Reisadvies nodig? 085 - 00 433 50
 • Home
 • Franse Alpen
 • Trektocht Queyras
Alle 25 foto's tonen

Trektocht Queyras

1 / 25

Queyras

2 / 25

Queyras

3 / 25

Queyras

4 / 25

Queyras

5 / 25

Queyras

6 / 25

Queyras

7 / 25

Queyras

8 / 25

Queyras

9 / 25

Queyras

10 / 25

Queyras

11 / 25

Queyras

12 / 25

Queyras

13 / 25

Queyras

14 / 25

Queyras

15 / 25

Queyras

16 / 25

Queyras

17 / 25

Queyras

18 / 25

Queyras

19 / 25

Queyras

20 / 25

Queyras

21 / 25

Queyras

22 / 25

Queyras

23 / 25

Queyras

24 / 25

Queyras

25 / 25

Queyras

Zwaarte:
Duur: 7 dagen, 6 nachten, 6 wandeldagen
 • Trektocht door de Alpen
 • Rotsformaties en dennenbossen
 • 3 Nachten slapen in de bergen

De Queyras, gelegen in de zuidelijke Franse Alpen, is gevormd door gletsjers en water. Een echt alpien gebied met toppen boven de 3000 meter. Driehonderd dagen per jaar schijnt de zon; een ideaal wandelklimaat.

Wandelvakantie Queyras inclusief bagagevervoer

Edelweiss en gentianen groeien op de berghellingen en de koningsarend jaagt hier op bergmarmotten. Er leven meer dan gemzen op de groene hellingen. Op 2050m ligt het hoogst bewoonde dorp van Europa, Saint-Véran.
De route van de Queyras loopt langs geologisch interessante rotsformaties en soms door de typische dennenbossen van de Queyras, de ‘pins cembros’. Drie nachten vertoeft u hoog in de bergen in schilderachtige dorpjes en u slaapt drie nachten in de vallei.

Wandelen in de Queyras
De Queyras in de alpen ligt zuidoostelijk van Briançon tegen de Italiaanse grens. Hier stroomt de Guil, die ontspringt aan de voet van de Monte Viso (3841m) en uitmondt in de Durance bij Mont-Dauphin (883m). Het gebied is omsloten door een krans van bergkammen tussen de 2300m en 3300m hoog. De dorpjes in de dalen liggen hoog, tussen 1300m en 2050m, maar zijn van oudsher goed onderling verbonden via het dal van de Guil en over oude muilezelpassen. Dit maakt de Queyras tot een uniek bergwandelgebied: men kan zonder speciale uitrusting tot op 3000m hoogte dagwandelingen maken en toch ‘s avonds weer in een dorpje zijn.

U loopt een deel van de wit-rood gemarkeerde GR58 route, de “Tour du Queyras", in combinatie met lokale routes (blauw, geel of groen gemarkeerd) en deels niet-gemarkeerde routes aan de hand van een Nederlandstalige routebeschrijving en gedetailleerde kaarten.
Uw bagage wordt vervoerd. Het wandelarrangement eindigt met een lange wandeling en wij adviseren u een extra nacht in Ville-Vieille bij te boeken. Wenst u dit via ons te reserveren, dan dit graag bij boeking doorgeven.

lees meerlees minder

Programma Trektocht Queyras

Aankomst in Ville-Vieille

Aankomst in Ville-Vieille voor uw overnachting.

Etappe 1: Van Ville-Vieille naar Ceillac

16,8km5,5 uur950m800m

U wandelt langs de Guil naar Château Queyras. U klimt door een bos met lariksen naar de Col Fromage. Naar keus kunt u van hieruit klimmen naar de zogenoemde Post Optique (uitzichtpunt, 2582m). Vervolgens daalt u naar het levendige dorp Ceillac.
U klimt lichtjes naar de voet van de waterval Cascade de la Passe. Overnachting in Ceillac.

Etappe 2: Van Ceillac naar Saint-Véran

12,7km6,5 uur950m705m

U klimt naar de Col des Estronques, de pas tussen de vallei van Ceillac en de vallei van Aigue Blanche waarbij u in de "Hoge Queyras" komt.
Via de prachtige vallei van de Christillan, gekenmerkt door veel onlangs gerestaureerde alpenweide gebouwen, bereikt u de Col des Estronque en het uitsteeksel Tête de la Jacquette. Hier ligt het hoogstgelegen dorp van Europa, Saint-Véran, aan uw voeten. Overnachting in een gîte-auberge in La Calp bij Saint-Véran of in Saint-Véran zelf.

