Reisadvies nodig? 085 - 00 433 50
 • Home
 • Andalusië
 • Trektocht Competa - Nerja
Alle 17 foto's tonen

Trektocht Competa - Nerja

1 / 17

Trektocht Competa-Nerja

2 / 17

Trektocht Competa-Nerja

3 / 17

Trektocht Competa-Nerja (Acebuchal)

4 / 17

Trektocht Competa-Nerja (Nerja)

5 / 17

Trektocht Competa-Nerja

6 / 17

Trektocht Competa-Nerja

7 / 17

Trektocht Competa-Nerja

8 / 17

Trektocht Competa-Nerja (Competa)

9 / 17

Trektocht Competa-Nerja

10 / 17

Trektocht Competa-Nerja

11 / 17

Trektocht Competa-Nerja

12 / 17

Trektocht Competa-Nerja

13 / 17

Trektocht Competa-Nerja

14 / 17

Trektocht Competa-Nerja

15 / 17

Trektocht Competa-Nerja

16 / 17

Trektocht Competa-Nerja

17 / 17

Trektocht Competa-Nerja

Zwaarte:
Duur: 8 dagen, 7 nachten, 7 wandeldagen
 • Trektocht door Andalusië
 • Keuze in wandelingen
 • Beroemde grotten van Nerja

In Andalusië (Zuid Spanje) ligt het Parque Natural de las Sierras Almijara y Tejeda dat het decor is voor deze trektocht door de bergen. U wandelt van Cómpeta, een wit dorp in de bergen op 640 meter hoogte via Acebuchal naar de badplaats Nerja.

Wandelvakantie Competa - Nerja inclusief bagagevervoer

In Cómpeta, een wit dorp, maakt u een rondwandeling naar keus in het Parque Natural de las Sierras Almijara y Tejeda. U kunt kiezen voor een lichte of een zware tocht. Op dag 4 loopt u door de Rio Torrox naar Acebuchal. Hier maakt u weer een rondwandeling voordat u verder trekt naar Nerja. U sluit af met een rondwandeling vanuit Nerja o.a. naar de beroemde grotten.

U kunt deze trektocht prima met het openbaar vervoer van en naar het vliegveld Malaga doen.

U wandelt in geaccidenteerd terrein, waar dus wel geklommen en gedaald wordt maar waar eveneens van onvergetelijke uitzichten kan worden genoten. Als het zicht helder is, zijn zowel Afrika (het Rif gebergte in Marokko) als Gibraltar, in het zuiden en westen) als de Sierra Nevada (in het oosten) te zien. De trektocht kan het gehele jaar op iedere dag van de week beginnen en eindigen. Een minder geschikte periode is de zomer (juli/augustus) wanneer het erg warm is om te wandelen.

lees meerlees minder

Programma Trektocht Competa - Nerja

Aankomst in Cómpeta

3km of 7km1 uur of 2,5 uur

Aankomst Cómpeta en als daar tijd voor is: inloopwandeling en overnachting Cómpeta.

Etappe 1: Rondwandeling Cómpeta

8km of 12km2,5 uur of 4,5 uur

Rondwandeling bij Cómpeta naar keus, u overnacht in Cómpeta.

Etappe 2: Rondwandeling Cómpeta

8,5km of 16km2,5 uur of 4,5 uur

Rondwandeling bij Cómpeta naar keus, wederom overnachting in Cómpeta.

Etappe 3: Van Cómpeta naar Acebuchal

8,5km of 16km2,5 uur of 4,5 uur

U wandelt naar Acebuchal via de GR249 over het muilezelpad en Ventas Pradillos met prachtige uitzichten over het Almijara gebergte. De wandeling is in te korten via Puerto Collado en Casa la Mina. U overnacht in Acebuchal.

Etappe 4: Rondwandeling Acebuchal

11 km3,5 uur

Rondwandeling Acebuchal, over een oud Partizanen pad via de Paez Blanca en terug via de droge rivierbedding. U overnachting wederom in Acebuchal.

