den Doel

19-05-2022

Ik ben heel tevreden over de dienstverlening van Topo-Aktief. De Eifelsteig van Blankenheim naar Trier was een succes en is goed verlopen. Hotels met ontbijt, lunchpakket en bagagevervoer waren prima geregeld. Personeel was over het algemeen vriendelijk en behulpzaam. Ik heb verder geen op- of aanmerkingen. Met uw website kan (zelfs) ik uit de voeten en ik blijf deze zeker raadplegen voor een volgende gelegenheid.

lees meer lees minder

Esther

01-07-2020

Mooie tocht door een bosrijke omgeving. Vorig jaar hebben we deel 1 gelopen, het deel van Aken naar Blankenheim, dit jaar het deel van Daun naar Trier. Wij ervoeren dit deel als iets zwaarder, vooral omdat er meerdere heel lange dagtrajecten zijn en de reis meteen de eerste dag start met een pittige 25 km. Desalniettemin, zeker de moeite waard. De Eifel blijft een aantrekkelijk gebied om op korte afstand van Nederland het buitenland gevoel te beleven. De route voert voor 90% over onverharde wegen en is heel afwisselend. Wij hebben genoten van de bossen, de rivierdalen, het boerenland en de mooie vergezichten.

lees meer lees minder

Maarten van Tricht

01-07-2020

Nadat ik vorig jaar het eerste deel van de Eifelsteig zelf had georganiseer (hotels/pensions) dit jaar het regelwerk uitbesteed aan Topo-Aktief. Vanwege de onduidelijkheden rond Corona pas laat geboekt, maar een enkele reiziger viel gelukkig nog wel in te passen. De eerste wandeldagen bij Gerolstein, Daun en Manderscheid waren pittig met het klimmen en dalen over de vulkaantoppen, het was maar goed dat ik thuis ter voorbereiding al wat kilometers gemaakt had. Het Lieserdal was prachtig, eindeloos volgt de Eifelsteig de beek, soms hoog op de helling, soms dicht langs het ruisende water. Bij de weggespoelde brug halverwege de etappe was het schoenen en sokken uit, en door het water naar de overkant, brengt nog een beetje avontuur in de route. De schade door de overstromingen (zomer2021) is nog niet overal hersteld, maar de route is nagenoeg volledig te lopen. Enige minpuntje was dat door overstromingsschade de (handige) trein aan het einde, om Trier te bereiken, en om weer terug te reizen naar startpunt Gerolstein, tijdelijk vervangen is door een erg omslachtige busdienst. In ieder geval redelijk dicht bij huis lekker gewandeld.

lees meer lees minder

Anoniem

01-10-2019

Wij hebben een heerlijke wandelvakantie gehad in de Eifel. De tocht was erg mooi, met een afwisselend landschap met veel bossen, weilanden, meren/riviertjes en af en toe mooie stadjes. De hotels zijn goed met steeds een heerlijk ontbijt/lunchpakket. We kijken er al naar uit om de volgende etappe te gaan lopen.

lees meer lees minder

Anoniem

15-05-2019

Wat was het heerlijk om na een coronajaar er weer op uit te kunnen gaan! Spannend vind ik het, om een enkele keer alleen op reis te gaan. Een tocht als deze is daarvoor heel geschikt. Fijn is het, om als alleengaander te weten dat er na je wandeldag weer een mooie hotelkamer is, waar je kunt douchen, op bed kunt liggen, een biertje kunt drinken. Prima hotels zou ik zeggen. Kloster Steinfeld is natuurlijk geweldig. Die Eifelsteig zelf is schitterend. Alles is heel duidelijk gemarkeerd, een prachtige afwisseling van bos, heideveld en landbouwgebied. Wat mij betreft is het aantal kilometers prima. Natuurlijk ben je moe, aan het einde van een wandeldag. Dat is toch ook de bedoeling? Zeker voor een alleengaander is het aangenaam opgenomen te worden door een groep andere mensen. Het is leuk elkaar tijdens een wandeling een paar keer tegen te komen. Ik vond het daarom jammer dat er de laatste nacht (Blankenheim) gekozen is de wandelaars in verschillende hotels onder te brengen. Daardoor verlies je het laatste avond gevoel. Overigens liep ik met zes anderen. Ik was de enige Nederlander. Vanwege de corona maakte ik een late boeking. Duitsland moest nog even van oranje naar geel. Het lukte mevrouw olde Riekerink met grote inzet en blijmoedigheid alle dingen op tijd georganiseerd te krijgen. Hartelijk dank daarvoor.

lees meer lees minder

Heeft u vragen?

Wij beantwoorden ze graag.

Zes redenen waarom Topo-Aktief?

 • Kies zelf uw vertrekdatum, gezelschap en tempo.
 • Meer dan 30 jaar ervaring in wandelreizen
 • Altijd persoonlijk contact en advies
 • 100% veilig reizen met SGR, CF en ANVR
 • Uitgebreid Europees aanbod aan reizen
 • Voor beginners en gevorderden