Reisadvies nodig? 085 - 00 433 50
 • Home
 • Trektocht Kanaaleilanden
Alle 16 foto's tonen

Trektocht Kanaaleilanden

1 / 16

Kanaaleiland

2 / 16

Kanaaleiland

3 / 16

Kanaaleiland

4 / 16

Kanaaleiland

5 / 16

Kanaaleiland

6 / 16

Kanaaleiland

7 / 16

Kanaaleiland

8 / 16

Kanaaleiland

9 / 16

Kanaaleiland

10 / 16

Kanaaleiland

11 / 16

Kanaaleiland

12 / 16

Kanaaleiland

13 / 16

Kanaaleiland

14 / 16

Kanaaleiland

15 / 16

Kanaaleiland

16 / 16

Kanaaleiland

Zwaarte:
Duur: 8 dagen, 7 nachten, 6 wandeldagen
 • Wandelvakantie Jersey, Guernsey en Sark
 • Majestueuze kliffen
 • Aankomst per auto en ferry via Malo (Frankrijk)

Een compleet andere wereld staat op u te wachten tijdens deze reis naar de Kanaaleilanden, deze eilanden zijn op slechts een uur van de Franse kust gelegen. Tijdens deze wandelreis ontdekt u Jersey, het Bloemeneiland in een "zo Britse" sfeer, maar ook Guernsey, waar de kleine gehuchten in het zuiden van het eiland en de groene valleien zorgen voor een aangenaam gevoel van rust. En als derde eiland maakt u een dagtocht naar Sark, waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Elk eiland dat u aandoet heeft een unieke charme. Een prachtige afwisselende reis om nooit meer te vergeten!

Trektocht Kanaaleilanden arrangement A is geschikt indien u zelf met de auto of trein naar St. Malo in Frankrijk reist. Daar begint uw arrangement met de eerste overnachting in St. Malo en de volgende dag met de ferry naar het eiland Jersey.
Al wandelend ontdekt u Jersey in de eerste dagen. In het noorden van het eiland Jersey domineert het Cliff Path (kustpad) met de majestueuze kliffen. Na drie dagen is het tijd om met de ferry naar het eiland Guernsey te gaan en ontdekt u de haven van St. Peter, een lieftallig stadje gebouwd als een amfitheater met uitzicht op zee. Ook staat een dagtocht naar het eiland Sark op het programma, een sprong naar het verleden. Gemotoriseerd verkeer is op Sark niet toegestaan, dus kijk hier niet vreemd op van het geluid van paardenkarren tijdens het ontdekken van dit knusse eiland.

lees meerlees minder

Programma Trektocht Kanaaleilanden

Aankomst in St. Malo

Aankomst in St. Malo, het vasteland van Frankrijk. De ommuurde stad St. Malo is gebouwd als een stenen schip dat uitkijkt op zee. De stad heeft een band met ontdekkingsreizigers en langeafstand zeilers. Als u op tijd bent aangekomen, kunt u al een wandeling maken langs de wallen of één van de malouinières binnengaan, de indrukwekkende huizen van voormalige rijke reders. Dit zijn allemaal onderdelen van het erfgoed van St. Malo. U overnacht in St. Malo.

Etappe 1: Overtocht naar Jersey en wandeling Saint Brelade Bay

13,5km4 uur300m250m

Vroeg in de ochtend vaart u met de ferry naar Jersey, de overtocht duurt ongeveer 1 uur en 10 minuten. Het is een uur vroeger op de Kanaaleilanden, dus dat geeft fijn een uurtje extra vandaag. U wandelt in ongeveer 10 minuten met uw bagage naar het hotel in Saint Helier waar u de eerste drie nachten verblijft. De eerste wandeling vandaag duurt ongeveer vier uur en laat u gelijk kennis maken met de prachtige panorama uitzichten op de Ouen Bay. Heen en terug reist u met de lijnbus, u overnacht in Saint Helier.

Etappe 2: Van De noordelijke kliffen van Jersey

15km4,5 uur300m300m

Met de lijnbus reist u naar het noordwesten van het eiland, naar Etacquerel. Hier start een spectaculaire wandeling op de toppen van de hoogste kliffen van het eiland, richting Grosnez Castle. U gaat met de lijnbus via het vreedzame St. John terug naar Saint Helier, een stop in St. John is ook zeker de moeite waard. U overnacht in Saint Helier.