Etappe 5: Van Acebuchal naar Nerja

13km of 20km4 uur of 7 uur

Vandaag wandelt u naar de volgende bestemming over de GR249 vanaf Frigiliana heeft u de keus om verder te wandelen via de Rio Higueron en Rio Chillar naar de grotten van Nerja. U kunt de wandeling inkorten door een prachtige wandeling door de kloof direct naar het centrum van Nerja te wandelen. U overnacht in Nerja.

Etappe 6: Van Nerja naar Maro

21km, 10km en 6kmtussen 7 en 3 uur

Voor deze dag hebben wij verschillende rondwandelingen waar u uit kan kiezen in de omgeving van Nerja. Uw overnachting vindt wederom plaats in Nerja.

Vertrekdag

Vertrek uit Nerja en einde arrangement. U kunt optioneel nog een wandeling maken.

Bekijk het volledige programmaBekijk minder

Praktische informatie

Accommodatie: U verblijft in diverse accommodaties welke beschikken over een eigen badkamer met douche en toilet. Meer informatie over de accommodaties leest u onderaan deze pagina bij "Dingen die je nog moet weten".

Routebeschrijving: U ontvangt het informatiepakket met de routebeschrijving in het Nederlands ongeveer 2 weken voor vertrek thuis. Ter plaatse ontvangt u van onze contactpersoon een (nog uitgebreider) Nederlandstalig informatiepakket

GPS-tracks: Beschikbaar.

Afstand: Van Utrecht naar Cómpeta is ongeveer 2290 km.

Wanneer: Dagelijks vertrek mogelijk, het hele jaar door mogelijk, in verband met de hitte wordt juli en augustus afgeraden.

Bagage: Het is mogelijk bagagevervoer bij te boeken, 1 stuk bagage van maximaal 20 kg per persoon. De bagage wordt dan vervoerd van Cómpeta naar Acebuchal en van Acebuchal naar Nerja. Maak uw keuze boven de prijstabel.

ma 4 nov. 2024

2 personen

Vanaf p.p.

€ 329,00

Bekijk prijzen

Geen zorgen - je kan de boeking nog twee dagen kosteloos annuleren

Inbegrepen

 • 7x Overnachting
 • 2x Ontbijt in Acebuchal
 • 1x Transfer
 • Informatiepakket
 • Hulplijn
 • Bagagevervoer indien geboekt

Niet inbegrepen

 • 5x Ontbijt
 • Lunches en diners
 • Heen- en terugreis
 • Bagagevervoer
 • Toeristenbelasting
 • Verzekeringen

Algemeen

€ 25 per boeking.
€ 2,50 Calamiteitenfonds
SGR-bijdrage van € 5,00 p.p.

Dingen die je moet weten

Klimaat: De regio Andalusië heeft een mediterraan klimaat. De zomers zijn heet en droog en in de winter heb je een zachte temperatuur. De gemiddelde jaartemperatuur voor Andalusië is 25°C.
Zwaarte: U loopt over ruig en bergachtig terrein met redelijke hoogteverschillen. Deze trektocht biedt voor elk wat wils en heeft een gemakkelijke variant met dagwandelingen van circa 4 uur en een variant met dagwandelingen van 6 tot 8 uur. U kunt na de eerste wandeling en per dag beslissen of u de volgende dag de gemakkelijke of de moeilijkere variant wilt lopen.
Bereikbaarheid: Per vliegtuig reist u naar Malaga. Vanaf het vliegveld vertrekt ieder half uur een bus naar het busstation van Málaga, een rit van ongeveer 20 minuten. Vanaf het busstation vertrekt van maandag t/m vrijdag drie keer per dag een bus naar Cómpeta. Op zaterdag en zondag twee keer per dag. De busrit duurt ongeveer 1,5 uur. Uiteraard kunt u ook een taxi vanaf het vliegveld nemen.

