Reisadvies nodig? 085 - 00 433 50
 • Home
 • Franse Pyreneeën
 • Trektocht Centrale Pyreneeën
Alle 19 foto's tonen

Trektocht Centrale Pyreneeën

1 / 19

Centrale Pyreneeën

2 / 19

Centrale Pyreneeën

3 / 19

Centrale Pyreneeën

4 / 19

Centrale Pyreneeën

5 / 19

Centrale Pyreneeën

6 / 19

Centrale Pyreneeën

7 / 19

Centrale Pyreneeën

8 / 19

Centrale Pyreneeën

9 / 19

Centrale Pyreneeën

10 / 19

Centrale Pyreneeën

11 / 19

Centrale Pyreneeën

12 / 19

Centrale Pyreneeën

13 / 19

Centrale Pyreneeën

14 / 19

Centrale Pyreneeën

15 / 19

Centrale Pyreneeën

16 / 19

Centrale Pyreneeën

17 / 19

Centrale Pyreneeën

18 / 19

Centrale Pyreneeën

19 / 19

Centrale Pyreneeën

Zwaarte:
Duur: 7 dagen, 6 nachten, 7 wandeldagen
 • Trektocht door de Pyreneeën
 • Een klassieker onder de trektochten
 • Besneeuwde terrassen en spectaculaire watervallen

Wandeltrektocht in het hart van het Nationaal Park van de Pyreneeën, startend in Cauterets en eindigend bij Cirque de Troumouse. Deze sportieve trektocht is een klassieker door het overweldigend landschap van dit Nationaal Park met de welbekende Le Grand Vignemale, Cirque de Gavarnie en Breche de Roland.

Wandelvakantie Centrale Pyreneeën inclusief bagagevervoer

U wandelt van Cauterets, via de watervallen van Pont d’Espagne naar de voet van de Vignemale waar u overnacht in de refuge de Baysellance. U daalt af naar het Cirque de Gavarnie en vervolgens door de Cirques van Estaube en Troumouse. Vanaf de refuge Espuguettes heeft u een goed zicht op La Breche de Roland.

Overal ontmoet u een uitbundige natuur. Cirque de Gavarnie wordt gekenmerkt door besneeuwde terrassen en spectaculaire watervallen. Op de grens met Spanje ziet u de Breche de Roland, zogenoemd omdat ridder Roland hier volgens de legende een enorm gat in de rotsen zou hebben uitgehakt. Het Cirque de Troumouse is als een geologisch gedicht dat de duizenden facetten van de Pyreneeën onthult.
Op 2 dagen kunt u de dagwandeling desgewenst verlengen met een beklimming van een bergtop. U loopt een deel van de GR 10 en nog enkele varianten aan de hand van een Nederlandstalige routebeschrijving en gedetailleerde kaarten.

lees meerlees minder

Programma Trektocht Centrale Pyreneeën

Aankomst in Cauterets

Uw wandeling vindt gelijk plaats. U wandelt langs de watervallen naar Pont d’Espagne waar u overnacht.

Etappe 1: Rondwandeling van Marcadau naar de meren Embarrat en Pourtet

8,3km4 uur710m140m

Uw overnachting vindt tevens plaats in Pont d'Espagne.

Etappe 2: Van Pont d'Espagne naar Refuge de Baysselance

15,3km6 uur1000m1000m

U wandelt van Pont d'Espagne langs het Gaubemeer naar de voet van de imposante noordwand van de Vignemale naar refuge de Beysallance. Uw overnacht in refuge de Baysellance op 2650m hoogte.

Etappe 3: Van Refuge de Baysselance naar Gavarnie

13,3km5 uur170m1450m

U daalt af via de Vallei van Ossoue naar Gavarnie waar de vierde overnachting plaatsvindt. U kunt er voor kiezen twee uur extra te wandelen indien men wilt lopen naar de Petit Vignemale (3032 meter). Dit is ook mogelijk op dag 3.