Etappe 3: Van Saint-Véran naar Chianale of Molines-en-Queyras

16,7km5,5 uur800m1100m

Vanuit Saint-Véran daalt u naar de bodem van de vallei, waarna u langs het riviertje l ‘Aigue Blanch, de kapel de Clausis en Lac Blanche naar de Col du Blanchet klimt. Op dit punt, gedomineerd door de imposante en de 300m hoge Tête de Toilies, passeert u de Italiaanse grens. Daarna daalt u via het Lac Bleu naar één van de mooiste dorpen in de Piemonte, Chianale, waar in de winter niet meer dan 10 mensen wonen. Overnachting in Chianale bij een kamer en overnachting in Molines-en-Queyras bij een slaapzaal.

Etappe 4: Van Col Agnel naar L'Echalp

10,2km5,5 uur250m1200m

Vanuit Chianale begint u de dag met een korte transfer naar de Col Agnel. U komt weer terug in Frankrijk. Vanuit Molines-en-Queyras vindt er geen transfer plaats, aangezien dit aan de goede kant van de Col Agnel gelegen is. U klimt naar de Col Vieux.
Optie: klim naar de top van de Pain du Sucre (3208 meter), alleen mogelijk bij mooi weer en met een geschikte uitrusting. Dit kan één van de beste herinneringen aan uw reis worden, het uitzicht daarboven is namelijk adembenemend.
Afdaling via de vallei van de meren Foreant en Egourgeou, welke zijn aangemerkt als natuurlijk biotoop reservaat en ingeschreven als werelderfgoed. Beetje bij beetje daalt u door bos en hooiweiden naar de vallei van de Haut Guil. Overnachting in l’Echalp.

Etappe 5: Van L’ Echalp naar Abriès

15km6,5 uur900m1000m

U klimt naar de kam van Peyra Plata voor een van de mooiste “balkon”wandelingen in de Queyras met uitzicht op de vallei van de Guil. U ontdekt het traditionele gehucht Valpréveyre, waarna u door een geul naar Abriès daalt.

Etappe 6: Van Abriès naar Ville-Vieille (tevens vertrekdag)

15,3km6 uur1000m1100m

U klimt geleidelijk naar het oude gehucht Malrif en vervolgens naar de schaapskooi van de Bertins, vertrekpunt voor de beroemde beklimming van Malrif. Eenmaal boven krijgt u een beloning in de vorm van het prachtige uitzicht over het meer Grand Laus aan de voet van de Pic du Malrif. U heeft een heerlijk uitzicht op de Mont Viso en andere bergen op de grens met Italië. U daalt via het pastorale gehucht Lombard naar Aiguilles. Daarna is de wandeling gemakkelijk, u wandelt in 1,5 uur naar Ville-Vieille of u neemt in het hoogseizoen (ongeveer t/m begin september) de (gratis) minibus naar Ville-Vieille.

Het arrangement eindigt na de wandeling, u kunt een extra overnachting in Ville-Vieille bijboeken.

Bekijk het volledige programmaBekijk minder

Praktische informatie

Accommodatie: U overnacht in diverse hotels, gîtes d’étapes en refuges. Wanneer u kiest voor een slaapzaal, bevindt het sanitair zich op de gang en dient u zelf een lakenzak mee te nemen (dekens zijn aanwezig).

Routebeschrijving: U ontvangt het informatiepakket met de routebeschrijving in het Nederlands/ Engels circa twee weken voor vertrek thuis.

GPS-tracks: Beschikbaar.

Afstand: Van Utrecht naar Ville-Vieille is ongeveer 1150 km.

Wanneer: Dagelijks vertrek mogelijk tussen begin juni en eind september.

Bagage: Het is mogelijk bagagevervoer bij te boeken, 1 stuk bagage van maximaal 12 kg per persoon. Maak uw keuze boven de prijstabel.

zo 21 jul. 2024

2 personen

Vanaf p.p.

€ 760,00

Bekijk prijzen

Persoonlijke aandacht - na boeking nemen we altijd even contact op

Inbegrepen

 • Overnachtingen
 • Ontbijt
 • 5x Diner (geen diner in Ceillac)
 • 1x Transfer
 • Informatiepakket
 • Hulplijn
 • Bagagevervoer indien geboekt

Niet inbegrepen

 • Lunches
 • Diner in Ceillac
 • Heen- en terugreis
 • Bagagevervoer
 • Verzekeringen

Algemeen

€ 25 per boeking.
€ 2,50 Calamiteitenfonds
SGR-bijdrage van € 5,00 p.p.

