Reisadvies nodig? 085 - 00 433 50
 • Home
 • Overige regio's Duitsland
 • Wandelreis Rügen
Alle 23 foto's tonen

Wandelreis Rügen

1 / 23

Rugen

2 / 23

Rugen

3 / 23

Rugen

4 / 23

Rugen

5 / 23

Rugen

6 / 23

Rugen

7 / 23

Rugen

8 / 23

Rugen

9 / 23

Rugen

10 / 23

Rugen

11 / 23

Rugen

12 / 23

Rugen

13 / 23

Rugen

14 / 23

Rugen

15 / 23

Rugen

16 / 23

Rugen

17 / 23

Rugen

18 / 23

Rugen

19 / 23

Rugen

20 / 23

Rugen

21 / 23

Rugen

22 / 23

Rugen

23 / 23

Rugen

Zwaarte:
Duur: 8 dagen, 7 nachten, 6 wandeldagen
 • Verblijf op 1 plek in Rügen
 • Kleine meertjes en uitzichtspunten
 • Beroemde krijtrotsen

Het eiland Rügen ligt in het noordoosten van Duitsland. Het is bekend vanwege de witte krijtrotsen en groene lanen, beukenbossen en lange, brede stranden. Een groot deel is natuurreservaat en Nationaal park.

Wandelvakantie Rugen, wandelen vanuit 1 plek

Voor wandelaars liggen er vuurstenen voor het oprapen, kleine meertjes en beroemde uitzichtspunten aan zee, zoals de Königstuhl. U wandelt via het Jachtslot Granitz naar de bijzonder fraaie pier van Sellin. De volgende dag wandelt u door het Biosfeerreservaat. Na een bijzondere stoomtreinrit wandelt u eerst door het fraaie Putbus, bijnamen “Witte Stad” en “Rozenstad”; het werd in 1810 in classistische stijl gebouwd in cirkelvorm, naast een Slot en Stadspark. Vervolgens wandelt u langs de kust naar het fraaie dorpje met vakwerkhuizen Gross Stresow. Voor de wandelingen op het schiereiland Jasmund met de beroemde krijtrotsen neemt u eerst een bus of trein. Voor de westkust ligt het bij kunstenaars bekende eiland Hiddensee. Dit is bereikbaar met een busverbinding via de hoofdstad Bergen. Uitgangspunt is de kustplaats Binz, zeer fraai door de vele grote witte villa’s die na de Wende alle zijn gerenoveerd.

lees meerlees minder

Programma Wandelreis Rügen

Aankomstdag

We hebben een aantal wandelingen voor u uitgezet op het eiland Rügen. U kunt tijdens uw vakantie zelf bepalen wanneer en welke wandeling u wenst te lopen. U verblijft alle nachten in Binz, bekend om zijn prachtige strand, historische architectuur en natuurlijke schoonheid. In het onderstaande dagprogramma lichten we enkele wandelingen uit.

Rondwandeling Binz

17,3km4,5 uur630m630m

Rondwandeling vanuit het hotel in Binz, u wandelt via Jagdschloss Granitz naar Sellin en langs de kust terug.

Rondwandeling Baabe

<16,2km4,5 uur220m220m

U reist met de Rasender Roland (stoomtrein) naar Baabe en maakt een rondwandeling via Kaap Nordperd. Een wandeling met prachtige uitzichten en inclusief een oversteek met een motorbootje naar Moritzburg.

Wandeling van Putbus naar Binz

20,3km5,5 uur250m250m

U reist wederom met de Rasender Rolander (stoomtrein) naar Putbus en wandelt langs de kust via Gross Stresow terug door het prachtige binnenland naar Binz.

Wandeling van Lietzow naar Binz

19,5km5,5 uur

U reist met de trein naar Lietzow en wandelt via het vuursteenveld en Prora terug naar Binz. Op deze route zijn zeer geringe hoogteverschillen.

Rondwandeling in Jasmund Nationalpark

10,3km3 uur250m240m

U maakt een prachtige rondwandeling langs de beroemde uitzichtpunten in het National park Jasmund. Het start- en eindpunt is te bereiken met het openbaar vervoer.

Rondwandeling Hiddensee Noord

11,6km3,5 uur120m120m

U reist per bus (of eigen auto) en ferry naar de Hiddensee, u maakt een rondwandeling door het noorden van het eiland. Het auto vrije eiland Hiddensee is ongeveer 16 kilometer lang en op zijn breedst 3,7 kilometer. Het hoogste punt ligt in het noorden waar de bakenberg te vinden is (72 meter).

Vertrekdag

Na het ontbijt is het arrangement geëindigd. U kunt optioneel nog een wandeling maken.

Bekijk het volledige programmaBekijk minder

Praktische informatie

Accommodatie: U verblijft in het 3* hotel Garni Getreurer Eckart, gelegen in het centrum van Binz, op een kamer met balkon en straatzicht.

Routebeschrijving: U ontvangt het informatiepakket met de routebeschrijving in het Nederlands circa twee weken voor vertrek thuis.

GPS-tracks: Beschikbaar.

Afstand: Van Utrecht naar Binz is ongeveer 740 km.

Wanneer: Dagelijks vertrek mogelijk tussen begin maart en eind oktober.

do 31 okt 2024

2 personen

Vanaf p.p.

€ 572,50

Bekijk prijzen

Persoonlijke aandacht - na boeking nemen we altijd even contact op

Inbegrepen

 • Overnachtingen
 • Ontbijt
 • Informatiepakket inclusief wandelkaart
 • Hulplijn

Niet inbegrepen

 • Overige maaltijden
 • Heen- en terugreis
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting

Algemeen

€ 25 per boeking.
€ 2,50 Calamiteitenfonds
SGR-bijdrage van € 5,00 p.p.

