Reisadvies nodig? 085 - 00 433 50
 • Home
 • Algarve
 • Trektocht Via Algarviana Oost
Alle 20 foto's tonen

Trektocht Via Algarviana Oost

1 / 20

Via Algarviana - oost

2 / 20

Via Algarviana - oost

3 / 20

Via Algarviana - oost

4 / 20

Via Algarviana - oost

5 / 20

Via Algarviana - oost

6 / 20

Via Algarviana - oost

7 / 20

Via Algarviana - oost

8 / 20

Via Algarviana - oost

9 / 20

Via Algarviana - oost

10 / 20

Via Algarviana - oost

11 / 20

Via Algarviana - oost

12 / 20

Via Algarviana - oost

13 / 20

Via Algarviana - oost

14 / 20

Via Algarviana - oost

15 / 20

Via Algarviana - oost

16 / 20

Via Algarviana - oost

17 / 20

Via Algarviana - oost

18 / 20

Via Algarviana - oost

19 / 20

Via Algarviana - oost

20 / 20

Via Algarviana - oost

Zwaarte:
Duur: 8 dagen, 7 nachten, 6 wandeldagen
 • Trektocht in de Algarve
 • Hier lijkt de tijd stil te hebben gestaan
 • Olijfgaarden en sinaasappelbomen

Achter de kust van de Algarve en voorbij alle luxe accommodaties ligt het authentieke Portugal. Hier loopt de Via Algarviana, van oorsprong een pelgrimsroute naar de kaap van S. Vicente. U wandelt het grootste deel van de tijd door een stille en volop aanwezige natuur.

Wandeltocht Via Algarviana Oost met bagagevervoer

Het oostelijk deel van de Via Algarviana, Via Algarviana Oost van Balurcos naar Alte, loopt door een stil, dunbevolkt en uniek gebied in het achterland van de Algarve. Het is een verrassend authentiek stukje Portugal met stille dorpjes waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Het westelijk deel van de Via Algarviana, Via Algarviana West voert van Messines naar Cabo de Sao Vicente, door het meer toeristische Monchique gebergte naar de woeste en stille oceaankust bij Aljezur. Dan loopt u zuidwaarts via de Rota Vicentina naar de kaap S. Vicente aan het “Einde van de Wereld”.

Via Algarviana Oost: Op deze volledig verzorgde 8-daagse reis, waarbij elke dag 14 tot maximaal 20 kilometer gewandeld wordt, ervaart u de gastvrijheid van de bewoners. Door het organiseren van deze wandelingen, hopen we het gebied een economische impuls te geven. Het enige wat u hoeft te doen is lekker wandelen en genieten! Een groot gedeelte van de wandeling loopt door dunbevolkt gebied. De route is goed gemarkeerd. Eenmaal dient u een rivier over te steken (rivierslippers meenemen). De accommodaties zijn comfortabel en schoon. Verwarming is aanwezig.

lees meerlees minder

Programma Trektocht Via Algarviana Oost

Aankomst in Faro

Transfer naar Balurcos. Uw overnachting vindt hier plaats.

Etappe 1: Van Balurcos naar Furnazinhas

14,3km4 uur431m457m

Vandaag een wandeling van circa 14 kilometer op het programma. Hoewel de start niet erg heuvelachtig is, onthult het al snel typische Algarve-kenmerken met geulen en de Foupana-beek. Palmeira toont traditionele architectuur, houtgestookte ovens en witgekalkte huizen. Het landschap varieert tussen bos en rotsachtige gebieden. U eindigt in Furnazinhas waar u de nacht doorbrengt.

Etappe 2: Van Furnazinhas naar Vaqueiros

22,6km6 uur635m592m

Vandaag wandelt u langs akkers en weiden en af en toe komt u een aantal huizen tegen waarvan de meeste vrijwel zijn verlaten, zoals die in Monte Novo. Het ruige landschap wordt doorsneden door smalle beekjes en riviertjes. U eindigt in Vaquerios waar u overnacht.

Etappe 3: Van Vaqueiros naar Cachopo

14,9km4 uur676m513m

De route toont een schilderachtig landschap met oude stenen muren, waterwegen en dichte gebieden bedekt met cistusrozen en steenpijnbomen. De vriendelijke bevolking belichaamt landelijke tradities. Van Casas Baixas naar Cachopo geniet u van een aangename route door een prachtig kurkeikenbos, eindigend in het traditionele dorp Cachopo met zijn behouden architectuur en de beroemde Santo Estêvão-kerk. Na de wandeling heeft u een transfer terug naar Vaqueiros waar u overnacht.