Etappe 3: Wandeling Bonne Nuit Bay naar Rozel Bay

11km4 uur300m300m

Met de lijnbus reist u naar het noorden van het eiland Jersey. Prachtige uitzichten op de Bouley Bay en Rozel Bay liggen op u te wachten vandaag, u wandelt wederom over een pad op de kliffen. Aan het eind van de wandeling gaat u met de lijnbus terug naar Saint Helier waar u overnacht.

Etappe 4: Ferry naar Guernsey en wandeling Jerbourg Cape

12km3 uur350m350m

Afhankelijk van tijdschema van de ferry (meestal eind van de ochtend) reist u vandaag naar het tweede eiland van uw reis: Guernsey, de ferryovertocht duurt een uur. Aangekomen in Guernsey wandelt u in 15 minuten naar uw hotel in Saint Peter. Na het inchecken wandelt u terug naar de haven en neemt u daar de lijnbus naar de start van de wandeling die via het pittoreske Fermain Bay eindigt in de haven van Saint Peter. U overnacht in Saint Peter.

Etappe 5: Wandeling op het eiland Sark

12km4 uur300m300m

Vandaag maken we een sprong naar het verleden, u brengt namelijk een bezoek aan het eilandje Sark. De ferryovertocht duurt ongeveer 40 minuten. Gemotoriseerd verkeer is verboden op dit eiland en dat zien we terug in de sfeer en sereniteit op het eiland. U ontdekt onder andere de Coupée en Dixcart Bay. Een prachtige dag! Aan het eind van de wandeling vaart u met de ferry terug naar Guernsey waar u overnacht in Saint Peter.

Etappe 6: De Cliff Trail op Guernsey

15km4,5 uur350m350m

Vandaag staat de laatste wandeling op het programma in het zuiden van Guernsey van Cape Pleinmont tot Cape Icart, heen en terug reist u met de lijnbus. 100 meter boven de zeekust biedt de kustlijn spectaculaire uitzichten en heeft u uitzicht op kleine rotsachtige eilandjes en diepe kloven. Bij mooi weer kunt u het schiereiland Cotentin zien liggen. U overnacht in Saint Peter.

Vertrekdag

Vandaag vaart u terug naar St. Malo. Hier staat uw auto of neemt u de trein en eindigt het arrangement. Soms gaat de ferry pas aan het eind van de dag, we adviseren u dan om een extra overnachting in St. Malo bij te boeken voor u terugreist naar Nederland.

Bekijk het volledige programmaBekijk minder

Praktische informatie

Accommodatie: U heeft de keuze om tijdens uw reis te verblijven in 2* of 3* hotels.

Routebeschrijving: U ontvangt het informatiepakket met de routebeschrijving (in het Engels) circa twee weken voor vertrek thuis.

GPS-tracks: Beschikbaar.

Afstand: Van Utrecht naar St. Malo is ongeveer 804 km (vanuit St. Malo neemt u de ferry - met het vliegtuig vliegt u naar Jersey).

Wanneer: Dagelijks vertrek mogelijk tussen 1 april en 31 oktober.

do 25 apr 2024

2 personen

Vanaf p.p.

€ 861,00

Bekijk prijzen

Persoonlijke aandacht - na boeking nemen we altijd even contact op

Inbegrepen

 • Overnachtingen
 • Ontbijt
 • 5x Ferryovertochten
 • Informatiepakket
 • Hulplijn

Niet inbegrepen

 • Lunches
 • Diners
 • Heen- en terugreis
 • Lokaal busvervoer
 • Bagagevervoer
 • Toeristenbelasting
 • Parkeerkosten auto in St. Malo
 • Verzekeringen

Algemeen

€ 25 per boeking.
€ 2,50 Calamiteitenfonds
SGR-bijdrage van € 5,00 p.p.