Etappe 4: Van Gavarnie naar refuge van Espuguettes

9,9km4,5 uur850m150m

U klimt naar het plateau van Bellevue om vervolgens af te dalen naar het hart van het Cirque de Gavarnie vervolgens vervolgt u een fraaie panoramawandeling naar de refuge van Espuguettes waar u overnacht.

Etappe 5: Van Epuguettes naar Maillet

14,4km4,5 uur760m870m

U klimt naar de Pic du Petit Piméné, vervolgens daalt u af via het Cirque d'Estaubé naar Maillet, bij Cirque de Troumouse. U kunt eventueel een extra beklimming doen van de Petit Pimené of beklimming van de Piméné (2801 meter).

Etappe 6: Van Troumouse naar Héas (tevens vertrekdag)

9,3km4 uur400m300m

Aan het einde van de wandeling heeft u een transfer terug naar Cauterets.

Het arrangement eindigt na de transfer, we adviseren u om een extra overnachting in Cauterets bijboeken.

Bekijk het volledige programmaBekijk minder

Praktische informatie

Accommodatie: U verblijft in eenvoudige gîtes d'étapes en 2 nachten in refuges. Dekens zijn aanwezig; wel dient u uw eigen laken(zak) en sloop mee te nemen. De gîtes d'étapes hebben sanitair op de gang met warme douches. De refuges liggen op zeer grote hoogte en zijn alleen te voet bereikbaar. Er is een beperkte hoeveelheid water beschikbaar en weinig elektriciteit (geen wifi). Er zijn geen douches, alleen enkele wastafels en wc's.

Routebeschrijving: U ontvangt het info-pakket met de routebeschrijving in het Nederlands/ Engels circa twee weken voor vertrek thuis.

GPS-tracks: Beschikbaar.

Afstand: Van Utrecht naar Cauterets is ongeveer 1340 km.

Wanneer: Dagelijks vertrek mogelijk tussen half juni en eind september.

Bagage: Het is mogelijk bagagevervoer bij te boeken, 1 stuk bagage van maximaal 12 kg per persoon. Maak uw keuze boven de prijstabel.

wo 19 jun 2024

2 personen

Vanaf p.p.

€ 524,00

Bekijk prijzen

Geen zorgen - je kan de boeking nog twee dagen kosteloos annuleren

Inbegrepen

 • Overnachtingen
 • Ontbijt
 • Diner
 • Informatiepakket
 • Hulplijn
 • Bagagevervoer indien geboekt

Niet inbegrepen

 • Lunches
 • Heen- en terugreis
 • Bagagevervoer
 • Verzekeringen

Algemeen

€ 25 per boeking.
€ 2,50 Calamiteitenfonds
SGR-bijdrage van € 5,00 p.p.

Dingen die je moet weten

Klimaat: Zoals bekend zijn de Pyreneeën in berggebied. Hoe hoger je komt, hoe kouder. In de zomer is de zon en warmte zeker aanwezig, tijdens het voor- en najaar aangename temperaturen.
Zwaarte: Dit is een echte bergwandeltocht; dagelijks moeten grote hoogteverschillen worden overwonnen, dus enige bergwandelervaring is gewenst. U klimt gemiddeld 715 meter per dag en daalt gemiddeld 630 meter per dag. Het hoogste punt waar u komt – indien u niet de toppen beklimt – is 2734 meter.
Overnachtingen bijboeken: Deze reis begint en eindigt met een wandeldag, daarom adviseren wij u om een voorovernachting en/ of verlengingsnacht in Cauterets te reserveren. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
Indien u wenst kunt u tijdens de reis een extra (rust)dag reserveren of aan het eind een nacht verlengen, neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
Bijzonderheden: Het is helaas niet mogelijk om deze wandelreis als alleenreizende te reserveren.

Op dag 3 en dag 5 loopt u met een dagrugzak inclusief extra kleding e.d. voor één nacht. De refuges zijn niet per auto bereikbaar en uw bagage (indien bijgeboekt) wordt op deze dagen meteen naar uw daaropvolgende accommodatie gebracht.