U eindigt tijdens het arrangement in Nerja, vanuit hier kunt u de bus terug nemen naar Malaga (circa 1,5 uur).
Bijzonderheden: Voor deze wandelreis is er ter plaatse een Nederlandse contactpersoon aanwezig.
Accommodaties:
* Nacht 1, 2, 3: Casa Hadriano in het centrum van Cómpeta.
* Nacht 4 en 5: B&B The Lost Village in Acebuchal.
* Nacht 6 en 7: Hostal Abril in Nerja
Alle kamers zijn voorzien van een eigen toilet en badkamer.
Indien de accommodaties niet meer beschikbaar is, wordt er gekeken naar een vergelijkbaar alternatief.
Overnachtingen bijboeken: Indien u wenst kunt u tijdens de reis een extra (rust)dag reserveren of aan het eind een nacht verlengen, neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
Hond: Niet toegestaan.

Startpunt

Reviews

Anoniem

18-06-2023

Leuke, afwisselende wandelvakantie net achter de Middellandse zeekust met veel ruimte om zelf het dagprogramma en nivo in te vullen.

D. del Canho

20-01-2023

Wij hebben zes dagen heerlijk gewandeld in Competa en omgeving. De temperaturen lagen niet al te hoog en met veel zon was het prima wandelweer. We hebben enorm genoten van de prachtige natuur en het groene, gevarieerde berglandschap. De routebeschrijvingen waren duidelijk en compleet. Tijdens de wandelingen kwamen we relatief weinig mensen tegen, in de dorpjes was iedereen bijzonder vriendelijk. Dat laatste gold zeker ook voor de plaatselijke contactpersoon, die het gebied goed kent en bij vragen altijd bereikbaar was. Dank voor deze zeer geslaagde reis!

lees meer lees minder

Hester van Wiggen

17-01-2023

Ik reisde alleen en heb genoten van de wandelingen. Echt lekker uit mijn hoofd in mijn lijf. Heel fijn dat je voor verschillende afstanden kon kiezen, waardoor ik het op mijn eigen manier heb kunnen opbouwen. Ik vond de variatie van de wandelingen en de accommodaties super leuk. Van een verlaten plekje tot een meer toeristische kustplaats. Ik ging in het laagseizoen in januari. Daardoor kon ik last minute boeken en jullie konden het ook super snel geregeld krijgen. Ik was wel de enige gast in de B&B's. Ik vond het erg fijn dat de lokale contactpersoon met mij de wandeling doornam en bereikbaar was voor hulp indien nodig.

lees meer lees minder

Anoniem

01-07-2022

Prima reis. Goede beschrijving. Aardige contactpersoon in Competa. We hebben een super vakantie gehad. Een route van 19 kilometer was voor ons erg zwaar, ook al omdat we voor 16.00 uur in Acebuchal moesten zijn omdat de bar daar sloot op dat tijdstip. Dan was de korte route wel een aanrader geweest.

Gerard Timmers

28-04-2022

Wij hebben dit als een mooie wandelreis ervaren. De wandelingen waren zoals we het ons hadden voorgesteld. Soms iets zwaarder dan gedacht, maar dat was ook onze eigen keuze. De ondersteuning ter plaatse was zeer goed geregeld waardoor we optimaal konden genieten.
7 dagen voelde als 2 weken. We zouden deze reis zeker aanraden.

lees meer lees minder

A. de Heer

01-05-2018

De wandelvakantie Competa - Nerja was een fantastische vakantie en de combinatie met twee dagen Malaga aan het eind beviel ons uitstekend. De wandelingen waren pittig en uitdagend, maar voor ons wel te doen al hadden we niet echt veel wandelervaring in een dergelijk gebied. De routebeschrijvingen waren goed en lieten ook voldoende ruimte om zelf te zoeken en te ontdekken. Het is een prachtig wandelgebied, met een gevarieerde natuur, we vonden het geweldig dat de wandelwegen over oude wegen gingen, ver weg van de drukte.

lees meer lees minder

Heeft u vragen?

Wij beantwoorden ze graag.

Zes redenen waarom Topo-Aktief?

 • Kies zelf uw vertrekdatum, gezelschap en tempo.
 • Meer dan 30 jaar ervaring in wandelreizen
 • Altijd persoonlijk contact en advies
 • 100% veilig reizen met SGR, CF en ANVR
 • Uitgebreid Europees aanbod aan reizen
 • Voor beginners en gevorderden