Etappe 4: Van Cachopo naar Parizes

15km

Na het ontbijt heeft u een transfer terug naar Cachopo. U wandelt vandaag door de Serra da Caldeirão. Onderweg ziet u kurkeiken, aardbeienbomen, heide en zonneroosjes. U kunt genieten van schitterende uitzichten. In Currais wordt Medronha gemaakt, sterke drank van de aardbeienboom. U eindigt in Parizes. Na de wandeling heeft u een transfer naar Barranco do Velho waar u overnacht.

Etappe 5: Van Barranco do Velho naar Salir

14km5 uur459m707m

De wandeling is vergeleken met de wandeling van gisteren vrij vlak en onderweg heeft u een flinke afdaling. Misschien kunt u onderweg wel vanaf de Eira de Augusto dorsvloer de Atlantische Oceaan (Golf van Cadiz) zien liggen. Na het oversteken van de Rio Seco komt u in de Barrocal. U merkt dat u langzamerhand een meer bevolkter stuk van de Algarve binnenwandelt. Uw eindbestemming is Salir waar u overnacht.

Etappe 6: Van Salir naar Alte

16,4km5 uur437m499m

U wandelt vandaag door een gebied met boomgaarden en boerderijen, wat meer bewoond is dan het gebied waar de vorige etappes door heen leidden. Na een bergachtig stukje over de Cerro do Vieira met veel hoogzits voor de jagers komt u in het stadje Benafim, bekend om zijn blauwe azulejos (tegels). Door een vallei met sinaasappelbomen en een bos bereikt u Alte, een fraai wit, tegen een helling gelegen dorp. Uw overnachting vindt hier plaats.

Vertrekdag

Transfer naar de luchthaven van Faro, het arrangement eindigt hier.

Bekijk het volledige programmaBekijk minder

Praktische informatie

Accommodatie: U verblijft in diverse hotels, pensions en/of kleine traditionele accommodaties.

Routebeschrijving: U ontvangt het informatiepakket met de routebeschrijving in het Nederlands ongeveer 2 weken voor vertrek thuis.

GPS-tracks: Beschikbaar.

Afstand: Van Utrecht naar Faro is ongeveer 2388 km.

Wanneer: Dagelijks vertrek mogelijk tussen 1 januari en 31 december (behalve tussen 1 juli en 31 augustus).

Bagage: Bagagevervoer is inclusief, 1 stuk van maximaal 20 kg per persoon is toegestaan.

zo 1 sep. 2024

2 personen

Vanaf p.p.

€ 808,00

Bekijk prijzen

Persoonlijke aandacht - na boeking nemen we altijd even contact op

Ook mogelijk in

Inbegrepen

 • 7x Overnachting
 • 7x Ontbijt
 • 7x Lunchpakket
 • 5x Diner
 • Transfer van en naar luchthaven Faro
 • 2x Transfer van en naar de wandeling
 • Bagagevervoer
 • Informatiepakket met wandelkaarten
 • Hulplijn

Niet inbegrepen

 • Lunches
 • 2x Diner in Salir en Alte
 • Heen- en terugreis
 • Verzekeringen

Algemeen

€ 25 per boeking.
€ 2,50 Calamiteitenfonds
SGR-bijdrage van € 5,00 p.p.

Dingen die je moet weten

Klimaat: De Algarve heeft een mediterraan klimaat met warme, droge zomers en zachte winters. Door de lage luchtvochtigheid en een Atlantisch zeebriesje kun je hier het hele jaar door genieten van aangename temperaturen. De beste tijd is van begin februari tot half mei en van begin oktober tot eind november.
Zwaarte: Wandelingen met hoogteverschillen van 200 tot ongeveer 500 meter. Enige wandelervaring is aan te raden.
Overnachtingen bijboeken: Indien u wenst kunt u tijdens de reis een extra (rust)dag reserveren of aan het eind een nacht verlengen, neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
Bereikbaarheid: U vliegt op Faro. U wordt in Faro opgewacht en krijgt een transfer naar het startpunt, dit is evenals de terugrit naar Faro bij de prijs inbegrepen.
Hond: Niet toegestaan.

Startpunt

Reviews

Anoniem

01-10-2022

Bij deze laat ik je weten dat het weer een uitstekende reis was. Vanaf de aankomst op tot en met vertrek op een perfecte verzorging. Prima verblijven en uiterst vriendelijke en behulpzame mensen. Het was weer en top vakantie.

Anoniem

01-07-2022

Prachtige wandelingen, door het rustige achterland van de Algarve. Buitengewoon vriendelijke mensen, die met veel passie ons verblijf wilden veraangenamen. Hoewel pittige wandelingen, toch zeer de moeite waard, oorverdovende stiltes op menig traject. Aanrader voor iedere wandelaar die van rust en de natuur houdt.

lees meer lees minder

Anoniem

16-05-2022

Mooie natuur, leuke accommodaties, zeer vriendelijke mensen (in de accommodaties).