Dingen die je moet weten

Klimaat: De Queyras behoort met 300 dagen zon per jaar tot de zonnigste streken van Frankrijk. ‘s Zomers is er op veel dagen een kort, fel onweer (vaak in de namiddag) dat met sterke afkoeling gepaard gaat; gewoonlijk klaart het daarna weer op. U moet dus altijd vroeg vertrekken en tijdig aankomen. Op grote hoogte kan er in juni/juli nog sneeuw liggen en in augustus/september kan er al sneeuw vallen; het kan dan voorkomen dat u uw route moet aanpassen.
Zwaarte: Dit is een echte bergwandeltocht; dagelijks moeten grote hoogteverschillen overwonnen worden. De wandelingen voeren door een gebied met hoogtes tussen de 1380 meter en 2900 meter en u klimt en daalt iedere dag gemiddeld 960 meter.
Bijzonderheden: U komt over een aantal cols, onder andere van 2651 meter, 2894 meter en 2744 meter. U dient een gedetailleerde wandelkaart te kunnen lezen, een kompas te kunnen gebruiken en een goede gezondheid en conditie te hebben.
Overnachtingen bijboeken: Het is mogelijk om na de laatste wandeling een extra overnachting in Ville-Vieille te reserveren, u kunt dit aangeven tijdens het plaatsen van de boeking.
Wenst u tussendoor een extra rustdag, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.
Bereikbaarheid: Met het openbaar vervoer reist u per Thalys naar Parijs en overdag per TGV of 's avonds per nachttrein naar Montdauphin-Guillestre. Vanuit hier pakt u de lijnbus u naar Ville-Vieille.
Hond: Niet toegestaan.

Startpunt

Reviews

Dirk

29-09-2023

De telefonische bereikbaarheid was prima. Er werd ook altijd kort op de bal gespeeld. De informatie van de wandelingen en dgl. waren ook prima. De Queyras is werkelijk een mooi gebied. Ondanks het feit dat er dagelijks ongeveer 1000m stijgen en dalen op het programma stond was het toch niet te zwaar voor ons. Er waren weinig lange steile stukken .

lees meer lees minder

Walter Volker

18-09-2023

Een zeer mooie tocht, welke goed georganiseerd is. Over het algemeen is de route goed te volgen, maar bij de laatste afslag naar de col Blancet staat een verwarrende wit rood markering waardoor je makelijk naar de col St Varan wordt geleid. Afdaling naar Chianale is hier vandaan ook mogelijk, maar af en toe stijl. Paden over het algemeen goed te belopen en niet te moeilijk. Afdalingen zijn lang en af en toe pittig. Dit is een aanbevelenswaardige tocht voor bergwandelaars met een goede conditie dit makkelijk een looptijd van 6 uur aankunnen. Een echte aanrader.

lees meer lees minder

A. Zaalberg

25-08-2023

We vonden het een heel mooie tocht, genoten van de vergezichten. Af en toe wel pittig stijgende paden en afdalingen waarbij ook de warmte een rol speelde. Heel afwisselend. Dagetappes waren qua lengte/afstand goed te doen.

Dhr. T. Lenkens

23-07-2023

Prachtige tocht door een voor ons onbekend gebied. De accommodaties waren allemaal keurig en het eten/lunchpakketten waren prima. Met name hebben we genoten in de gites; hier krijg je makkelijk contact met medewandelaars.

Remco

05-06-2023

Er lag op verschillende routes nog veel sneeuw. Het was erg prettig dat we 2X geïnformeerd zijn hierover en we een andere route gelopen hebben. Mark heeft ons ook naar een andere route gebracht vanwege de sneeuw. Mark vroeg ook of we hem op de hoogte wilde houden zodra we binnen waren. Erg prettig! Bij de 1e accommodatie was het ontbijt goed en uitgebreid bij de overige was het ontbijt karig. Toast en jam.De meeste overnachtingen waren goed en prettig. Het was in tegenstelling tot de info die we kregen overal nog erg rustig.

