Reisadvies nodig? 085 - 00 433 50
 • Home
 • Provence
 • Trektocht Balkon van de Côte d'Azur
Alle 23 foto's tonen

Trektocht Balkon van de Côte d'Azur

1 / 23

Balkon van de Cote d'Azur

2 / 23

Balkon van de Cote d'Azur

3 / 23

Balkon van de Cote d'Azur

4 / 23

Balkon van de Cote d'Azur

5 / 23

Balkon van de Cote d'Azur

6 / 23

Balkon van de Cote d'Azur

7 / 23

Balkon van de Cote d'Azur

8 / 23

Balkon van de Cote d'Azur

9 / 23

Balkon van de Cote d'Azur

10 / 23

Balkon van de Cote d'Azur

11 / 23

Balkon van de Cote d'Azur

12 / 23

Balkon van de Cote d'Azur

13 / 23

Balkon van de Cote d'Azur

14 / 23

Balkon van de Cote d'Azur

15 / 23

Balkon van de Cote d'Azur

16 / 23

Balkon van de Cote d'Azur

17 / 23

Balkon van de Cote d'Azur

18 / 23

Balkon van de Cote d'Azur

19 / 23

Balkon van de Cote d'Azur

20 / 23

Balkon van de Cote d'Azur

21 / 23

Balkon van de Cote d'Azur

22 / 23

Balkon van de Cote d'Azur

23 / 23

Balkon van de Cote d'Azur

Zwaarte:
Duur: 7 dagen, 6 nachten, 6 wandeldagen
 • Trektocht door de Cote d'Azur
 • Oude muilezelpaden
 • Middeleeuwse dorpjes

Wandeltrektocht Balkon van de Cote d'Azur: U wandelt over oude muilezelpaden van de parfumstad Grasse, via Vence naar Menton, de stad van de citroen. Het traject voert langs Middeleeuwse dorpjes die tegen de bergen geplakt lijken.

Wandelvakantie Balkon van de Cote d'Azur met bagagevervoer

Hier liggen de mooiste dorpen van de Cote d'Azur zoals Gourdon, Vence en Saint Jeannet. Een kleurrijke vegetatie met mimosa, olijfbomen en pijnbomen dat afgewisseld wordt met exoten als palmbomen, cactussen en bananenbomen. Landinwaarts steken de vaak besneeuwde toppen van de Alpes Maritimes naar de blauwe hemel. Naar de andere kant is het blauw van de Middellandse Zee overweldigend. Dit is het gebied dat kunstenaars als Picasso en Matisse inspireerde. U wandelt door de spectaculaire kloof Gorges du Loup. De waterval van Courmes valt van 40m hoogte op een bed van mos. In de bergen boven Monaco wandelt u hoog maar dicht bij zee. Overal geurt de mimosa, thijm, rozemarijn en lavendel.

Wandelen over het Balkon van de Côte d’Azur.
Dit is het gebied dat kunstenaars als Picasso en Matisse inspireerde. U komt door verschillende hooggelegen fraaie dorpjes (‘villages perchés’) en stadjes waarvan er enkele beroemd zijn, zoals Bar sur Loup, Gourdon, Vence, Gorbio en Ste Agnès). U komt in enkele zeer fraaie steden. In de kunstenaarsstad Vence vindt u middeleeuwse huizen, kleine straatjes en sfeervolle pleintjes. Menton doet Italiaans aan; overal bloeien sinaasappel en citroenbomen. De middeleeuwse binnenstad is goed bewaard gebleven. Vanaf het Parvis St. Michel, waaraan 2 barokkerken zijn gelegen, heeft men een schitterend uitzicht op de stad en de zee. De wandeling voert door een rijke vegetatie, vol kleur en geur. Ook in de winter heerst hier een aangename temperatuur. Alleen de zomertijd moeten we ontraden en juli en augustus kan niet worden geboekt. U loopt de tocht individueel aan de hand van een wandelgids en kaart. De routes gaan over merendeels onverharde paden en zijn goed gemarkeerd.

lees meerlees minder

Programma Trektocht Balkon van de Côte d'Azur

Aankomst in Grasse

Ontvangst aan het eind van de middag in het hotel in Grasse waar u deze nacht verblijft.

Etappe 1: Van Grasse naar Pont du Loup

16km4,5 uur410m565m

U klimt uit Grasse omhoog en volgt een pad dat ongeveer op dezelfde hoogte blijft. Vervolgens daalt u af via Bar sur Loup, een dorpje dat tegen de helling geplakt lijkt, naar de ingang van de Gorges du Loup.

Etappe 2: Van Pont du Loup naar Courmes

15km6 uur730m310m

Via de ‘Weg naar het Paradijs’ klimt u naar het middeleeuwse dorpje Gourdon. Dit ‘Saracenendorp’ ligt als een arendsnest tegen de berg, 500m boven de Loup. Hier wonen kunstenaars die hun werk exposeren. Vanaf het pleintje achter de kerk kijkt u naar de kust op 50 km afstand. Vervolgens daalt u af in de kloof via een ongelooflijk pad dat in de rotsen is uitgehouwen en voorzien van tunnels en uitzichtpunten. Vervolgens klimt u naar Courmes.

Etappe 3: Van Courmes naar Vence

14km5 uur380m690m

Op het plateau van Saint Barnabé heeft u fantastische uitzichten op de Alpen en de Middellandse zee. In Vence woonden en werkten onder meer Matisse en Dufy. Het stadje heeft een Middeleeuws centrum, de Vielle Ville. Het stadje ligt te midden van velden met rozen, anjers, viooltjes en mimosa.