Anoniem

01-10-2021

Mooie tocht door het binnenland. De eerste dagen nauwelijks andere toeristen gezien. De dorpjes zijn authentiek met weinig voorzieningen. De mensen zijn hartelijk en gastvrij. We werden vaak 's middags ontvangen met wat hapjes (olijven, schapenkaas) en drinken. De wandelroute is goed te doen. Begin 2015 zijn de markeringen vernieuwd en dan heb je de topografische kaarten eigenlijk niet meer nodig. De markeringen zijn prima. De accommodaties zijn erg netjes en schoon, goede bedden.

lees meer lees minder

Anoniem

01-05-2021

Een mooie tocht door een verlaten, ontvolkt gebied met verstilde dorpen. Mooie natuur met veel soorten voorjaarsbloemen. Goede, schone accommodaties met goede verzorging. Goede wandelpaden met soms redelijk grote hoogteverschillen. Sector 5 van de Via Algarviana: Cachopo - Parizes vonden wij het zwaarste traject vanwege het vele en lange stijgen en dalen. (In de beschrijving van die sector kan o.i. de zwaarte van dat traject wat beter omschreven worden). Een week lopen over de Via Algarviana vonden wij achteraf genoeg omdat het landschap vaak meer van hetzelfde was met niet al te veel afwisseling. Desalniettemin een fraaie tocht.

lees meer lees minder

Anoniem

01-10-2019

Wij vonden over algemeen de reis heel mooi. Alleen de laatste tocht naar Alte was minder mooi. Prachtig mooie natuur, bloemen en wat een rust.

Kees van Tol

01-06-2019

Het waren prachtige wandelingen door schitterende, adembenemende, stille natuurgebieden en zo goed als verlaten dorpjes. De eigenaren van de accommodaties waren stuk voor stuk mensen met hart voor de zaak en voor de wandelaars.

Ilse Wever-Ligthart

01-05-2019

(Via Algarviana Oost) We hebben genoten van de natuur en de zeer gastvrije bevolking van de Algarve. Bij iedere overnachtingsplaats kregen we een warm welkom. Bij aanvang kregen we op het vliegveld het benodigde kaartmateriaal, een map met algemene informatie en alle overnachtingsadressen met telefoonnummers. Ook kregen we een katoenen tasje: deze leverden wij in bij het diner en de volgende morgen was daar ons lunchpakket in verpakt., de "plastic free lunchbag". Alles was prima geregeld.

lees meer lees minder

D.Terpstra

01-11-2018

Via Algarviana Oost - Een prachtige, verstilde route.

Rob Paridaen

01-05-2018

We vonden het een mooie wandeltocht met een pracht aan bloemen en vogels. Alleen weinig roofvogels; zou dat wat te maken hebben met het door hekken omgeven jachtgebied van de Triumph China Engeneering Company? Wordt de roofvogelstand beheerd om meer patrijzen en konijnen over te houden voor de jacht? De markering was voor 90% oké. Omschrijving en GPS deden de rest. We hadden de dagen met wandelingen van rond de 15 km wel wat meer gekund. Prima overnachtingen, goed eten, lekker bier, wijn en medronho. Heel vriendelijke atmosfeer. Prettig dat alles zo goed geregeld is: pluim op de hoed van Topo-Aktief.

lees meer lees minder

Steven Boddeke

01-01-2017

Via Algarviana Oost (Balurcos - Alte): We hebben een hele fijne vakantie gehad. De prachtige en zeer gevarieerde routes staan zeer goed aangegeven. De accommodaties zijn eenvoudig, maar wel netjes en schoon. De transfers en het bagagetransport waren super geregeld. De mensen van de accommodaties waren zeer vriendelijk en gastvrij. Het informatiepakket dat wij in Portugal ontvingen was erg goed verzorgd. De ontbijten waren goed, echter de lunchpakketten en de diners waren zeker de eerste dagen erg pover. Het diner op onze eerste dag was slecht.

lees meer lees minder

Heeft u vragen?

Wij beantwoorden ze graag.

Zes redenen waarom Topo-Aktief?

 • Kies zelf uw vertrekdatum, gezelschap en tempo.
 • Meer dan 30 jaar ervaring in wandelreizen
 • Altijd persoonlijk contact en advies
 • 100% veilig reizen met SGR, CF en ANVR
 • Uitgebreid Europees aanbod aan reizen
 • Voor beginners en gevorderden