Dingen die je moet weten

Klimaat: De beste reistijd voor het eiland op Rügen in Duitsland is van mei t/m september, waarin je een zachte of aangename temperatuur hebt en amper tot weinig neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in op Rügen is 21°C in juli en de laagste is 2°C in januari.
Zwaarte: Relatief lichte wandelingen. Aangezien u op één plek verblijft, kunt u zelf indelen welke wandeling u op welke dag wilt lopen.
Overnachtingen bijboeken: Indien u wenst kunt u de reis inkorten of verlengen, neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
Bereikbaarheid: U kunt de trein nemen naar Stalsund, vanuit hier gaat dagelijks een trein naar het schiereiland, de reisduur is circa 13 uur vanuit Utrecht.
Bijzonderheden: In de grote steden is een milieusticker op uw auto verplicht (bijvoorbeeld te koop bij de ANWB).
Het eiland Rügen is een zeer geliefde bestemming, dus wij adviseren u vroeg te boeken!
Hond: Kleine honden tot kniehoogte zijn toegestaan; wel op aanvraag.

Startpunt

Reviews

Anoniem

01-10-2022

Rügen is een schitterend wandeleiland met prachtige landschappen: imposant beukenwoud, heide met vuursteenvelden, zand- en kiezelstranden en natuurlijk de spectaculaire krijtkliffen. Ook Hiddensee was een mooie ervaring. Ik kan aanraden om om een extra stukje naar de uitkijktoren van Altbessin op Hiddensee te lopen. Je komt dan in een prachtig verlaten oerlandschap. Het beviel mij ook goed om naar de diverse vertrekpunten van de wandelingen te reizen per openbaar vervoer. De reis naar Hiddensee moet je even goed plannen om voldoende tijd op het eiland te hebben, maar dan is het prima te doen. Het hotel Getreur Eckart vond ik uitstekend, zowel qua kamer als het ontbijt.

lees meer lees minder

van der Steen

01-04-2019

De voorjaarsweek gaf ons het inzicht dat in de zomer het wel eens erg druk zou kunnen zijn op dit mooie eiland. Omdat het seizoen net begonnen was, waren alle gewenste voorzieningen beschikbaar. Verder hadden wij een prachtige zonnige week. Het hotel in Binz ligt aan een doorgaande weg die gelukkig in de avond en nacht stil werd. Sommige details van de beschrijvingen klopten niet (meer). Het eiland Hiddensee is een ervaring die weer heel anders is dan Rügen zelf omdat er nauwelijks auto's (mogen) rijden. Dit was absoluut de moeite waard. Anneke en Willem

lees meer lees minder

Wim en Wilca van Vliet

07-06-2018

We hebben een fantastische week gehad aan de Oostzee op het eiland Rugen In de voormalige DDR. Het waren mooie wandelingen met een zeer grote verschillen. Soms vervoer met een stoomtrein, dan weer een boot of een gewone trein. Prachtige natuur en bijzondere mooie gebouwen en boulevards of een pier in de zee. Ook Prora heeft een grote indruk gemaakt. Dit oord was ooit opgezet in de 30e jaren om 20.000 mensen tegelijk op vakantie aan zee te laten gaan. Er is een museum en ook een grote variatie aan appartementen, hotels enz men is flink aan de opbouw bezig van dit complex van enkele km lang. De prachtige krijtkusten zijn ook magnifique. Leuk hotel, lekker eten en prachtig weer super. Het was weer een mooie wandelvakantie.

lees meer lees minder

M. Meijer

01-10-2017

Wat is Ruegen een prachtig en afwisselend eiland. Steile (krijt)rotsen, mooie bossen en overal schitterende doorkijkjes naar de zee. Het wandelarrangement was zeer gevarieerd en goed te doen voor onze groep van 70 plussers. Afstanden van 17km en hoogteverschil van 220m. Een wandeling begon bijna bij het hotel in Binz, voor de anderen moesten wij met trein of bus een eindje rijden wat ook al leuk was. Zo rijdt de Rasender Roland, een echt stroomtreintje, over een groot deel van het eiland. Met trein, bus en veer zijn wij ook naar de Hiddenzee geweest. Weinig gelopen maar als onderbreking erg leuk om te doen. Topo-Aktief heeft een uitstekend pension/hotel voor ons uitgezocht met een prima ontbijt en heel centraal gelegen in Binz. Binz is heel gezellig met prachtige witte huizen en pensions en een kilometerslange wandelpromenade langs de zee tot Prora, een bouwwerk van grote historische waarde. Wij hebben weer genoten. Cocky, Dirk, Els, Irene, Jopie en Ritha.

lees meer lees minder

Anoniem

01-05-2017

Al met al een zeer geslaagde wandelvakantie in het prachtige plaatsje Binz. Enkele overnachtingen aan de west zijde van het eiland had het geheel nog prettiger gemaakt. Wij vonden het jammer dat wij op 1 plek zaten. Wij hadden graag de wandelingen op het eiland Hiddensee willen doen maar vonden dat te ver reizen met het OV.

lees meer lees minder

Heeft u vragen?

Wij beantwoorden ze graag.

Zes redenen waarom Topo-Aktief?

 • Kies zelf uw vertrekdatum, gezelschap en tempo.
 • Meer dan 30 jaar ervaring in wandelreizen
 • Altijd persoonlijk contact en advies
 • 100% veilig reizen met SGR, CF en ANVR
 • Uitgebreid Europees aanbod aan reizen
 • Voor beginners en gevorderden