lees meer lees minder

Dhr. de Haan

29-08-2022

De Queyras is een prachtig en rustig gebied. Tot zeer hoog, goede wandelpaden. Niveau 4 op sommige stukken zeker vereist. Goede conditie is een primaire vereiste, vooral boven 2500m wordt zuurstofgebrek merkbaar (max. hoogte bijna 2900m), ten tweede een goede uitrusting, goede bergschoenen en stokken. Langs prachtige oude bergdorpen als Saint Véran en Chianale, die er nog zeer oorspronkelijk uitzien. Je gaat een eeuw terug in de tijd. De hutten zijn over het algemeen prima, alleen de eerste hut, Les Astragales, zou door een andere vervangen moeten worden, of een ander startpunt nemen waarbij deze hut niet nodig is. Bagagevervoer was uitstekend geregeld, hutten over het algemeen prima. Vele dagen begonnen direct met een (steile) klim, met stukken van meer dan 40%. In het algemeen zijn de hellingen steiler dan in andere wandelgebieden. Prachtige uitzichten over de Queyras, de Ecrins en over meren en dalen. Onderweg kom je geen hutten tegen, dus lunch meenemen is een must, evenals veel water, er zijn weinig watertap punten.In het najaar, eind van de zomer, geen sneeuw op de route. Ook voor geoefende ouderen goed te doen, ik heb de route gelopen op 70-jarige leeftijd en ik was niet de enige 70-er

lees meer lees minder

Anoniem

19-06-2022

We hebben een fantastische wandelvakantie gehad. Zowel de inspanning als de panorama's waren adembenemend en het landschap afwisselend. Goed conditie is wel vereist. De onderkomens waren prima. Het weer zat overigens erg mee, ook belangrijk (geen regenpak aan gehad). Nog een tip: boek zo mogelijk de Gîte in l'Echalp (7 Degrés Est), om twee redenen: zeer goed onderkomen met prima diner, ontbijt en lunchpakket én een prachtige wandeltocht (de 1b vanaf la Monta), die je echt niet wilt missen. Topo-Aktief, bedankt voor deze geweldige ervaring en voor jullie attente antwoorden op onze vragen en wensen.

lees meer lees minder

D. Linzel

01-08-2021

Ik heb een prima vakantie gehad, zorgvuldig vooraf overleg over wijzigingen in accomodatie met jullie kantoor, en een keer toen ik echt even helemaal vast zat op vakantie en niemand kon bereiken kreeg ik zelfs op zondag iemand van jullie te pakken die alle bereidheid had te helpen, wat uiteindelijk niet nodig was, maar goed. Heel prettig! Goede informatie en kaarten en boekje, bonnensysteem werkte, prachtige wandelingen, aangegeven zwaarte klopte. Ook de plaatselijke organisatie, la vie sauvage was goed. Dus hier een heel tevreden klant!

lees meer lees minder

Anoniem

01-07-2020

Prachtige reis door mooie landschappen, veel marmotten gezien. Leuke overnachtingsadressen in leuke dorpen. Het is te merken dat men in de streek hard werkt om toeristen te trekken. Dagwandelingen zijn pittig, veel stijgen en dalen, maar goed te doen. Alles was goed geregeld. We hebben weer genoten.

Anoniem

01-08-2019

Prachtige routes en prachtig weer hebben voor ons voor een prachtige vakantie gezorgd.

Anoniem

01-07-2019

We hebben een schitterende wandeltocht gehad en het mooie weer hielp daar natuurlijk ook bij!

Dijkhuis

01-10-2018

Een tocht door een heel mooi gebied. Per dag moeten er behoorlijk veel hoogtemeters overwonnen worden, maar de beloning is er ook naar.

Annette de Graaff

01-07-2017

De Queyras was een heerlijke berggebied. Niet al te ruig, eigenlijk meer lieflijk. Overal kabbelt en klatert het water om je heen. In onze reisperiode (19-26 juni) stond ook nog eens van alles in bloei: Campanula, Gentiaan, witte en knalgele Ranonkeltjes, Lelies, Vergeet-mij-nietjes, Korenbloemen Ooievaarsbek en zelfs Edelweiss hebben wij gezien. De dagetappes die zo'n 5,5 à 6 uur duurden, waren afwisselend: we gingen bergpassen over, liepen langs bergmeren en eindigden enkele dagen in mooie, verstilde dorpjes als Ceillac, Saint Veran en Chianale. De Qeuyras is nog een rustig wandelgebied, vergeleken met bijvoorbeeld de Dolomieten maar het was natuurlijk nog geen hoogseizoen in juni. Overal werden wij hartelijk ontvangen. De gite l'Echalp, gite Le Petit Chalet bij en die in Chianale als uitschieters.

lees meer lees minder

Heeft u vragen?

Wij beantwoorden ze graag.

Zes redenen waarom Topo-Aktief?

 • Kies zelf uw vertrekdatum, gezelschap en tempo.
 • Meer dan 30 jaar ervaring in wandelreizen
 • Altijd persoonlijk contact en advies
 • 100% veilig reizen met SGR, CF en ANVR
 • Uitgebreid Europees aanbod aan reizen
 • Voor beginners en gevorderden