U kunt kiezen om te overnachten in slaapzalen of in een combinatie van slaapzalen en 2-persoonskamer in Gavarnie en Maillet. Het is niet mogelijk om voor alle nachten een eigen kamer te reserveren, omdat de refuges alleen slaapzalen kennen.
Bereikbaarheid: Parkeren bij het treinstation in Cauterets is gratis. Met de trein reist u met de Thalys naar Parijs en per TGV naar Lourdes. Van hier brengt een lijnbus u naar Cauterets.
Hond: Niet toegestaan.

Startpunt

Reviews

Geert Jacob

01-10-2023

Mijn vrouw en ik hebben bijzonder genoten van deze prachtige tocht. Het is een pittig programma, maar de intensiteit van de wandelingen wordt goed opgebouwd.
Wij deden de beklimming van de petite Vingemale vroeg in de ochtend van de vierde dag. Dit is zeker een aanrader. Je kan om 5u30 ontbijten en de zonsopgang meemaken vanaf de top. Prachtig! Vergeet daarna tijdens de afdaling naar Ganvarnie ook niet om voldoende achterom te kijken. Zeker op het einde van de tocht heb je nog een mooi zicht op de gletcher achter de Vignemale. De laatste dag in het Cirque de Troumousse is ook nog heel mooi. Er is een pad dat vanaf de Cabane des Aires rechtstreeks naar de Aguila Valley gaat. Een aanrader voor wie nog tijd en enrgie heeft.

lees meer lees minder

Marcel en Ilse

11-09-2019

Wij hebben genoten van de werkelijk prachtige omgeving en de gelopen routes. Alleen hebben we vanaf de een na laatste etappe (Espuguettes 2027 mtr via 2430 mtr naar Hotel Maillet 1809 mtr) niet verder gewandeld: de ochtend dat we wakker werden in refuge des Espuguettes had het gesneeuwd. De omliggende bergen waren door de dichte bewolking niet meer te zien en de huttenwaard vond het niet verantwoord naar Hotel Maillet te lopen. Hij zei ons terug te keren naar Gavarnie. Daar hebben wij ons, in overleg met La Balaguère, laten ophalen en we zijn teruggekeerd naar Cauterets, daar de weersomstandigheden voor de dagen erna niet veel beter zouden worden. De overige dagen hebben we in perfecte weersomstandigheden gelopen...

lees meer lees minder

M. Busscher

01-07-2019

Mooie en goed verzorgde wandelroute. Wij hadden gekozen voor bagagevervoer en slapen op een eigen kamer (behalve in de refuges). In de praktijk liepen wij 6 tot 10 uur per dag. Hierbij inbegrepen onze uitgebreide (foto)stops en pauzes. Een aanrader als je een trektocht wil doen, en ook nog enig comfort wil. Na deze wandeling hebben wij de vakantie verlengd in het nabijgelegen plaatsje Argelés-Gazost. Van hieruit kun je per fiets o.a. de Tourmalet en Col d'Aubisque beklimmen.

lees meer lees minder

Lisa

01-10-2017

Het was prachtig! Pittige wandelingen maar o zo mooi. Alles was goed georganiseerd. De wandelingen waren zeer gevarieerd. Elke dag was het helemaal anders. De ene dag zie je veel meren, de andere dagen kom je terecht in een Cirque en weer een andere dag loop je in een vallei. Deze variatie zorgde ervoor dat de reis TOP was! Het was zalig om te wandelen in de schoonheden van de Pyreneeën. Onderweg kwamen we ook veel marmotten tegen, wat altijd leuk is om te zien. Je krijgt ook veel de mogelijkheid om een top extra te beklimmen. Berghutten waren altijd in orde, we hebben nooit honger gehad: we kregen meer dan voldoende. In één woord? PERFECT!

lees meer lees minder

Heeft u vragen?

Wij beantwoorden ze graag.

Zes redenen waarom Topo-Aktief?

 • Kies zelf uw vertrekdatum, gezelschap en tempo.
 • Meer dan 30 jaar ervaring in wandelreizen
 • Altijd persoonlijk contact en advies
 • 100% veilig reizen met SGR, CF en ANVR
 • Uitgebreid Europees aanbod aan reizen
 • Voor beginners en gevorderden