Dingen die je moet weten

Klimaat: De Kanaaleilanden hebben een mild zeeklimaat. In de wintermaanden liggen de temperaturen rond de 10 graden en in de zomermaanden rond de 20 graden.
Zwaarte: Dit is een lichte tot gemiddelde wandelreis, welke geschikt is voor iedereen met wandelervaring. Houdt u er wel rekening mee dat er vooral in de klifpaden veel trappen te nemen zijn. De tocht wordt in de zomermaanden door de warmte zwaarder ervaren.
Bereikbaarheid: U kunt de auto in St. Malo op twee plekken parkeren tegen betaling, bij de ferryhaven en bij de Q-park. Per trein reist u met de TGV via Parijs naar St. Malo (3,5 uur vanaf Parijs). Het treinstation ligt op 20 minuten lopen van de ferryhaven.
Indien u met het vliegtuig aanreist, zijn de dagschema's net iets anders. Wij geven u hier graag meer informatie over.
Overnachtingen bijboeken: Indien u wenst kunt u tijdens de reis een extra (rust)dag reserveren of aan het eind een nacht verlengen, neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
Bijzonderheden: Bijna elke dag reist u met de lijnbus heen en terug naar de wandeling, deze zijn niet inclusief in de prijs. Het busschema is gratis verkrijgbaar op het hoofd busstation in Jersey en Guernsey.
* Op de Kanaaleilanden wordt betaald met Britse ponden, Jersey en Guernsey hebben ook hun eigen ponden (Guernseypond en Jerseypond) met dezelfde waarde als de Britse ponden, maar buiten Jersey en Guernsey wordt deze ponden meestal niet geaccepteerd. Op de ferry worden ook euro’s geaccepteerd. Op de ferry kunt u geld wisselen en er zijn pinautomaten op Jersey en Guernsey.
* De afstanden van de ferryterminals naar de hotels zijn gemiddeld 15 minuten lopen. Mocht u liever niet met de bagage willen lopen naar de hotels, dan kunt u met de lijnbus of taxi. Er is voldoende aanbod op het eiland van bussen en taxi’s.
* Voor de lunch is het aan te raden om ‘s ochtends in de supermarkt inkopen te doen.
* U hoeft niet met bagage te wandelen, deze brengt u zelf vooraf naar uw verblijf.
Hond: Niet toegestaan.

Startpunt

Reviews

Anoniem

25-10-2023

Wij hebben onze reis naar de Kanaaleilanden pas een maand voor vertrek kunnen boeken, omdat een andere reis niet doorging. Wij hebben alle medewerking gekregen van de medewerkers van Topo-Aktief, ook toen het twijfelachtig was of het door kon gaan.
De eilanden Guernsey en Jersey zijn uitermate geschikt om mooie kustwandelingen te maken. Een prachtige kust- en goede wandelpaden. Bovendien is het eenvoudig om per bus naar beginpunt en terug van eindpunt te reizen. Wij bevelen deze reis van harte aan om via T.A. te maken.

lees meer lees minder

Anoniem

Wij ,als bergwandelaars ,vonden de kustwandeling minder gevarieerd dan het wandelen in de bergen. Ook telkens eerst met de bus naar de wandellocatie en dat ook weer terug, kost onnodig veel tijd. Het klimmen en dalen met de trappen maakt het zwaarder dan gewoon klimmen , omdat de stappen onnatuurlijk ( groot) zijn.

lees meer lees minder

R. Berkhout

20-09-2022

"De reis is prima verlopen en de eilanden zijn zeer mooi. Mooie kusten. Vriendelijke mensen en alles is goed per bus te bereiken. Er zijn genoeg restaurants om lekker te eten. Bij slecht weer zijn er voldoende alternatieven/bezienswaardigheden om de dag door te brengen.
Tip voor Guernsy. Koop een buskaart. Wij konden niet contant afrekenen in de bus."

lees meer lees minder

Heeft u vragen?

Wij beantwoorden ze graag.

Zes redenen waarom Topo-Aktief?

 • Kies zelf uw vertrekdatum, gezelschap en tempo.
 • Meer dan 30 jaar ervaring in wandelreizen
 • Altijd persoonlijk contact en advies
 • 100% veilig reizen met SGR, CF en ANVR
 • Uitgebreid Europees aanbod aan reizen
 • Voor beginners en gevorderden