Etappe 4: Van Vence naar St. Jeannet

19,5km6,5 uur720m605m

Klim naar Le Baou des Blancs en via de Col de Vence naar de Baou de St. Jeannet, dat met een steile wand van 400m hoog boven het dorp oprijst. De top biedt een weids panorama.

Etappe 5: Van St. Jeannet naar St. Agnes

16,2km6,5 uur1080m900m

Na een transfer van 45 minuten vanuit St. Jeannet naar La Turbie (noordwestelijk van Monaco), wandelt u via de Mont Bataille naar de Col de Guerre. U klimt naar de top van de Mont Agel, van waar u een schitterend uitzicht heeft op Monaco. Afdaling naar Gorbio en klim naar St. Agnes, een dorpje boven Menton.

Etappe 6: Van St. Agnes naar Menton (tevens vertrekdag)

13km4 uur200m845m

Afdaling met onderweg schitterende uitzichten. Het arrangement eindigt na de wandeling, u kunt een extra overnachting in Menton bijboeken.

Bekijk het volledige programmaBekijk minder

Praktische informatie

Accommodatie: U overnacht in 2* hotels en auberges met meestal een eigen douche en toilet op de kamer.

Routebeschrijving: U ontvangt het informatiepakket met de routebeschrijving in het Nederlands circa twee weken voor vertrek thuis.

GPS-tracks: Beschikbaar.

Afstand: Van Utrecht naar Grasse is ongeveer 1200 km.

Wanneer: Het gehele jaar mogelijk om dagelijks te starten; niet in de periode van 1 juli t/m 31 augustus.

Bagage: Het is mogelijk bagagevervoer bij te boeken, 1 stuk bagage van maximaal 10 kg per persoon. Maak uw keuze boven de prijstabel.

za 22 jun 2024

2 personen

Vanaf p.p.

€ 769,00

Bekijk prijzen

Veilig boeken - wij zijn aangesloten bij SGR, ANVR en Calamiteitenfonds

Inbegrepen

 • 6x Overnachting
 • 6x Ontbijt
 • 4x Diner
 • 1x Transfer
 • Informatiepakket
 • Hulplijn
 • Bagagevervoer indien geboekt

Niet inbegrepen

 • Lunches
 • 2x Diner in Grasse en Vence
 • Heen- en terugreis
 • Bagagevervoer
 • Verzekeringen

Algemeen

€ 25 per boeking.
€ 2,50 Calamiteitenfonds
SGR-bijdrage van € 5,00 p.p.

Dingen die je moet weten

Klimaat: Het klimaat in Zuid-Frankrijk is een stuk warmer dan bij ons. Hier heerst een Middellandse Zeeklimaat, met lange, warme en droge zomers en korte, zachte en natte winters. De gemiddelde dagtemperatuur is in januari 12 graden Celsius, in augustus is dit 28 graden Celsius. De beschutte ligging maakt het wandelen in de winter nog vrij aangenaam.
Zwaarte: De routes zijn technisch niet moeilijk en de paden zijn gemarkeerd. Iedere dag dient u flinke hoogteverschillen te overbruggen; gemiddeld klimt u 600 meter per dag en daalt u 575 meter per dag. Op enkele gedeeltes is het pad overdekt met stenen.
Overnachtingen bijboeken: Het is mogelijk om na de laatste wandeling een extra overnachting in Menton te reserveren, u kunt dit aangeven tijdens het plaatsen van de boeking.
Wenst u tussendoor een extra rustdag, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.
Bereikbaarheid: Met het openbaar vervoer reist u vanaf Rotterdam met Thalys naar Parijs en per TGV vanuit Parijs Gare de Lyon naar Cannes. Hier stapt u over op het treinexpress naar Grasse (reisduur circa 11 uur). Per vliegtuig: u vliegt naar Nice. Vanaf Nice reist u per bus of trein naar Grasse.
Hond: Niet toegestaan.

Startpunt

Reviews

Charlotta Eleveld

01-07-2019

Mooie reis, goed te doen, bij lokatie in Gras en daarna verkeerslawaai. Ook vaak verkeerswegen op de wandeling in de verte te horen. Op 1 lokatie was het heel mooi en stil (derde nacht).

Anoniem

01-06-2019

In het algemeen waren we zeer tevreden, hadden nog nooit zoiets gedaan maar vonden het ontspannend dat we niet zelf hoefden na te denken. Ik miste het op de website het aantal km per dag. Uren en hoogteverschillen zeggen niet alles. In de omschrijving die we na het boeken kregen stond wel het aantal km en daar schrok ik van. Uiteindelijk hebben we de langste dag overgeslagen (te veel inspanning + slecht weer voorspeld). Ik vind het altijd moeilijk me een voorstelling te maken. Ik vond het hoogtepunt qua stad/dorp St Agnes, een oase van rust en na veel inspanning zo'n dorp binnenlopen (en dan je bagage te vinden!!!) is onvergetelijk. Dank voor de strakke organisatie! Nelien van Vliet

lees meer lees minder

Heeft u vragen?

Wij beantwoorden ze graag.

Zes redenen waarom Topo-Aktief?

 • Kies zelf uw vertrekdatum, gezelschap en tempo.
 • Meer dan 30 jaar ervaring in wandelreizen
 • Altijd persoonlijk contact en advies
 • 100% veilig reizen met SGR, CF en ANVR
 • Uitgebreid Europees aanbod aan reizen
 • Voor beginners en gevorderden